AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muha milanez
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muha milanez » 18 jan 2023, 22:07

Baci ih opet u karanten, možda se dohavizaju.

Pioli jedini u karanten, sedam dana ne dat izaći.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 18 jan 2023, 22:10

eto nek je frank "the bank" kessie bio neki faktor. lik 70% prosle bio na nivou trenutnog pobege. i najveci shill mistera u ovom momentu mora gubiti povjerenje, ako nista posumnjati u njegove sposobnosti

za dugorocnu dobrobit kluba licno zelim rezultatski jos veci harakiri pa da vec poslije UCLa mister odleti. a nije nemoguce ni da do tad ne vidimo ni 1 pobjedu bez obzira na to. to je neki spas za sezonu jer je pioli izgleda izgubio svo povjerenje rostera sto je gore nego bilo koja takticka greska
Unico amore sei!
❤️🖤

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 18 jan 2023, 22:10

Ma nema ovdje širine jer s klupe ulaze mahom amateri isto ko i u nas :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jan 2023, 22:12

Sa ovom trenutnom formom i serijom rezultata Pioli je dotakao dno skupa sa čitavom ekipom i sezona može otići samo u dva pravca od ovog momenta... ili će se dohavizati ili slijedi raspad sistema gdje će epilog biti nečiji otkaz.

Ali polako na naplatu dolazi par stvari, prvenstveno počevši od katastrofalnog merkata pa do Piolijeve tvrdoglavosti i ograničenosti jer je evidentno da je postao pročitana knjiga. Ne znam šta se više treba desiti da shvati da ne može jahati po istoj postavci i sistemu već godinama i da mora doći do nekih promjena jer je ekipa postala disfunkcionalna (pogotovo u ovoj formaciji).

Ili je čovjek jednostavno dosegao svoj vrhunac i ne može dalje od ovoga.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 18 jan 2023, 22:13

ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2023, 21:46
milanist je napisao/la:
18 jan 2023, 21:12
Kakve veze ima Inter sa ovim nasim panjem ?
Evo kolega ti je odgovorio, i ujedno postavio pitanje

U isto vrijeme prosle godine inter nas je uzeo 3-0 pa smo uzeli titulu, ima mnogo jos do kraja prvenstva

Ono sto je sigurno da nam je odbrana qarna u odnosu na proslu sezonu
Postavio je pitanje a ne odgovor. Hajde mi reci od ovih mladi igraca ko igra dobro i ima neku konstantu. Svi nakon odredjenog vremena padaju kurcu za usi. Sjeti se Diaza. Imao je period kad je bio odlican i onda pao ni sjena tog igraca. Salemakers je bio solidan i postade goli ****. Kalulu evo ovih pola sezone katastrofa. Tomori isto. Leao je najbolji dosad , ali i on igra toplo hladno jedna utakmica dobra pa tri prosjek. Theo je isto toplo hladno odigrao polusezonu.Da ne nabrajam dalje. Znaci problem je mnogo dublji i vise na psiholoskom nivou nego tehnickom jer nemoguce je da nijedan igrac nije napredovao i stvorio nekakvu kakvu takvu konstantu. I evo sam si potvrdio da Milan u januaru ima problema s formom, i to ne jednu vec tri sezone. Cija je to krivica ?

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 18 jan 2023, 22:15

Rosicky je napisao/la:
18 jan 2023, 22:10
Ma nema ovdje širine jer s klupe ulaze mahom amateri isto ko i u nas :D
slozio bih se.. ali da je ebening na klupi i da arsenal nema postepeni proces poboljsanja kluba. neki plan ugl
Unico amore sei!
❤️🖤

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 18 jan 2023, 22:27

I vi u lošoj formi uoči LP vidim? :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jan 2023, 22:35

Cipiripiblicblic je napisao/la:
18 jan 2023, 22:27
Biće to i gore do februara :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 jan 2023, 22:38

Tatarusanu (5.5): He couldn’t do anything about the goals and did everything right especially on the first one (nearly got a finger to it). His passing was a bit too poor, even though he made one great reflex save, hence the rating.

Calabria (4): Where was he this evening? His positioning in the first half was shocking and that showed on the two goals. He should’ve been there to block Dimarco and on the second goal, Tonali was forced to do his job (unsuccessfully).

Kjaer (3.5): Bad from start to finish. He made sure that it wasn’t offside on the first goal and he committed loads of fouls in the duels. His build-up was also very poor as he often passed it back to Tatarusanu, or just made the wrong decision.

Tomori (4): Some good moments in there tonight, but it was shocking on the third goal. The Englishman often complains and screams at his teammates but he definitely got silenced tonight. Schoolboy error.

Hernandez (5): We need to see so much more from him. He can be questioned on the first goal but overall was not shocking. The contribution wasn’t enough though, as said.

Bennacer (5.5): It would have been interesting to have seen Milan without him this evening, or rather it would have been horrible. He was the one half-decent player out there.

Tonali (4.5): He improved as the game went on but there’s no doubt that he made a big mistake on the second goal. Now, he probably shouldn’t have been there to begin with (covering for Calabria), but he completely sold himself.

Messias (4.5): A couple of good moves from him this evening but was too little impact and Milan needed him to do more in defence.

Diaz (5): He actually did well on a bunch of occasions and helped Milan create chances with his quick turns, but it was for nothing with out-of-form teammates.

Leao (5): He had a bunch of shots here and there, a few closer than others. With his reported new salary, we have the right to demand so much more.

Giroud (4.5): He played it simple maybe two-three times this evening, and it always worked out well then. However, he continued to make (or rather tried) flashy one-touch passes which didn’t work.

Substitutes
Kalulu (5): A few mistakes but nothing fatal from him. Not great either.

De Ketelaere (4): Upon reflection, did he play this evening? Was invisible for most of his time on the pitch.

Origi (4.5): Looked bright at the start of his appearance but faded.

Rebic (5): One of the better subs with at least some intention but nothing came of it.

Dest (5): Just like Rebic, the will to do something was there but no end product.
Gledaj komenta za CDK-a :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 18 jan 2023, 22:40

Raonffa je napisao/la:
18 jan 2023, 22:35
Cipiripiblicblic je napisao/la:
18 jan 2023, 22:27
Biće to i gore do februara :kafa:
Bit će zanimljivo :kafa:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 jan 2023, 23:05

Ja i dalje vjerujem u ovu ekipu, meni kup i super kup kao navijacu nisu toliko bitne tekme, ok fino je trofej osvojiti, ruzno je izgubiti od intera, ali mi ne znaci toliko, za 3 kola je puno bitnija tekma sa interom tu cemo vidjeti jel se ekipa trznula

Kako god ova vec sad moze se reci tradicij da je januar uzasan sa formom se mora preispitati i nesto mjenjati

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jan 2023, 23:11

ronaldo99 je napisao/la:
18 jan 2023, 23:05
Ja i dalje vjerujem u ovu ekipu, meni kup i super kup kao navijacu nisu toliko bitne tekme, ok fino je trofej osvojiti, ruzno je izgubiti od intera, ali mi ne znaci toliko, za 3 kola je puno bitnija tekma sa interom tu cemo vidjeti jel se ekipa trznula

Kako god ova vec sad moze se reci tradicij da je januar uzasan sa formom se mora preispitati i nesto mjenjati
Sljedeće tri utakmice će svakako odrediti nastavak sezone - hoćemo li se do kraja boriti za Scudetto (makar onako protokolarno kao prvi pratioci Napolija) ili ćemo se grčevito boriti za Ligu prvaka (jer u ovom momentu su ekipe od 2 do 6 mjesta u samo 4-5 bodova razlike).

Svakako se postavlja pitanje šta na ljeto, eto nevezano sad hoćemo li biti prvi, drugi ili peti, šta će se desiti na ljeto, hoće li biti pojačanja ili ćemo opet ovakvi krnjavi u borbu na četiri fronta? :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 jan 2023, 23:35

Dozvali su se početkom 2 pv, ali džaba kad nema gola. Neću kritikovati Leaoa ni Thea jer su oni najzaslužniji za neočekivani Scudetto te sve dobro zadnje 2 god, naravno uz Ibru pa i Kjaera.

Gledao sam dodijelu nagrada, samo se onaj rumunski fosil smije i grli kao da je nešto osvojio, sa onim patuljkom iz saveza/FIGC, te sa onim vehabijama, svi ostali k'o popiš#ni. Bolje je stavit dijete na gol, kao birvaktile Dollarboya, nego rumuna gledat.

Tomori je stvarno u kanalu, momentalno mu treba pauza. Bennacer opet najbolji, raduje minutaža Origija i Rebića, biće nam jako vrijedni svi koji su spremni. Leao ostao sam na sred terena dugo nakon meča, ne želim previše spekulirati šbbkbb, ali....

Sve u svemu, moraju izbjeć poraz vs Nazija u utorak, imaju gotov heftu fore za oporavak. Možda nebi bila loša ona "jelka" kao vs Juve ili birvaktile sa Kakom.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 18 jan 2023, 23:41

Ma jok, možda konačno upali ista taktika i formacija po stošezdeseti put.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 jan 2023, 23:44

Al ako protiv Lacia Rumun i Tomori budu u prvih 11 lik stvarno nije normalan
Il Club più titolato al mondo!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 19 jan 2023, 00:26

Točno sam znao. Čitavo vrijeme kad sam shvatio da neću stići da gledam utakmicu imao sam osjećaj da ćemo isto izgubiti kao i onu zadnju utakmicu u kupu protiv njih. Zadnja dva derbija koja su izgubili 3:0 nisam gledao i drago mi je da nisam. Na sreću sljedeću ću moći gledati.

Sad da nešto pričam o utakmici neću jer nisam gledao osim highlighta ali kad na poluvremenu gubiš 2:0 bez ijedne poluprilike a na početku drugog počinje isti sastav vidiš da su se predali. Shvatam da nemaš kvalitetu da ubaciš ali što će ti igrači na klupi ako nećeš nešto probati da promjeniš.

Sad ja mogu početi pričati ovo ono o treneru i igračima i nedostatku pojačanja (a svi ovdje već odavno znamo šta nam treba) ali nema potrebe. Maldini i Pioli pričaju gluposti da nam niko ne treba novi, da će biti bolje kad se neki igrači vrate, da će početi igrati bolje ali ne dovođenje NEOPHODNIH pojačanja kao i činjenica da novi ponosni vlasnik Milana nije došao na veliku scenu gdje bi njegov novi klub mogao da osvoji prvi trofej dovoljno govori koliko je njega briga za ovaj klub i koliko će uložiti u jačanje igračkog kadra.

Ostaje mi samo sjediti i "uživati" u igrama tima kojeg volim preko 30 godina i nadati se (ne nešto puno) barem jednom trofeju u sljedećih 10 godina.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 jan 2023, 00:26

Beko023 je napisao/la:
18 jan 2023, 20:48
Sta bi od onakvog kluba..
Ajde peglatoru **** mars vise!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 jan 2023, 00:28

nextterrain je napisao/la:
18 jan 2023, 21:49
Tomori je ubjedljivo najgori igrac ove sezone.

Pioli se totalno pogubio, favorizira mnoge igrace koji nisu ni u kakvoj formi.

:!: :!:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beko023
Kontakt:

Post Postao/la Beko023 » 19 jan 2023, 00:45

OldFashioned je napisao/la:
19 jan 2023, 00:26
Beko023 je napisao/la:
18 jan 2023, 20:48
Sta bi od onakvog kluba..
Ajde peglatoru **** mars vise!
Razumijem frustracije. Ali navikni se, Kokoske vas cekaju. :salut:
🔴 MIA SAN MIA 🔴

6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jan 2023, 01:13

Nije bio Đeri na tribinama, ali je zato bio Gordon Singer. Koji qurac je on tu, zar nismo završili sa njima? :roll:

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.