Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Consigliere
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Consigliere » 09 sep 2014, 14:10

Dex je napisao/la: Onaj Tajlolhot ?
Ma, ne :mrgreen: Tylolhot je za temperraturu, jer sadrzi paracetamol, ja sam ovdje opisivao jedan domaci lijek koji cini cuda samo ne znam recept ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 sep 2014, 16:04

Da ja nanu nazovem, zna ona to sve :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 sep 2014, 18:00

Joj al ovi usmeni ispiti idu na ****.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 sep 2014, 18:22

Da je normalna država svi ispiti bi se radili pismeno kao kod Amerikanaca. Pitanja se prave na tako lahak način da se odmah vidi jesi li čitao svu potrebnu literaturu ili ne.

Pošto je stanje ovakvo kako jest, usmeni ispit je jako potreban. Znam desetine ljudi koji se hvale da uveliko prepisuju. Također imamo jako veliki broj korupcije, imamo i poželjnih kandidata itd.

Usmeni ispit je jedino rješenje tu. Izvućeš karticu, znaš ili ne znaš, nema pričanje okolo kule. Kod mene su skoro svi ispiti bili usmeni (izborni pismeno, jer ti služe za popravljanje prosjeka kao i svugdje tipa njemački, engleski, sport itd).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 sep 2014, 18:24

U kompletnoj Evropi obrazovanje vise ne lici ni na sta.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 sep 2014, 18:27

Ma nek me pita kako hoće, boli me kuki, al nek me pita jednom i vozdra. Prekucam jedan pismeni, u redu, onda kaže dodji na usmeni u 8 ujutro na dan utakmice, koji opet radimo pismeno. Dodjem ko mrtvac nisam oka sklopio, zakuca mi nekoliko **** retardiranih pitanja za koja nikad nisam čuo, i umjesto 8,9 šta sam trebao dobiti poslije prvog ispita, upiše mi 6. Pitaj me jednom **** mater, nek bude teško ne bunim se, šta me na rate **** bezveze.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 09 sep 2014, 18:33

Znam dosta likova koji završavaju fakultet a nisu tokom studiranja par ispita spremili kako treba, uveliko se prepisuje, na razne načine. Zadaci se šalju mms-om, bubica odrađuje posao, podvaljuju se urađena pitanja...
Inače mislim da je obrazovni sistem na dnu, a što se tiče ispita po meni najbolje je usmeno, uostalom pravi profesori tako i rade.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 sep 2014, 18:34

Da vidiš obrazovanja kod nas. Jedan semestar imaš šest predmeta i tako sedmicama ideš na predavanja. Dođu ispiti i imaš šest ispita u sedam dana, pauza četrnaest dana, pa drugi rok da položiš one predmete koje nisi na prvom. Ako ti ostane jedan ili više, njih češ sljedeći ispitni rok na kojima imaš i ispite iz drugog semestra (šest), plus ove što su ti ostali iz prvog.

Što lahko kada može teško.

Opet kažem da je sve normalno, išlo bi mjesec dana predavanje samo jednog predmeta i na kraju tog mjeseca odmah ispit. Parcijalno u nekoliko dijelova da se upije što više iz literature. Ovako rade na medicini.

E sada zamisli, kompletan ispit, deset knjiga, nema šanse da ideš sve u detalje. Neko preskoči neke oblasti, potrefe ga pitanja i dobije 9. Dobije tako visoku ocjenu a preskočio ogromu oblast i taj isti će dobiti vremenom diplomu, postaće akademski građanin.

I na kraju se pitamo što nam je ovako dobro u pokušaju od države.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 sep 2014, 18:35

Neutral je napisao/la:Da vidiš obrazovanja kod nas. Jedan semestar imaš šest predmeta i tako sedmicama ideš na predavanja. Dođu ispiti i imaš šest ispita u sedam dana, pauza četrnaest dana, pa drugi rok da položiš one predmete koje nisi na prvom. Ako ti ostane jedan ili više, njih češ sljedeći ispitni rok na kojima imaš i ispite iz drugog semestra (šest), plus ove što su ti ostali iz prvog.

Što lahko kada može teško.

Opet kažem da je sve normalno, išlo bi mjesec dana predavanje samo jednog predmeta i na kraju tog mjeseca odmah ispit. Parcijalno u nekoliko dijelova da se upije što više iz literature. Ovako rade na medicini.

E sada zamisli, kompletan ispit, deset knjiga, nema šanse da ideš sve u detalje. Neko preskoči neke oblasti, potrefe ga pitanja i dobije 9. Dobije tako visoku ocjenu a preskočio ogromu oblast i taj isti će dobiti vremenom diplomu, postaće akademski građanin.

I na kraju se pitamo što nam je ovako dobro u pokušaju od države.
Ma i ovde isto, od Bolonje na ovamo ... haos !
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 sep 2014, 18:39

Ja sam davno bio prva generacija bolonje, a ispiti svi usmeno, :lol:

Imaš i pismeno za većinu predmeta koje ti služe samo da imaš pravo izađi na usmeni. Dakle, moraš ga položiti i možeš na usmeni. Nebitno kako si ga uradio, usmeni se samo ocjenjuju. Napišeš deset stranica na tri pitanja, opet padaš ako ne znaš jedno pitanje usmeno od tri ili pet, :opaopa:

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 09 sep 2014, 19:34

Posto sam otvorio racun u Sberbank i danas su me zvali da su bi zavrsili onu debitnu karticu.

Da li moram ici na Marijin dvor da bi preuzeo tu karticu posto im je tamo centrala ili mogu gdje hocu ?
Visca el Barça ! Mes que un club !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 sep 2014, 19:50

Tribalian je napisao/la:U kompletnoj Evropi obrazovanje vise ne lici ni na sta.
Barem je besplatno, ne bukvalno, što je Amerima nezamislivo :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 sep 2014, 19:53

[youtube][/youtube]

:tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 09 sep 2014, 19:55

IlGuerriero je napisao/la:Koje tablete koristiti za sprečavanje kašlja? I mogu li se uzeti u apoteci bez recepta? Safatalo me nešto, tri dana ne dolazim sebi. :D
isti sam ti druze bio evo sta me diglo.. kad podjes leci popi paracetamol i mlak caj od nane/mente i poslije toga ako imas meda ili pekmeza kasiku i lezi (nemoj tecnost piti do jutra, ako ne mozes spavati kao ja sacekaj par sati pa popi caj), a mozes i tylol hot jos bolje umjesto paracetamola i poslije toga popi solju caja i onda med/pekmez, ako te skakilja/zulja u grlu ako mozes popi sirce sa vodom.....i ujutru isto uzmi med/pekmez sat dva prije dorucka i trebalo bi pomoci :D
FORZA MILAN

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 09 sep 2014, 20:53

A yebi ga ako ono bas jako kasljes onda caj od sljeza pomoci ce da iskasljes,ako nemas temperaturu tretiraj cajem ako se pojavi onda bez antibiotika nes proci..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 10 sep 2014, 01:04

Zna li neko sto nisu radili tramvaji veceras?
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 10 sep 2014, 01:15

Otelo je napisao/la:[youtube][/youtube]

:tokralju:
Nije loša.
A.F.C. Bournemouth!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 10 sep 2014, 09:31

reds_forever je napisao/la:Zna li neko sto nisu radili tramvaji veceras?
Nestalo goriva :P

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 sep 2014, 11:36

arelinho je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:Zna li neko sto nisu radili tramvaji veceras?
Nestalo goriva :P
Hoće platu ko svi uposlenici KS-a :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 sep 2014, 12:02

DesimaL je napisao/la:Posto sam otvorio racun u Sberbank i danas su me zvali da su bi zavrsili onu debitnu karticu.

Da li moram ici na Marijin dvor da bi preuzeo tu karticu posto im je tamo centrala ili mogu gdje hocu ?
Gdje si pred´o valjda, a kasno se uključujem al ova Bolonja je glupost neviđena, plus ovaj BA je idiotizam oću da budem Inžinjer da se **** :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.