Nije dobro ni to kao u Americi. Otvara prostor za korupciju i da velike kompanije rade sta hoce. Recimo ako Google ima 10 puta bolje advokate od Americke drzave, vec ne valja. Treba bit tu neka ravnoteza, iako je normalno da privatni imaju nesto vece plate. Drzavni zaposlenici mogu imat neke druge privilegije.Tribalian je napisao/la:Pa normalno, svaka drzava u kojoj svi jure drzavni posao je propala u najavituzlak1987 je napisao/la:Mislim da je najveca razlika izmedju nas i razvijenih zemalja sto su plate kod privatnika u BIH niske, a u drzavnim velike. Dok u razvijenim obrnuto![]()
A ima izuzetaka npr u Svicarskoj, Austriji su komunalci bas dobro placeni..Na zapadu tj. GB, USA, FRA ... su neuporedivo vece plate u u privatnom nego u drzavnom sektoru. Gledali ste svi brdo amerckih filmova i u skoro svakom filmu neki policajac ili profesor kuka kako mu je plata bedna.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- tuzlak1987
- Kontakt:
Glavni problem danasnje BIH je to neko aktiviranje, tj vremenski period koji to traje. Kada su bile poplave svi su se aktivirali na neki nacin tj vecina ali je problem sto je to 15 dana nakon poplava jednostavno zaboravljeno. Nikad se nista ne izgura do kraja..
Realno za dobre stvari se ljudi trude kratak period, lose stvari koje neko uradi ljudi zaborave za kratak period..
Realno za dobre stvari se ljudi trude kratak period, lose stvari koje neko uradi ljudi zaborave za kratak period..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ovo sam pročitao na KLIXU, ne znam je li istina. Ali našao sam podatak na jednoj stranici da je kao prosječna plata rudara u BiH oko 950 KM, i ovo je malo šta rade.Tribalian je napisao/la:Ako su ljudi radili za 300km, to je 150 eura ???Unofficialpage je napisao/la:Najgora scena, predsjednik sindikata rudara govori da su poginuli, čovjek samoš što ne plače. Steglo.
Za mizerne pare rade, koliko sam čuo njihova plata je bila oko 300 KM a kao sad su je povečali na oko 500-600 KM. Što je za kakav posao rade, jadno i mizerno. Da je jedan yebenik fudbaler ili bilo koji drugi sportaš vrijedniji od rudara, to mi ne ide u glavu.pa nekom stvarno treba j*bati mater ! ja kontam da imaju vece plate, ali ni da to nije dovoljno, normalno , a ono 150 eura ??? Kod nas u Srbiji ovde su bedne plate isto, ali rudari imaju po 1000 eura, i smatram da ni to nije dovoljno ! Ljudi zivot rizikuju svaki dan , bez par hiljada eura takav posao ne bi trebalo da radi niko.
Evo i link: http://www.sou.rce.ba/clanak/6200750/vi ... ajcitaniji" onclick="window.open(this.href);return false;
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nisu baš niske plate rudarima, to je sad EPBiH i imaju u odnosu na ostale dobre plate, al za svoj posao mizerne...
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Donnie Darko
- Kontakt:
De pustite čovjeka na miru, našli ga drkat bezveze, čovjeku ni do čega nije oni mu 500000 pitanja postavljaju.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nisu im male plate i imaju benificiran radni staz. Nazalost to je sve sto je pozitivno u tom poslu. Sve ostalo manje vise negativno.
A ova jama je najnestabilnija zbog toga sto je i najdublja u BiH. A mogucnost gorskog udara se povecava dubinom.
A ova jama je najnestabilnija zbog toga sto je i najdublja u BiH. A mogucnost gorskog udara se povecava dubinom.
Celik!3,2,2.
- Evolution87
- Kontakt:
sa toplim obrokom i svim beneficijama imaju i oko 1500KM.AllGunsBlazing je napisao/la:Nisu im male plate i imaju benificiran radni staz. Nazalost to je sve sto je pozitivno u tom poslu. Sve ostalo manje vise negativno.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- NeverGiveUp
- Kontakt:
http://www.****/LIK-OBJASNIO-K ... 57477.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Right on the money
Right on the money

. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- samo_lijevo
- Kontakt:
@Rambo kako prodje matematika?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ma qrac druže. Uradio 3 zadatka od 4 ali prema riječima uvaženog Profe to je bilo previše "traljavo urađeno". Ma lik je zaguljen u 3 pm. Ko studira u Zenici zna o čemu pričam.samo_lijevo je napisao/la:@Rambo kako prodje matematika?
Imam još jednu šansu za 15 dana,ali ako padnem obnavljat neću ni pod razno.Yebeš to.
A.F.C. Bournemouth!
- Nerminovic
- Kontakt:
Nisi jedini....propao sam ispit prije nekoliko dana.rambo16 je napisao/la:Ma qrac druže. Uradio 3 zadatka od 4 ali prema riječima uvaženog Profe to je bilo previše "traljavo urađeno". Ma lik je zaguljen u 3 pm. Ko studira u Zenici zna o čemu pričam.samo_lijevo je napisao/la:@Rambo kako prodje matematika?
Imam još jednu šansu za 15 dana,ali ako padnem obnavljat neću ni pod razno.Yebeš to.

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- samo_lijevo
- Kontakt:
to sranje od predmeta nikome ne treba u zivotu,ali hajde ti reci takvim likovima.rambo16 je napisao/la:Ma qrac druže. Uradio 3 zadatka od 4 ali prema riječima uvaženog Profe to je bilo previše "traljavo urađeno". Ma lik je zaguljen u 3 pm. Ko studira u Zenici zna o čemu pričam.samo_lijevo je napisao/la:@Rambo kako prodje matematika?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
rambo kod koga si radio matematiku? 

- dr.van nostrand
- Kontakt:
http://www.****/zenica/ljudi/ ... C4%87.html" onclick="window.open(this.href);return false;AllGunsBlazing je napisao/la:[youtube][/youtube]

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Kod Snickersa. Nadaleko poznatog likaDonnie Darko je napisao/la:rambo kod koga si radio matematiku?
A.F.C. Bournemouth!
pucnjava mi syeba dobru noc

- Donnie Darko
- Kontakt:
I na jupiteru su čuli za njegarambo16 je napisao/la:Kod Snickersa. Nadaleko poznatog likaDonnie Darko je napisao/la:rambo kod koga si radio matematiku?

Valja meni se **** sa njim u januaru pa kroz CIJELU 2015. godinu bukvalno

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 17 gostiju.