FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 07 nov 2012, 22:43

Bata_Barata je napisao/la:Sta ja govorim citavo vrijeme. Dupla vjerujte nece doci u pitanje 100% ! Kad se Smajke vrati jaci nego ikad, Kerla takodjer, pojacamo se na polusezoni sa 2 dobra igraca. Takodjer neko mora i otici, ali ko god da ode imat ce adekvatnu zamjenu. Tu je Brkovic zeljan dokazivanja, i vjerujem da ce on biti strasan na proljece. Jos ce to Sef malo dotjerati i vjerujte proljece je nase. Uopste se ne sekiram i dupla je opet u nasim vitrinama ! ;)
Uostalom mi smo Zeljo, to treba nesta da znaci zar ne ? ;)

AMAR AMAR OSIM OSIM !

Od kojih para brate? Za nekog klasu igraca para nemamo, a da dovodimo neke za dzabune opet na njega ne mozes racunati odmah, forma ovo ono kao uvijek do sad. Da nismo Zelju ostetili sa tih pa sad se ja mislim moze komotno zaokruzit 200.000KM mozda bi se mogli necemu nadati a ovako suti dobro je.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 nov 2012, 22:45

Sta je sa Yoshidom ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 07 nov 2012, 22:48

Elegant je napisao/la:Sta je sa Yoshidom ?
Hahahaha

Sta je sa Grbavicom?
Who is your čampion??

3r0X
Kontakt:

Post Postao/la 3r0X » 07 nov 2012, 23:14

zeljocity je napisao/la:
Bata_Barata je napisao/la:Sta ja govorim citavo vrijeme. Dupla vjerujte nece doci u pitanje 100% ! Kad se Smajke vrati jaci nego ikad, Kerla takodjer, pojacamo se na polusezoni sa 2 dobra igraca. Takodjer neko mora i otici, ali ko god da ode imat ce adekvatnu zamjenu. Tu je Brkovic zeljan dokazivanja, i vjerujem da ce on biti strasan na proljece. Jos ce to Sef malo dotjerati i vjerujte proljece je nase. Uopste se ne sekiram i dupla je opet u nasim vitrinama ! ;)

AMAR AMAR OSIM OSIM !

Od kojih para brate? Za nekog klasu igraca para nemamo, a da dovodimo neke za dzabune opet na njega ne mozes racunati odmah, forma ovo ono kao uvijek do sad. Da nismo Zelju ostetili sa tih pa sad se ja mislim moze komotno zaokruzit 200.000KM mozda bi se mogli necemu nadati a ovako suti dobro je.
ima slobodnih igraca koji su van forme,ali opet dobri za nase lige,kako su pitari saida utrefili

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 nov 2012, 23:20

Uf ova danasnja pobjeda zlata je vrijedna.Ovo je bio najbolji nacin da zaboravimo brzo derbi i da igraci vrate samopouzdanje.Drago mi je i za Bekriju..nadam se da je ovo konacno njegov povratak u prvi tim.Sad nam dolazi Velez..ocekujem jednu rutinsku pobjedu.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 07 nov 2012, 23:24

3r0X je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:

AMAR AMAR OSIM OSIM !

ima slobodnih igraca koji su van forme,ali opet dobri za nase lige,kako su pitari saida utrefili
Pa dok on udze u formu sezona moze i zavrsit. Kad se samo sjetim takvih odradio skoro cijele pripreme i opet van forme itd..
Who is your čampion??

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 nov 2012, 23:28

Mozemo mi do kraja sa ovim timom izdurat ali ako se sta misli "radit" u evropi onda nam trebaju pojacanja. Također ako cemo svako ljeto prodavati bolje igrace dovoditi "nedovoljno" jake zamjene necemo nista ostvarit.

Ali tako nam je suđeno, na kraju krajeva ne pitamo se mi navijaci. Klub doslovni zivi od prodaje igraca.

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 07 nov 2012, 23:39

slika
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 07 nov 2012, 23:42

Napokon radovi na stranici, prebacivanje na novi server, valjda ce valjati cemu... 8-)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 07 nov 2012, 23:49

ANTIFA ! je napisao/la:
likusa je napisao/la:Velež next ! Svi u nedelju na Grbavicu !

Zar ne igramo u Subotu protiv vas ? :)
Kad se igra, subota ili nedelja?
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 07 nov 2012, 23:51

ficobahtic je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:
likusa je napisao/la:Velež next ! Svi u nedelju na Grbavicu !

Zar ne igramo u Subotu protiv vas ? :)
Kad se igra, subota ili nedelja?
Ne vjerujem nikom dok Dino Pekic ne objavi 8-)
Željeznicar za život cijeli !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 08 nov 2012, 09:38

Jucer se svi smrzavaju a Dino Pekic setka pored terena u kratkim rukavima :lol: ..

Sefu svaka cast na taktici koja nam je donijela pobjedu ali za Bekrica se mora naci mjesto u prvih 11 jer je to nas najbolji igrac a mozda i najbolji igrac lige.. Zebinjo el magico bi mogao malo na grijanje klupe posto previse pada i mase rukama..

p.s. Niko mi nije odgovorio na pitanje ima li kakvih naznaka da bi mogao biti kakav sastanak u vezi stadiona.. bistrikboy je nedavno rekao da ce sastanak uskoro pa da vidimo ima li sta od toga ili da opletemo sa pismima nacelniku :mrgreen: Imam u glavi poprilicno sadrzajan tekst :mrgreen:

I postoje li jos ljudi u nasoj upravi posto od izbora kao da su u zemlju propali??
BUDI ŽELJO !!!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 08 nov 2012, 10:06

I postoje li jos ljudi u nasoj upravi posto od izbora kao da su u zemlju propali??[/quote]

Ne postoje,Amar je sad sve,trenira ekipu,plaća dugove,pere dresove,traži sponzore itd..
Nigdje nikog o velikih Željovaca
Einigkeit und Recht und Freiheit

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 08 nov 2012, 10:21

Veoma vazna pobjeda.Više ni sam nisam siguran kako ovo izdržavamo.Očito imamo probleme počevši od kazni za masu veoma važnih igrača.povrede nas dodatno deru.a i meni se čini da nemamo upravu.Kazne i baklje nam dođu kao biber po pilavu.dakle jedan spektakl.Kad tome dodamo već pobrojane van forme ispada da jedva dišemo.Mi smo međutim drugi na tabeli.aktivni u kupu tako da u konačnici imamo razloga za optimizam.
Mene kao navijača niko ne može ubijediti da Zeba i Bekrić ne mogu zajedno.Mogu ali pod uslovom da svoje velike individualne kapacitete podrede timu.Ako onoliki broj veznih igrača.ne poredim ih po kvaliteti.mogu igrati u Barsi.ako Miske i Pjanic mogu zajedno .onda mogu i ova dvojica.Doduše treba trke i znoja i malo zaboraviti na svoj ego nego Želju staviti na prvo mjesto.
Ne sumnjam da će struka i to na kraju dovesti u red.Mene brinu stoperi jer smo tu nekako limitirani i godinama i riješenjima.još kad se nakaleme povrede i kartoni eto belaja i ako bude para bio bih zadovoljan da se tu pojačamo.
Treba stati iza ovih momaka.podići posjetu jer je to jedini pravi način da i mi poguramo Želju.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 nov 2012, 10:56

Nedelja u 19.00 FK Željezničar-FK Velež

da vise ne bude zabune !
Željeznicar za život cijeli !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 nov 2012, 11:01

likusa je napisao/la:Nedelja u 19.00 FK Željezničar-FK Velež

da vise ne bude zabune !
Ma receno je vec jucer prije tekme bar se razglasilo po stadionu.

Ono jucer je izgledalo sasvim pristojno s nase strane,klasicni Željo u gostima,odmah nametne ritam i onda ceka gol,koji haman vazda i padne.Nisam jucer gledao drugo poluvrijeme moralo se na posao ali u prvom je bila dominacija te sanse Svrake i Selimovica.Doduse **** sam sve svoje sebi sto sam otisao uopste jer je vecina prisutnih cini mi se cekala kiks Želje da psuje igracima,svasta sam jucer cuo za 45 minuta.Napaceni ljudi.Kao nesto zahtjevaju.Elem ponovo prezimismo u kupu.Dupla je blizu samo da ove tri do kraja odradimo posteno.Volim te Željo!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 nov 2012, 11:14

reks je napisao/la:Veoma vazna pobjeda.Više ni sam nisam siguran kako ovo izdržavamo.Očito imamo probleme počevši od kazni za masu veoma važnih igrača.povrede nas dodatno deru.a i meni se čini da nemamo upravu.Kazne i baklje nam dođu kao biber po pilavu.dakle jedan spektakl.Kad tome dodamo već pobrojane van forme ispada da jedva dišemo.Mi smo međutim drugi na tabeli.aktivni u kupu tako da u konačnici imamo razloga za optimizam.
Mene kao navijača niko ne može ubijediti da Zeba i Bekrić ne mogu zajedno.Mogu ali pod uslovom da svoje velike individualne kapacitete podrede timu.Ako onoliki broj veznih igrača.ne poredim ih po kvaliteti.mogu igrati u Barsi.ako Miske i Pjanic mogu zajedno .onda mogu i ova dvojica.Doduše treba trke i znoja i malo zaboraviti na svoj ego nego Želju staviti na prvo mjesto.
Ne sumnjam da će struka i to na kraju dovesti u red.Mene brinu stoperi jer smo tu nekako limitirani i godinama i riješenjima.još kad se nakaleme povrede i kartoni eto belaja i ako bude para bio bih zadovoljan da se tu pojačamo.
Treba stati iza ovih momaka.podići posjetu jer je to jedini pravi način da i mi poguramo Želju.
Logicno je da smo u ovoj fazi prvenstva optereceni i nekim povredama,a kartoni svakako stizu kao naplata u igranju brojnih utakmica kroz prvenstvo i kup.Ovo je faza prvenstva kada je sirina klupe jako vazna za svaku ekipu,pa onaj tim koji ima rjesenje za takve probleme logicno najlakse i prolazi sa suocavanjem ovakvih problema.
Aktivni smo rezultatski,bez velikog zaostatka za Sarajevom,u kupu nam ide standardno dobro i super je stvar sto smo rijesili Olimpic,iako ima i revans,mora se dobro potrefiti pa da izgubimo,tj. Olimpic bi morao da se otvori,sto nama kao timu manje vise odgovara.
Svi vezni igraci uglavnom moraju biti podredjeni igri ekipe,jer su oni zapravo ti koji kreiraju tu igru i od njih zavisi kako to izgleda na terenu.Tako i Zeba i Bekric svakako mogu igrati zajedno.Odavno se poteze ovo pitanje i nije mi toliko nikada bilo jasno zasto je to tako.Svaki vezni igrac je individualac za sebe,s tim sto ima odredjene zadatke na terenu.Kada se to uklopi u cjelinu,dobije se vezni red koji kreira igru,sto ofanzivno,sto defanzivno.Mi smo dobili dvije titule prvaka u ove tri godine i onu prvu je kreirao u vezi Bekric,a ovu drugu Zeba.Sada nijedan ne kreira iako ih imamo obojicu u ekipi.Sada to radi Jamak.Zasto je to tako,ne znam.Zeba je sada bukvalno postao lijevi krilni igrac,iako i ptice na grani vide da je on rodjeni kreator.Sa lijeve strane on ne moze uvijek djelovati kao sto to radi Jamak u sredini i da protura lopte.Mislim da Jamak to ne radi lose,ali Zeba bi radio bolje.To je sigurno.Bekric mozda nije taj tip igraca koji ima taj divan zadnji pas,ali vise trci i ima igru u oba pravca,defanzivno i ofanzivno.To Zeba npr ne moze.I onda se lako pogode zadaci s obzirom na igrace koje imas.Ali ja ni u kom slucaju ne bih Zebu gurao lijevo.No Amar od njih trojice prednost plejmejkera daje Jamaku,iako ima dobra iskustva sa drugom dvojicom kada su se osvajale titule.Istina je i to da smo u osvojenim titulama imali i bolje zadnje vezne igrace.Pa je u onoj sezoni bio Culum koji je onako visok i bespostedan radio dobre stvari u razgradnji.U drugoj tituli smo imali odlicnog Nijemu,koji je cak stigao zatvarati toliko da je Svraka imao vise vremena ubacivati se iz drugog plana,pa bukvalno napraviti od njega reprezentativca.Sada se vidi koliko Svraki fali Nijema,ali i cijelom timu.Zolotic to radi dobro,ali je mlad,i njegovo dolazi.On ce biti dobar.No vidi se da je Svraka taj koji kaska evo cijelu polusezonu.Fali mu Nijema.Tu onda pate i kreatori igre,jer nemamo bas odlican osigurc.Zoli fali predaja lopte koju ce on rutinom kroz godine dobiti.Svraki fali svasta nesto.
Ono sto nam treba jesu novi igraci koji su gladni pobjeda.Ovo je dobra ekipa,ali nije bez veze malo osvjeziti ekipu.To je jos trebalo uraditi i pred Maribor,ali sada se vidi da pogotovo treba.Ne zato sto imamo tako losu ekipu,vec zato sto treba to malo osvjeziti.Da li kroz stopera,napadaca,veznog kreativnog ili veznog defanzivca,nije toliko ni bitno.Bitno je da i ova ekipa kakva je,takva je,moze izgurati tempo ovog prvenstva na dobrom nivou pa i ponoviti titule.Ali uz jednog ili dva nova u prvom sastavu,to je onda ono sto bi nas podiglo igrama na terenu.Igramo rutinski ali bez svjezine i ljepote.Igramo na bodove,pa odigramo od protivnika 10 minuta bolje i onda pobijedimo.Nema one gladi na terenu,sto trenutno komsije imaju.Da se razumijemo,nasa prva titula je dosla mnogo vise iz razloga gladi prema pobjedama i srcanosti na terenu nego zbog nekog kvaliteta.To se sada desava kod pitara.Moramo vratiti takav stav i fakat nece biti problema.Ja gledam na to kroz dva nova igraca.Da li ce recimo Smajic uspjeti da osvjezi ekipu svojim povratkom i Kerla dodatno osnaziti odbranu,vidjecemo.To su dva jaka individualca,iako je Smajic recimo 2 godine sa nama i jos nije odigrao nista u odnosu na kvalitet.Malo sam skeptican,ono kratko vrijeme sto je proveo u onoj jednoj utakmici je bio nastavak agonije u slabim igrama u svetom dresu.Nista nije pokazao.Hajde treba mu vremena.Imace ponovo pripreme i ako u drugom dijelu sezone od pocetka ne bude u dobroj formi,izgubicu svaku nadu za njega.Izvinjavam se,predugo je,ali eto malo analize,bar veznog reda. :D
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 08 nov 2012, 11:28

Iz tvojih analiza bi i Amar imao šta naučiti. Ne zezam se uopšte. Vidi se da znaš lopte.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 12:04

U posljednje tri sezone takmicenja kupu (ukljucujuci i ovu sezonu) mi smo samo primili tri gola. I to od Sirokog u 1/2 finalu u sezoni 10/11, zatim od Olimpica protekle sezone i u ovoj sezoni od Slavije. Stvarno impresivna statistika, i mislim da nas tesko ko moze izbaciti u ovom formatu takmicenja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 nov 2012, 12:09

Ako Bog da tako i ostane, mislim da nam je ove godine glavni konurent Zrinjski od ovih klubova sto su ostali.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, Bordo10, Google Adsense [Bot], Levin, Mamba21, Paromlinac, ZeljeznicarUberAlles i 76 gostiju.