Usmjeriti taj novac namjenjen za baklje u neka druga sredtsva, zastave, transparente, vuvuzele..okle ja znam!
Mogli smo kupiti autobus da prevozi navijace od ovih kazni za baklje!
Sve si rekao!ziggystardust je napisao/la:evo buraz ja cu ti odgovoriti
ja sam malo stariji, cak dovoljno da kao dijete budem svjedok oba osvojena kupa na oba beogradska stadiona, protiv zelje i dinama.
dalje, neko ko je za najdrazi klub dao u zivotu svom malo vise od promuklog glasa i batina, racunajuci i predratna gostovanja, i neko ko kao aktivni ucesnik pamti i tuche sa torcidom na vojnickom i sa vulturesima po gradu dok im je jos, cini mi se koncar bio vodja..itd itd da ne nabrajam sta sam za Veleza dao jer ce se pretvoriti u onu seljacku "gdje si ti bio kad je gorilo" a to mi ni malo nije cilj.
ja sam neko ko i dan danas zapuca par stotina kilometara par puta godisnje muhajem samo da odgleda dvije tri tekme kluba kojeg volim toliko da mi je momacko vece pred vjencanje bilo sastavljeno od Velezovih pjesama. derbije ne propustam, a desi se da provedem noc u busu, dodjem, odgledam derbi i uvece palim nazad. po svemu ovome, cak mislim i da vjerovatno znas o kome se radi.
prema tome, mislim da bez ikakvog kurcenja, imam pravo glasa.
a stvari stoje ovako - kad vec spominjes Veleza i gostovanja..ako se neka dva gostovanja mogu nazvati najpitomijim, onda je to koshevo i police. i pretprosli put kad smo isli tamo, 1:0 secic kad je dao gol cini mi se, nismo imali problema ni sa murijom ni sa trebinjcima. naprotiv, davali su nam da par nas izadje sa tribine i preko atletske staze ode da natoci vode za raju. citav dan je orilo od nas trebinje, pun grad velezovih majica, niko nije ruznu rijec rekao. slican slucaj je i sa gostovanjem na koshevu, kako ranijih sezona, tako i na ovom sad.
tako da ta prica sa dzehenemom i pendrecima ne prolazi sto se konkretno tih gostovanja tice. zna sse koja su gostovanja najzajebanija (bio sam) a ova dva ni pod razno ne spadaju u to.
poenta je ovakva - barem ja nisam lazni moralista da kukam zbog topovskih udara i gluposti, ali moras da shvatis da savez jedva ceka da nas kazni i da nam izbije ovu crkavicu iz dzepa...a mi jos ludji sto igramo kako oni sviraju. jednostavno, ne smijemo im dati povoda jer nas na svaku sitnicu cekaju da nas opletu. sa neke mazohisticke strane, to je dobro u smislu da smo ipak im dovoljno bitni da smo im trn u oku, ali s druge strane, sta je rjesenje? da sad budemo jos gori pa da nas jos vise kazne???? ja mislim da nije.
evo, javlja ti se neko ko ide na gostovanja i ne baca topovske udare, ali NE ZATO sto sam neki lazni moralista, nemam nista protiv pirotehnike, stavise i ja volim vidjeti bakljadu, dimne bombe i sve..ali moras shvatiti da nas papci iz saveza prcaju na sitno i jedva cekaju da im sjednemo na volej. a mi s takvim ponasanjem upravo radimo ono sto oni zele..