Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 22 jun 2022, 01:54

Felixians4 je napisao/la:
22 jun 2022, 01:41
ne pišem ja ovo da sprdam "bošnje" ni ikog nego znam kako to ide već. ali to će biti sjajno ukoliko bude rezon uspoređivati dončića i musu u real madridu,značit će da je džanan dominantan kao u lugu
nisam ni mislio na tebe ;) Hoce li biti kao u Lugu,to se ne zna :!: Ide kod top trenera ,samo moze nauciti.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 22 jun 2022, 09:14

ne pišem ja ovo da sprdam "bošnje" ni ikog nego znam kako to ide već. ali to će biti sjajno ukoliko bude rezon uspoređivati dončića i musu u real madridu,značit će da je džanan dominantan kao u lugu
Ne može se porediti Breogan i Real. Šta vam je ljudi. Volim da poredim, pa opet poredim da recimo neki najbolji trenutno igrač Dinama iz Zagreba, dakle fudbal, pređe recimo u PSG ili REal i hoće i tamo da dominira. Neuporediv je nivo igre i samih ekipa. To su dva različita ranga i nivoa, sistema. Musa je prešao u igrici sa jednog nivoa ili levela na drugi, napredniji. Šta će tamo biti, kako će se snaći, hoće li uspjeti je stvar mnogih okolnosti, ali porediti Breogan sa Realom ili dva nivoa igrica gdje je skroz drugi svijet je smiješno. Musa čak i da razvali u Realu, ne može se približiti Luki ni na koji način kao igrač.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 jun 2022, 12:18

Sarmica je napisao/la:
22 jun 2022, 09:14
Ne može se porediti Breogan i Real. Šta vam je ljudi. Volim da poredim, pa opet poredim da recimo neki najbolji trenutno igrač Dinama iz Zagreba, dakle fudbal, pređe recimo u PSG ili REal i hoće i tamo da dominira. Neuporediv je nivo igre i samih ekipa. To su dva različita ranga i nivoa, sistema. Musa je prešao u igrici sa jednog nivoa ili levela na drugi, napredniji. Šta će tamo biti, kako će se snaći, hoće li uspjeti je stvar mnogih okolnosti, ali porediti Breogan sa Realom ili dva nivoa igrica gdje je skroz drugi svijet je smiješno. Musa čak i da razvali u Realu, ne može se približiti Luki ni na koji način kao igrač.
Koje poređenje Breogana i Real Madrida,čovječe,o čemu ti? Ako Musa razvali Realu,uspoređivat će ih se,uvjeren sam. A sad ti pogrešno shvati što ja hoću time poručiti,a vrlo je egzaktno

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2022, 15:11

Sarmica je napisao/la:
Presao je neki Luka iz Dinama i postao najbolji ;)a necemo spominjati Evropske igrace koji su iz No Name Ekipa otisli U nba :salut: nije bitno gdje igras,nego koliko Znas,to Sebi zapisi.Lugo ostaje Lugo a hoce li ,opet neko biti MVP iz Luga,tesko Druze...

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 22 jun 2022, 18:28

lumani je napisao/la:
22 jun 2022, 15:11
Sarmica je napisao/la:
Presao je neki Luka iz Dinama i postao najbolji ;)a necemo spominjati Evropske igrace koji su iz No Name Ekipa otisli U nba :salut: nije bitno gdje igras,nego koliko Znas,to Sebi zapisi.Lugo ostaje Lugo a hoce li ,opet neko biti MVP iz Luga,tesko Druze...
Slažem se da nije bitno gdje igraš nego koliko znaš. Koliko znaš nije isto kada postigneš iz seoske ekipe i iz Reala. Zapiši to sebi druže. Ono pravo koliko znaš je pokazao u NBA i Efesu.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 22 jun 2022, 22:37

Nije mi jasno kako neki ljudi žele da prave usporedbe Muse sa Lukom u Realu bez da postoji ikakav statistički parametar. OK, čovjek misli da će se Musa ostvariti u Realu i da će biti osnove za to uspoređivanje. Čak i u najluđim pretpostavkama koje idu na stranu Muse, a to je da postane njihov glavni baja i da razvali tamo, ostaje činjenica da je jedan Luka to ostvario sa 17 ili 18 godina, a Musa dolazi u 24 godini svog života. Kada je Luka dero jarca u Realu, Musa je igrao protiv Zaboka i punio statistiku. Pametnom dosta.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2022, 22:45

Sarmica je napisao/la:
22 jun 2022, 22:37
Nije mi jasno kako neki ljudi žele da prave usporedbe Muse sa Lukom u Realu bez da postoji ikakav statistički parametar. OK, čovjek misli da će se Musa ostvariti u Realu i da će biti osnove za to uspoređivanje. Čak i u najluđim pretpostavkama koje idu na stranu Muse, a to je da postane njihov glavni baja i da razvali tamo, ostaje činjenica da je jedan Luka to ostvario sa 17 ili 18 godina, a Musa dolazi u 24 godini svog života. Kada je Luka dero jarca u Realu, Musa je igrao protiv Zaboka i punio statistiku. Pametnom dosta.
cekaj ,pa ti si rekao Dzanan nece vidjeti EL vise :) :) sada si presao i smaras sa top 5 igracem NBA lige... Nije niko rekao da ce Dzanan biti bolji od Luke,ali je na dobrom putu da bude odlican E.L igrac :!: Koliko ih je BIH do sada imala ? nabroji u zadnjih 20 godina...Mirza...............................

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 22 jun 2022, 23:05

lumani je napisao/la:
22 jun 2022, 22:45
Sarmica je napisao/la:
22 jun 2022, 22:37
cekaj ,pa ti si rekao Dzanan nece vidjeti EL vise :) :) sada si presao i smaras sa top 5 igracem NBA lige... Nije niko rekao da ce Dzanan biti bolji od Luke,ali je na dobrom putu da bude odlican E.L igrac :!: Koliko ih je BIH do sada imala ? nabroji u zadnjih 20 godina...Mirza...............................
Ja sam rekako da Džanan može zaigrati i doći do EL nivao, ali nisam rekao da će uspjeti ostati tamo i da će se tamo nametnuti. To su dvije različite stvari. Jedan Baljić je zaigrao takođe za Real, pa ga sada smatraju jednim od najvećih promašaja. Ovih par replika mojih je zbog nekih malo pretencioznih i nerealnih očekivanja i doživljaja. Nemam problema da promijenim mišljenje ako sam u krivu, a to tek treba da se desi ili ne. Možda budem i razuvjeren. Mora još dosta pure da pojede i da bukvalno sve podredi radu na sebi da bi se ostvario na tom nivou. Čak i uz to, ne garantuje mu se uspjeh.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 jun 2022, 16:20

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 jun 2022, 19:23

Sa promjenom na selektorskoj klupi Musa ima priliku biti lider, jer Bosnić nije ni dopuštao da ima lidera na terenu, svi su bili isti. Musa mora i biti spreman igrati svoju igru i kad sudije dopuštaju čvršću odbranu na njemu, protiv Litvanije se samoisključio nakon što je izgubio neke lopte očekujući faul.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 jun 2022, 22:29

lumani je napisao/la:
22 jun 2022, 01:28
22 jun 2022, 00:41
lumani je napisao/la:
22 jun 2022, 00:23

nema MVP na ovom svijetu koji je za sprdanje :!:
evo na ovoj temi se sprdao nikola janković. sprda se westbrook itd. no ok,bu kako bu. džanan među kraljeve,to će biti nešto specijalno
Dzanan je zasluzio Top Ekipu ;) nije on bezze bio ,top Talenat :!: napravio je sa BIH :arrow: ono sto necemo nikada vise,jer tek sada se vidi sa kakvim igracima je uzeo zlato :clap: ....pazi, ja se godinama spustam na nivo i prepirem sa padobrancima da je Dzanan bolji od Atica :tokralju: ...prije sam se prepirao da je Mirza bolji od Duska Savanovica a bila i rasprava Nurkic vs Milutinov :clap: sve sa svojim Bosnjama :kafa: ....volimo mi i pretjerati ,ali vecinom volimo samo Export,nista domace.Musa sa 16 godina smo mogli porediti sa svakim igracem iz Evrope ,pa i sa Lukom ;) a to sto je luka napravio jos 6 koraka a Musa mozda 1-2 ,to je druga prica.Nije sada bitno tko je na kraju pogodio,bitne su glupe rasprave.
Sjecam se rasprave Savanovic vs Mirza, nerealno majke mi.
Kao Savanovic je kompletan igrac a Mirza samo sut za tri ima.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 29 jun 2022, 07:59

Ili jesi ili nisi. Musa ako u ove dvije utakmice ne da po 30 koševa, onda nemamo šta tražiti. Valjda će nas Realovoc i bivši NBA počastiti time. Konačno je došlo vrijeme da se mali pokaže i da dokaže svim nevjernim tomama koji nisu vjerovali u njega tko je on. Hajde Musa, možeš ti to, Litvanija je bila samo slaba noć, doduše dvije utakmice,.... Ole, ole, povedi nas Džanko do visina pobjeda!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 jun 2022, 19:58

Ponovo neki Bošnjak u Realu. :salut:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 jun 2022, 21:34

Bosnić ga je držao u lancima timske igre i nesebičnosti, kod Bećiragića očekujte drugog Musu :opaopa:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 jul 2022, 21:44

Ubleha.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 01 jul 2022, 22:06

Tekashi je napisao/la:
01 jul 2022, 21:44
Ubleha.
MVP, MVP, MVP!!!

Ipak će biti kokice :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 jul 2022, 22:23

Realno zadnje 3 utakmice za repku sve i jedna mu je bila losa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 01 jul 2022, 22:23

Drape je napisao/la:
30 jun 2022, 21:34
Bosnić ga je držao u lancima timske igre i nesebičnosti, kod Bećiragića očekujte drugog Musu :opaopa:

Didn't age so well :urnebes:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 jul 2022, 02:36

Sarmica je napisao/la:
01 jul 2022, 22:06
Tekashi je napisao/la:
Ubleha.
MVP, MVP, MVP!!!

Ovaj panj MVP?! :bow:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 02 jul 2022, 10:17

Tekashi je napisao/la:
02 jul 2022, 02:36
Sarmica je napisao/la:
01 jul 2022, 22:06
Tekashi je napisao/la:
Ubleha.
MVP, MVP, MVP!!!

Ovaj panj MVP?! :bow:
Nemoj tako, nije baš panj. Mislim nije uvijek.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 8 gostiju.