Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

steve-o
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la steve-o » 29 mar 2010, 02:09

Neutral je napisao/la: A vidi ti ovo za toga James Bonda , zanimljivo hehe. Vođa im tajni agent.
nasmijao sam se dobro kad sam procitao komentare na tome videu, pise neki lik: he is not a cop, this is a set up! a u videu dokazano bas da je agent :lol:

evo jedne mocne bakljade od prosle sezone, inferno!
slika

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 29 mar 2010, 02:14

Gluposti je napisao/la:@ steve-o
druze da te pitam posto vidim da se kuzis u navijace al ono pravo
mozes dati neko svoje misljenje o navijackoj sceni u bih koliko smo udaljeni od neki svjetski trendova i ti nekih parametara kada se određuje to i naravno vazi i za ostale da daju misljenje
buraz ja mislim da kolega neutral moze bolje opisati nasu scenu, al' znam od toga sto sam vidjeo i cuo da je nasa scena jedna od najkvalitetniji sto se tice ex-yuge. kad se uzmu u obzir nasi uslovi koji vladaju u bih, nema mnogi koji su ispred ovi nasi najbolji skupina(HZ, TM, VB) u regionu. licno mislim da jedino srbi imaju jacu scenu trenutno, neki ce me ismijati radi ovog al' smatram takodje da je bh scena trenutna jaca od hrvatske!

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 29 mar 2010, 02:18

steve-o je napisao/la:
Gluposti je napisao/la:@ steve-o
druze da te pitam posto vidim da se kuzis u navijace al ono pravo
mozes dati neko svoje misljenje o navijackoj sceni u bih koliko smo udaljeni od neki svjetski trendova i ti nekih parametara kada se određuje to i naravno vazi i za ostale da daju misljenje
buraz ja mislim da kolega neutral moze bolje opisati nasu scenu, al' znam od toga sto sam vidjeo i cuo da je nasa scena jedna od najkvalitetniji sto se tice ex-yuge. kad se uzmu u obzir nasi uslovi koji vladaju u bih, nema mnogi koji su ispred ovi nasi najbolji skupina(HZ, TM, VB) u regionu. licno mislim da jedino srbi imaju jacu scenu trenutno, neki ce me ismijati radi ovog al' smatram takodje da je bh scena trenutna jaca od hrvatske!
i ja tako mislim nisam htio nista da kazem cekao sam tebe obraz hrvatske navijacke scene brani torcida dok su ostali u banani, u srbiji su vecina organizovani kao kriminalne grupe i huliganske ali su korak ispred nas ja mislim samo zbog brojnosti jer jedan Bg ima oko 3 mil stanovnika kod cijela bih ima oko 3.8

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2010, 02:23

Delije, Grobari, BBB, Torcida su dobri. S tim da bih izdvojio Delije kao daleko najjače. Ne samo radi broja, nego ljudi imaju cool stil i čudo su. Izdvojio bih još Firmu i oni su dobri.

Naše navijačke skupine su dosta dobri. Horde Zla, Manijaci, Lešinari pa tek ostali. Horde su prošle sezone bili broj jedan, a sada imaju dva sjajna konkurenta. S tim da naša scena nimalo ne kasni za ovom Srpskom, a od Hrvatske smo po mom skromnom mišljenju bolji. No, gostovanja BBB i Torcida dobro rade, a ostalo smo mi bolji.

Mogu reći da sam pozitivno iznenađen napretkom Manijaka, te konstantnosti ove sezone, pravo osvježenje. I prije su jaki bili, ali ove sezone posebno. Horde najukompovanija ekipa, kada pjevaju baš pjevaju u jedan glas, nema odstupanja. To sam baš u njih primjetio. Imaju po meni najbolje pjesme.

Lešinari, grupa koja je u prvom djelu sezone briljirala, ali sada su malo pali. S tim da imaju također jake pjesme, ali koreografije koje su broj 1 u BiH, a i bakljade.

Dosta nam je jaka navijačka scena. Samo ću ti navesti primjer da dolaze iz ostalih krajeva ljudi u BiH da gledaju neke derbije. Ne utakmicu nego navijanje.

Robijaši bojkot imali, vraćaju se , no daleko su. Red Army jača na gostovanjima, nego kod kuće. Posebna atmosferma je protiv Zrinjskoga, onda gori. Ultrasi ni U od prošle godine kada su sjajni bili. Kada sam pomislio da će ovako nastaviti oni padoše. Škripari kao Škripari, zlatna sredina, mal im kraj, ipak sjajne izvedbe kvari mal broj u kopu. Fukare bojkotuju, mislim na određene članove.

Zaključak:

Možemo se nositi sa svima ovdje. Imamo kvalitet, samo još da mentalitet popravimo malo. :)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 29 mar 2010, 02:24

Gluposti je napisao/la: i ja tako mislim nisam htio nista da kazem cekao sam tebe obraz hrvatske navijacke scene brani torcida dok su ostali u banani, u srbiji su vecina organizovani kao kriminalne grupe i huliganske ali su korak ispred nas ja mislim samo zbog brojnosti jer jedan Bg ima oko 3 mil stanovnika kod cijela bih ima oko 3.8
BBB su kod hrvata propali ko' kauc jednostavno(gledam im jedan jednostavno slab koreo, u tom koreo-u satro objesili transove oduzete kad ovamo sve to "indijanski" transovi nigdje veze :roll: ), nikad nisu imali brojke poput recimo delija ili torcide, al' su barem imali uvijek dobra gostovanja, sad im i tu skripi. za ovo ostalo se slazem, mislim respekt delijama, ovo sto trenutno rade je za svaku pohvalu. sad sto se tice truda i zalaganja koji se vidi kod nasi skupina, svaka cast.

ps: ova tema mi je i mozda najdraza na cijelom forumu 8-)

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 mar 2010, 02:29

Boca-River

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2010, 02:50

Jao im pjesme, preveo sam je hahah. Samo pijani, ma jašta. :roll:

Dobro, pojedinci su počeli provocirati, no još je jaka tema.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 mar 2010, 04:13

Ma ova tema je prejaka. Mislim, jedna od rijetkih na kojima saznas nesto novo. Nema mnogo supljiranja.
Jednostavno, nastavite ovako raditi, ima se sta vidjeti.
#divovi

cc_97
Kontakt:

Post Postao/la cc_97 » 29 mar 2010, 12:13

pao je neki trans Bayernovih navijaca u subotu od strane stuttgartovih ultrasa.

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2010, 12:35

Hahaha, oni Bayernovi se trude, ali su šminkeri. :mrgreen:

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 29 mar 2010, 12:57

slika
slika
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 29 mar 2010, 13:03

Evo moja analiza bh tifo scene
Manijaci daleko najbrojniji kako u BiH tako i u regionu,mozda Delije imaju vecu posjecenost od nas.Sto se tice navijanja nismo losi al moze puno bolje.Zbog sirine nase tribine i velike brojnosti navijanje,bude malo losije od ocekivanog jer tu je puno ljudi koji ne znaju da prate bubanj pa malo kasne ili brzaju jbg tesko je jednom covjeku da vodi tribinu duzine kao sto je Jug ali iz tekme u tekmu sve bolje i bolje navijanje.Na gostovanjima je puno bolje navijanje jer tu ide uglavnom ekipa koja je standardna na svim tekmama.
Sto se tice Hordi, po meni slaba brojka kod kuce al navijanje im je dobro i realno imaju najbolje pjesme i kad pjeva hiljadu dusa to strasno zvuci al opet imaju taj minus zbog brojke.Na gostovanjima su puno bolji,samo da ne prave probleme.
Robijasi izasli iz bojkota ali slaba izdanja Robijasa do sada i nije su to oni Robijasi ko nekada.
Red Army puno bolji na gostovanjima nego kuci,ne znam sta bi od one brojne grupe rodjenih sad ih prosjek po tekmi 500-600.
UM nista posebno isto kao i Skripari.To je ono sto sam ja vidio na gostovanjima u Hercegovini.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 29 mar 2010, 14:44

evo cisto da znate od koga pitari i delije kopiraju pjesmu (samo sto su kod navijaca Cavesea, bubnjari su mnogo bolji)

[youtube][/youtube]

po ovom ritmu su u Grand izdavackoj kuci napravili pjesmu, ako mi neko kaze ime te pjesme ima od mene jos jedan preje*en video :D

SERIA D - MONOLI ULTRAS

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: 1921, dana/u 29 mar 2010, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 29 mar 2010, 14:48

[youtube][/youtube]

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2010, 14:49

I Zrinjski odnosno Ultrasi imaju onu pjesmu Oleeea lala itd.

Pa sve se kopira, samo što to neki bolje radi a neki lošije. Melodije su svugdje skoro isti, mislim npr Italija, pa onda u nas neko to uzme. Jbg, ali opet se i to mora kvalitetno odraditi. U Južnoj Americi sve to počinje, pa se nadalje širi.

No, u Engleskoj je stil navijanja potpuno drugačiji, a vidio sam u Njemačkoj na par utakmica Ultrasa da ima dosta Talijanskoga, ali da ima dosta novoga.

A znate li onu pjesmu " Tor nur ein Tor", u prevodu "Gol samo gol" , ali odlična ideja Hordaša da to prenesu n a tribinu. Strašna stvar.

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 29 mar 2010, 14:51

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 29 mar 2010, 14:55

themaniaks je napisao/la:Evo moja analiza bh tifo scene
Manijaci daleko najbrojniji kako u BiH tako i u regionu,mozda Delije imaju vecu posjecenost od nas.Sto se tice navijanja nismo losi al moze puno bolje.Zbog sirine nase tribine i velike brojnosti navijanje,bude malo losije od ocekivanog jer tu je puno ljudi koji ne znaju da prate bubanj pa malo kasne ili brzaju jbg tesko je jednom covjeku da vodi tribinu duzine kao sto je Jug ali iz tekme u tekmu sve bolje i bolje navijanje.Na gostovanjima je puno bolje navijanje jer tu ide uglavnom ekipa koja je standardna na svim tekmama.
Sto se tice Hordi, po meni slaba brojka kod kuce al navijanje im je dobro i realno imaju najbolje pjesme i kad pjeva hiljadu dusa to strasno zvuci al opet imaju taj minus zbog brojke.Na gostovanjima su puno bolji,samo da ne prave probleme.
Robijasi izasli iz bojkota ali slaba izdanja Robijasa do sada i nije su to oni Robijasi ko nekada.
Red Army puno bolji na gostovanjima nego kuci,ne znam sta bi od one brojne grupe rodjenih sad ih prosjek po tekmi 500-600.
UM nista posebno isto kao i Skripari.To je ono sto sam ja vidio na gostovanjima u Hercegovini.
evo poštujem tvoje mišljenje,vi ste meni daleko najjači u bih a u regionu,ipak torcida je jača u vas je veći prosjek na stadionu ali torcidin kop u koji može stati cca 7000 ljudi uvijek je bar pola pun dakle bude bar 3000 najmanje,isto tako hajduku je ovo najgora sezona u zadnjih nekoliko godina,a opet imaju dobru posjećenost,da su oni na prvom ili drugom mj. imali bi oni na stadionu po 15 000 ljudi svaku utakmicu,jer prošle godine kada su 2 bili sesvete 15 000,zagreb 20 000 ljudi,evo npr sad kad su s rijekom igrali 10 000 ljudi,a oni u onoj jadnoj ligi na petom mjestu,tako da torcida je odličan s obzirom na samo stanje u klubu..

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 29 mar 2010, 14:57

Ovaj zadnji klip...na koju vas pjesmu podsjeca ?

@ Ovi italijani ;)
A C A B !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2010, 15:06

Posto ja ne mogu dati misljenje i Delijama to ostavljam drugima,bas kao sto ni vi ne biste trebali davati misljenja o svojim grupama.Sto se tice scene u Srbiji ona je veoma raznovrsna,tu su Delije i Grobari kao dvije najvece srpske navijacke grupe,zatim su tu grupe koje ja izuzetno cenim Taurunum Boys od Zemuna koji mene neodoljivo podsecaju na Lesinare u BIh je uvek imaju mnostvo pirotehnike na svojim utakmicama a i broj im je solidan,zatim je tu UF od Rada koji nemaju bas neku brojnost ali su veoma dobra ekipa,tu je Firma koja ima brojnost ali nema tu neku usaglasenost navijanja,zatim je tu Blue Union od OFK-a koji su takodje imaju manju brojnost u odnosu na ostale al isu veoma dobra ekipa nesta slicno kao UF samo sto se ovi drugi vise isticu medju tucama i ostalim.Ono sto mi se svidja u Srbiji je velika popracenost u nizim ligama.Imamo tu Meraklije Nis koji su veoma dobri,zatim Torcida znate kako je ona orijentisana ali opet su sasvim solidni,Korida Banat...te jos neke navijacke skupine iz onih sto bi rekli beton liga kao na primer Bulke,Nomadi....
Sto se tice navijacke scene BIH ona je po meni za nijansu slabija od Srbije,dobra sto se tice toga da ima nekoliko ekipa sa lepom brojnoscu kao HZ,TM,Lesinari,zatim ima nekoliko solidnih navijackih grupa koja odradjuju i gostovanja kao npr.Zrinjskog ne znam kako se zovu,Sirokog(takodje),Sokolovi,Red Army,Robijasi,Fukare...
Mane je koliko se meni cini sto nema tolikog navijanja po nizim ligama kao u Srbiji.Od ovih sto znam tu su Leadersi Teslic,Vojvode Doboj,Vandali Bugojno i jos neke grupe da ih sada ne nabrajam.
I jos nesta.Malo mi je glupo sto neki ovde ismijavaju ove manje navijacke grupe kao.npr Sokolovi koji su relativno mlada navijacka grupa i koliko god im mala brojnost bila oni se veoma trude da pruze podrsku svome timu i mislim da se zbog toga ne trebaju ismejavati.Koliko sam video kod njih na tribina nema puno starijih likova vecina su jos srednjoskolci ali mislim da za par godina oni mogu postati veoma stabilna grupa.

p.s.Ako treba neka slika od ovih manjih grupa iz Srbije recite pa cu vam ih naci imam ih ja gomilu na kompu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 29 mar 2010, 15:06

1921 je napisao/la:evo cisto da znate od koga pitari i delije kopiraju pjesmu (samo sto su kod navijaca Catanie, bubnjari su mnogo bolji)

[youtube][/youtube]
Na znam šta je tu problem što se kopira melodija. To se uvijek radilo i uvijek će se raditi. Možda bi mogao malo pogledati svoju grupu i vidjeti da li i vi kopirate. Jedini problem je da se nekopiraju pjesme od navijača iz okruženja, i naravno države. I još mi nije jasno zbog čega nas više stavljate sa delijama, nemamo mi ništa s njima.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.