Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

J1897
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la J1897 » 12 feb 2022, 20:18

Andrej je napisao/la:
12 feb 2022, 20:11
Juventus expected XI, against Atalanta (4-3-3): Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Zakaria, Locatelli, Rabiot; Dybala, Vlahovic, Morata. [Sky] #juvelive
Nekako mi ovo preofensivno za AllegriA jos na strani protiv Atalante :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 12 feb 2022, 22:07

Andrej je napisao/la:
12 feb 2022, 20:11
Juventus expected XI, against Atalanta (4-3-3): Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Zakaria, Locatelli, Rabiot; Dybala, Vlahovic, Morata. [Sky] #juvelive
Vjerovatno najbolje što imamo trenutno...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 feb 2022, 22:44

Najjace bi bilo s Amerom i Chielliniem umjesto Rabiota i Bonnucia. No, Amer ce biti ofanzivnija opcija za nastavak.
U slučaju da se Allegri predomisli oko trojca definitivno Amer treba početi jer Rabiot igra samo zbog navodnih defanzivnih kvaliteta koji trebaju u situaciji s 3 spice.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 12 feb 2022, 22:56

Sad ili nikad udariti na 3 boda i sta bude nek bude.
Ako izvede ovo sto pise, ponosam sam :D

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 feb 2022, 23:03

Prevažna utakmica, prevažna 3 boda, jednostavno moramo dobiti i iz razloga da imamo bolji međusobni bar od jedne ekipe iz top 4.

Ako izađe ovaj sastav dobre su šanse da se dobije i čvrsto zauzme 4. pozicija. Do sad su uvijek uspjeli zabrljati u ovakvim utakmica, red je da ovaj put bude drugacije.

Cuadrado, Amer, Kean sasvim ok da uđu sa klupe.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 13 feb 2022, 01:05

Sandro bode oči ali nemamo nešto specijalno bolje za ponuditi, ok je što cuadrado odmara jer je prošlu bio loš, rabiot je svježiji umjesto amera.
Morata je svjež, nije prošlu puno igrao kao no locatelli.

Stvarno prevažna utakmica, učvrstili bi to četvrto mjesto, dokazali sami sebi da možemo da pobjedjujemo u serijaam i u nekom ludom scenariju zadržali korak za prvim mjestom, ali o tom po tom.

Korak po korak.
#ALLEGRIOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 feb 2022, 01:32

Pogba je napisao/la:
12 feb 2022, 22:44
Najjace bi bilo s Amerom i Chielliniem umjesto Rabiota i Bonnucia. No, Amer ce biti ofanzivnija opcija za nastavak.
U slučaju da se Allegri predomisli oko trojca definitivno Amer treba početi jer Rabiot igra samo zbog navodnih defanzivnih kvaliteta koji trebaju u situaciji s 3 spice.
Rabiot je prethodnu ligasku bio odlican, dok je Amer protiv Sasuola bio ocajan. Postoji mala nada da bi i Rabiot mogao igrati ko insan kod ove nove konstalacije gdje nema idiota Bente i Ramseya. Zakaria i Rabiot je premocno djelovalo na terenu kada su igrali. Ali opet, to moze biti samo obični blijesak Rabiota.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 13 feb 2022, 01:51

Idemo večeras svi u bunker pa kad se primi svi u napad da to baš liči na cirkus 😁😁

Sve sam pogodio,evo ga ubacuje Cuadrada i Keana,kakva budala majko mila :rol:
Zadnja izmjena: RAGIBIZSTRMINA, dana/u 13 feb 2022, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 13 feb 2022, 02:00

Italia je napisao/la:
11 feb 2022, 01:06
RAGIBIZSTRMINA je napisao/la:
11 feb 2022, 00:47
E ybg,kao i u raspravama sa Juventinisimom....
K'o političar,100 rečenica,1000 iskrivljenih riječi gdje ni sam ne znaš značenje i eto ja sam onda dao odgovor.

Sarri i Pirlo su jos veci promasaji proslih godina,dosta se i klub osramotio svakim segmentom,a sad se još dublje zakopao i moze samo da moli Boga da se Alegri malo "azurira" i pocne igrat fudbal sto je fudbal...

Haj dobro da tebe skoluje jaca ekipa nekih 15-20 minuta jer je istina da smo jos uvijek poluizgradeni i da ovdje treba jos mercato-dva da se kompletiramo ali da tebi Sassuolo drzi uz svo postovanje cas fudbala na tvom stdionu je sramota,velika sramota i toliko se sramotili nismo.
Ne samo Sassuolo,Empoli,Verona ove sezone takoder.

Evo igrali smo veceras dobro 2. poluvrijeme i valjda je skontao,vidio i uvidio da se moze samo kad se hoce,sramota je vidjet da ga se uzme lopta iz tog bunkera kontru trci 2 igraca,Juve se tako ne sramoti i kad je jos slabiji
Sa ovim prvim se slazem. Nije to mala tema niti shvatanje da ga mozemo uprostiti u par recenica. To je diskusija od sati i sati, i samo je pitanje da li imamo istu ili sličnu filozofiju shvatanja fudbala da mozemo o tome pricati. Ako nemamo, lupat cemo i ti i ja argumente, a necemo se sloziti. Mozda sam i ja u krivu, ali potrebni su argumenti da to demantuju.

Sto se tice Sasuola, i u toku utakmice sam pisao o tome. Jedan jedini cilj ove utakmice je bio da sto bezbolnije dodje do rezultata. Manjak utroska igraca, manjak energije, povrede i sl. To je Max Allegri. Najveci takticar od svih trenera. Ko to je zna, pa jbg ne znam sta gleda svih ovih godina. Covjek klubove vodi na osnovu svojih taktika gdje mijesa karte kao ludak. Nema unikatnog stila pa ako prodje prodje, vec je takticki manijak kao Pep (s tim sto im budžeti nisu isti, a ni filozofija fudbala odakle dolaze), ali su to jedina dva trenera koja traju ovih 10ak godina i vise uz Kloppa. Nije ni bitno to. Allegrijev današnji cilj je bilo zabiti gol, prepustiti loptu, iz kontre zabiti jos jedan i lagano privesti utakmicu kraju uz vrlo ruzan fudbal. Nije mu poslo za rukom jer smo primili jeftin gol, pa je ekipa morala da igra ofanzivno i da napravi 10ak suteva i trosi se citavo poluvrijeme. Jel to znaci da Max zna ofanzivno igrati? Naravno da da. Jel to isto znaci da on namjerno igra defanzivno ponekad radi rezultata i cilja? Pa to je Max Allegri. Mozes to voliti i ne, ali ne mozes covjeka zvati nesposobnim za ofanzivu, ovo, ono. Pa taj čovjek otrese Real Madrida na Bernabeu 0:3.

Ja licno uzivam u ovim taktickim igricama. Prelijepo mi je vidjeti kako covjek namjerno povuče svoju ekipu, kako navuce protivnika, kako umara protivnika, kako promijeni formaciju par puta u toku utakmice ili ono najljepse kako testira i igra se tokom utakmice. Osjeti manu kod protivnika, testira je prvo poluvrijeme i onda svim snagama napadne to mjesto. Koliko smo samo puta rekli da je Max "pogodio" sa izmjenama. Haha. Pa čovjek igra igru tokom utakmice. Nekad mu se obije od glavu, ali gledati sve te stvari je meni lijepo. A opet, sta mu se obilo od glavu kada njegov prethodnik i dva nasljednika nisu rezultatski uspjeli biti ni blizu njegovoj najlosijoj sezoni? A kamoli onim najboljim. Od ekipe izvlaci maksimum maksimuma. Moje misljenje.
Otrese,otrese ali isto tako ispade zbog svoje glave.
Ta utakmica i mnoge su pokazale da zna napadati kad hoće (mada taj njegov posjed dominatni nekad izgleda više iz neke nemoći da se napada,nema otvaranja prostora jednostavno da to liči na nešto,evo dobio je dva dobra igraca za mercato pa bolje izgleda sto jest jest).

Ali mnogo više slučajeva je bilo kad mu se obio o glavu njegov ziherašluk,a najbolji primjer je Real 2018te kad je poveo golom Matudija 0:3 od 61 minute.
Iste sekunde kad je poveo 3:0 uslijedilo je povlačenje,bunker i samo izbijanje lopte umjesto da se dokrajči Rela koji je bio mnogo uzdrman odnosno nisu znali gdje gone.
Onda mu se njegov ziherašluk obio o glavu u zadnjoj minuti utakmice.

Ma ne treba ni ici na tu utakmicu,ima dosta primjera ove sezone: Udinese,Venezia,Inter,Sassuolo...
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 feb 2022, 09:04

Italia je napisao/la:
13 feb 2022, 01:32
Pogba je napisao/la:
12 feb 2022, 22:44
Rabiot je prethodnu ligasku bio odlican, dok je Amer protiv Sasuola bio ocajan. Postoji mala nada da bi i Rabiot mogao igrati ko insan kod ove nove konstalacije gdje nema idiota Bente i Ramseya. Zakaria i Rabiot je premocno djelovalo na terenu kada su igrali. Ali opet, to moze biti samo obični blijesak Rabiota.
Jeste, bio je korektan. Ima on potencijal, ali je glup. Kada bi igrao glavom bio bi moćan igrac, razbijač, a uz to hladno zabijao 5-6 golova, sto glavom što udarcima sa distance. Trčanje u prazno prije svega mora odmah korigovati. Ova formacija je praktično za njega se otvorila jer moramo imati takvog igrača da stiti nazad.

Sto se tice Amera, mislim da je u pitanju samo trenutak jer se potrosio oko repke i puta plus ga je Max koristio lijevo gdje je slabiji. Opet, njegove sposobnosti igre između linija i skok su predragocjeni.

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 13 feb 2022, 10:27

Atalanta u 11 utakmica kuci pobijedila 3 put.
Veneziu, sasuolo i speziu, a zadnji put u novembru.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 13 feb 2022, 10:35

dinoo je napisao/la:
13 feb 2022, 10:27
Lagahna pobjeda veceras :kafa:

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 13 feb 2022, 10:52

J1897 je napisao/la:
13 feb 2022, 10:35
dinoo je napisao/la:
Nema ništa lagano kad je u pitanju Juventus ove sezone. Očekivali smo lakšu utakmicu protiv Sassoula i dobili triler. Večeras očekujemo triler, a možda bude obratno ;)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 feb 2022, 10:56

Pored toga derbije igramo nikada gore. Nemamo pozitivan bilans ni s jednim timom. Protiv Atalante imamo 3 poraza u nizu u ligi cini mi se.

#MaxOUT

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 13 feb 2022, 11:20

Da imamo poraze protiv Atlante, ali bolji smo sada i trener se prilagodjava okionostima i novim pojacanjima. Sama cinjenica da ce staviti gore Moratu, Vlahovica, Layoju govori o tome.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 feb 2022, 11:31

13 feb 2022, 02:00
Italia je napisao/la:
11 feb 2022, 01:06
11 feb 2022, 00:47
E ybg,kao i u raspravama sa Juventinisimom....
K'o političar,100 rečenica,1000 iskrivljenih riječi gdje ni sam ne znaš značenje i eto ja sam onda dao odgovor.

Sarri i Pirlo su jos veci promasaji proslih godina,dosta se i klub osramotio svakim segmentom,a sad se još dublje zakopao i moze samo da moli Boga da se Alegri malo "azurira" i pocne igrat fudbal sto je fudbal...

Haj dobro da tebe skoluje jaca ekipa nekih 15-20 minuta jer je istina da smo jos uvijek poluizgradeni i da ovdje treba jos mercato-dva da se kompletiramo ali da tebi Sassuolo drzi uz svo postovanje cas fudbala na tvom stdionu je sramota,velika sramota i toliko se sramotili nismo.
Ne samo Sassuolo,Empoli,Verona ove sezone takoder.

Evo igrali smo veceras dobro 2. poluvrijeme i valjda je skontao,vidio i uvidio da se moze samo kad se hoce,sramota je vidjet da ga se uzme lopta iz tog bunkera kontru trci 2 igraca,Juve se tako ne sramoti i kad je jos slabiji
Sa ovim prvim se slazem. Nije to mala tema niti shvatanje da ga mozemo uprostiti u par recenica. To je diskusija od sati i sati, i samo je pitanje da li imamo istu ili sličnu filozofiju shvatanja fudbala da mozemo o tome pricati. Ako nemamo, lupat cemo i ti i ja argumente, a necemo se sloziti. Mozda sam i ja u krivu, ali potrebni su argumenti da to demantuju.

Sto se tice Sasuola, i u toku utakmice sam pisao o tome. Jedan jedini cilj ove utakmice je bio da sto bezbolnije dodje do rezultata. Manjak utroska igraca, manjak energije, povrede i sl. To je Max Allegri. Najveci takticar od svih trenera. Ko to je zna, pa jbg ne znam sta gleda svih ovih godina. Covjek klubove vodi na osnovu svojih taktika gdje mijesa karte kao ludak. Nema unikatnog stila pa ako prodje prodje, vec je takticki manijak kao Pep (s tim sto im budžeti nisu isti, a ni filozofija fudbala odakle dolaze), ali su to jedina dva trenera koja traju ovih 10ak godina i vise uz Kloppa. Nije ni bitno to. Allegrijev današnji cilj je bilo zabiti gol, prepustiti loptu, iz kontre zabiti jos jedan i lagano privesti utakmicu kraju uz vrlo ruzan fudbal. Nije mu poslo za rukom jer smo primili jeftin gol, pa je ekipa morala da igra ofanzivno i da napravi 10ak suteva i trosi se citavo poluvrijeme. Jel to znaci da Max zna ofanzivno igrati? Naravno da da. Jel to isto znaci da on namjerno igra defanzivno ponekad radi rezultata i cilja? Pa to je Max Allegri. Mozes to voliti i ne, ali ne mozes covjeka zvati nesposobnim za ofanzivu, ovo, ono. Pa taj čovjek otrese Real Madrida na Bernabeu 0:3.

Ja licno uzivam u ovim taktickim igricama. Prelijepo mi je vidjeti kako covjek namjerno povuče svoju ekipu, kako navuce protivnika, kako umara protivnika, kako promijeni formaciju par puta u toku utakmice ili ono najljepse kako testira i igra se tokom utakmice. Osjeti manu kod protivnika, testira je prvo poluvrijeme i onda svim snagama napadne to mjesto. Koliko smo samo puta rekli da je Max "pogodio" sa izmjenama. Haha. Pa čovjek igra igru tokom utakmice. Nekad mu se obije od glavu, ali gledati sve te stvari je meni lijepo. A opet, sta mu se obilo od glavu kada njegov prethodnik i dva nasljednika nisu rezultatski uspjeli biti ni blizu njegovoj najlosijoj sezoni? A kamoli onim najboljim. Od ekipe izvlaci maksimum maksimuma. Moje misljenje.
Otrese,otrese ali isto tako ispade zbog svoje glave.
Ta utakmica i mnoge su pokazale da zna napadati kad hoće (mada taj njegov posjed dominatni nekad izgleda više iz neke nemoći da se napada,nema otvaranja prostora jednostavno da to liči na nešto,evo dobio je dva dobra igraca za mercato pa bolje izgleda sto jest jest).

Ali mnogo više slučajeva je bilo kad mu se obio o glavu njegov ziherašluk,a najbolji primjer je Real 2018te kad je poveo golom Matudija 0:3 od 61 minute.
Iste sekunde kad je poveo 3:0 uslijedilo je povlačenje,bunker i samo izbijanje lopte umjesto da se dokrajči Rela koji je bio mnogo uzdrman odnosno nisu znali gdje gone.
Onda mu se njegov ziherašluk obio o glavu u zadnjoj minuti utakmice.

Ma ne treba ni ici na tu utakmicu,ima dosta primjera ove sezone: Udinese,Venezia,Inter,Sassuolo...
Djelimicno se slažem sa tobom. Tačnije, do utakmice sa Totenhemom sam i ja mislio da zna biti ziheras, onda sam shvatio da nije ziheras vec genije koji izvlaci maksimum maksimuma iz te ekipe. Tada sam ovdje pisao kako je ekipa 50% sastavljena od polovnjaka iz drugih ekipa, a ostalo su bili igrači iz Serie A. I opet je gurao do 2 finala Lp i 2 nesretna/nespretna ispadanja od tada najjacih ekipa na svijetu Bayern i Real.

Nakon toga dolazi CR7 era, neki novi valovi koje su svi prizeljkivali i od tada vidimo rezultate. Ne moramo sad pisati kako je od tog trenutka Juve spao na neki nebitni novo Borusije i Atletika. 4 sezone u LP sa Allegrijem = 2x finale, i jako nesretna ispadanja od Bayerna i Reala.

Ako je imao dobru ekipu, zasto drugi treneri nisu iskoristili i postigli dobre rezultate. Ne da nisu postihli dobre rezultate, vec su nam svima pokazali gdje je pravo i realno mjesto Juventusa sa takvim igrackim kadrom. Drugi treneri mozda nisu "ziherasi", ali kad neko ponovi njegove rezultate onda cemo moci reci da je Allegri ziheras. Gdje nas je vodio ratnik Conte? Nisi mogao Galatasaraja pobjediti :urnebes:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 13 feb 2022, 12:19

Voland je napisao/la:
13 feb 2022, 10:52
J1897 je napisao/la:
13 feb 2022, 10:35
dinoo je napisao/la:
Nema ništa lagano kad je u pitanju Juventus ove sezone. Očekivali smo lakšu utakmicu protiv Sassoula i dobili triler. Večeras očekujemo triler, a možda bude obratno ;)
Vlahovic rijesava bez brige :kafa:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 feb 2022, 12:23

Prevazna utakmica koja moze odrediti konačnu poziciju na tabeli ili što bi Allegri rekao ima jos da se igra.

#MaxOUT

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 13 feb 2022, 15:36

Bas vazna utakmica, velika bi bila 3 boda nadam se da su igraci svjesni toga.
1946

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 feb 2022, 19:40

Ne sviđa mi se Zakaria na klupi, inače dobar sastav.

Mora se pobijediti, kako god, kad god.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.