DANTES je napisao/la:i bez krstenog pleja. i sa mutavim trenerom. a ekipa ima sjajan potencijal. steta
Ja sam ubjeđen da Vlada neće iduće sezobe voditi KK...iako uzme titulu i kup
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
DANTES je napisao/la:i bez krstenog pleja. i sa mutavim trenerom. a ekipa ima sjajan potencijal. steta
Iskreno receno, Partizan gubi sistem, ali.. Definitivno je da Vlada mora da ode. Previse je covjek koji je ukocen, nimalo nije "odmrznuo" ove godine. I to je najveci problem, jeste Partizan klub koji je strasno tesko voditi, ali morao se malo prilagoditi, a ne pokusati kopirati Duleta, morao je pronaci vec sada svoj recept i nacin igre koji ce da mu bude primarni cilj. Nije uspio nijednog igraca da formira kako treba. Milosavljevic, Cakarevic, Raduljica u posljednje vrijeme igra bolje, ali je to daleko ispod ocekivanog, iz razloga sto je Nikolu forsirao, Andjusica pati, Cakarevic se tesko prilagodjava na ovaj sistem. Lucic je primjer, ali je Lucic i izuzetak. Ovo cudno zvuci, ali pokusat cu da objasnim. Kada je Velickovic usao u prvi tim, on je postao formula i nacin kako se postaje igrac. Ali nisu svi Velickovic, i to je problem. Nemaju svi srce kao on, da se bore sa jacim, vecim i boljim od sebe. Lucic je taj, ogranicenog kosarkaskog znanja, ali dobrih fizikalija, spreman na borbu. A i Lucic treba da bude izuzetak, jer ruku na srce nikada se Lucic ne moze prodati za novce koji trebaju Partizanu.DANTES je napisao/la:@neno tvoje misljenje o jaramazu,andjusicu,bogdanovicu,besovicu,djekicu,miljenovicu,pa i lucicu? i analiza. jako me zanima
neno#4 je napisao/la:Iskreno receno, Partizan gubi sistem, ali.. Definitivno je da Vlada mora da ode. Previse je covjek koji je ukocen, nimalo nije "odmrznuo" ove godine. I to je najveci problem, jeste Partizan klub koji je strasno tesko voditi, ali morao se malo prilagoditi, a ne pokusati kopirati Duleta, morao je pronaci vec sada svoj recept i nacin igre koji ce da mu bude primarni cilj. Nije uspio nijednog igraca da formira kako treba. Milosavljevic, Cakarevic, Raduljica u posljednje vrijeme igra bolje, ali je to daleko ispod ocekivanog, iz razloga sto je Nikolu forsirao, Andjusica pati, Cakarevic se tesko prilagodjava na ovaj sistem. Lucic je primjer, ali je Lucic i izuzetak. Ovo cudno zvuci, ali pokusat cu da objasnim. Kada je Velickovic usao u prvi tim, on je postao formula i nacin kako se postaje igrac. Ali nisu svi Velickovic, i to je problem. Nemaju svi srce kao on, da se bore sa jacim, vecim i boljim od sebe. Lucic je taj, ogranicenog kosarkaskog znanja, ali dobrih fizikalija, spreman na borbu. A i Lucic treba da bude izuzetak, jer ruku na srce nikada se Lucic ne moze prodati za novce koji trebaju Partizanu.DANTES je napisao/la:@neno tvoje misljenje o jaramazu,andjusicu,bogdanovicu,besovicu,djekicu,miljenovicu,pa i lucicu? i analiza. jako me zanima
Besovic - Ona cuvena da na grani ne rastu svaki dan igraci od 220+ je itekako tacna. Moze uvijek da koristi, ali trebalo se kao i sa Miljenovicem na pozajmicu. Ne moze postati ekstra klasa, ali ga treba pokusati iskoristiti. Sada je drugo pitanje sto se u izgubio sistem sa centrima u kojem su uvijek na kraju prodavani.
Bogdanovic - Ja mislim da ovaj decko moze da uspije. Jer ima drskost, sut ima, hrabar i bezobrazan, a ima znanje, gledao sam ga dosta puta. On je bio zlatna koka Zitko basketa, vidjet cemo sta ce da bude.
Jaramaz - Mislim da je vrijeme da se ove godine razidje s Partizanom, jer nema taj kvalitet, samo ce dzaba da zauzima mjesto u rosteru.
Djekic - Sto vazi za Jaramaza isto i za Baneta. Nezdrav zivot, opijanje, izlasci, nedovoljna kilaza su unistili takvu ruku i tehniku. Kad se sjetim prve utakmice protiv Unicaje, i dvije trice u startu. Ko bi rek'o. Ali tata ima para, njemu je samo kosarka zanimacija.
Andjusic - Zrtva taktike u kojem nosilac na vanjskoj liniji mora da bude doziran. Ne znam samo zasto ga Vlada vec nije pustio jednom da odigra 30+ minuta, decko nije dobio pravu sansu. Jednom kad se opusti, neko ce da nastrada i dobije rafalnu paljbu. Ima odlican sut, dobra se otvara iz bloka, brz izbacaj, moze i da asistira. Nek Vlada ziheraski i dalje koristi Peru.
Miljenovic - Najbolja moguca odluka za njega, igra puno minuta u Megi, i to kako igra. Nije spreman jos za seniorske kosarke, ali ako uniste i njega, onda Partizan stvarno vanjske igrace ne zna da pravi jednostavno. Mislim da ima vece sanse za uspjeh od Cveleta, jer igra, dok Cvele sjedi na klupi vecinom. Vlada Vukoicic radi odlican posao u Megi, izbaca mlade k'o na traci.
DANTES je napisao/la:Pobjeda protiv Cibone u Zagrebu nakon produzetka. Dzejms je bio fenomenalan sa 28 poena, Macvan 24 i 12 skokova. Mislim da smo definitivno na f4. Igra je bila ni tamo ni 'vamo. Centri zivi ocaj.