AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Kaze Klopp danas nakon utakmice:
"Ne pamtim goru utakmicu i to ne samo dok vodim Liverpool, nego otkako sam trener", rekao je Klopp i preuzeo je odgovornost za poraz.
"Za poraz sam odgovoran samo ja."
Sta kaze nas mister???
"Ne pamtim goru utakmicu i to ne samo dok vodim Liverpool, nego otkako sam trener", rekao je Klopp i preuzeo je odgovornost za poraz.
"Za poraz sam odgovoran samo ja."
Sta kaze nas mister???
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Nas mister kaze posto vec odmah idu za Saudijsku Arabiju, rekao je igracima da dove makar 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
A i to im je baš trebalo u ovom momentu, dva duga putovanja i utakmica u četiri dana. Milina.
Što je najgore i ovo će popušiti s obzirom u kakvom su stanju.

Što je najgore i ovo će popušiti s obzirom u kakvom su stanju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pioli zadnje 3 tekme je direktni krivac sa odabirom taktike i igrača. Jednostavno se pogubio. Igra od prošle sezone ne postoji. A ima iste igrače, odnosno jednu godinu su stariji, iskusniji i mudriji. Trebali bi biti, a ne da izgledaju ko da igraju prvi put skupa i to za sredinu tabele se bore. Nikakvu promjenu ili novinu nije ubacio.
Oni su osvojili titulu, igrači siti, nema više motiva za nešto više. To će morati mijenjati na kraju sezone. Od golmana do napada, i klupa.
Možda bi bilo bolje rukovodstvu da potraže i novog trenera za slijedeću sezonu.
Oni su osvojili titulu, igrači siti, nema više motiva za nešto više. To će morati mijenjati na kraju sezone. Od golmana do napada, i klupa.
Možda bi bilo bolje rukovodstvu da potraže i novog trenera za slijedeću sezonu.
-
- Kontakt:
Koliko god puta napisao ali opet cu se ponoviti, potrebna su pojacanja, svjeza krv, motivacija jer morali su kad tad isplivati svi nedostaci ovih igraca koji su prosjek i kojih se opet nakupio prilično velik broj. Pioli sve sto dobro uradi i izvuce neki maximum, vrlo brzo i zajebe u utakmicama koje bi se trebale pobijediti bez problema, odavno nisam vidio ovako velike oscilacije u igri kao kod nas sto je to. Promjene se moraju desiti prvenstveno u igrackom kadru, a onda razmisljati i o promjeni trenera
Zadnja izmjena: gambler1899, dana/u 15 jan 2023, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Nego ispada li se iz Seria A? Čitam ovo kukanje i nije mi jasno ništa. Slažem se da je igra loša, ali uzmimo u obzir da se drugačije gleda na Milan ove godine. Svi analiziraju igrače mnogo preciznije nego ranije, jer se igra sa prvacima.
Činjenica je da je Pioli sa osrednjim kadrom postao šampion. To ga nije i neće svrstati u vrh trenera u svijetu. On je solidan trener i to je istina.
Također nije dobio ili ne zna da iskoristi igrače koje su doveli (Thiaw, Vranx, Adli..) tu ne računamo CDK je on ništa nije za sada pokazao. Treba ga Zlatan propustiti kroz šake ili kakvom psihijatru na razgovor. Mnogo povreda ima, treba razmišljati o promjeni unutar kluba. Fitnes treneri, medicinsko osoblje sve izmijeniti...
Činjenica je da je Pioli sa osrednjim kadrom postao šampion. To ga nije i neće svrstati u vrh trenera u svijetu. On je solidan trener i to je istina.
Također nije dobio ili ne zna da iskoristi igrače koje su doveli (Thiaw, Vranx, Adli..) tu ne računamo CDK je on ništa nije za sada pokazao. Treba ga Zlatan propustiti kroz šake ili kakvom psihijatru na razgovor. Mnogo povreda ima, treba razmišljati o promjeni unutar kluba. Fitnes treneri, medicinsko osoblje sve izmijeniti...
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
- nextterrain
- Kontakt:
A year ago, this was also the worst part of the season for Milan. From Round 17-Round 23 in Serie A, Milan lost two Serie A games (vs Napoli 0-1, vs Spezia 1-2) & drew twice (vs Udinese 1-1, vs Juventus 0-0), all at home. We defeated Genoa a.e.t in Coppa Italia 3-1.
Svake godine se raspadnu u periodu Nov-Jan. Imam sto sta reci i o igracima i Pioliju, ali cu samo jedno reci: Fali pristup koji su imali prosle godine. Davali su 120% od sebe, a ove sezone izgledaju kao da krenu u utakmice sa lako cemo mi to.Milan last season after 18 Serie A games: 39 pts, +16 goal difference.
Milan this season after 18 Serie A games: 38 pts, +15 goal difference.
Najveci je hendikep povreda Maignana, koji je postavljao i derao se na njih 90 minuta, kao i povrede Kjaera.
Ove sezone su primili samo gol ili dva dok je Kjaer na terenu bio.
- muha milanez
- Kontakt:
Nekako mi se čini da se atmosfera u ekipi pokvarila, nešto ne štima.
Rezultati loši, loša igra, stalne karantene nakon neuspjeha. Treba nešto da trgne ekipu, možda da Ibra preuzme stvari u svoje ruke.
Rezultati loši, loša igra, stalne karantene nakon neuspjeha. Treba nešto da trgne ekipu, možda da Ibra preuzme stvari u svoje ruke.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Mene sto se tice nikakvih ocekivanja nemam, cak stovise ne bi me iznenadilo da ne budu u top 4 ( i ne bi iznenadjujuce bilo ), ovo sto se radi sa Milanom kao klubom baca u ocaj...
Ma igramo sezonu identicnu kao proslu i ovdje se kuka, nek prodje ovaj susni period sad u januaru i onda ide borba za vrh, napoli djeluje zastrasujuce ali sam ubjedjen da ce i oni imati crnih rupa u igri, daleko je ovo sve od gotovog, drugi smo i kao tako moramo razmisljati od odbrani titule
Idemo sad prvo uzeti inter i dignuti novi trofej za mir u kuci
Idemo sad prvo uzeti inter i dignuti novi trofej za mir u kuci
- LegendKiller
- Kontakt:
To i jeste problem što mi igramo isto, dok drugi igraju mnogo bolje. Prošle godine posle 18 kola imali smo isto bodova kao Napoli a sada nam oni bježe 9 bodova. Juventusu smo prošle godine bježali 8 bodova, a sada samo bod. Jedino je Inter imao 3 boda više od nas a sada imamo mi bod više, međutim u zadnjih 5 tekmi Inter igra puno bolje od nas. Međutim ljudi u klubu i dalje smatraju da nam ne trabju pojačanja i da će navono tek na ljeto raditi na pojačanjima. A do ljeta kako igramo i kako drugi igraju postoji realna mogućnost da se ne plasiraš u ligu prvaka. Evo iduće kolo igraš u Rimu protiv Lazia, koji je 5 na tabelu, i ako izgubiš Lazio ti dolazi na bod.
Samo sto su prosle godine poslije Citya u drugom dijelu sezone imali najbolji defanzivni skor u top5 (msm da je i newcastle bio tu negdje, smori me da trazim). Nije bilo igre, bio zato zid u odbrani. Sad ni toga nema. Pola toga ide Rumunu, ali bome pola i misteru i njegovim asistentima. Ugl bilo je elemenata za optimizam, a pogotovo u zadnjih 5-6 tekmi gdje su igrali ko nikad.
Ponavljam, ovo je roster koji moze i mora raditi sto i napoli ako ne i bolje. Pa igracki smo u prvih 11 bolji na 8 pozicija od napolija.
Ponavljam, ovo je roster koji moze i mora raditi sto i napoli ako ne i bolje. Pa igracki smo u prvih 11 bolji na 8 pozicija od napolija.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Zanimljiv post kolega, najveći hcp ekipi su svakako Majk i Kjaer. Tomori-Kalulu nisu na nivou kao tandem, Tata je sigurno među 3 najslabija golmana Serie A. "Samo" te dvije rupe u ekipi donose propuh, dodaj uz njih vječni problem RW i već imaš 3 kritične tačke u ekipi. 3 od 11 je golem broj, jer čine 30% ekipe, a realno i više jer su kritične pozicije GK i CB. Cijela odbrana pati zbog levata na golu, isto tako i DM/dupli pivot. Dalje matori Giroud već mjesecima igra po 98min dva puta sedmično, jer Origi, Ibra, Rebić, te onaj mali srbin, ukupno nemaju 5 nastupa.nextterrain je napisao/la: ↑15 jan 2023, 14:23A year ago, this was also the worst part of the season for Milan. From Round 17-Round 23 in Serie A, Milan lost two Serie A games (vs Napoli 0-1, vs Spezia 1-2) & drew twice (vs Udinese 1-1, vs Juventus 0-0), all at home. We defeated Genoa a.e.t in Coppa Italia 3-1.Svake godine se raspadnu u periodu Nov-Jan. Imam sto sta reci i o igracima i Pioliju, ali cu samo jedno reci: Fali pristup koji su imali prosle godine. Davali su 120% od sebe, a ove sezone izgledaju kao da krenu u utakmice sa lako cemo mi to.Milan last season after 18 Serie A games: 39 pts, +16 goal difference.
Milan this season after 18 Serie A games: 38 pts, +15 goal difference.
Najveci je hendikep povreda Maignana, koji je postavljao i derao se na njih 90 minuta, kao i povrede Kjaera.
Ove sezone su primili samo gol ili dva dok je Kjaer na terenu bio.
Dodaj ovome da od ljetnih pojačanja nema nikakvog hajra (Thiaw, Vranckx, Adli, CDK), te samo na momente od Desta i Pobege. Kada sabereš sve ovo, Pioli još uvijek ima više nego solidne rezultate i ove sezone.
Nema razloga za panikom, radujmo se super kupu protiv vječnih luzera, jer je to moguća prekretnica

Za utakmicu superkupa će biti spreman i onaj krepani Rebić, konačno opet malo više napadačkih opcija na klupi sa njim, Origijem i Električarom.
Mada očekujem da makar jedan od njih krene opet preskakati utakmice već od kraja januara.
Mada očekujem da makar jedan od njih krene opet preskakati utakmice već od kraja januara.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- OldFashioned
- Kontakt:
Hoće li Pioli ikada shvatiti da taktika branjenja prekida sa igračima na pet metara od golmana NIJE DOBRA, pogotovo kada svakako imaš igrače koji su užasni u postavljanju kao što to Tomori i Kalulu svakako jesu bez obzira koliko visoko može da skoči ovaj drugi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
@Zenga,
Sve je skoro tako kako si napisao ali ja Pioliju ne mogu halaliti njegove takticke zavrzlame. Ne moze se Milan braniti zadnjih 10-15 minuta protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Sramota je to! Ali to samo dokazuje njegov mentalni sklop. Pa ne vodis ti Lecce ili Salernitanu. Milan je to!!!
Sve je skoro tako kako si napisao ali ja Pioliju ne mogu halaliti njegove takticke zavrzlame. Ne moze se Milan braniti zadnjih 10-15 minuta protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Sramota je to! Ali to samo dokazuje njegov mentalni sklop. Pa ne vodis ti Lecce ili Salernitanu. Milan je to!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Neko je ranije napisao da se ne znamo braniti i tu je 100% u pravu, pogotovo se ne znamo brantiti iz prekida i kad je gužva u 16--cu. Da ne spominjem neuigranost sa 3 stopera gdje se ne zna ko šta radi i koga pokriva.
Zato ne kontam kako to njemu nije jasno i zašto se onda protiv Rome odlučio braniti zadnjih 10 min, iako smo prije toga kontrolisali utakmicu bez ijedne prave šanse za Romu.
I cijeli svijet vidi na šta je to ličilo protiv Rome a on opet u kupu protiv Torina izadje sa 3 nazad i nekakvom nakaradnom formacijom.
Zato ne kontam kako to njemu nije jasno i zašto se onda protiv Rome odlučio braniti zadnjih 10 min, iako smo prije toga kontrolisali utakmicu bez ijedne prave šanse za Romu.
I cijeli svijet vidi na šta je to ličilo protiv Rome a on opet u kupu protiv Torina izadje sa 3 nazad i nekakvom nakaradnom formacijom.
Il Club più titolato al mondo!
Pa sta ocekivati od prosjecnog trenera s talijanskim mentalitetom. Zabije gol i onda kad otkuca 70 minut brani se do kraja utakmice. Gledao par puta Bayern ljudi u 90 minuti kod rezultata 4-0 igraju kao da oni gube.koraj je napisao/la: ↑17 jan 2023, 09:23Sve je skoro tako kako si napisao ali ja Pioliju ne mogu halaliti njegove takticke zavrzlame. Ne moze se Milan braniti zadnjih 10-15 minuta protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Sramota je to! Ali to samo dokazuje njegov mentalni sklop. Pa ne vodis ti Lecce ili Salernitanu. Milan je to!!!
Hajmo Pioli aut, neka Bonera uskoci ili Abate za pocetak mozda budu buduci Gvardiola....uprava bi mogla na trenersku platu mozda do 200.000 e godisnje izdvojiti, ili cak da trener praktikantski djabalesku odradi pa ako se pokaze dobit ce neki ugovor za kospice i bureka da ima....
Ljudi uozbiljite se NO KASH NO PARTY....
Ljudi uozbiljite se NO KASH NO PARTY....
Kako Benfica moze uvijek naci nekog napadaca u Juznoj Americi i onda ga prodati za 100 mil, ali realno da bi i takvog igraca doveo moras biti spreman platiti barem 25-30 mil....tacno sam znao da ce ovi Ameri biti mrtvi kapitalisti koji ce dusu uzeti ovom klubu....nisu ni svjesni bili koliko se stvari prosle godine poklopilo da bi Milan bio prvak.....ostace zal zasto se nije ulozilo u klub na postojeci tim, pa pokusali nesto vise uraditi u LP 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.