Kladioničarski chat, šuplja, kukanje... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Kladioničarski chat, šuplja, kukanje...

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 dec 2016, 16:55

bodi123 je napisao/la:
Zato sto je cilj da napravimo dobitni tiket, ja sam vec napisao da cu prepisati sva 3 tiketa i staviti po petaka, pa cemo da vidimo kakve smo srece. :mrgreen:
Pa mozda je dobitni tiket ako izbacis zadnji par sa prvog tiketa a dodas prvi sa drugog... :mrgreen: Mislim, odredjuje se ko ce s kim na tiket cisto po vremenu postanja, sto je bas bezveze. Trebas popisati parove, odrediti ukupnu kvotu, pa makar bila 10 000 i cao. Nek svako sebi pravi tikete kako hoce.

Zajednicki tiket bi imao smisla da je zatvorena grupa i sl.. Ovako, sa otvorenom grupom, moze ti na sva tri tiketa biti neko ko para ne moze da pogodi... Ne znam shvatas li sta hocu da kazem? :mrgreen:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 09 dec 2016, 16:57

breskva je napisao/la:
slika

svako na svoju ruku nek uzme, inaće jutros kada sam ustao vidio ovo u inboxu, moja reakcija -> :rol: :rol:
De bgt skloni ovo :damn: iznervira se, eto on dobio od nekog djeteta iz omladinskog pogona, bas oni razglase u citavom klubu kad namjeste utakmicu, i da mu jeste rekao neko cim on ovako pise stoposto prolazi znas da je prevarant neki..
This time next year we'll be millionaires.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 dec 2016, 17:00

SlevinKelevra je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Zato sto je cilj da napravimo dobitni tiket, ja sam vec napisao da cu prepisati sva 3 tiketa i staviti po petaka, pa cemo da vidimo kakve smo srece. :mrgreen:
Pa mozda je dobitni tiket ako izbacis zadnji par sa prvog tiketa a dodas prvi sa drugog... :mrgreen: Mislim, odredjuje se ko ce s kim na tiket cisto po vremenu postanja, sto je bas bezveze. Trebas popisati parove, odrediti ukupnu kvotu, pa makar bila 10 000 i cao. Nek svako sebi pravi tikete kako hoce.

Zajednicki tiket bi imao smisla da je zatvorena grupa i sl.. Ovako, sa otvorenom grupom, moze ti na sva tri tiketa biti neko ko para ne moze da pogodi... Ne znam shvatas li sta hocu da kazem? :mrgreen:
Pa eto parovi su popisani, a udari 30 na trecu i dobit ces i ukupnu kvotu **** ga ti. Nebitno, svako ce sebi probrati desetak parova koji mu se svidjaju i uplatiti. Jucer smo fulili 1 par na jednom od 2 tiketa, dakle jako blizu, veceras vec ocekujem da jedan prodje od ova 3, a ako stavis po petaka na svaki to ti je plusa 130-150 KM ako jedan prodje. :mrgreen:

Shvatam sta hoces da kazes, ide se redom i prave tiketi, ionako ni za jedan par ne mozes garantovati da ce proci.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bugojanac1234
Kontakt:

Post Postao/la bugojanac1234 » 09 dec 2016, 17:06

breskva brate de sjedi, zapali, smiri se, sad ce sezona na vlasicu, bice para od sira meda i dalmatinaca :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 dec 2016, 17:07

@breskva, mani psovanja, @momciluk nemas ga sta napadati i sam je napisao da ne vjeruje da je istina, najbolje rjesenje je ubaciti u neki ludi sistem cisto da se oproba.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 dec 2016, 17:19

bodi123 je napisao/la: Pa eto parovi su popisani, a udari 30 na trecu i dobit ces i ukupnu kvotu **** ga ti. Nebitno, svako ce sebi probrati desetak parova koji mu se svidjaju i uplatiti. Jucer smo fulili 1 par na jednom od 2 tiketa, dakle jako blizu, veceras vec ocekujem da jedan prodje od ova 3, a ako stavis po petaka na svaki to ti je plusa 130-150 KM ako jedan prodje. :mrgreen:

Shvatam sta hoces da kazes, ide se redom i prave tiketi, ionako ni za jedan par ne mozes garantovati da ce proci.
Al, pazi.. Evo, danas, 'vas' prvi i treci tiket se mogu odigrati samo u Wwinu, zbog jedne, specificne igre. Ima i ovaj neki zbroj golova u hokeju koji ima samo u pojedinim kladionicama. Dakle, teoretski ova tri tiketa tiketa moze odigrati neko ko ima love na Wwinu.

Gledaj, necu da ispadne da namecem neka svoja pravila, ali hocu da ukazem na neke propuste. Kao prvo, sama ideja zajednickog tiketa je nemoguca sa otvorenim prognoziranjem gdje ti u teroiji 100 ljudi moze ostaviti prognozu, drugo niste uveli nikakve 'kazne' za promasaje (recimo pauziras dan ako fulas par), trece ako je vec cilj da prodje taj tiket, onda je trebalo odrediti iz koje kladionice se uzimaju parovi da se taj tiket fakticki moze i uplatiti...

Puno bi logicnije bilo da se tema zove nesto kao 'Tip dana' i slicno. Ljudi prognoziraju, napravi se spisak parova, napises kvotu (ako hoces), i ako ih prodje, ne znam, 90% mozemo biti prezadovoljni, a neko se vjerovatno i opario od svega.

Ovako mi nekako nema smisla. Ako je vec zelja da kao prodje zajednicki tiket, a ti ih razdvajas, napravi onda 10 tiketa po 3 para... Proce jedan sigurno. :think:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 09 dec 2016, 17:28

De ba da ne komplikujemo samo ko postavlja par da napise iz koje je kladionice uzeo kvtu i tjt ti ga igraj ako hoces i ako mozes
This time next year we'll be millionaires.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 dec 2016, 17:30

Slevine..cilj je da bude što veći prosjek pogođenih tipova.
Ne broji se omjer pogođeni/odigrani tiketi nego pogođeni/odigrani tipovi.

Ovo za kaznu uopšte nema smisla.
Zbog čega bih ja kažnjavao nekoga ko mi želi pomoći svojom analizom iz dana u dan ?
Ako misliš da ti neki forumaš nije siguran-ne odigraš njegov par i kraj problema. :)

Tipovi se postavljaju iz wwina i to je od danas završena priča. Ako nemaš tog para, ne odigraš ga.
Ne bih širio ovo više.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 09 dec 2016, 17:34

Onda vodite banku koliko se je u minusu ili u plusu čisto da se ima zabilježeno.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 dec 2016, 17:36

NebeskaSila96 je napisao/la:Onda vodite banku koliko se je u minusu ili u plusu čisto da se ima zabilježeno.
To se već i radi baki. :D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 09 dec 2016, 17:39

gaston je napisao/la:
NebeskaSila96 je napisao/la:Onda vodite banku koliko se je u minusu ili u plusu čisto da se ima zabilježeno.
To se već i radi baki. :D
Nisam vidio da ima stavljeno -2 KM :mrgreen:

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 09 dec 2016, 17:41

bodi123 je napisao/la: Pa eto parovi su popisani, a udari 30 na trecu i dobit ces i ukupnu kvotu **** ga ti. Nebitno, svako ce sebi probrati desetak parova koji mu se svidjaju i uplatiti. Jucer smo fulili 1 par na jednom od 2 tiketa, dakle jako blizu, veceras vec ocekujem da jedan prodje od ova 3, a ako stavis po petaka na svaki to ti je plusa 130-150 KM ako jedan prodje. :mrgreen:

Al, pazi.. Evo, danas, 'vas' prvi i treci tiket se mogu odigrati samo u Wwinu, zbog jedne, specificne igre. Ima i ovaj neki zbroj golova u hokeju koji ima samo u pojedinim kladionicama. Dakle, teoretski ova tri tiketa tiketa moze odigrati neko ko ima love na Wwinu.

Gledaj, necu da ispadne da namecem neka svoja pravila, ali hocu da ukazem na neke propuste. Kao prvo, sama ideja zajednickog tiketa je nemoguca sa otvorenim prognoziranjem gdje ti u teroiji 100 ljudi moze ostaviti prognozu, drugo niste uveli nikakve 'kazne' za promasaje (recimo pauziras dan ako fulas par), trece ako je vec cilj da prodje taj tiket, onda je trebalo odrediti iz koje kladionice se uzimaju parovi da se taj tiket fakticki moze i uplatiti...

Puno bi logicnije bilo da se tema zove nesto kao 'Tip dana' i slicno. Ljudi prognoziraju, napravi se spisak parova, napises kvotu (ako hoces), i ako ih prodje, ne znam, 90% mozemo biti prezadovoljni, a neko se vjerovatno i opario od svega.

Ovako mi nekako nema smisla. Ako je vec zelja da kao prodje zajednicki tiket, a ti ih razdvajas, napravi onda 10 tiketa po 3 para... Proce jedan sigurno. :think:
Nisam pisao dugo vremena na forumu do neki dan kad sam vidio da hoce da uvedu malo reda i svaka cast na tome. Dobri momci su dobili "vlast" i uradili puno za 2-3 dana. E sad oko zajednickog tiketa se potpuno slazem sa @SlevinKelevra, nema smisla da se tama zove zajednicki listic ako ces to razvrstat na 3-4 tiketa. @zgmiky je pokreno prvi tu ideju i imao je sjajna pravila od kolike do kolike kvote ide neki ulog, sve je bilo jasno i zamoli bi ga da napise ta pravila samo bih ja dodao da onaj koji profula 2 ili 3 puta zaredom ne moze tipovat naredna 3 kurga tj. tri tiketa. Inace svaka cast momcima za ovu sto su napravili za 2-3 dana
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 dec 2016, 17:42

bravo delinjo....Javor Vojvodina pogodjen u prvom.....ali eto izbacise moj par kvota velika bila
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 dec 2016, 17:44

gaston je napisao/la:Tiket 3

Texas - Rockford ( AHL) ----4+ (1.37) bugojanac1234
Mislim da ovdje ide 5+ pa prepravi da ne bude zabune :D
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 09 dec 2016, 17:45

delinjo je napisao/la:bravo delinjo....Javor Vojvodina pogodjen u prvom.....ali eto izbacise moj par kvota velika bila

Ne zamjeri brate.
U pravilima ima 1.30-1.85 a ti za svoj par nisi ni postavio kvotu.
Kad sam vidio da je 2.15 naravno da se nije moglo uzeti u obzir.
Svaka čast ipak i nastavi sa tipovanjem samo pazi na kvote :salut:

@Silo bolan pišem na ceduljicu. :mrgreen:

bluearmy
Kontakt:

Post Postao/la bluearmy » 09 dec 2016, 17:46

breskva je napisao/la:slika

svako na svoju ruku nek uzme, inaće jutros kada sam ustao vidio ovo u inboxu, moja reakcija -> :rol: :rol:
Da nije lik Dalibor Brankovic. Hahahahaа
FK Borac ⚫ FC Chelsea ⚫ FK Partizan

I gdje god da igras ...

Za nju bori se i pobjeđuje...

Za tebe se borba vodila žestoka Republiko Srpska zjenico iz oka...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 dec 2016, 17:54

Mislim da je najbolje da predlozim Aci jednog moderatora i iz redova Zeljkanovaca, da ujednacimo na 1-1 vjeciti rivalitet, ovako nije fer da pitar ima moda a strumfic ne, obzirom da samo Zeljkanovci izrazuju nezadovoljstvo. :mrgreen:

Salu na stranu, u wwinu se i trebaju igrati tiketi, tj. bar je pozeljno, pa ko nema neki par koji je iz wwina neka ga zaobidje, nece mu nista naskodit.
Sto se tice ideje, ideja je da raja napise sto je vise moguce sigurnih parova koji ce kad se skupe imati sto vecu prolaznost. Tiketi se razvrstavaju u grupe od 10ak parova cisto iz razloga da imamo neku evidenciju pogodaka i uspjesnoti, kroz ovaj saldo koji nam je recimo trenutno -2KM, iako to nije realna slika, ali gaston ce svakako pisati i ukupnu prolaznost, kao sto je i sinoc bio slucaj, pa ne vidim u cemu problem.

Sto se tice kazni, nema smisla nikoga kaznjavati, niko od nas nije ekspert i svi smo u 5 deka, to sto ce sreca nekome okrenuti ledja u 3 navrata treba mu zabraniti da naredna 3 dana postavlja, mozda 3 potencijalno pogodjena para?

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 09 dec 2016, 17:58

bugojanac1234 je napisao/la:breskva brate de sjedi, zapali, smiri se, sad ce sezona na vlasicu, bice para od sira meda i dalmatinaca :D

hoće buraz, čekam ono šankanje da se malo opustim xd

bluearmy je napisao/la:
Da nije lik Dalibor Brankovic. Hahahahaа
jest yebo sebe dosadna, već 3 puta me smara, sigurno odigraj, sigurica uplati hahahahah

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 09 dec 2016, 18:00

Valjda će biti da se može nešto i na NBA staviti.

slika

Zahvaljujem na svima koji su postavljali analize danas, sve sam prepisao jer nisam imao vremena da skontam nešto sam.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 dec 2016, 18:06

gaston je napisao/la:Slevine..cilj je da bude što veći prosjek pogođenih tipova.
Ne broji se omjer pogođeni/odigrani tiketi nego pogođeni/odigrani tipovi.

Ovo za kaznu uopšte nema smisla.
Zbog čega bih ja kažnjavao nekoga ko mi želi pomoći svojom analizom iz dana u dan ?
Ako misliš da ti neki forumaš nije siguran-ne odigraš njegov par i kraj problema. :)

Tipovi se postavljaju iz wwina i to je od danas završena priča. Ako nemaš tog para, ne odigraš ga.
Ne bih širio ovo više.
Meni izgleda da je cilj pogoditi tiket... Mislim, zavisti ti hoces li na prvi ili drugi tiket, jesi li postai u 12 ili u 12:15... Kazem ti, ako je vec cilj tiket, naparvi onda 10 triplova, uletice jedan.

Kazna ima smisla, da se odrzava svjezina i kvalitet. Fulas, odmori dan, ima ko da prognozira.

Slazem se za wwin. Bitno je da se tiket fakat moze i odigrati.
bodi123 je napisao/la:
Mislim da je najbolje da predlozim Aci jednog moderatora i iz redova Zeljkanovaca, da ujednacimo na 1-1 vjeciti rivalitet, ovako nije fer da pitar ima moda a strumfic ne, obzirom da samo Zeljkanovci izrazuju nezadovoljstvo. :mrgreen:

Salu na stranu, u wwinu se i trebaju igrati tiketi, tj. bar je pozeljno, pa ko nema neki par koji je iz wwina neka ga zaobidje, nece mu nista naskodit.
Sto se tice ideje, ideja je da raja napise sto je vise moguce sigurnih parova koji ce kad se skupe imati sto vecu prolaznost. Tiketi se razvrstavaju u grupe od 10ak parova cisto iz razloga da imamo neku evidenciju pogodaka i uspjesnoti, kroz ovaj saldo koji nam je recimo trenutno -2KM, iako to nije realna slika, ali gaston ce svakako pisati i ukupnu prolaznost, kao sto je i sinoc bio slucaj, pa ne vidim u cemu problem.

Sto se tice kazni, nema smisla nikoga kaznjavati, niko od nas nije ekspert i svi smo u 5 deka, to sto ce sreca nekome okrenuti ledja u 3 navrata treba mu zabraniti da naredna 3 dana postavlja, mozda 3 potencijalno pogodjena para?
Vjeruj, nije mi to cilj. Da mi je i ponudjeno, morao bi odbiti jer jednostavno jedan dan imam cijeli dan na raspolaganju, pa dva me nema nigdje. Cesto i vikendom radim, tako da.... Podrzavam vas dvojicu aposolutno :thumbup:

Hocu samo da doprinesem da odredimo neka pravila po kojem ce sve funkcionisati, jer je to sada najvaznije kada imamo vas dvojicu. Sto budu bolja pravila i nacini igranja, pdf ce biti kvalitetniji, jer napokon imamo nekog ko se sprovoditi 'zakon'.

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.