reks je napisao/la:Veoma vazna pobjeda.Više ni sam nisam siguran kako ovo izdržavamo.Očito imamo probleme počevši od kazni za masu veoma važnih igrača.povrede nas dodatno deru.a i meni se čini da nemamo upravu.Kazne i baklje nam dođu kao biber po pilavu.dakle jedan spektakl.Kad tome dodamo već pobrojane van forme ispada da jedva dišemo.Mi smo međutim drugi na tabeli.aktivni u kupu tako da u konačnici imamo razloga za optimizam.
Mene kao navijača niko ne može ubijediti da Zeba i Bekrić ne mogu zajedno.Mogu ali pod uslovom da svoje velike individualne kapacitete podrede timu.Ako onoliki broj veznih igrača.ne poredim ih po kvaliteti.mogu igrati u Barsi.ako Miske i Pjanic mogu zajedno .onda mogu i ova dvojica.Doduše treba trke i znoja i malo zaboraviti na svoj ego nego Želju staviti na prvo mjesto.
Ne sumnjam da će struka i to na kraju dovesti u red.Mene brinu stoperi jer smo tu nekako limitirani i godinama i riješenjima.još kad se nakaleme povrede i kartoni eto belaja i ako bude para bio bih zadovoljan da se tu pojačamo.
Treba stati iza ovih momaka.podići posjetu jer je to jedini pravi način da i mi poguramo Želju.
Logicno je da smo u ovoj fazi prvenstva optereceni i nekim povredama,a kartoni svakako stizu kao naplata u igranju brojnih utakmica kroz prvenstvo i kup.Ovo je faza prvenstva kada je sirina klupe jako vazna za svaku ekipu,pa onaj tim koji ima rjesenje za takve probleme logicno najlakse i prolazi sa suocavanjem ovakvih problema.
Aktivni smo rezultatski,bez velikog zaostatka za Sarajevom,u kupu nam ide standardno dobro i super je stvar sto smo rijesili Olimpic,iako ima i revans,mora se dobro potrefiti pa da izgubimo,tj. Olimpic bi morao da se otvori,sto nama kao timu manje vise odgovara.
Svi vezni igraci uglavnom moraju biti podredjeni igri ekipe,jer su oni zapravo ti koji kreiraju tu igru i od njih zavisi kako to izgleda na terenu.Tako i Zeba i Bekric svakako mogu igrati zajedno.Odavno se poteze ovo pitanje i nije mi toliko nikada bilo jasno zasto je to tako.Svaki vezni igrac je individualac za sebe,s tim sto ima odredjene zadatke na terenu.Kada se to uklopi u cjelinu,dobije se vezni red koji kreira igru,sto ofanzivno,sto defanzivno.Mi smo dobili dvije titule prvaka u ove tri godine i onu prvu je kreirao u vezi Bekric,a ovu drugu Zeba.Sada nijedan ne kreira iako ih imamo obojicu u ekipi.Sada to radi Jamak.Zasto je to tako,ne znam.Zeba je sada bukvalno postao lijevi krilni igrac,iako i ptice na grani vide da je on rodjeni kreator.Sa lijeve strane on ne moze uvijek djelovati kao sto to radi Jamak u sredini i da protura lopte.Mislim da Jamak to ne radi lose,ali Zeba bi radio bolje.To je sigurno.Bekric mozda nije taj tip igraca koji ima taj divan zadnji pas,ali vise trci i ima igru u oba pravca,defanzivno i ofanzivno.To Zeba npr ne moze.I onda se lako pogode zadaci s obzirom na igrace koje imas.Ali ja ni u kom slucaju ne bih Zebu gurao lijevo.No Amar od njih trojice prednost plejmejkera daje Jamaku,iako ima dobra iskustva sa drugom dvojicom kada su se osvajale titule.Istina je i to da smo u osvojenim titulama imali i bolje zadnje vezne igrace.Pa je u onoj sezoni bio Culum koji je onako visok i bespostedan radio dobre stvari u razgradnji.U drugoj tituli smo imali odlicnog Nijemu,koji je cak stigao zatvarati toliko da je Svraka imao vise vremena ubacivati se iz drugog plana,pa bukvalno napraviti od njega reprezentativca.Sada se vidi koliko Svraki fali Nijema,ali i cijelom timu.Zolotic to radi dobro,ali je mlad,i njegovo dolazi.On ce biti dobar.No vidi se da je Svraka taj koji kaska evo cijelu polusezonu.Fali mu Nijema.Tu onda pate i kreatori igre,jer nemamo bas odlican osigurc.Zoli fali predaja lopte koju ce on rutinom kroz godine dobiti.Svraki fali svasta nesto.
Ono sto nam treba jesu novi igraci koji su gladni pobjeda.Ovo je dobra ekipa,ali nije bez veze malo osvjeziti ekipu.To je jos trebalo uraditi i pred Maribor,ali sada se vidi da pogotovo treba.Ne zato sto imamo tako losu ekipu,vec zato sto treba to malo osvjeziti.Da li kroz stopera,napadaca,veznog kreativnog ili veznog defanzivca,nije toliko ni bitno.Bitno je da i ova ekipa kakva je,takva je,moze izgurati tempo ovog prvenstva na dobrom nivou pa i ponoviti titule.Ali uz jednog ili dva nova u prvom sastavu,to je onda ono sto bi nas podiglo igrama na terenu.Igramo rutinski ali bez svjezine i ljepote.Igramo na bodove,pa odigramo od protivnika 10 minuta bolje i onda pobijedimo.Nema one gladi na terenu,sto trenutno komsije imaju.Da se razumijemo,nasa prva titula je dosla mnogo vise iz razloga gladi prema pobjedama i srcanosti na terenu nego zbog nekog kvaliteta.To se sada desava kod pitara.Moramo vratiti takav stav i fakat nece biti problema.Ja gledam na to kroz dva nova igraca.Da li ce recimo Smajic uspjeti da osvjezi ekipu svojim povratkom i Kerla dodatno osnaziti odbranu,vidjecemo.To su dva jaka individualca,iako je Smajic recimo 2 godine sa nama i jos nije odigrao nista u odnosu na kvalitet.Malo sam skeptican,ono kratko vrijeme sto je proveo u onoj jednoj utakmici je bio nastavak agonije u slabim igrama u svetom dresu.Nista nije pokazao.Hajde treba mu vremena.Imace ponovo pripreme i ako u drugom dijelu sezone od pocetka ne bude u dobroj formi,izgubicu svaku nadu za njega.Izvinjavam se,predugo je,ali eto malo analize,bar veznog reda.