RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Ovdje je sve receno , tko je zelio da shvati shvatice ... ja bih ipak zakljucio da je glavni nit koja se provlaci kroz sve ove komentare STABILIZACIJA 

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Rodjeni, sta to cujem da je bilo belaja na Stupu po povratku u Mostar poslije tekme sa Sarajevom, cujem prica se da vam je palo i zastavica, nije provokacija
Analic, ne peglaj više života ti.
RA nemaš ni ti ni bilo ko drugi šta prigovorati!!!
To što su momci u stanju žrtvovati za klub ne bih baš rekao da smo svi u stanju!!!
Praviš od muhe slona i lupaš malo na pogrešna vrata
RA nemaš ni ti ni bilo ko drugi šta prigovorati!!!
To što su momci u stanju žrtvovati za klub ne bih baš rekao da smo svi u stanju!!!
Praviš od muhe slona i lupaš malo na pogrešna vrata

ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
bravo oldbridge!!!oldbridge je napisao/la:Niko nije toliko mahnit da ide glavom kroz zid, ta i meni je kao i svima krivo sto nas mlate po usima sa ovim kaznama, drasticno za razliku kako to cine sa drugim klubovima, ali otom potom. I sto se tice topovskih, oni su out.
Nego, da li ima potrebe da se se.re na ovaj nacin :
?vfcmostar je napisao/la:E sada lijepo drkadzije tzv. navijaci koji su bacali topovske udare neka skupe 4500KM i neka plate kaznu. Aha, dje si sta ima, hoce,hoce kako da ne. Treba stoki zabraniti ulazak na stadion godinu dana, a ako ponove dozivotno.
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
- Crveni_1922
-
- Kontakt:
meni se cini da ovi dusmani bi najvise volili da NAS nema nikako kako veleza tako i RED ARMY.
A pojedinci oko kluba seru na nas i meni se cini da bih najvise volili da igraju kao olimpic pred praznim stadionom pa kad im se khurac digne da mogu prodat tekmu a nikome ne odgovarat za to....
e pa necete moci!!!!!
da nije bilo red army-a ne bih vjerujte ni veleza.samo se sjetite prve lige federacije kroz sta smo sve prolazili i mogu vam reci da smo mi navijaci veleza RED ARMY svoj klub ostaviloi u zivotu.
od skupljanja para,kupovanja dresova (sjetite se tekme u kiseljaku kad smo istrcali u novim dresovima) i niz akcija koje su radjene za svoj klub,
zato ne serite nego SVI IZA GOLA,A U SUBOTU U TREBINJE.
Nadam se danas kiksu sarajeva i parole
SAMO JE NEBO IZNAD NAS!!!!
A pojedinci oko kluba seru na nas i meni se cini da bih najvise volili da igraju kao olimpic pred praznim stadionom pa kad im se khurac digne da mogu prodat tekmu a nikome ne odgovarat za to....
e pa necete moci!!!!!
da nije bilo red army-a ne bih vjerujte ni veleza.samo se sjetite prve lige federacije kroz sta smo sve prolazili i mogu vam reci da smo mi navijaci veleza RED ARMY svoj klub ostaviloi u zivotu.
od skupljanja para,kupovanja dresova (sjetite se tekme u kiseljaku kad smo istrcali u novim dresovima) i niz akcija koje su radjene za svoj klub,
zato ne serite nego SVI IZA GOLA,A U SUBOTU U TREBINJE.
Nadam se danas kiksu sarajeva i parole
SAMO JE NEBO IZNAD NAS!!!!
Za RA svaka cast sto se tice pjesme, bodrenja kluba, brojnosti na gostovanju u SA i da se ako Bog da tak nastavi. I sam odem na gostovanje i stanem na tribinu iza gola da navijam. Medjutim pojedincima koji su bacali topovske udare i gadjali golmana Celika kao sto rekoh jednostavno treba zabraniti pristup stadionu od godinu dana za pocetak, a ako ponove dozivotno kao u Engleskoj. Isto tako pojedincima koji se kurce kako su isli na gostovanja i pljackali benzinske pumpe i prodavnice. E pa to nisu navijaci, to su huligani. Takve bacace topovskih udara i slicne klub je direktno prozvao da cine veliku stetu i svi bi se trebali pobrinuti i RA i ostatak tribina da **** jednom za sva vremena i da lijece svoje komplekse i iskaljuju svoj huliganizam na drugim za to predvidjenim jestima tj. kazneno popravnim institucijama. Ne mjesajte normalne prave navijace RA sa ovim debilima. Naravno, opet ponavljam takvi ne da nemaju niti donatorsku niti clansku nego gledaju kako da udju djabe na utakmicu i da jos klub radi njih placa drakonske kazne u opstoj besparici. To su tipovi koji govore "A brato jesmo se se razvalili, nadorgirali" i to im je jedina poenta i bit zivota, nazalost!
Ma pusti ove sto sole pamet i dolaze na utakmicu kad samo ide bolje Velezu a ko je uvjek tu i kad je tesko i kada ne ide nego Red Army gdje su bili prosle godine na tribini ovi dedari skoro prazna tribina bila al zato je uvijek red army iza gola ,a ovi sto se prave i sto sole pamet cim velez izgubi nema ih na mapi .
Samo jedan klub Velež Mostar
- dino_velez
- Kontakt:
vm22 je napisao/la:medoje je napisao/la:

- Titova-Juga
- Kontakt:
Crveni_1922 je napisao/la:
Papci, manje price vise rada!!![]()
![]()
SVI IZA GOLA!!
Obavezno !
FORZA !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
pozz, cuo sam da je danas proti Kozare premija za pobjedu 600 maraka svakom igracu koji bude igrao ! golemo
, pomalo za nepovjerovati!

Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
POTPIS !!!'ta će on je napisao/la:Znas li ti koliko je truda trebalo da se za potpredsjednika kluba dovede Federalni premijer!? Znas li koliko je truda trebalo da se dovede nova uprava!? Momci koje prozivas su ti koji su bukvalno vukli za rukav ljude koji cine danasnju upravu, kumili, molili ih da se vrate. Dobivali po glavi, trpili prijetnje, a sve zbog ideje zvana zdrav i stabilan Velez.Razmisli o tome!Analic je napisao/la:Znas li koliko truda i ganjanja sponzora treba da klub dobije tih 4.500 maraka.Analic je napisao/la:Do rata imam sigurno 5-6 godina gostovanja.
Upravo zbog ove cinjenice bi trebao imati razumnjevanja za RA. Ipak si bio u njihovim godinama, bio mlad i nabrijan, cesto nesvjestan svojih postupaka. Ukratko mlad-lud. E sad, da li si stvarno taj kakvim se predstavljas ili si jos jedan u nizu virtuelnih sveznalica i supljaka, ne znam stvarno.Analic je napisao/la:Nije ovo prvi put da se kaznjava samo je sada najveci iznos.
Naravno da nije. Kad se samo sjetim kazne nakon upada na teren za vrijeme utakmice protiv Jedinstva. Necemo se pravit' mahniti, posljedice tog upada i danas se dobro osjete, k'o radijacija.![]()
Gle cuda, prvi upad i samaranje pomocnog sudije desio se od strane ljudi sa centralne tribine. Mislim da su pomenuti i danas na istom mjestu pa izvoli...Analic je napisao/la:Velez je imao navijace 16 godina poslije rata bez uspijeha pa sad skontajte poentu.
Poenta je da ti posljeratni navijaci nisu ni dupetom mrdnuli i nesto poduzeli zarad dobrobiti kluba. Ispijali kafe, vozali se u Safinim busevima i gledali kako klub propada. Poenta je majstore da je ova generacija navijaca prva koja je poduzela nesto konkretno. Uz duzno postovanje pojedincima iz tih posljeratnih generacija,kojih ima mnogo, nije da nema.
Sve sto sam naveo u korist Velezovih navijaca (a ima toga jos puno) nikako ih ne smije amnestirati ukoliko budu pravili gluposti koje ce biti na stetu Veleza. Da se razumjemo, slazem se da je kazna bespotrebna i da nije zanemariva, ali smo majstori u pravljenju od muhe slona. Uvijek smo bili i ostali sami sebi najveci dusmani! Zar je cifra od 4500 KM zaista razlog da se povede jedna ovakva rasprava, da se "i drvljem i kamenjem" pospu navijaci Veleza!? Pitam se o'kle odjednom ovoliki broj moralista? Halo bola' Mostarci se brinu za golmana protivnickog tima.Nevjerovatno. Moral je opet u modi, dolaze nam bolji dani.
![]()
Uz sve mane koje ima, ipak svoj glas dajem stajanju iza gola.
Danas dobit' Kozaru i idemo dalje. Da je pameti odgodili bi ovu utakmicu, vrucine su neizdrzive.Trebala bi doci do izrazaja fizicka sprema, vidicemo na cemu smo.
Forza Velez!
a sta mislis koliko im je Mirza dao para da uzmu Sarajevu bod ?demamo je napisao/la:pozz, cuo sam da je danas proti Kozare premija za pobjedu 600 maraka svakom igracu koji bude igrao ! golemo![]()

heh, nezz o tome nista! al je ovo pozitivno definitivno!! prije kad nije bilo para ljudi nisu htjeli igrati ni 30% od svojih mogucnosti!al ove sezone ako bude kesa moze se nesto ocekivati!aS_Roma je napisao/la:a sta mislis koliko im je Mirza dao para da uzmu Sarajevu bod ?demamo je napisao/la:pozz, cuo sam da je danas proti Kozare premija za pobjedu 600 maraka svakom igracu koji bude igrao ! golemo![]()
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
YEBEM VAM PODJELU NA CENTRALNE I IZA GOLA, NISMO MARSEILLE PA DA IMAMO 4 NAVIJACKE GRUPE, SVI SMO MI CRVENA ARMIJA.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Velež dočekuje Kozaru
Uz pomoć navijača do liderske pozicije
Fudbaleri Veleža uspjeli su se sa Koševa vratiti neporaženi, čime su donijeli veliku radost navijačima, kako onima koji su bili na tribinama koševskog stadiona, tako i svima onima koji su utakmicu pratili putem malih ekrana. Sjajnu formu i dobre rezultate, „rođeni“ bi danas trebali potvrditi u susretu sa novajlijom u ligi Kozarom iz Gradiške.
Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Veleža, ipak upozorava svoje igrače na oprez, jer Kozara, kako kaže, nije naivna ekipa.
„Cijenim svakog protivnika, pa i debitanta i ovakve utakmice nikad se ne smiju smatrati unaprijed dobijene. Mi ulazimo u meč sa pobjedničkim ambicijama, želimo zadržati ovaj uspješni niz, ali moramo biti veoma oprezni. Dodatan problem predstavljaće i paklene vrućine, što će od igrača zahtijevati dodatni napor. Ipak, uz uvažavanje proitivnika, vjerujem u našu pobjedu“, kaže Varešanović.
Za današnju utakmicu, Varešanović neće moći računati na Samira Merzića, koji je na Koševu dobio dva žuta kartona.
„Ubijeđen sam da ćemo i danas imati snažnu podršku naših vjernih navijača, koji fanatičnim navijanjem daju dodatni podstrek igračima. Neću pretjerati ako kažem da malo koji klub u našoj zemlji ima navijače ovako odane klubu, kao što je Red Army“, dodao je Varešanović.
SVI IZA GOLA !!!
Uz pomoć navijača do liderske pozicije
Fudbaleri Veleža uspjeli su se sa Koševa vratiti neporaženi, čime su donijeli veliku radost navijačima, kako onima koji su bili na tribinama koševskog stadiona, tako i svima onima koji su utakmicu pratili putem malih ekrana. Sjajnu formu i dobre rezultate, „rođeni“ bi danas trebali potvrditi u susretu sa novajlijom u ligi Kozarom iz Gradiške.
Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Veleža, ipak upozorava svoje igrače na oprez, jer Kozara, kako kaže, nije naivna ekipa.
„Cijenim svakog protivnika, pa i debitanta i ovakve utakmice nikad se ne smiju smatrati unaprijed dobijene. Mi ulazimo u meč sa pobjedničkim ambicijama, želimo zadržati ovaj uspješni niz, ali moramo biti veoma oprezni. Dodatan problem predstavljaće i paklene vrućine, što će od igrača zahtijevati dodatni napor. Ipak, uz uvažavanje proitivnika, vjerujem u našu pobjedu“, kaže Varešanović.
Za današnju utakmicu, Varešanović neće moći računati na Samira Merzića, koji je na Koševu dobio dva žuta kartona.
„Ubijeđen sam da ćemo i danas imati snažnu podršku naših vjernih navijača, koji fanatičnim navijanjem daju dodatni podstrek igračima. Neću pretjerati ako kažem da malo koji klub u našoj zemlji ima navijače ovako odane klubu, kao što je Red Army“, dodao je Varešanović.
SVI IZA GOLA !!!
Zastava nijedna nije pala. Drugo, napad se jest dogodio vjerovatno od strane Manijaka ali ništa posebno, samo je jedan momak stradao ( ali ok je sad sve s njim) i to na buku ga uhvatili uslijed bacanja kamenica. Kad je nestalo kamenica, štura.Sole je napisao/la:Rodjeni, sta to cujem da je bilo belaja na Stupu po povratku u Mostar poslije tekme sa Sarajevom, cujem prica se da vam je palo i zastavica, nije provokacija
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 24 avg 2011, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !
Ima li neko neki streming? Preko kojeg ste gledali bht? i utakmicu sarajevo - velez!
-
- Kontakt:
Red je napisao/la:Ja ti opet ponavljam bujrum na zamjenu, idi ti redovno na gostovanja koja ces sam placat i izaci ce te ko ta tvoja mjesecna donacija ako ne i vise, a jos mozes dobit bonus pa zavrsit u bolnici ili jos gore.Analic je napisao/la:Tvoj klub za koji kazes da volis se zali na tebe. Klub koji je konacno stao na noge i radi korektno. Evo ti link.Red je napisao/la: Sta sad ti dao donaciju i ti trebas nekome solit pamet ? Dala je i vecina raje sa RA tribine, a eto frajeru hodaj ti malo po gostovanjima pa kad palicama, nozevima i boxerima krenu na tebe budi frajer. Jel ljepse dat donaciju il dobit frakturu i ubodnu ranu?
Ove 4500 su nista, koliko je para potroseno prosle sezone kad je u klubu na platnom spisku bilo 28 igraca ?? to niko nece ni da spomene, a tebi je to ok. Ovo je cist finansijski udar saveza na Velez, eto vidjecemo koliko i hoce li ikako biti kazne za upad ultrasa na utakmicu i prekid iste.
Vecina vas smatra stokom one iza gola sto navijaju, jos se hinjski smiju s druge tribine. Nabijem ja sve vas koji tako razmisljaju na **** !
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=143" onclick="window.open(this.href);return false;
I nije jednokratna donacija nego ti svaki mjesec od plate odbija znacajan iznos. I nas ima dovoljno da se zalimo i imamo pravo na to.
A ti lazes da je i RA vecina dala. Sumnjam i da 10% ima uopste i clanske, a kamoli donatorske. Zaboravljas da donatori imaju uvid u spiskove i 95% ljudi je dalo da im se javno imena iznose. Clanske i Donatorske kartice i vecina te raje nije uopste ni u Mostaru.
Ja se ne zalim uopste na RA generalno, nego samo na rukovodstvo i one koji podrzavaju, pravdaju i dopustaju takvo ponasanje i ne prihvataju nikakvu odgovornost za svoja djela i koji se kriju iza RA kao Dodik iza RS-a i srpskog naroda.
Cuj hinjski dobacuje sa druge tribine. Pa gadjate golmana Celika petardama i topovima citavo vrijeme i cudite se sto vam sa druge tribine dobacuju da prestanete. A ne smeta vam kada vas se pohvali za navijanje. Paranoja je cudo kada vec imate stereotip za drugu tribinu, a treba da budemo svi zajedno. Vi ste ti koji se uvijek izolirate.
Spremni ste preuzeti sve pozitivno i sve pohvale za navijanje, ali necete da preuzmete ni trunak odgovornosti za negativne stvari. Fol nismo mi nista krivi sve je krivica saveza 100%. Jos jedan BULLSHIT.
Kakvi ubodi i frakute. Imao sam 100 gostovanja i 2-3 tuce i prvo ti je pravilo u vecini slucajeva ako ne trazis problem neces ga ni dobiti. Poslije rata sam sipatizerski bio u dresu kluba i u Sarajevu i u BanjaLuci i u Trebinju i u Travniku....itd. Ne idem stalno, ali sam bio svugdje i nikad problema nisam imao.
Ja vjerujem da vi ovdje na forumu niste bitni u RA toliko, ali ukoliko ima neko lijepo bi zamolio da se sa ovim prestane za dobrobit Veleža.
Hinjski se podsmijavate kao vidi oni mazlumi sto pjevaju navijaju citavu tekmu a vi kao gospoda neka sjedite ne d'o bog preci na tribinu pa navijati, glavna vam prica imam ja zenu i djecu, pa se ti isti dovuku na derby i nesto glume i mazlumaju ne znaju 2 pjesme. Sta mi imamo od pohvala ? Nista, nismo mi tu da nas hvale takvi ko vi.
Mi izolirani ? jel tesko produzit 2-3 ulaza pa uci u navijacku i navijat, treba vas prozivat da navijate za svoj klub koji ste vi pacenici.
Ubodi i frakture na gostovanjima, a da zaboravio sam ti ne ides na gostovanja pa i nemas pojma o tome, evo samo za primjer ovu subotu u Sarajevu je momku slomljena kost na glavi, al tebe boli **** ti si kuci sjedio gledao preko tv-a. Mi jesmo bacali topovske i niko to nije negirao.
Ti si najbitniji tebi se odbija od svake plate, budi sretan pa radis, pola raje nema ni posla i jedva skuca pare i prevoz za domacu utakmicu a ne gostovanje.
Haj dosta te vise, star si i senilan nije ovo tvoje vrijeme.
BRavo RED!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.