Nisam zainteresovan, niti imam vremena da puno pisem ovde sto se tice te rasprave, ali ovo je kako ja vidim stvari.
I Miske i Pjanic su mi pravo dragi i ne stavljam ih jednog pored drugog, niti zelim da ih poredim. Ono sto FIFA pokazuje svojom statistikom je da je Pjanic sa svojom ocjenom ispred Dzeke i Spahica pa i ostalih (to je redoslijed njihov na SP).
Niti zelim, niti pokusavam da idem dublje u pricu, ali ovo po meni stoji:
- Besic i Kolasinac nisu, niti mogu biti ispred Miralema, gledajuci staz i doprinos reprezentaciji pa cak i druge stvari humanitarnih svrha (to je samo plus za Miralema, ne minus drugima).
Reci da su sva trojica vazni, bez ikakvog problema mogu podrzati, ali stavljati novajlije ispred Miralema, nema po meni neke logike.
- Besic i Kolasinac jesu i bit ce vazni za nas i drago mi je sto igraju za nas, ali plasman je uspjesan bio bez njih, tako da oni tek sad moraju da pokazu svoju vaznost i ulogu u ovim kvalifikacijama.
- Ako vam statistika od FIFA-e vrijedi icemu, ona govori da je Pjanic dobro radio svoj posao, poredeci se sa ostalim nasim igracima. Znaci nimalo losiji od ostalih.
Na kraju krajeva, kako se necija cijena ili vaznost moze jednom rijecju obrazloziti? Po meni ne moze. Svako doprinosi na svoj nacin, a ovo je igra sa 11 igraca. Imamo jakih i slabijih karika u reprezentaciji, a Miralem sigurno nije slaba niti ima manju vaznost od Besica ili Kolasinca. Miralem svakako ima dara da "podvali" i provuce loptu kao i Miske, a to smo vidjeli i u reprezentaciji i u klubu.
Eh eto, toliko od mene, pa vi nastavite gdje ste stali.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...