FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tinaslafkr
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tinaslafkr » 13 mar 2017, 19:26

Uputite li pogled na tabelu, Zrinjski, Sarajevo i Željezničar, zacmenetirali su prve tri pozicije koje kroz prvenstvo vode u Evropu, i Sloboda, kako sada stvari stoje, tu nema šta tražiti. Postoji mogućnost da četvrta pozicija (Ukoliko Zrinjski, Sarajevo ili Željezničar, osvoje Kup BiH) vodi u Evropu, ali tu poziciju sada čvrsto drži Radnik, koji nakon subote sada ima pet bodova više od Tuzlaka.

Slobodine partije na terenu ne ulijevaju nadu za još jednim evropskim ljetom, a ostaje da vidimo da li će se samim plasmanom u Ligu za prvaka, u Tuzli zadovoljiti.

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 13 mar 2017, 19:55

Ma šteta ove utakmice u subotu protiv Radnika i svega što je promašeno, a o comebacku Radnika da ne pričam.

Trebao je Tandir jače glavom u stativu udarit kad je izašao 1v1 na golmana i dodao mu.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 13 mar 2017, 20:09

vedoz je napisao/la:Ma šteta ove utakmice u subotu protiv Radnika i svega što je promašeno, a o comebacku Radnika da ne pričam.

Trebao je Tandir jače glavom u stativu udarit kad je izašao 1v1 na golmana i dodao mu.
A jbt i Zec kontra sam covjek desno kao duh nije htio dodati. .....Umjesto 3-0 mi izgubimo :damn:
FK Sloboda Tuzla

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 mar 2017, 21:18

emirzlaTu je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:@sloboda72 ti kao clan skupstine,vjerovatno si upuceniji od mene u neke stvari,a mozda i nisi.Pusti se eseja ovih ovde ba,zasto ti ne skoci protiv odbora,kao kad si skocio za Azmira???
I ti nebi suzdrzan,a ni protiv!? A ovde moralises i pokusavas dokazat nesto.
Na pogresnom mjestu dokazujete nesto,to ste trebali tamo gdje je primjereno clanu skupstine jednog kluba,na skupstini kluba ;)
EMIRE .
Nisam više član skupštine i to od jula 2016, kad nam je svima istekao mandat.(Birani smo u julu 2012 po Statutu na 4 godine.
Ako je pdf za tebe pogrešno mjesto a ti nemoj ni pisati na njemu.Za mene nije ,naprotiv,ovo je jedina "oaza" gdje se može sa pravim slobodašima razmijeniti mišljenje i vi faraonovci bi bili najsretniji kada bi i nas mogli ukinut .Ili "kupiti".
Nije ovo o "Boniju" nikakav "esej".Ovo su dokumenti.
De ba promjenite ba,znate li sta drugo napisat osim faraonci,cvaja itd,smoriste sa tom pricom
Koji slobodasi???Samo suplju pisete i ismijavate druge koji ne misle kao vi :lol:
Sta ste uradili za svoje vrijeme sjedenja u skupstini???NISTA !!!Jasta neg pises eseje,sto to sve nisi prostro u skupstini,samo ste i tamo suplju pricali,dizali ruke iz "straha"
Sve slobodasi :roll:
"Sta ste uradili za svoje vrijeme sjedenja u skupstini???NISTA !!!"

Nisam(smo) dozvolio(li) da faraon i njegovi satrapi ugase(zamrznu) FK Sloboda.
PLASMANI PO SAZONAMA: 2004/05---2015/16.

PLASMANI POSEZONAMA I KUP.

(2004/05) 11. Sloboda 30 11 6 13 31 40 −9 39

(2005/06) 11. Sloboda 30 11 8 11 30 28 +2 41

(2006/07) 10. Sloboda 30 12 4 14 36 45 −9 40

(2007/08) 6. Sloboda 30 15 2 13 44 38 +6 47.......................Finalisti Kupa BIH
............................................................................................................
(2008/09) 3. Sloboda 30 15 5 10 32 26 +6 50 Neprihvatljivi za UEFA-ina takmičenja
.......................................................................................Finalisti Kupa BIH
(2009/10) 8. Sloboda 30 13 3 14 30 34 −4 42

(2010/11) 6. Sloboda 30 14 4 12 28 29 −1 46

(2011/12) 15. Sloboda 30 10 2 18 23 48 −25 32...Ispali iz PL BIH Prva liga FBiH

Prva liga FBiH (2012/13) 6. SLOBODA. 28 13 2 13 41

Prva liga FBiH (2013/14) 1. SLOBODA...30 23 2 5 61 : 16 45 71...Povratak u PL BIH

2014/15) 8. Sloboda 30 11 7 12 33 28 +5 40

(2015/16) 2. Sloboda 30 19 5 6 44 23 +21 62 Prvi kvalifikacijski krug za Evropsku ligu 2016/17.
.......................................................................................Finalisti Kupa BIH

BUJRUM EMIRE ,JUNAČE, PREUZMI "ŠTAFETU".
Ja volim FK Tuzla City

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 mar 2017, 21:31

Za ovu udrugu forumaša, jel se mora biti "mrtva ćaršija" ili možemo i mi sa sela?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 13 mar 2017, 21:43

Pasha_car_aga je napisao/la:Za ovu udrugu forumaša, jel se mora biti "mrtva ćaršija" ili možemo i mi sa sela?

Samo sa sela.
FK Sloboda Tuzla

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 mar 2017, 21:43

Saltsity je napisao/la:
Pasha_car_aga je napisao/la:Za ovu udrugu forumaša, jel se mora biti "mrtva ćaršija" ili možemo i mi sa sela?

Samo sa sela.
Onda +1

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 mar 2017, 21:44

najsmjesnije od svega je da stavka u kojoj mi najvise kasnimo za svim klubovima nisu ni sponzori niti sta drugo nego- prihod od ulaznica :D

jedna uprava, druga uprava- sve se bore na svoj nacin, i ni jedna haman nece moci da se izbori sa Slobodom. Progutala je Azmira, progutat ce i ove..uprave dodju i odu ali jedna konstanta ostaje- klub bez podrske navijaca

Zeljeznicar treci na tabeli protiv Mladosti DK ima 6500 navijaca sa placenim sto sezonskim, sto pojedinacnim kartama. Sloboda u istoj poziciji borbe za titulu prosle sezone protiv istog protivnika 1300. Protiv Sirokog Brijega nesto vise od 2000, protiv Drine nesto manje od 2000. Dakle na tri utakmice euofrije, borbe za titulu uprihodujemo kao Zeljo ili Sarajevo na jednoj. naravno sada podatke ne treba ni spominjati.
grubom racunicom dodjes do podatka da mi godisnje klubu (ne)donesemo pola para od evrope svojim (ne)dolaskom na stadion manje od, tada, najuze konkurencije
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 mar 2017, 21:46

Jao Jagodica,jao intervjua :puke: :puke: :puke: :puke:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 13 mar 2017, 21:48

staragarda je napisao/la:Jao Jagodica,jao intervjua :puke: :puke: :puke: :puke:
Gdje sta
FK Sloboda Tuzla

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 mar 2017, 22:02

Saltsity je napisao/la:
Gdje sta
Nemam pojma gdje... Mislim da je na portalu bhsporta

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 13 mar 2017, 22:10

staragarda je napisao/la:
Saltsity je napisao/la:
Gdje sta
Nemam pojma gdje... Mislim da je na portalu bhsporta
Ne mogu naci sta je bilo sta kaze.
FK Sloboda Tuzla

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 13 mar 2017, 22:14

Odlaskom Azmira Husića sa čela tuzlanske Slobode i nekolicine kvalitetnih igrača mnogi su već Tuzlake vidjeli u Ligi za ostanak.

Nakon dolaska trenera Vlade Jagodića na Tušanj klub je dobio potrebnu mirnoću i Sloboda je u prošlom kolu unatoč porazu od Radnika u Bijeljini osigurala Ligu za prvaka. Tuzlaci su poraženi sa 2:1 iako su prvi došli u vodstvo golom Asima Zeca. Sloboda se u posljednje vrijeme našla u velikim problemima zbog povreda čak osmorice prvotimaca.

O trenutnoj formi, ciljevima ‘crno-crvenih’ u Ligi za prvaka i podmlađivanju ekipe razgovarali smo sa trenerom Vladom Jagodićem.

Porazom Širokog na Koševu, Sloboda je osigurala mjesto u prvih šest.
Da li ste time ostvarili svoje ciljeve za ovu sezonu Premijer lige?

“Mi smo svoj prvi i osnovni cilj ostvarili a to je Liga za prvaka. I pored mnogo nenadanih problema (smrtni slučaj, administrativni problemi, transfer politika, kožna infekcija, centar za ravnotežu te kartoni), podmlađena ekipa je kolo prije kraja obezbijedila naredne derbije a ne borbu ni za šta. Drugi cilj a to je podmlađivanje smo u potpunosti sproveli. U poslednje dvije utakmice smo imali po 10 igrača do 21 godine u spiskovima a po 5 u startnoj postavi. Debitovao je i to uspješno i Beganović koji je 1999 godište. Treći cilj a to je eventualna borba za Evropu još nije izgubljen, i pored poraza od Radnika. Još je u opticaju 33 boda.”

“Preko plana je urađen i jedan transfer i to najboljeg strijelca kluba i lige, Sulejmana Krpića”, kazao je Jagodić na početku razgovora te dodao:

“Plan je bio na ljeto ali je i to odrađeno odmah i to u najgorem tajmingu za takmičenje. Sve ovo navedeno govori da idemo krupnim i sigurnim koracima ka dugoročnom cilju za naredne 2-3 godine.”

Pojavili su se prvi kritičari nakon dva poraza u proljetnom dijelu sezone.

“Sada je veoma bitno da oni koji vode brigu o klubu ne podlegnu “lažnoj zabrinutosti” pametnjakovića i onih kojima sređena Sloboda ne odgovara. A evo poslije dva poraza u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica, takvih se mnogo “probudilo i izašlo iz mišijih rupa”. Svakodnevni ataci na mene i ove mlade igrače me ne brinu ukoliko se i dalje držimo strategije.”

“Međutim, nije ni realno odmah očekivati da ti mladi igrači budu nosioci igre sadašnje Slobode, nego da ‘peku zanat’ i adaptiraju se uz starije i iskusnije. Nažalost, njima je pripao vruć krompir da “prave rezultat” prije vremena, a to je ljeto. Zato ih u potpunosti branim i podržavam.”

“Pogotovo što znam koliko vrijede jer Hairlahović i Kalezić su angažovani na duži period i da zamijene Ordagića kada ode, Tandir da uči od Krpića, Zilkić da sazrijeva uz Subića i da ga zamijeni kada se ovaj vrati u Partizan. Sve smo radili ciljano i na vrijeme, ali spletom raznoraznih okolnosti, ta ‘djeca’ su sada nepotrebno dospjela u situaciju da se već sada procjenjuju i opterećuju rezultatom, što neću dozvoliti”, kazao je Jagodić.

Iduću utakmicu dočekujete Sarajevo koje ima niz od deset pobjeda. Može li Sloboda na svom Tušnju pomrsiti račune bordo timu?

“U Ligi 6 će biti teško ići iz derbija u derbi i biće i uspona i padova, ali Sloboda time samo dobija a ništa ne gubi. Šta je to Sloboda do sada osvojila sa ekstra skupim igračima i trenerima jer neki igrači koji su pobjegli od odgovornosti su pojedinačno koštali kao svi zajedno ovi mladi koji sada igraju.”

“Već u subotu je derbi sa Sarajevom koje je u seriji od 10 vezanih pobjeda u nizu. Pa zar neko očekuje da ću tu djecu, izuzimajući dva, tri starija igrača, ja opteretiti rezultatom. Ne, ali ćemo sve učiniti da baš mi budemo ti koji će prekinuti taj niz superiornosti Sarajeva. Mi to uz podršku naših istinskih navijača možemo sigurno. Ako nas nadigraju i slučajno pobijede, mi ćemo im čestitati”, kazao je Jagodić u razgovoru za ****

Ako pogledamo činjenice, brojke, rezultate i igrače koji su u zadnjih par godina prodefilovali kroz Tuzlu doćemo do zaključka da sadašnji podmlađeni tim Slobode ostvaruje najbolje rezultate unatoč mnogo manjim primanjima u odnosu na igrače u eri kontraverznog predsjednika Azmira Husića koji i pored svega nisu uspjeli osvojiti toliko željeni trofej.

Velike zasluge idu na račun iskusnog trenera Vlade Jagodića kojeg bije glas izuzetnog stručnjaka za rad sa mladim igračima što je i uostalom dokazao kroz dosadašnju trenersku karijeru a posebno vodeći mladu selekciju BiH.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 mar 2017, 22:18

Kakav supacki intervju. Otici ces ti Vlado u Sumsku nazad kad tad kao i svako drugi sto ode ali cemo mi ostati u ovom haosu.

benTzley
Kontakt:

Post Postao/la benTzley » 13 mar 2017, 22:22

ultrasstyle_tz je napisao/la:najsmjesnije od svega je da stavka u kojoj mi najvise kasnimo za svim klubovima nisu ni sponzori niti sta drugo nego- prihod od ulaznica :D

jedna uprava, druga uprava- sve se bore na svoj nacin, i ni jedna haman nece moci da se izbori sa Slobodom. Progutala je Azmira, progutat ce i ove..uprave dodju i odu ali jedna konstanta ostaje- klub bez podrske navijaca

Zeljeznicar treci na tabeli protiv Mladosti DK ima 6500 navijaca sa placenim sto sezonskim, sto pojedinacnim kartama. Sloboda u istoj poziciji borbe za titulu prosle sezone protiv istog protivnika 1300. Protiv Sirokog Brijega nesto vise od 2000, protiv Drine nesto manje od 2000. Dakle na tri utakmice euofrije, borbe za titulu uprihodujemo kao Zeljo ili Sarajevo na jednoj. naravno sada podatke ne treba ni spominjati.
grubom racunicom dodjes do podatka da mi godisnje klubu (ne)donesemo pola para od evrope svojim (ne)dolaskom na stadion manje od, tada, najuze konkurencije
Slazem se da nas malo prati al nije bas to kljucno i ne kasnimo mi za ligom. Mi smo prosle sezone kako se sjecam treci najposjeceniji stadion u ligi poslije Sarajlija, ispod nas je Zrinjski a opet ljudi uzese titulu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 mar 2017, 22:26

Pogledajte Marakanu na utakmici Zvezda-Javor i biti ce vam jasno kakva je zainteresovanost ljudi na ovim prosotorima za fudbalom :D

katarakta

Post Postao/la katarakta » 13 mar 2017, 22:43

Joj Vlade i ublehaške priče.
Niko, niko, samo Sloboda

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 mar 2017, 22:52

Ja dugo p i c k a s t i j i intervju nisam pročitao a vjerujte da dnevno makar 5 procitam....Ovog Jagodica sam smatrao jedinom svjetlom tackom NJUO....Al kakav je ovo ublehas i poltroncina epskih razmjera....Kao eto tu je on da nas izvede na pravi put a vjerojatno smo mu mi prepreka...Ma idi jazavac bezmudi te svoje sabanske fore u kozaru, Krupu i rudar prodaji

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 mar 2017, 22:57

Ide zato 2 na kladionici ko vrata, iz intervjua se vidi, da je već skino gaće, a pitari ni krenuli za Tuzlu nisu!

Puuuuu yebem im mater opet svima, a posebno onima koji ih podržavaju!

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 13 mar 2017, 23:02

Svasta bi napisao ali prebirem i sabirem....Kasnije vjerovatno......
Ovo je vrijedjanje i ovo malo inteligencije sto imamo.....Nevjerovatno...
FK Sloboda Tuzla

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.