Kopirao sam post
Barsi treba cestitati,Real je nadigran...
Murinjo je kriv za ovaj poraz i direktno i indirektno...
Direktno jer je mozda malo poleteo i mozda previse pretenciozno krenuo u ovu utakmicu sa postavom kao da igra na Bernabeu protiv Almerije...Sto nije menjao nista,sto je verovao da njegov tim,ne nejfunkcionalniji u odnosu na protivnika,nego najbolji trenutno moze sam po sebi zbog samih sebe da odigraju dobro...Nije se specijalno spremio,nije ubacio nista novo i neocekivano,nije se bavio taktickim zadacima kako ugusiti Barsu,vec se uzdao previse u svoj tim i sposobnosti pojedinaca...Bukvalno po sistemu "nabio sam ih samopouzdanjem,treniramo pola godine zajedno,mogu oni to..." Sad smo svi pametni,ali mozda da je krenuo opreznije i da nije primio cak 2 gola u 20 minuta,onda je lagano trebao da pocne da se otvara...Otovoren gard protiv ekipa koja igra dominantno,i melje protivnika i koja je sve osvojila i godinam a igra zajedno je mozda previse naivan pristup...Pevi put da sam video da je ispao budala...
Indiretkno je kriv jer su Barsini igraci jednostavno bili reseni da mu pokazu da mogu da ga razmontiraju.Izgleda da je proslogodisnje izbacivanje Barse sa Murinjovim Interom presive boleo i da je akumuliran bes jednostavno eskalirao sinoc...Sinoc kao da je Real bio zrtveno jagnje,kao da je nepravedno stradao samo da bi se neko osvetio Murnju i da bi u stvari zgazio Murinja...Barsini igraci su igrali bukvalno kao ludi,iz inata,iz besa,iz prevelike zelje za krvlju,za osvetom...Murinjo je znajuci to probao da smiri tenziju izjavama pre tekme kako je Barsa jak tim i mozda i najbolji u spaniji,tenzija nije splasla...Cela katalonija,cela Barselona i ceo klub FC Barcelona su zeleli ne skapl Reala ili Madrida,vec skalp,krv i poraz jednog coveka-Murinja.Izbori i ostela ven sportske stvari su samo dolile ulje na vatru da emocija jos jace dodje da izrazaja...Verujem da je bio neki drugi trener juce na Realovoj klupi,da Barsina motivacija ne bi bila onolika...Real je stradao zbog Intera prosle godine i Murinjovog ponasanja...
Objektivno gledano Real je tim u formiranju,Barsa neko ko dugo igra zajedno po jednom istom sistemu.Niko nije ocekivao ovoliki poraz,ali nisam ocekivao ni pobedu Reala...Mislio sam da ce Murinjo da igra sa 3 zadnja vezna,krilima i jednom spicem,da ce da ih lovi na kontre a da Barsa nece probiti njegov blok i X mi je izgledao kao posten i realan ishod...
Murinjo je razocarao i sebe i ceo svet,po prvi put...
Ocekujem da ce posle ovoga da pocne da im vraca samopouzdanje,da im uliva nadu i veru i da ce se tim uprkos pritisku javnosti koji je jacni nego ikada ipak konsolidovati...