Rekonstrukcija stadiona u BiH

dzelllo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la dzelllo » 14 jul 2018, 20:52

Nadam se,da će se od iduće sezone zahtjevi za igranje Premier Lige uveliko postrožiti,dakle da svaki klub koji bude igrao istu morati ispuniti slijedeće zahtjeve:
Minimalno 2000 stolica
Natkrivena tribina
Reflektori
Uslovni WC
Uređen pristup samom stadionu
Oprema za održavanje terena
lezVe do bagro

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 14 jul 2018, 20:54

Kakve crne natkrivene tribine, samo kvalitetan teren kako kolega iznad reče.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 14 jul 2018, 21:02

gigglessmoke je napisao/la:Kakve crne natkrivene tribine, samo kvalitetan teren kako kolega iznad reče.
Natkrivanje tribine može biti samo plus,jer bez obzira na vremenske uslove možemo očekivati navijače na tribinama.
U vezi terena,spomenuo bih jednu sjajnu ideju koja nije moja:
FrancescoTotti je napisao/la: Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Treba razgledati varijable al ja mislim da je puno vise pozitivnih nego negativnih.
Domace prvenstvo bi se diglo bar za dvije klase, dobar fudbal bi privlacio i vise navijaca, vise navijaca=vise novca, na tim terenima bi rasli novi reprezentativci umjesto sto se sad po navici moljakaju dijasporci.
Premijerligasi bi savezu recimo kroz pet godina morali da otplate cijenu kostanja tog terena.

Kroz tih pet godina savez bi cak mogao i zaraditi na tom kreditu koji bi dao premijerligasima, a kredit koji bi oni podigli ne treba gledat kao na dug vec na investiciju.

Win-win-win situacija.
lezVe do bagro

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 14 jul 2018, 21:11

dzelllo je napisao/la:
gigglessmoke je napisao/la:Kakve crne natkrivene tribine, samo kvalitetan teren kako kolega iznad reče.
Natkrivanje tribine može biti samo plus,jer bez obzira na vremenske uslove možemo očekivati navijače na tribinama.
FrancescoTotti je napisao/la: Recimo da Savez digne kredit od deset-petnaest miliona eura, napravi veliki ugovor sa nekom firmom koja radi terene, i svim premijerligasima sljedece sezone napravi terene takodjer kao vid kredita premijerligasa prema savezu. Uz to neka savez napravi i veliki ugovor sa jednomfirmom koja bi odrzavala sv terene u prvoj ligi, kod velikih ugovora uvijek ima popusta.

Treba razgledati varijable al ja mislim da je puno vise pozitivnih nego negativnih.
Domace prvenstvo bi se diglo bar za dvije klase, dobar fudbal bi privlacio i vise navijaca, vise navijaca=vise novca, na tim terenima bi rasli novi reprezentativci umjesto sto se sad po navici moljakaju dijasporci.
Premijerligasi bi savezu recimo kroz pet godina morali da otplate cijenu kostanja tog terena.

Kroz tih pet godina savez bi cak mogao i zaraditi na tom kreditu koji bi dao premijerligasima, a kredit koji bi oni podigli ne treba gledat kao na dug vec na investiciju.

Win-win-win situacija.
Molit Boga da se plasiramo na ovaj Euro sad koji donosi 16 miliona maraka eto nek i ljudi iz saveza uzmu 10 miliona s obzirom kakvi smo sa korupcijom opet ostane 6 za terene citavu ligu bi za to novce mogli srediti

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 14 jul 2018, 21:13

Odličan prijedlog. Problem u ovoj državi što su bilo kakve institucije, organizacije, službe, savezi tu isključivo radi sebe. Slab entuzijazam za pokrenuti nešto pozitivno. Sa samo 2-3 poteza klubovi u BiH bi doživjeli procvat kao i nogomet općenito. Prva stvar travnjak pa onda sve ostalo. Čak i medijska popraćenost je bitnija od tih natkrivenih tribina jer povlači marketing. Moj klub je dosta stvari odradio na stadionu. Travnjak je solidan ali ne i savršen bez obzira na sistem navodnjavanja. Imamo 10 stabilnih prvoligaša i uložiti pod obavezno novce u travnjake na istim stadionima. Jačati omladinske pogone.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jul 2018, 21:15

Eto nek ljudi iz saveza uzmu 10 miliona s obzirom kakvi smo sa korupcijom
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 14 jul 2018, 21:16

Jiestifo je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:

Win-win-win situacija.
Molit Boga da se plasiramo na ovaj Euro sad koji donosi 16 miliona maraka eto nek i ljudi iz saveza uzmu 10 miliona s obzirom kakvi smo sa korupcijom opet ostane 6 za terene citavu ligu bi za to novce mogli srediti
Donio je i brazil dosta miliona, ali ne vidjesmo nekog hajra od njih.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 14 jul 2018, 21:22

Pored svega,spomenuo bih obavezno ujedinjenje prve lige FBiH i RS-a u ligu 12,kvalitete radi.Ujedno bi se stvarali novi mladi igrači,sposobni za igranje u mlađim selekcijama naše zemlje.
gigglesmoke,svaka ekipa u PL je dobila 24 lopte nakon Brazila,uveliko su potrošili :urnebes:
lezVe do bagro

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 14 jul 2018, 21:33

Uj'o vuk magarca. :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 jul 2018, 21:37

Jiestifo je napisao/la:
Naredni euro donosi 18 milijuna maraka, ali ne znam kako vam do sad nije jasno da ce 50% iznosa pripasti igracima. Savezu ce ostati 9 milijuna da pokrije neke svoje troskove. Pobjeda, remi, a i svaki prolaz kola donosi dodatnu zaradu od koje opet 50% ide igracima.

Te pare nece otici u infrastrukturu. To sam govorio prije Brazila, prozvalo me se budalom, sanjale nove tribine na BP i slicno, a na kraju nista. Isto ce biti i da se ode na pet takmicenja u nizu. Savez ne da pare i ne treba se nadati, a jos manje ocekivati.

Mozemo se nadati da ce aplicirati kod UEFA-e i da ce se dobiti neke pare za terene, jer je to prvo i osnovno za napredak. Nece Arezina bit brzi jer istok Grbavice ima krov, moze postat bolji igrac ako igra na pravom terenu. Samim tim i reprezentacija ima koristi, jer s boljim uslovima postoji veca mogucnost da ce se proizvesti bolji igrac, mada to nije garancija.

HNS je npr. daleko bogatiji savez u odnosu na NFSBiH i tek su sad ulozili neki novac u infrastrukturu. Dali su 7.5 milijuna maraka za pet prvoligaskih terena. Svi ce biti hibridni, a cetiri ce imati grijanje. Grijanje nece imati samo teren u Puli, a nije ni da im treba. HNS je sam nasao firme koje ce odraditi taj posao tako da klubovi i lokalne vlasti ne mogu pobrati pare. Nesto slicno onome sto je forumas predlozio za PL, samo sto HNS nije dizao kredit i nije odradio sve terene. Igra se na devet stadiona, pet je ukljuceno, Rijeka vec ima sve to, Osijek ce praviti novi stadion, Hajduk je odbio, a ne znam sto je Gorica izvisila, mozda jer se planiralo prije kraja prvenstva tko dobija, ali ne dobise ni Vinkovci, a nije se znalo da ce Cibalia ispasti. Doduse, nije sigurno ni da ce Gorica igrati kuci HNL, al nije to bit price. Bit je da su nanizali devet natjecanja i desetine, mozda i stotine milijuna nagrada, a tek sad dali nesto. Kamo srece da je NFSBiH bolji, al znamo da nije.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 14 jul 2018, 21:41

dzelllo je napisao/la:Pored svega,spomenuo bih obavezno ujedinjenje prve lige FBiH i RS-a u ligu 12,kvalitete radi.Ujedno bi se stvarali novi mladi igrači,sposobni za igranje u mlađim selekcijama naše zemlje.
gigglesmoke,svaka ekipa u PL je dobila 24 lopte nakon Brazila,uveliko su potrošili :urnebes:
ujedinjenje drugih liga necemo dozivjeti, srbi nikada ne bi riskirali da nemaju osigurano mjesto svog kluba u premijer ligi a pogledaj im drugu ligu na sta lici
Zarathustra

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 14 jul 2018, 21:46

sto se evropskog tice siguran sam da ce doooobar postotak pripasti prosineckom i da mu je tako u ugovoru napisano pa nas je uzeo, vidite da snima i reklame da se to namiri, uzmi i igrace, savez nece dobiti neku aman sumu
Zarathustra

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 14 jul 2018, 21:50

Moggi je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:Pored svega,spomenuo bih obavezno ujedinjenje prve lige FBiH i RS-a u ligu 12,kvalitete radi.Ujedno bi se stvarali novi mladi igrači,sposobni za igranje u mlađim selekcijama naše zemlje.
ujedinjenje drugih liga necemo dozivjeti, srbi nikada ne bi riskirali da nemaju osigurano mjesto svog kluba u premijer ligi a pogledaj im drugu ligu na sta lici
Možda je to zato što previše ovise od stranačkih giganta,radije će ulagati u ekipe koje nemaju dugova(Stanišići,Krupa)nego u klubove sa tradicijom,koji imaju finansijskih poteškoća(Borac osvajač kupa Maršala Tita,Slavija najstariji sarajevski klub i sl.)
lezVe do bagro

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 21:52

PERO1234 je napisao/la:Odličan prijedlog. Problem u ovoj državi što su bilo kakve institucije, organizacije, službe, savezi tu isključivo radi sebe. Slab entuzijazam za pokrenuti nešto pozitivno. Sa samo 2-3 poteza klubovi u BiH bi doživjeli procvat kao i nogomet općenito. Prva stvar travnjak pa onda sve ostalo. Čak i medijska popraćenost je bitnija od tih natkrivenih tribina jer povlači marketing. Moj klub je dosta stvari odradio na stadionu. Travnjak je solidan ali ne i savršen bez obzira na sistem navodnjavanja. Imamo 10 stabilnih prvoligaša i uložiti pod obavezno novce u travnjake na istim stadionima. Jačati omladinske pogone.
Ma to su ublehe jedne,evo 20 godina od rata svi orave stadione kod nas krpe jos Bilino polje majku im klosarsku,nekakve reflektore zahtjevaju tereni nula,nek uloze bjednici u terene da barem gledamo kako se lopta normalno kotrlja

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 21:54

babino je napisao/la:samo ga slikajte ovako sa jugozapada i sve ce biti extra:-)
salu na stranu, prelijepo je pratiti ove radove, da pored bilinog polja imamo barem jos jedan solidan stadion.

samo na ovom ne treba stati i nadam se da ce u sto kracem roku ici krov na istoku da tribina ne propada, te da ce se krenuti u izgradnju juga. Ne znam koliko je realno da se uradi jug kakav je planiran, trebalo bi biti ok i nesto poput istoka.
o zapadu ne treba ni mastati jos uvijek, ukoliko se za 2-3 godine zavrsi krov na istoku i dobije novi, natkriveni jug, puna saka brade.

da, nemojte ljudi jos uvijek uporedjivati grbavicu sa bilinim poljem, nije realno. Zenicki istok je puno ispred zapada grbavice, a to su tribine koje nose kategorizaciju.
Do oktobra ce natkriti istok,a jug ce poslije ujedno bit ce najbolja tribina,a za krov na istoku cekaju savez ko i sve do sad da ih pogura

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 21:57

japa je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Ja fakat ne razumijem što se prepucavate na ovakvoj temi. :D Isto kakva djeca i sa tim ko ima svoj stadion, ko nema, i sa prošenjem para. Da su digli kredit, rekli bi haram pare. Da su sve svoje uložili, rekli bi ne plaćaju porez, lopovi. Da je sve tu ok, rekli bi nakrali. Šta je bolan bitno? Da je Bogdo sreće, pa da država ima više sluha za sport i pomaže ovako svakog ko Željezničar sa stadionom. Uostalom, ljudi evo prave i vidljivi su pomaci. Najnormalnije je pogurati ih kad već vidiš da sredstva idu za prave stvari.

Inače, iznenađen sam pozitivno kako sve izgleda. Ranije sam napisao da bi plava okolo mogla biti kičava, ali ustvari nije ni najmanje za sada. :) I dalje je teško stadion kategorizirati u "najljepši, najbolji", ali su napravljeni džinovski koraci da se od rupe od prije 2 godine stvori ovo. Kada legne još jedna tribina (jug), ovo će poprimiti obrise prave arene.
Nije rasprava samo se iznose cinjenice. Ja kao navijac Zelje necu imati nista protiv da sutra Kanton, Vlada Federacije ili ko vec dodje i kaze evo pravimo na Kosevu isti teren kao ina Grbavici i da sve oni finansiraju da FK Sarajevo ne da marke, cak stavise podrzacu to jer nisam glup kao pojedini pitarski kmecavci pa da ne kontam da je vrhunski teren na Kosevu vitalan ne samo za FK Sarajevo vec i za Zelju i za citavu nasu ligu. Necu kmecati o prosenju, donacijama itd..

Ja sam za ne samo da im urade teren vec i da renoviraju stadion i natkriju ga vec jednom, zamjene stolice itd...Ali da bi se tako nesto desilo mora FK Sarajevo nesto i pokrenuti, neku akciju nesto da isfinansiraju (ne sve naravno jer ne mogu a i nije njihova imovina ali ucesce u izgradnji novog terena npr. bi bilo dovoljno) a ne sta oni rade? Kmece i kukaju i traze nerealno, traze od opstine da im pokloni zemljiste vrijedno milione KM da bi oni nasli nekog investitora koji ce im napraviti stadion :lol: :lol: Mozes misliti lobotomije ne znas sta je veca bajka, opstina da ti pokloni ultra vrijedno zemljiste ili da ces naci nekog mamlaza koji je spreman da ulozi min. 20 miliona eura i napravi stadion za klub u jednoj od najlosijih i najneperspektivnijih liga evrope :rol: :rol: Pa budala koja bi to uradila bi vratila ulozen novac mozda za 50 godina...
Sto bi Sarajevo ulagalo u Kosevo? Placas kiriju otjeraju te kad pjeva Marija Serifovic neka hvala. Ti se prvo dozovi malo sto ce Sarajevo ulagat u gradski stadion,i zasto nacelnik moje opstine moje pare tj 500 hiljada do sad odvaja za Grbavicu? Kad mi budemo nekad ako budemo pravili stadion nadam se da ce tvoja opstina od tvojih para gradit nas stadion

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jul 2018, 21:58

Mislim da ste vecina i ljubomorni i nervozni zbog stadiona Grbavica

Pitarima bih predlozio da igraju sa talijanima na Grbavici

Naravno prvo da platite pa onda tekma Europska na Europskom stadionu

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 22:01

I jos nesto da rijesimo,grad daje tj Skaka i ostali par stotina hiljada za Zeljin stadion ne gradski,onda dobiju jos 500 milja plus savez uleti pare,dodaj i Koldzu sa 400 milja il pola miliona,to samo kod nas ima da grad ulaze vise u stadion koji nije njihov nego u gradski zato ce dobit i Koldzo i ostali ove izbore bananu

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 22:03

svrakino1921 je napisao/la:Mislim da ste vecina i ljubomorni i nervozni zbog stadiona Grbavica

Pitarima bih predlozio da igraju sa talijanima na Grbavici

Naravno prvo da platite pa onda tekma Europska na Europskom stadionu
Zaboli me neka stvar nek bude bolja od Nou Campa, al ne moze se graditi od nas8h para tj Koldzo da daje i gradskih opet od nasih para i sebe nazivat radnickim klubom a sve dobili na tasni to se zove licemjerstvo

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jul 2018, 22:04

I da jos pojasnimo
Gosp.Alaim kad je bio predsjednik opstinskog vijeca Centar tad je opstina Centar donirala sredstva u F.K.Sarajevo

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.