FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 mar 2017, 15:58

Probisvjet je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ja sam primjetio da od ja pratim Slobodu ljudima uvijek nesto fali, uvijek nesto smeta i uvijek trazimo izgovor da ne idemo na utakmicu. Svako od nas je imao milion razgovora sa nasim sugradjanima gdje svaki njegov odgovor pocinje "necu ja da idem na utakmicu, fali ovo-ono, ne valja ono", ali obavezno svaka prica o Slobodi pocinje sa "necu ja da idem na utakmicu"..ja sam davno odustao od toga da ikog ubjedjujem da dodje na utakmicu jer smo generalno takvi, nedo bog nikom, ne samo u sportu nego u svemu.

postavlja se pitanje svih pitanja, da li je nama ikad moguce ugoditi

eh sad ima i toga sto ti kazes, od kako ja pratim Slobodu nikad nismo ni bili normalan klub, ni jedan dan.
Mozda se ti ne sjecas. Ja se sjecam Tusnja sa 15.000 gledalaca i Mejdana krcatog. Nije problem tuzlaka koliko je ubleha koji na racun tuzlaka zive i primaju platu, i to golemu. Stadion je znao biti popunjen do posljenjeg mjesta kada smo se borili za nesto.
Problem je sto levate gradjane Tuzle i razvlace nam pamet.
O periodu prije rata ne mogu pricati, poslije rata je bilo par dobrih momenata kada smo mislili da imamo nesto ali nije to bilo to. Stadion nikad puniji protiv Jedinstva, tad smo imali Ciru ali opet ispostavi se da nismo imali kluba, isto to se odnosi i na Mejdan. Mejdan pun, u srijedu nema ulaznica, par godina nakon toga nema vise ni kluba. Sve kratke epizode, gdje bude malo sarenila u inace crnoj atmosferi, ali ni u ta vremena oba kluba nisu radila na pravi nacin. Dalo bi se pricati o jednom kratkom periodu kad je Huka bio tu.

ps tih 15.000 mi djeluje nejasno. Zapad ima 3500 stolica, dakle nek 6000 ljudi bude na zapadu , a stajanja se sjecam. Bilo je veliko , ali ne da primi 8.000-9.000 ljudi
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tinaslafkr
Kontakt:

Post Postao/la tinaslafkr » 15 mar 2017, 16:18

S obzirom da je Grad Tuzla ostao usamljen u finansiranju ovog projekta, i istočna tribina će biti građena etapno i tempom koji zavisi jedino od priliva novca za izgradnju. Izvođač radova je "Tehnograd inženjering" Tuzla, firma koja je izgradila i Sjevernu tribinu.

Optimisti kažu da bi tribina sa sjedalicama mogla biti gotova do septembra ove godine, završetak radova planiran je za kraj naredne godine ali planovi su jedno a stvarnost drugo, što znači da će radovi biti završeni kad budu završeni.

Ukupna vrijednost radova na novoj, Istočnoj tribini, procjenjuje se na oko 5 miliona KM. Kako je najavljeno, ova tribina će imati oko 7.000 natkrivenih sjedećih mjesta, a u sklopu tribine bit će izgrađene svlačionice prema UEFA standardima, VIP i press lože, prostorija za antidoping kontrolu, te tržni centar s parking-prostorom.

Uporedo sa radovima na Istočnoj tribini očekuje se i finaliziranje radova na Sjevernoj tribini koja, iako je u upotrebi, još nema certifikat UEFA-e. Na ovoj tribini treba uraditi mokri čvor i dovršiti poslovne prostore čime bi se stvorili uslovi i da uprava JU Gradski stadion Tušanj preseli u nove kancelarije.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 mar 2017, 16:33

ultrasstyle_tz je napisao/la: O periodu prije rata ne mogu pricati, poslije rata je bilo par dobrih momenata kada smo mislili da imamo nesto ali nije to bilo to. Stadion nikad puniji protiv Jedinstva, tad smo imali Ciru ali opet ispostavi se da nismo imali kluba, isto to se odnosi i na Mejdan. Mejdan pun, u srijedu nema ulaznica, par godina nakon toga nema vise ni kluba. Sve kratke epizode, gdje bude malo sarenila u inace crnoj atmosferi, ali ni u ta vremena oba kluba nisu radila na pravi nacin. Dalo bi se pricati o jednom kratkom periodu kad je Huka bio tu.

ps tih 15.000 mi djeluje nejasno. Zapad ima 3500 stolica, dakle nek 6000 ljudi bude na zapadu , a stajanja se sjecam. Bilo je veliko , ali ne da primi 8.000-9.000 ljudi
Pa samo na stajanju je znalo biti preko 5000, na zapadu nije bilo stolica i trpalo se koliko moze, iza gola gdje je sjever i ono brdo izmedju sjevera i zapada.
Rekord na gostovanju je bio na Marakani kada nas je otislo preko 5000.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 15 mar 2017, 17:00

Ovo mi je jučer promaklo, pa jel ovaj normalan :urnebes:
“U Ligi 6 će biti teško ići iz derbija u derbi i biće i uspona i padova, ali Sloboda time samo dobija a ništa ne gubi. Šta je to Sloboda do sada osvojila sa ekstra skupim igračima i trenerima jer neki igrači koji su pobjegli od odgovornosti su pojedinačno koštali kao svi zajedno ovi mladi koji sada igraju.”

“Već u subotu je derbi sa Sarajevom koje je u seriji od 10 vezanih pobjeda u nizu. Pa zar neko očekuje da ću tu djecu, izuzimajući dva, tri starija igrača, ja opteretiti rezultatom. Ne, ali ćemo sve učiniti da baš mi budemo ti koji će prekinuti taj niz superiornosti Sarajeva. Mi to uz podršku naših istinskih navijača možemo sigurno. Ako nas nadigraju i slučajno pobijede, mi ćemo im čestitati”, kazao je Vlado Jagodić u razgovoru za BHFudbal

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 mar 2017, 17:05

Za mladje,a nisam puno star, nasi izlazci u evropu su punili stadion.Dok nam je stadion mogao proci u intertoto kupu. Mejdan je druga prica, kad zagrmi sa tribina protiv Izraelaca,Galate......Poslije tuga i cemer. A prije rata CZ, Partizan, Hajduk,a sad u p.m. se patimo protiv Krupe,Radnika,Jajca,Doboj kod Kaknja,derbi sa Banovicima,Orasjem.......
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 mar 2017, 17:08

Biban25 je napisao/la:Ovo mi je jučer promaklo, pa jel ovaj normalan :urnebes:
“U Ligi 6 će biti teško ići iz derbija u derbi i biće i uspona i padova, ali Sloboda time samo dobija a ništa ne gubi. Šta je to Sloboda do sada osvojila sa ekstra skupim igračima i trenerima jer neki igrači koji su pobjegli od odgovornosti su pojedinačno koštali kao svi zajedno ovi mladi koji sada igraju.”

“Već u subotu je derbi sa Sarajevom koje je u seriji od 10 vezanih pobjeda u nizu. Pa zar neko očekuje da ću tu djecu, izuzimajući dva, tri starija igrača, ja opteretiti rezultatom. Ne, ali ćemo sve učiniti da baš mi budemo ti koji će prekinuti taj niz superiornosti Sarajeva. Mi to uz podršku naših istinskih navijača možemo sigurno. Ako nas nadigraju i slučajno pobijede, mi ćemo im čestitati”, kazao je Vlado Jagodić u razgovoru za BHFudbal
Ovo je rekord,nikad ranije nisu spale gace. Tri dana prije utakmice,a vec gace oko clanaka. E nasto spadosmo....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 15 mar 2017, 17:10

tinaslafkr je napisao/la:S obzirom da je Grad Tuzla ostao usamljen u finansiranju ovog projekta, i istočna tribina će biti građena etapno i tempom koji zavisi jedino od priliva novca za izgradnju. Izvođač radova je "Tehnograd inženjering" Tuzla, firma koja je izgradila i Sjevernu tribinu.

Optimisti kažu da bi tribina sa sjedalicama mogla biti gotova do septembra ove godine, završetak radova planiran je za kraj naredne godine ali planovi su jedno a stvarnost drugo, što znači da će radovi biti završeni kad budu završeni.

Ukupna vrijednost radova na novoj, Istočnoj tribini, procjenjuje se na oko 5 miliona KM. Kako je najavljeno, ova tribina će imati oko 7.000 natkrivenih sjedećih mjesta, a u sklopu tribine bit će izgrađene svlačionice prema UEFA standardima, VIP i press lože, prostorija za antidoping kontrolu, te tržni centar s parking-prostorom.

Uporedo sa radovima na Istočnoj tribini očekuje se i finaliziranje radova na Sjevernoj tribini koja, iako je u upotrebi, još nema certifikat UEFA-e. Na ovoj tribini treba uraditi mokri čvor i dovršiti poslovne prostore čime bi se stvorili uslovi i da uprava JU Gradski stadion Tušanj preseli u nove kancelarije.
Pa neka zavrsi sjever JU Tusanj,gdje trose pare....
U zadnje tri godine imali su siguran budzet od 1.2 miliona km od grada Tuzla,plus naplata koristenja stadiona i terene za gradjane ...da su po 60 hiljada godisnje investirali U VLASTITU FIRMU zavrsili bi do sada....yebem ti lopovluk
FK Sloboda Tuzla

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 15 mar 2017, 17:36

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ja sam primjetio da od ja pratim Slobodu ljudima uvijek nesto fali, uvijek nesto smeta i uvijek trazimo izgovor da ne idemo na utakmicu. Svako od nas je imao milion razgovora sa nasim sugradjanima gdje svaki njegov odgovor pocinje "necu ja da idem na utakmicu, fali ovo-ono, ne valja ono", ali obavezno svaka prica o Slobodi pocinje sa "necu ja da idem na utakmicu"..ja sam davno odustao od toga da ikog ubjedjujem da dodje na utakmicu jer smo generalno takvi, nedo bog nikom, ne samo u sportu nego u svemu.

postavlja se pitanje svih pitanja, da li je nama ikad moguce ugoditi

eh sad ima i toga sto ti kazes, od kako ja pratim Slobodu nikad nismo ni bili normalan klub, ni jedan dan.
Mozda se ti ne sjecas. Ja se sjecam Tusnja sa 15.000 gledalaca i Mejdana krcatog. Nije problem tuzlaka koliko je ubleha koji na racun tuzlaka zive i primaju platu, i to golemu. Stadion je znao biti popunjen do posljenjeg mjesta kada smo se borili za nesto.
O periodu prije rata ne mogu pricati, poslije rata je bilo par dobrih momenata kada smo mislili da imamo nesto ali nije to bilo to. Stadion nikad puniji protiv Jedinstva, tad smo imali Ciru ali opet ispostavi se da nismo imali kluba, isto to se odnosi i na Mejdan. Mejdan pun, u srijedu nema ulaznica, par godina nakon toga nema vise ni kluba. Sve kratke epizode, gdje bude malo sarenila u inace crnoj atmosferi, ali ni u ta vremena oba kluba nisu radila na pravi nacin. Dalo bi se pricati o jednom kratkom periodu kad je Huka bio tu.

. .ja mislio da smo generacija, a ono spominješ stolice na Zapadu :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 mar 2017, 17:50

Tuzlak04 je napisao/la: Mozda se ti ne sjecas. Ja se sjecam Tusnja sa 15.000 gledalaca i Mejdana krcatog. Nije problem tuzlaka koliko je ubleha koji na racun tuzlaka zive i primaju platu, i to golemu. Stadion je znao biti popunjen do posljenjeg mjesta kada smo se borili za nesto.

ps tih 15.000 mi djeluje nejasno. Zapad ima 3500 stolica, dakle nek 6000 ljudi bude na zapadu , a stajanja se sjecam. Bilo je veliko , ali ne da primi 8.000-9.000 ljudi[/quote]

. .ja mislio da smo generacija, a ono spominješ stolice na Zapadu :mrgreen:[/quote]
bgm ja se sjecam zapada samo sa stolicama, jest da nisu imale naslona, al stolica je stolica hehehe prije rata nisam zapamtio :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 mar 2017, 18:23

Biban25 je napisao/la:Ovo mi je jučer promaklo, pa jel ovaj normalan :urnebes:

Cuj konjine sta izjavi. Yebo te utakmica i Tito i partija...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 15 mar 2017, 18:49

:shifty:
Idu radovi punom parom al negdje na nekom sretnijem mjestu
slika
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 15 mar 2017, 18:58

Iznenadilo ih sunce, pa se oporavili odmorom :kafa:

transandino
Kontakt:

Post Postao/la transandino » 15 mar 2017, 19:43

šta onaj kaže radovi će bit gotovi kad budu :D
AVANTI LIBERTA 1919

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 mar 2017, 19:47

Jel odlazi Ordagic?

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 15 mar 2017, 20:34

Je li još koga nervira što se ovoliko po internetu provlači ova utakmica? Što se ovoliko ne aktiviraju svi kad dolazi neka lijeva ekipa? :puke:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 15 mar 2017, 21:29

Aerials je napisao/la:Je li još koga nervira što se ovoliko po internetu provlači ova utakmica? Što se ovoliko ne aktiviraju svi kad dolazi neka lijeva ekipa? :puke:
Cekaj tek da vidis selfije poslije utakmice :kafa:

tinaslafkr
Kontakt:

Post Postao/la tinaslafkr » 15 mar 2017, 21:39

Derbi navijaci ajmooooo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 mar 2017, 21:56

Jel istina da UG Prijatelji pokrece akciju za kupovinu autobusa Slobodi?

Ako jeste superiska, trebamo se svi ukljuciti i dole dolaziti davati donacije svakodnevno. To bi im bio pravi potez, ja bih prvi od usta odvajao..

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Pasha_car_aga » 15 mar 2017, 22:01

tinaslafkr je napisao/la:Derbi navijaci ajmooooo
Nisu toliko naši derbi navijači, koliko se navijača Sarajeva skupi na zapadu, iz okolnih nam mjesta.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 15 mar 2017, 22:06

Ide ide subota i nova profilna na facebooku direktno sa stadiona. Hoce li biti dzaba ulaz da dvaput udzem i izadzem ?
& $ ?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.