Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jan 2014, 14:16

Rafa rutinski protiv svog najdražeg mušterije :mrgreen: Valjda Stan pruži otpor dostojan finala :)

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 14:31

Znači ipak Roger nije mogao napraviti iznenađenje. :mrgreen: Pobjedi ga čovjek i 23. put, mislim da će ga Fedex sanjati do kraja života.

Stan bi mogao nauditi Nadalu, ali samo pod uslovom da ovaj bude daleko ispod svog nivoa. Ipak i njega je Nadal prethodnih godina ubio u pojam, i čisto sumnjam da je to Wawrinka potisnuo iz sebe te da ne pamti sve te silne poraze, a to bi mu mogao biti jedan veliki teret u finalu.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Aanonymous
Kontakt:

Post Postao/la Aanonymous » 24 jan 2014, 14:34

Dominacija Nadala ce biti duga ove godine na mjestu broj 1..
Ako ne bude imao povreda i znajuci sa je Novak izgubio dosta bodova do US opena sumnjam da ce biti promjena na vrhu liste..
Nadal ce daleko dogurat na RG, a na Wimbeldonu ne brani nista bodova :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jan 2014, 14:38

Ako ne bude nekih većih problema sa povredama i nekog drastičnog pada forme, vjerujem da će Rafa i ovu godinu završiti kao broj 1.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 14:45

legenda reala je napisao/la:Kako su smiješni ovi plačkovi kako već navijači :lol: :lol: ponovo im je dao lažnu nadu :mrgreen:

iako ovo sa žuljevima ne izgleda dobro, ali ne sumnjam da će Federer i sutra imati jedno 30-40 neforsiranih više i sam sebe pobjediti, a onda dolaze amer,edo i co i govore mu da ide u penziju, klasika :P
Nije da nisam rekao :mrgreen: :mrgreen:

Solidan tenis, Rafa meni i nije nešto odigro specijalno, al eto držao se oprobanog recepta i ponovo slavio, sad idemo po još jednu titulu 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jan 2014, 15:41

Aanonymous je napisao/la: Nadal ce daleko dogurat na RG
Nece daleko dogurat, lagano ce osvojiti :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 17:07

Nažalost, veoma loš meč između starih rivala. Ishod uobičajen, zaslužena pobjeda Nadala. Upravo ono što sam priželjkivao, a to je da meč ne bude jednosmjerna ulica, nije se obistinilo.

Nema se šta posebno pisati o igri. Federerov kompleks zvani "Rafael Nadal" je odavno poznat i tu više nema pomoći. Nikad nije ni bilo, samo povremeni bljeskovi trenutnog GOAT-a su nam s vremena na vrijeme davali lažne nade. Imao je jedinstvenu priliku zaustaviti Nadala i raspršiti mu iluzije o stizanju magične brojke od 17 Grand Slamova, ali nije uspio. Nije bio ni blizu. Ponovo smo vidjeli ogroman broj grešaka (duplo više od Španca), loš forehand, loš backhand, prosječan servis i krah net-play igre. Da sam na RF-ovom mjestu, više se nikad ne bih usudio izaći na mrežu protiv Nadala. Rafa ga je izbušio passing shotovima k'o švicarski sir. Treba priznati da je RN bolji igrač, čak i kada ne igra najbolje što može, a da će uskoro biti i uspješniji (ključ je RG; ako njega bude odbranio, rušenje najvažnijeg rekorda bit će pitanje trenutka). Federeru ostaje da pokuša osvajati trofeje na turnirima gdje Nadal i Đoković ne budu na nivou. Dobra stvar je da još uvijek može dobiti Murrayja, Del Potra, Tsongu... Veoma važna stavka za Wimbledon, to je jedini Grand Slam turnir gdje može daleko dogurati, možda čak do finala (i dalje mislim da neće osvojiti više GS-ova). S druge strane, Nadal će po mom mišljenju relativno lako izaći na kraj sa Stanom. Najveća mana Rogerovog šurjaka je upravo 1HBH. Eh, da je RF neko ko koristi 2HBH, rivalstvo s Nadalom bi bilo još neizvjesnije i veće, ali nema svrhe pričati ŠBB-KBB.

Općenito igrači s jednoručnim backhandom nemaju šanse protiv Rafe, ma koliko dobro igraju. Njegovi top spinovi ih prije ili kasnije slome i natjeraju na gomilu neiznuđenih grešaka. Jedino kada crtaju po terenu i Nadal ne bude na nivou, onda mogu nešto očekivati. U svim drugim slučajevima, napustiti će (i napuštaju) teren razočarani. Tako će biti i u nedjelju.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 24 jan 2014, 17:25

Ja se pribojavam Wawrinke malo, vjerovali mi ili ne.Iako mu seta nije uzeo nikada mene je malo strah.Bh funkcionise odlicno, ne grijesi puno, duboke i ravne loptice salje.Sa druge strane i FH i servis odlicni, zaista odlicni.
Rafa jeste favorit ali nemojte otpisati Stana tako rano.

To je neka suha, eh sad ja bi voli oda to Rafa zavrsi sto prije cisto da tu ruku ne bi vise unistavo.Zavrsiti ovo i onda malo odmoriti i koljena i tijelo i zalijeciti zuljeve te se maximalno spremiti za masterse u Americi i sljaku.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 jan 2014, 17:27

Cuj Rafine iluzije da dodje do 17 Grand Slamova. To nisu iluzije, vec stvarnost, i da je Roger prosao Nadala (mada ne vidim kako je to u ovom trenutku moguce, sta ste vi ocekivali, Rogera u najboljim danima mozda?) sta bi to znacilo za Nadalov put? Nista, samo jedno izgubljeno polufinale. Pa ne bi se raspao poslije jednog izgubljenog polufinala...stvarno su cudna sorta ovi Rogerovi navijaci.

14 IS A FACT!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2014, 17:28

Svim srcem uz Stana. :D

Iskreno dosta je više i Federera, Nadala, Đokovića, Murraya neka neko novi osvoji GS.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 24 jan 2014, 17:33

Sta da je Federer prosao? :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 17:44

Nail for Real je napisao/la:Cuj Rafine iluzije da dodje do 17 Grand Slamova. To nisu iluzije, vec stvarnost, i da je Roger prosao Nadala (mada ne vidim kako je to u ovom trenutku moguce, sta ste vi ocekivali, Rogera u najboljim danima mozda?) sta bi to znacilo za Nadalov put? Nista, samo jedno izgubljeno polufinale. Pa ne bi se raspao poslije jednog izgubljenog polufinala...stvarno su cudna sorta ovi Rogerovi navijaci.

14 IS A FACT!
Pa da ga je Roger izbacio, Rafa bi ostao na 13 Grand Slamova, dok bi Roger gotovo sigurno otišao na 18 Grand Slamova. Nadalu bi pet nedostajalo da se izjednači s Rogerom. Šta bi taj poraz još značio za Rafu :?: Značio bi da ga je jedan 32-godišnjak, koji je imao očajnu sezonu, u stanju pobijediti. Pored Đokovića, za kojeg je pitanje hoće li imati još puno ovakvih kikseva, onda Murrayja koji se diže u drugom dijelu sezone, RF bi bio još neko ko bi mogao dobiti Nadala. A njemu, koji na RG-u puni 28 godina, fali još Slamova i favorit je jedino na šljaci.

P.S. Zaboravio sam se nadovezati na ove što spominju Nadalov IQ. Taj Nadal je sigurno najbolji taktičar od svih top tenisera i čovjek koji je u stanju svakom protivniku pronaći manu i iskoristiti je na najbolji mogući način. Ne znam da to glup čovjek može učiniti. Šta bi tek trebali govoriti za Rogera, koji drive volleye, smasheve i čiste loptice na mreži šalje u Nadala i skine gaće čim je ovaj preko puta :?: Nije sramota reći da je Nadal za klasu bolji match-up u njihovom rivalstvu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jan 2014, 17:53

Napokon Rafa kojeg cekam citav turnir...ocigledno je skidanje zavoja i stavljanje flastera bio pun pogodak.

Potpuna dominacija na svoj servis...Federer do treceg seta ne da nije mogao do brejka,vec ni do sanse za brejk priliku.S druge strane i vise nego opasan na servis protivnika...

Standardna taktika protiv Federera i ovaj put sprovedena bez greske...odlican balans izmedju pasivne igre(vecinom) i agresivne na vaznijim poenima kao i naravno forsiranje Roger-ovog BH-a.

Znam da je popularno pricati o kompleksima ali to je u ovom mecu Federeru bio najmanji problem,covjek jednostavno nema ideju kako da pobjedi Rafu.
samosarajvo je napisao/la:Ja se pribojavam Wawrinke malo, vjerovali mi ili ne.
I treba se pribojavati,momak je izbacio Djokovica i igra odlican tenis...svakako nije slucajno u finalu.Ja se nadam da ce Nadal odigrati kao danas pa ako je Stan u stanju da prvi dodje do 3 seta onda kapa dole-bice mi drago zbog njega.
Nail for Real je napisao/la:Cuj Rafine iluzije da dodje do 17 Grand Slamova. To nisu iluzije, vec stvarnost, i
:idea:
Bila je realnost prije ovog meca i tako je ostalo...da se bolje izrazim,realno je to ocekivati sto ne znaci da ce tako i biti.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 24 jan 2014, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 24 jan 2014, 17:54

@Claus
Ti zivis u iluzijama kad ocekujes da Federer, koji ni u boljoj formi i u boljim godinama je mucio muku sa Nadalom, dobije Nadala gladnog titula. I je li stvarno mislis da ako Federer u 32. ima priliku za Slam, da Nadal nece imati u tim godinama, posebno ako se osvrnemo na konkurenciju od dva igraca? Samo veca prepreka za Nadala, neminovnost je da ga stize 8-) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 24 jan 2014, 18:00

Neminovnost je da ce Nadal do 32. godine ispuhati, u tim godinama i ovim stilom igre, sigurno nece moci igrati na ovako visokom nivou.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jan 2014, 18:03

Nail for Real je napisao/la:@Claus
Ti zivis u iluzijama kad ocekujes da Federer, koji ni u boljoj formi i u boljim godinama je mucio muku sa Nadalom, dobije Nadala gladnog titula.
I ti si to zaključio nakon jednog posta :?: Aferim. Srećom nisi čitao analizu gdje sam lijepo napisao da je Nadal favorit i da bi polufinale moglo proći u znaku jednog tenisera. 8-) Svima je bilo jasno da Federer nema šta tražiti, ali nada zadnja umire.
Nail for Real je napisao/la:I je li stvarno mislis da ako Federer u 32. ima priliku za Slam, da Nadal nece imati u tim godinama, posebno ako se osvrnemo na konkurenciju od dva igraca?
Mislim. Ne da neće imati priliku za GS, nego neće biti na teniskoj sceni u Federerovim godinama. Živi bili pa vidjeli. A konkurencija je varljiva, prijatelju. Nije bila neka konkurencija ni kada se Sampras oprostio, ali se pojavio Roger i izdominirao. A onda je neočekivano na scenu stupio Nadal, koji je radio nešto slično na zemljanim podlogama (kasnije i na HC-u). Za Nadala ne radi vrijeme, za mlade nade da. :mrgreen:

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 24 jan 2014, 18:26

Nail for Real je napisao/la: I je li stvarno mislis da ako Federer u 32. ima priliku za Slam, da Nadal nece imati u tim godinama, posebno ako se osvrnemo na konkurenciju od dva igraca? Samo veca prepreka za Nadala, neminovnost je da ga stize 8-) .
Momak,šta reče? :mrgreen:
Jel' ti upravo reče da će Nadal u 32.godini igrati polufinale Grand Slama? :mrgreen:
Hajde,možda si se i zezao.E svašta.
Claus je napisao/la:
Općenito igrači s jednoručnim backhandom nemaju šanse protiv Rafe, ma koliko dobro igraju. Njegovi top spinovi ih prije ili kasnije slome i natjeraju na gomilu neiznuđenih grešaka.
Vidjet ćeš u nedjelju nešto drugo.Federerov bekend je nestabilan već 3-4 godine i jako je slab,dok Stan ima jednoručni bekend koji može odgovoriti Nadalovim spinovima.Ako samo riješi u glavi neke stvari,Stan može zadati velike probleme Nadalu.
You'll never walk alone.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2014, 18:29

a šta drugo očekivati od Clausa :mrgreen:

ali držimo ga za riječ, nešto je obećao ako Rafa dođe do titule :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2014, 18:32

Nadalu ostaju jos 2-3 sezone vrhunskog tenisa, pitanje je hoce li Rafa uopste igrati tenis u Federerovim godina a o titulama da ne govorim. Nadal se oslanja na fizicku spremu i u Federerovim godinama nece se moci na nju oslanjati kao sto ne moze ni Federer.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2014, 18:45

Unofficialpage je napisao/la:Nadalu ostaju jos 2-3 sezone vrhunskog tenisa
Sasvim dovoljno da uradi ono o čemu je @formance danas pisao (1-2 stranice unazad).
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.