FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
@boccacio hvala ti druže još jednom što mi uštedi vrijeme. U svemu se slažem sem u par sitnica koje se odnose na to kako je ko odigrao, ali s obzirom da sam ja ipak više u košarci poštujem tvoje mišljenje.
Moram samo istaći par stvari, a to je da već duže vremena se osipam na komentare sa tribina koji konstantno kritikuju iste igrače bez obzira kakvi bili. Protiv Olimpica je jedan momak iznad **** mater Staniću koji je po meni ove tri tekme odigrao i više nego solidno, a ako posmatramo u odnosu na ono što smo očekivali moglo bi se reći i odlično. Možda je protiv Olimpica bio i najlošiji ali nije imao većih grešaka ali mu neki konstantno jeabju sve po spisku. Isti je slučaj i sa Jamakom. Ja ga ne volim jer je on jedini igrač Želje koji je više nego bezobrazan i nekulturan . Pravi papak, ali ja mislim da ga Amar baš zbog toga i drži bar dok Zola ne dobije onu pozitivnu sportsku dozu bezobrazluka što već pomalo i dobija. Isto tako raja očekuje da mi naklupi imamo boljeg igrača od Benje na klupi. Pa da ga imamo ne bi igrao Benjo. Znam ja da neki nisu dorasli Želji, ali ne možeš imati Dupovca na klupi da čeka da se neko povrijedi kad dečko može igrati standardno u Sarajevu, Borcu, Širokom (samo dajem primjer). Mislim da imamo najbolje rezerve u ligi bez obzira što nisu po našem ukusu i prema tome dajte malo podrške.
Čitam ovdje već duže vremena da se ne vidi napredak. Naprotiv, napredak se vidi jer smo zadržali sve igrače, pa produžavamo ugovore, momci su znači zadovolji pa i onaj Elvir Čolić koji rijetko igra ili Ćutuk itd. Stvar je samo u psihologiji o kojoj sam pričao poslije Maribora. Trebamo prodati jednog ili dvojicu i dovesti isti kvalitet jer nam fali neko ko ne misli u podsvijesti da je ova liga šaša i da će ulaziti u igru misleći da ćemo lagano. Istina da je to stabilnije baš kao što je @boccacio rekao rutinski ali treba neko i ko će dati ekipi voljni momenat. Znam vi ćete sad srati oni kao profiji moraju to imati, ali to je tako i u Realu i u Barsi pa im se zbog toga i dese kiksevi ili moraju u zadnjim sekundama na sreću davati golove. Bekrić mi recimo nikad u ovoj sezoni nije pokazao želju sem protiv Maribora kad je ušao, Zeba isto sem možda jedne ili dvije tekme itd da ne nabrajam sve redom. Jamak možda griješi ali grize udara itd. (ja bi ga otjerao iz Želje ali jednostavno fali nam na terenu neko kao što je bio Nyema kao što je bio Ćulum a to jedino sad pokazuje Jamak samo što on prelazi granice sportskog).
Ja nisam mogao na tekmu sinoć a pošto vidim da neki ovdje seru na suđenje a nisu upratili najbitniji kiks sudije ja ga moram reći (daleko od toga da je kriv za naš poraz ili da je nekog oštetio namjerno). Sudija nije dorastao derbiju sa m.ud.ima jer je sudio ziheraški. Nije puštao prednosti. Prekidao je igru ali nikog posebno nije oštetio. Drugi žuti za Suljića bi ostavio stručnjacima da kažu da li se u onim situacijama daje, jer dobio bi ga da ga nije imao. Također, moram reći da se na tv-u nije vidio gol od dima tako da smatram da je trebao još malo produžiti prekid mada opet ne znam kako je to bilo na terenu, da li je bilo vidljivo. Vjerovatno jeste. E sad taj detalj a to je čist faul nad Bogićevićem na vrhu šesnaesterca ili čak u njemu (stari mi kaže da je unutra, ali kaže da se u tom slučaju ne svira penal). Skače Jadrankoo sam na loptu da je glavom vrati unutra a čini mi se Sesar mu ulijeće tijelom i ovaj pada na leđa. Čist faul kojeg nije odsvirao a kojeg je kasnije na sredini u dosta blažoj varijanti svirao kad je Zeba uletio nekom od igrača Sarajeva . Opet kažem imaju stručnjaci ali npr u košarci bi to bio namjeran faul. Ono meni kad neko uradi na terminu npr hoću da ga nokautiram. Po meni je to čisti crveni to je gore od udaranja, ali ne znam šta pravila fudbalske igre kažu).Sve ostalo je bilo u dure i držao se principa, ali još jednom kažem sudije kod nas moraju malo više puštati igru a ne biti p.i.c.ke pa makar to išlo i u korist protivnika Želje, a sinoć je tako štetio i nama i njima i utakmici u cjelini.
Ponovit ću ono što je @boccacio rekao. Svi ih sad trebamo podržati protiv Olimpica i Veleža jer sam i ja optimista i to veliki nakon sinoćnje tekme. Malo nam se vratilo jer smo par tekmi uzeli guzovače na rutinu a Sarajevo se recimo isfulalo u kupu i napravilo par kikseva zaredom pa se i njima vratilo.
Ponovo ću reći da su nama svi stvarali prošle godine po dvije tri šanse po tekmi ali ih je Gušo skidao, protiv Maribora Marijan to nije uspio. Sarajevo je dalo ni iz čega gol. Dajemo ih i mi. Mislim da smo mi dominantniji ove godine nego prošle ali sad ima i Sarajevo dobru ekipu koja ima onu želju koja nama fali a o kojoj sam pričao na početku.
Pozdrav i vidimo se na tekmi
Moram samo istaći par stvari, a to je da već duže vremena se osipam na komentare sa tribina koji konstantno kritikuju iste igrače bez obzira kakvi bili. Protiv Olimpica je jedan momak iznad **** mater Staniću koji je po meni ove tri tekme odigrao i više nego solidno, a ako posmatramo u odnosu na ono što smo očekivali moglo bi se reći i odlično. Možda je protiv Olimpica bio i najlošiji ali nije imao većih grešaka ali mu neki konstantno jeabju sve po spisku. Isti je slučaj i sa Jamakom. Ja ga ne volim jer je on jedini igrač Želje koji je više nego bezobrazan i nekulturan . Pravi papak, ali ja mislim da ga Amar baš zbog toga i drži bar dok Zola ne dobije onu pozitivnu sportsku dozu bezobrazluka što već pomalo i dobija. Isto tako raja očekuje da mi naklupi imamo boljeg igrača od Benje na klupi. Pa da ga imamo ne bi igrao Benjo. Znam ja da neki nisu dorasli Želji, ali ne možeš imati Dupovca na klupi da čeka da se neko povrijedi kad dečko može igrati standardno u Sarajevu, Borcu, Širokom (samo dajem primjer). Mislim da imamo najbolje rezerve u ligi bez obzira što nisu po našem ukusu i prema tome dajte malo podrške.
Čitam ovdje već duže vremena da se ne vidi napredak. Naprotiv, napredak se vidi jer smo zadržali sve igrače, pa produžavamo ugovore, momci su znači zadovolji pa i onaj Elvir Čolić koji rijetko igra ili Ćutuk itd. Stvar je samo u psihologiji o kojoj sam pričao poslije Maribora. Trebamo prodati jednog ili dvojicu i dovesti isti kvalitet jer nam fali neko ko ne misli u podsvijesti da je ova liga šaša i da će ulaziti u igru misleći da ćemo lagano. Istina da je to stabilnije baš kao što je @boccacio rekao rutinski ali treba neko i ko će dati ekipi voljni momenat. Znam vi ćete sad srati oni kao profiji moraju to imati, ali to je tako i u Realu i u Barsi pa im se zbog toga i dese kiksevi ili moraju u zadnjim sekundama na sreću davati golove. Bekrić mi recimo nikad u ovoj sezoni nije pokazao želju sem protiv Maribora kad je ušao, Zeba isto sem možda jedne ili dvije tekme itd da ne nabrajam sve redom. Jamak možda griješi ali grize udara itd. (ja bi ga otjerao iz Želje ali jednostavno fali nam na terenu neko kao što je bio Nyema kao što je bio Ćulum a to jedino sad pokazuje Jamak samo što on prelazi granice sportskog).
Ja nisam mogao na tekmu sinoć a pošto vidim da neki ovdje seru na suđenje a nisu upratili najbitniji kiks sudije ja ga moram reći (daleko od toga da je kriv za naš poraz ili da je nekog oštetio namjerno). Sudija nije dorastao derbiju sa m.ud.ima jer je sudio ziheraški. Nije puštao prednosti. Prekidao je igru ali nikog posebno nije oštetio. Drugi žuti za Suljića bi ostavio stručnjacima da kažu da li se u onim situacijama daje, jer dobio bi ga da ga nije imao. Također, moram reći da se na tv-u nije vidio gol od dima tako da smatram da je trebao još malo produžiti prekid mada opet ne znam kako je to bilo na terenu, da li je bilo vidljivo. Vjerovatno jeste. E sad taj detalj a to je čist faul nad Bogićevićem na vrhu šesnaesterca ili čak u njemu (stari mi kaže da je unutra, ali kaže da se u tom slučaju ne svira penal). Skače Jadrankoo sam na loptu da je glavom vrati unutra a čini mi se Sesar mu ulijeće tijelom i ovaj pada na leđa. Čist faul kojeg nije odsvirao a kojeg je kasnije na sredini u dosta blažoj varijanti svirao kad je Zeba uletio nekom od igrača Sarajeva . Opet kažem imaju stručnjaci ali npr u košarci bi to bio namjeran faul. Ono meni kad neko uradi na terminu npr hoću da ga nokautiram. Po meni je to čisti crveni to je gore od udaranja, ali ne znam šta pravila fudbalske igre kažu).Sve ostalo je bilo u dure i držao se principa, ali još jednom kažem sudije kod nas moraju malo više puštati igru a ne biti p.i.c.ke pa makar to išlo i u korist protivnika Želje, a sinoć je tako štetio i nama i njima i utakmici u cjelini.
Ponovit ću ono što je @boccacio rekao. Svi ih sad trebamo podržati protiv Olimpica i Veleža jer sam i ja optimista i to veliki nakon sinoćnje tekme. Malo nam se vratilo jer smo par tekmi uzeli guzovače na rutinu a Sarajevo se recimo isfulalo u kupu i napravilo par kikseva zaredom pa se i njima vratilo.
Ponovo ću reći da su nama svi stvarali prošle godine po dvije tri šanse po tekmi ali ih je Gušo skidao, protiv Maribora Marijan to nije uspio. Sarajevo je dalo ni iz čega gol. Dajemo ih i mi. Mislim da smo mi dominantniji ove godine nego prošle ali sad ima i Sarajevo dobru ekipu koja ima onu želju koja nama fali a o kojoj sam pričao na početku.
Pozdrav i vidimo se na tekmi
da si Sarajlija odmah bi skontao ehehe...sala brate...terabajt je napisao/la:Iskreno i ja nisam odma skonto sta je bilo na koreografiji pitara.
sta vam je ljudi ,samo neka nervoza,opusteno malo ba...ko da je bitno ko je odakle..stipu se suplje..
bitno je da sinoc nije bilo belaja,frke s murijom...extra navijanje ,zajebancija na kraju jbg..ko izgubi MORA MU BITI KRIVO..al zivot ide dalje...titula je jos predaleko al et ovo je neki korak ..mali..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Zel je napisao/la:Ja sam vidio masku Batmana...terabajt je napisao/la:Iskreno i ja nisam odma skonto sta je bilo na koreografiji pitara.

Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!
- inacefindecko
- Kontakt:
Buu je napisao/la:Sa takvim razmisljanjem ti si jos gorithenaturalone je napisao/la:Sto se ovaj Dosljak iznad mene upalio :–)
Sent from my Galaxy Nexus
Sent from my Nokia 3310

svaka cast @boccaccio i @zaboljisportBiH
Sinoc smo dobro odigrali ali zavrsnica je bila losa. Sarajevo nista posebno nije pokazalo i realno ne vjerujem da oni mogu doci do titule.Imaju vecu zelju od nas ali imam i ja zelja svakakvih pa ne moze
Nije iskljuceno da budemo i prvi na polusezoni jer Sarajevo ima dvije teske utakmice u kojim bi mogli "kiksati".
Sinoc smo dobro odigrali ali zavrsnica je bila losa. Sarajevo nista posebno nije pokazalo i realno ne vjerujem da oni mogu doci do titule.Imaju vecu zelju od nas ali imam i ja zelja svakakvih pa ne moze

Nije iskljuceno da budemo i prvi na polusezoni jer Sarajevo ima dvije teske utakmice u kojim bi mogli "kiksati".
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Primilismo gol iz prekida identicnog iz kakvog smo prosle godine Borcu dali, pa nesto ne vidim da se 90% forumasa i navijaca ostalih klubova sjatilo da pise o nepostojecem faulu, komitetu, namjestanju, postavljanju klipova kako nije bio ali to ocigledno dokazuje nasu velicinu. Uglavnom, bio faul ili ne sudija ga je dosudio i tu je kraj samo sto me licemjernost zivcira i ne do bog da je nama ovakav faul dosviran i da smo pobjedili jer vidim da su neki ovdje vec pisali kako nam sviraju bezbroj prekrsaja oko 16 m.
Sto se tice igraca niko me ne moze ubijediti da je Jamak bolji od Bekrica a Beslija od Brkovica ili Smajica i ocigledno da tu nesto ne stima. Bekric je imao ponuda sa strane ali odabrao je Zelju uz jedan dogovor sa Osimom i ocigledno je da je tu puklo ali ovakav odnos momak zaista nije zasluzio i mislim da ce nas na zimu napustiti sto nam nikako nije trebalo. Sto se tice Beslije, ubjedjen sam da je umjesto njega u onoj sansi bio Brkovic da bi je i iskoristio ali eto. Izasli smo sa istom taktikom i postavom ko protiv Olimpika tako da je igra ocigledno vec bila procitana i analizirana. Stanic odlicno odigrao i po meni uz Zolu najbolji igrac derbija. Najvece razocarenje i sramota utakmice Zeba, pa volio bih da vidim njegovu jucerasnju kilometrazu, njegov radius kretanja je smijesan. Nesto pokusava uz onu aut liniju a vidi se da mu ne ide i samo unosi nervozu u tim. Nije mu to prirodna pozicija i dio krivice snosi i Amar a veliki dio zbog psiholoske pripreme igraca. Govoriti kako ne moramo pobijediti u ovoj utakmici, kako nece odluciti pobjednika prvenstva je ocigledno djelovalo i na igrace , pa s pricom lako cemo na proljece vidjecemo dokle cemo dogurati. Nadati se boljem
Sto se tice igraca niko me ne moze ubijediti da je Jamak bolji od Bekrica a Beslija od Brkovica ili Smajica i ocigledno da tu nesto ne stima. Bekric je imao ponuda sa strane ali odabrao je Zelju uz jedan dogovor sa Osimom i ocigledno je da je tu puklo ali ovakav odnos momak zaista nije zasluzio i mislim da ce nas na zimu napustiti sto nam nikako nije trebalo. Sto se tice Beslije, ubjedjen sam da je umjesto njega u onoj sansi bio Brkovic da bi je i iskoristio ali eto. Izasli smo sa istom taktikom i postavom ko protiv Olimpika tako da je igra ocigledno vec bila procitana i analizirana. Stanic odlicno odigrao i po meni uz Zolu najbolji igrac derbija. Najvece razocarenje i sramota utakmice Zeba, pa volio bih da vidim njegovu jucerasnju kilometrazu, njegov radius kretanja je smijesan. Nesto pokusava uz onu aut liniju a vidi se da mu ne ide i samo unosi nervozu u tim. Nije mu to prirodna pozicija i dio krivice snosi i Amar a veliki dio zbog psiholoske pripreme igraca. Govoriti kako ne moramo pobijediti u ovoj utakmici, kako nece odluciti pobjednika prvenstva je ocigledno djelovalo i na igrace , pa s pricom lako cemo na proljece vidjecemo dokle cemo dogurati. Nadati se boljem

imali ste bezbroj prekrsaja oko 16 m..sta ti je sine pa neki su bili na tekmi i gledali,al jednostavno niste uspjeli to iskoristiti..imali ste i 2,3 slobodnjaka al isto tako nije vam uslo...kao sto rekose..nasa pobjeda nije nezasluzena ..al isto tako da ste i vi pobjedili nebi bilo nezasluzeno..master44 je napisao/la:Primilismo gol iz prekida identicnog iz kakvog smo prosle godine Borcu dali, pa nesto ne vidim da se 90% forumasa i navijaca ostalih klubova sjatilo da pise o nepostojecem faulu, komitetu, namjestanju, postavljanju klipova kako nije bio ali to ocigledno dokazuje nasu velicinu. Uglavnom, bio faul ili ne sudija ga je dosudio i tu je kraj samo sto me licemjernost zivcira i ne do bog da je nama ovakav faul dosviran i da smo pobjedili jer vidim da su neki ovdje vec pisali kako nam sviraju bezbroj prekrsaja oko 16 m.

FK SARAJEVO.
- EmirSioux89
- Kontakt:
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Vi da ste spustili loptu pred kraj mozda bi i stigli do izjednjacenja, a sa nabijanjem u nasih 16 niste nista postigli. Usput ne kontam sto vam najbolji igrac, Bekric ne igra od prve minute al haj. 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- inacefindecko
- Kontakt:
ne kontamo ni mi..Sarajlijc@ je napisao/la:Vi da ste spustili loptu pred kraj mozda bi i stigli do izjednjacenja, a sa nabijanjem u nasih 16 niste nista postigli. Usput ne kontam sto vam najbolji igrac, Bekric ne igra od prve minute al haj.
pa prošli derbi je frajer sam odigrao
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma ko zna kakve su tu radnje u pitanju, onaj zeba u kojeg se kunete je smijesan igrac, u velikim utakmicama ga nigdje, dok je bekric suprotnost.
sreca pa nije igrao..zamisli da se on nasao u onoj situaciji kad je Svraka natrcao na onu loptu sa 20 metara..Sarajlijc@ je napisao/la:Ma ko zna kakve su tu radnje u pitanju, onaj zeba u kojeg se kunete je smijesan igrac, u velikim utakmicama ga nigdje, dok je bekric suprotnost.
Svraka neznalica u stilu Ramosa nabi je do pola sjevera..ja to jos na Kosevu nsiam dozivjeo.

FK SARAJEVO.
- Bata_Barata
- Kontakt:
Nek je "poćeraj" dobar.. Jos iz džepa ne izlaziSarajlijc@ je napisao/la:Ma ko zna kakve su tu radnje u pitanju, onaj zeba u kojeg se kunete je smijesan igrac, u velikim utakmicama ga nigdje, dok je bekric suprotnost.

Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !
- themaniaks
- Kontakt:
Ljudi sta vam je,**** ovo,mi smo sampioni garantujem vam.Oni toliko imaju srece da je to za nepovjerovati,sinoc prekrsaj koji PO MENI nije bio,jer ako je ono svirao,morao je i svirati ono nad Zebom sto je predhodilo njihovoj akciji i onda im uleti frljoka i to je to od njih sinoc.Mi sinoc nismo odigrali onako kako znamo al opet smo bolje stajali na terenu,fulalo se ono sto se fulati ne smije,u poziciji gdje se suta prema golu,oni dodavaju vjerovatno zbog nekog straha sta li.Zadnjih 20 minuta pitari su se povukli i tu da smo samo odlucinije i hrabrije napali mogli smo im komotno natrpati 2,3 gola al eto,ostaje zal bas zbog toga sto smo bolji bili al nema veze.Kvesa ismijao pitarsku odbranu i mali Zola su vrijedni pomena ostalo
A Manijaci ko Manijaci,orilo gorilo
i jos samo da se zahvalim navijacima fk sarajeva sto su napunili kasu plavog fan shopa 

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
-
- Kontakt:
Ne znam da li si cuo ranije, ali grad Sarajevo postoji od 1462. godine a ne od 1946. godine, kada je formiran mali rezimski klub Torpedo, za kojeg tvrdite da ga simpatise "fina gradska raja" koja kao zna za neki red.thenaturalone je napisao/la: Pa nista cudno. Nazalost grada Sarajevo je svake godine popriste sve vise seljaka i papaka, a sve je manje gradske raje... doovoljno je da svi krenemo od svog ulaza, evo konkretno kod mene zgrada od 5 spratova, svaki sprat ima 3 stana... nema pored nas jos tri porodice da su prijeratne, sve neka papanijada koja ne zna ni za kakav red, e takvi i navijaju za ZeljA
Ne treba biti iznimno pametan pa zakljuciti da za Sarajevo navijaju samo oni koji su u ovaj grad dosli kao izbjeglice nakon Drugog svjetskog rata te njihovi potomci koji se danas vole nazivati "finom gradskom rajom".
U ovom gradu je zivjela fina gradska raja i prije 1946. godine.... E takvi, kao i njihovi potomci danas navijaju za Zelju. Bas oni vole istaci da je navijanje za Zelju stvar filozofije, a za Sarajevo stvar geografije.
Ovi prvi svoje gradjanstvo ne moraju dokazivati navijanjem za klub koji nosi ime grada u kojem zive dok ovim drugim nista drugo ne preostaje.
Pozdravi komsije!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Bravo majstore!!! To je to u par deka kad se mišljenje razlikuje to je objektivno. Mora se više raditi na dijalogu i na edukaciji naše raje što se sporta tiče zato i imamo mnoštvo hajvana a malo objektivne raje na svim stranama.DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Tabija je napisao/la:Ja sam navijač Sarajeva i uopšte nemam namjeru da provociram.Tekma je realno bila losa bgm mi imali KONACNO malo srece u derbijima,a i da ste vi zabili ili pobjedili bgm realno bi bilo..imali ste 2-3 sanse ..neznam sta bi onom Selimovicu dobije loptu sam na gol..a on je vraca Zebi..pa Beslija..Mi smo nekako na ho-ruk zabili ..Saida ste nam udvojili s dvojicom bas nije mogo nista tek prekid..Ja neznam zasto vi pljujete po Stanicu pa nas nijedan nije prosao po vasoj desnoj strani?nijednom ni Belosevic ni ostali..Kvesic vam je super igrac,ovi ostali obican prosjek kao kod nas..i Zolotic je dobar mlad igrac..Adilovic je po meni super odigrao,svaki duel je dobio nad Dupovcem,skok pa odigra svojim povratnu,druga je stvar sto ga niko nije pratio..Zeba je los bio..Po meni LOSA utakmica gdje smo mi imali vise srece,zelje i to je to.Sve je ono u 5 deka po kvaliteti.Za naviajce jeden i druge svaka cast!!Ovi s terena nisu svjesni za koje klubove igraju..
Konacno neko objektivan!!!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Kako ti kazes sefeBata_Barata je napisao/la:Nek je "poćeraj" dobar.. Jos iz džepa ne izlaziSarajlijc@ je napisao/la:Ma ko zna kakve su tu radnje u pitanju, onaj zeba u kojeg se kunete je smijesan igrac, u velikim utakmicama ga nigdje, dok je bekric suprotnost.

Ma vala obadvojica su bila ispod prosjeka pa nema razloga da se prepucavamo oko njih,za Samira si u pravu ni nikome od nas nije jasno sto ne igra.Sarajlijc@ je napisao/la:Kako ti kazes sefeBata_Barata je napisao/la:Nek je "poćeraj" dobar.. Jos iz džepa ne izlaziSarajlijc@ je napisao/la:Ma ko zna kakve su tu radnje u pitanju, onaj zeba u kojeg se kunete je smijesan igrac, u velikim utakmicama ga nigdje, dok je bekric suprotnost.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
-
- Kontakt:
znamo dovoljno (ne)sposobnosti ovih 15-16 igraca koji zajedno igraju bar godinu dana ...
za nadati se da se Osim ne pocinje pomalo gubiti zbog svoje tvrdoglavosti , taktickih gresaka ( u vaznim momentima meca) i neadekvatne psiholoske pripreme svojih igraca
za nadati se da se Osim ne pocinje pomalo gubiti zbog svoje tvrdoglavosti , taktickih gresaka ( u vaznim momentima meca) i neadekvatne psiholoske pripreme svojih igraca
- alan ford 26
- Kontakt:
Sve receno, fina analiza sinocnje tekme i svaka na mjestu. Evidentno je ko je vise zelio pobjedu i ko je kako rece boccaccio "gladniji", nama falilo agresivnosti, ne samo sinoc vec od starta sezone, u svakom slucaju cista i zasluzena pobjeda Sarajeva. Misljenja sam da jos mozemo zavrsiti prvi na kraju polusezone, u slucaju da dobijemo preostale tri tekme, iako licno sumnjam da mozemo nesto napraviti u Trebinju.boccaccio je napisao/la:Cestitke Sarajevu na borbenosti i na kraju zasluzenoj pobjedi.Svaka pobjeda u kojoj neko ima gram vise srece i borbenosti je zasluzena.Mi smo bili u nekim malim postotcima bolja ekipa na terenu,no derbiji su takvi da to u vecini slucajeva nije dovoljno,stoga cista pobjeda Sarajeva.
Vidi se da su gladniji,da vise grizu i da im je ovo bilo prijeko potrebno.Mi smo koliko sam vidio nastojali odigrati rutinski,neku tu rutinu smo imali na sredini terena kroz utakmicu,ali oni momenti kada smo kao ekipa trebali napraviti konkretan pritisak koji bi polucio golom,jednostavno se nije desio.Bili smo samo malo bolji kroz pas igru i to je to.Siguran sam da smo dali trke bar 10% vise,da bi mi bili ti koji se na kraju raduju.I kako to uvijek biva,ekipa koja je na terenu imala vise zelje i borbenosti bude i nagradjena bez obzira na trenutni kvalitet.To je uvijek tako.
Mi igramo u ovom ritmu evo cijelu polusezonu,ne micemo i ne napredujemo osim kroz neke bljeskove na utakmicama,kada je dovoljno 10 minuta igre od onih 90,pa da pobijedimo.To protiv Sarajeva nije moguce.I to je to.U stvari vrlo jednostavno,morali smo na terenu zaraditi pobjedu.
Nisam licno nimalo opterecen ovim porazom jer se i juce vidio odredjen kvalitet u odnosu na protivnika.Mi jesmo bolja ekipa.Mozda bi i trebalo da onda vise boli,ali ja gledam globalno i tako razmisljajuci,prilicno sam miran,jer je to sve nadoknadivo.
Moramo krenuti dalje,bilo bi dobro kada bi imali puno raje na tekmi protiv Veleza,da ih podrzimo.Olimpic dolazi u najgore vrijeme i onaj moj prijasnji post vezano za izvlacenje u kupu se lagano obistinjuje.
U ovoj utakmici sinoc,igracki gledano i nismo toliko podbacili koliko smo bili lijeni da napravimo nesto bas konkretno.Zavrsnica je bila uzasna zaista.Morao je biti bar jedan gol,ali eto nije se desio.Vezni red je bio bolji u odnosu na njihov.Onako sa strane posmatrajuci,vidio sam koliko je njihov Torlak bio kritican i sve sto su nasi trebali da rade je da idu stalno na njega.On se gubio totalno.Moralo je doci do promjena u sastavu nakon gola,ne samo radi igre koliko radi svjezine.usao je Beslija,ali morao je i Bekric i Brkovic odmah potom.Brkovic brz,zeljan dokazivanja bi sigurno nesto dobro pokusao.Bekric bi se rastrcao i mogao bi pomoci u rjesavanju nekih varijanti,malo birasteretio i Zebu koji je bio odlicno cuvan i rusili su ga cim **** u stanju da dobije loptu.
Zolotic i Kvesic,dva mlada igraca i dva igraca sa jakim kvalitetom.Sretni smo sto ih imamo u timu.Stanic solidan.Svraka nikakav,Amar Osim nikakav.Bogicevic kritican.Bez neke detaljne analize ovih nabrojanih,da ne ne smaram raju.Adilovic podsjetio na Lazu,borben i jako se dobro postavljao,ali potrosen i bez ucinka.Selimovic neodlucan.Imali smo tri sto posto prilike.Morao je biti jedan gol.
Sada smo opet mi ti koji ganjamo prvog na tabeli.Da li ce Sarajevo uspjeti izdrzati taj pritisak ostaje da vidimo.Nama je malo lakse kada je tou pitanju.Rastereceniji smo i iskusniji.No mozda ova sezona i nece liciti na ove prijasnje.Vidjecemo.
Nema veze,idemo dalje.Ja sam optimista ...itekako!
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.