Ne moze nista.To ce biti mec preslikan ovom.emir18 je napisao/la:Sad je pitanje sta moze Stan u nedelju jer ako Rafa uzme 14-ti GS velika je vjerovatnoca da ce prekucati 17 Rogerovih
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
A dobro, nikad se ne zna, Novaka nemojte tako lahko otpisati, Rogera isto, sve zavisi kako ce kome forma rasti ( padati ), Roger se pokazao opet opasan za top 10, da je bio neko drugi danas osim Nadala, Roger bi prosao i osvojio ovaj Slam, ali Nadal je samo radio svoje a Federer grijesio ko pocetnik u nekim bitnim dijelovima meca.
Sad Dubai za Rogera, da malo popravi to stanje na ATP listi, definitivno je top 3 ali ATP lista pokazuje drugacije..
Sad Dubai za Rogera, da malo popravi to stanje na ATP listi, definitivno je top 3 ali ATP lista pokazuje drugacije..
Ma moze, moze uzeti set sigurno, mozda i dva. Stan nije Roger, nema taj kompleks Nadala.darker10 je napisao/la:Ne moze nista.To ce biti mec preslikan ovom.emir18 je napisao/la:Sad je pitanje sta moze Stan u nedelju jer ako Rafa uzme 14-ti GS velika je vjerovatnoca da ce prekucati 17 Rogerovih
Rafa je veliki favorit, ali ja ne bih tek tako otpisivao Wawu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
bhsport je napisao/la:Ma moze, moze uzeti set sigurno, mozda i dva. Stan nije Roger, nema taj kompleks Nadala.darker10 je napisao/la:Ne moze nista.To ce biti mec preslikan ovom.emir18 je napisao/la:Sad je pitanje sta moze Stan u nedelju jer ako Rafa uzme 14-ti GS velika je vjerovatnoca da ce prekucati 17 Rogerovih
Ma ista prica vjeruj mi, nista posebno nece Stan uraditi, daj boze da uradi ali ne, koliko puta je protiv samog Rogera imao sansi i nikad nije mogao dobiti cak u 2 seta a kamoli nesto vise, uglavnom puno mu srece zelim ali nema teorije da ga dobije ukoliko ne bude igrao na maximumu..
12-0 Nadal protiv Wawrinke.
čitam ove postove i zaista se slažem da Fedex ima komplex od Nadala ali to više niko nemože promijeniti sve usvemu Rafa mi je uljepšao dan ovom pobjedom a Federeru čestitke ipak se vratio poslije 1-2 godine stagnacije...pozz svima
Svaki bitan statistički segment. Broj sedmica, YE#1, broj Mastersa kojim će nadomjestiti eventualno neosvajanje Masters Kupa, Channel slam više, plus određeni rekordi po kojima je jedinstven, a koji svi zajedno daju potencijalno novog GOAT-a javnosti. A Rafa je na dobrom putu da segmente u kojima zaostaje dovede na optimalan, približan nivo da bi one u kojima je dominantan podigao na još jedan level više, level dovoljan za status koji sada ima Federer.Virtu4l je napisao/la:Sad sam te shvatio. Svaka Rafina pobjeda na tvrdoj podlozi (i travi) ide u prilog tvojoj konstataciji, tako nekako?formance je napisao/la:Nisam mislio konkretno na to, već na važnost njihovog H2H-a u cijelom statističkom mozaiku komparacija njih dvojice. Rafa ima neke rekorde koje niko nema, a pritom stiže Rogera u mnogim segmentima u kojima je ovaj bio dosta dominantniji, to su oni segmenti koji su umanjivali značaj njihovog međusobnog omjera. Međutim, kako vrijeme odmiće, to neće biti slučaj, jer će Rafina dominacija, a Rogerova nemoć u njihovim mečevima iz mjeseca u mjesec dobijati sve veči povijesni značaj.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Stari Wawrinka je imao kompleks, međutim onaj meč iz Londona daje neku nadu da bi moglo biti uzbudljivo. Važnost meča, iskustvo i Rafin meč protiv Federera mu ne idu u prilog, ali ako zaboravi prošlost i opusti ruku, možda nešto i uradi. Taktičkih iznenađenja neće biti, Rafa će mu forsirati bekend, kao i uvijek, ali Stan može ugroziti Nadalov servis, što je veoma bitno.bhsport je napisao/la:Ma moze, moze uzeti set sigurno, mozda i dva. Stan nije Roger, nema taj kompleks Nadala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Aanonymous
- Kontakt:
Jednostavno Nadal je bolji od Federera...
Po broju titula Fedex je jaci ali dueli Nadala i Federera sa omjerom 33:10 dovoljno govori..
Nadal ide po svoj 14 GS i biti ce veselo jer ima vremena a i sanse da stigne Rogera koji ima 17 GS...
Ocekivao sam bolju borbu pa cak i 5 setova ali nista ...
Po broju titula Fedex je jaci ali dueli Nadala i Federera sa omjerom 33:10 dovoljno govori..
Nadal ide po svoj 14 GS i biti ce veselo jer ima vremena a i sanse da stigne Rogera koji ima 17 GS...

Gledaj statistike u 13 meceva nije seta uzeo,jeste bilo blziu zadnja 2 duela,ali nema on tog iskustva u finalima,ima neke sanse jedino ako BH bude perfektan,a Nadalu ovaj zulj predstavljao jos vece probleme.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije toliko, 23-10Aanonymous je napisao/la:Jednostavno Nadal je bolji od Federera...

Nadal protiv Federera igra istu taktiku već 10 godina. Pobjeđuje ga istom taktikom, dok Federer ne mijenja ništa, igra isto s njim svaki meč.
Danas se pokušavao s njim nadigravat sa osnovne linije, trenutno sa Rafom se samo Novak može nadigravat. Previše UE je napravio, puno zicera je izbacio u out.
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 24 jan 2014, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
federer jednostavno od 2012 naovamo ima na skoro svakome turniru )i na svakome grand slam-u) jedan dan kada igra drastično ispod svojih mogućnosti. danas je bio takav dan, i još po belaju na drugoj strani nadal.
šteta, puno bih radje gledao švicarsko finale nego kako opet nadal uzima lijevom. nadam se da se varam ali nešto mi govori da će to biti jednostran meč
šteta, puno bih radje gledao švicarsko finale nego kako opet nadal uzima lijevom. nadam se da se varam ali nešto mi govori da će to biti jednostran meč

Eh to je danas Federeru falilo, da ugrozi Rafin servis, a on je bio miljama daleko od toga.Virtu4l je napisao/la:Stari Wawrinka je imao kompleks, međutim onaj meč iz Londona daje neku nadu da bi moglo biti uzbudljivo. Važnost meča, iskustvo i Rafin meč protiv Federera mu ne idu u prilog, ali ako zaboravi prošlost i opusti ruku, možda nešto i uradi. Taktičkih iznenađenja neće biti, Rafa će mu forsirati bekend, kao i uvijek, ali Stan može ugroziti Nadalov servis, što je veoma bitno.bhsport je napisao/la:Ma moze, moze uzeti set sigurno, mozda i dva. Stan nije Roger, nema taj kompleks Nadala.
To mu je rusilo samopouzdanje, a Rafi dizalo, vidjelo se najbolje na onom poenu u drugom setu, kada Rafa vraca nemoguce na kontra nozi, a Fedex cistu loptu zabija u mrezu.
To je prelomilo definitivno mec na stranu Nadala.
Ako Wawrinka bude servirao na nivou i imao sansu da ugrozi Rafin servis, moze stvoriti nervozu kod Rafe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
j.ebote koja dva infektivna finala
najbolje je to ni ne gledati ako nemoraš

Ja se ne sjećam kad je Fedex zadnji put pobijedio Nadala....
a mislim da ga više nikad i nigdje neće pobijediti, jer kompleksi su čudo....
Generalno, Federer mi se na AO činio kao da vraća pomalo onu svoju eleganciju i sigurnost koju nema već 2-3 godine....dobro je to izgledalo protiv Tsonge, ali Jo je sam od sebe labilan igrač tako da ta komparacija nije baš validna, onda je došao "polovični" Murray svjež poslije operacije, znači isto tako možda ne baš realna komparacija, tako da se može izvući zaključak da je Federer imao i pomalo sreće da se dovuče do polufinala.... Rafa ga je danas u ključnim trenucima ubio passingom i to rukom koja se "raspada"....
to treba da zabrinjava Federera....što se mene tiče, osvajanje svakog slijedećeg GS za Federera je ravno novom svjetskom čudu, naravno ako su u konkurenciji i potpuno spremni u datom trenutku Rafa, Novak, Murray, DelPo i ostali.....
Wawrinka ima šanse u finalu samo ako izađe kao što je izašao pred Djokovića....znači bez straha i bez razmišljanja šta je bilo u prošlim mečevima.....mora napasti Nadalov servis kao što je to radio Djokoviću i biti agresivniji nego što je bio protiv Berdycha.....i moliti Boga da ga ide kao što ga je išlo......Stvarno mi je drag igrač i dosta je psihički napredovao kako je počeo raditi sa Normanom....uvijek je imao znanje i lepezu udaraca, njegov jednoručni BH je prelijep i stvarno je uživanje gledati ga, međutim, nikada nije imao psihičku stabilnost u glavi....konačno je i tome na tragu, tako da ga ja vidim vrlo skoro među prvih 4 ili 5 igrača na svijetu....mislim da tu zaslužuje da bude....

Generalno, Federer mi se na AO činio kao da vraća pomalo onu svoju eleganciju i sigurnost koju nema već 2-3 godine....dobro je to izgledalo protiv Tsonge, ali Jo je sam od sebe labilan igrač tako da ta komparacija nije baš validna, onda je došao "polovični" Murray svjež poslije operacije, znači isto tako možda ne baš realna komparacija, tako da se može izvući zaključak da je Federer imao i pomalo sreće da se dovuče do polufinala.... Rafa ga je danas u ključnim trenucima ubio passingom i to rukom koja se "raspada"....

Wawrinka ima šanse u finalu samo ako izađe kao što je izašao pred Djokovića....znači bez straha i bez razmišljanja šta je bilo u prošlim mečevima.....mora napasti Nadalov servis kao što je to radio Djokoviću i biti agresivniji nego što je bio protiv Berdycha.....i moliti Boga da ga ide kao što ga je išlo......Stvarno mi je drag igrač i dosta je psihički napredovao kako je počeo raditi sa Normanom....uvijek je imao znanje i lepezu udaraca, njegov jednoručni BH je prelijep i stvarno je uživanje gledati ga, međutim, nikada nije imao psihičku stabilnost u glavi....konačno je i tome na tragu, tako da ga ja vidim vrlo skoro među prvih 4 ili 5 igrača na svijetu....mislim da tu zaslužuje da bude....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Ne slazem se s tim da bi bilo ravno svjetskom cudu.Jedino sto je potrebno je to da izbjegne Nadala 

- Aanonymous
- Kontakt:
@Unofficialpage
Ma štamparska greška pa sam stavio 33:10 (23:10)
Mislim da bi Wawrinka mogao uzeti konacno
.
.
.
.
.
.
.
.
1 set Nadalu
Ma štamparska greška pa sam stavio 33:10 (23:10)

Mislim da bi Wawrinka mogao uzeti konacno
.
.
.
.
.
.
.
.
1 set Nadalu

Da šta god šarnem ovdje o ovom mecu..
Roger, kao Roger protiv Rafonje. Alexandar Fleming je izmislio pencilin, a definitvno Roger Federer ima svoj pencilin. To je Rafael Nadal, jednostavno taj mu momak daje promile šanse na pocetku meca, koji ovaj iz poena u poen gubi, na moju žalost. Kada sam ga gledao protiv Tsonge i Endija izgledao je veoma dobro. BH je bio solidan, nije toliko pravio grešaka na BH. Na mreži je izgledao superiorno, FH malo lošiji nego li u prošlosti. Jutros, ništa nije radilo. Da se zna, ne volim Rafaela Nadala, ali se mora priznati da ce veoma brzo sustici Rogera. Njegov tenis meni nije lijep za oko, ali je ucinkovit, i ko te pita šta za drugo. Mogao je citav mec puštati Rogera da ga napada, ovaj slabo da je šta mogao uraditi. Perfektan tajming udaraca, napadi na BH ekstremno precizni, citanje prvog servisa odlican, mada je i na lošijem nivou mogao dobiti Rogera. Roger igra dobro ove godine i mislim da može doci do još kojeg GS, samo pod uslovom da ne naleti na Nadala.
Što se tice finala, slican mec ovome rekao bih. Možda Stan uzme jedan set, ali možda.

Roger, kao Roger protiv Rafonje. Alexandar Fleming je izmislio pencilin, a definitvno Roger Federer ima svoj pencilin. To je Rafael Nadal, jednostavno taj mu momak daje promile šanse na pocetku meca, koji ovaj iz poena u poen gubi, na moju žalost. Kada sam ga gledao protiv Tsonge i Endija izgledao je veoma dobro. BH je bio solidan, nije toliko pravio grešaka na BH. Na mreži je izgledao superiorno, FH malo lošiji nego li u prošlosti. Jutros, ništa nije radilo. Da se zna, ne volim Rafaela Nadala, ali se mora priznati da ce veoma brzo sustici Rogera. Njegov tenis meni nije lijep za oko, ali je ucinkovit, i ko te pita šta za drugo. Mogao je citav mec puštati Rogera da ga napada, ovaj slabo da je šta mogao uraditi. Perfektan tajming udaraca, napadi na BH ekstremno precizni, citanje prvog servisa odlican, mada je i na lošijem nivou mogao dobiti Rogera. Roger igra dobro ove godine i mislim da može doci do još kojeg GS, samo pod uslovom da ne naleti na Nadala.
Što se tice finala, slican mec ovome rekao bih. Možda Stan uzme jedan set, ali možda.
Rafa sa zuljevima uzeo Federera 3-0
,ne pratim puno bas tenis,ali ovaj Nadal mi je fenomen uvijek bio
,frajer je jak "ko zemlja" nije dzaba kralj zemlje,sve u svemu stici ce Federera po broju GS sigurno jer puno je mladji ipak.

SLOBODA NAVIJAČIMA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.