Fudbalska Reprezentacija Engleske
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske
Naravno te podatke iznosis nakon ovog prijateljskog meca..Englezi imaju potencijal i nekoliko nevjerovatno talentovanih mladih igraca.Tu je i par starijih igraca extra klase..Sad hoce li se to uklopit ubrzo ili ce trebat vremena ,to neznamo.
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 16 nov 2012, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Volim England, ali stvarno Ibri kapa do poda. 

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
-
- Kontakt:
Rijec extra klasa i Engleski reprezentativac ne moze ici nikako zajedno...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Ovu Englesku i mogu spasiti samo mladici poput Wilshira, Sterllinga i Oxa.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
i oni su napuhani do max, imaš takvih Italijana i Španaca na izvoz, vrijeme će pokazati, a kako je do sad bilo sa raznim Džerardima, Terryjima, Skolsima, Lampardima po Englezima igrači svjetske klase koji su se svaki put brukali na velikim takmičenjima, a bilo je situacija kad se i ne plasiraju. Ti isti se stavljaju u rečenicu sa Xavijem, Tottijem, Del Pierom, Pirlom, Nestom, Maldinijem, Iniestom i skim sve ne, al uvjek im je izgleda sreća bila kriva što ne mogu da pokažu svoj puni kapacitet, malo sutra!M4kaveli je napisao/la:Ovu Englesku i mogu spasiti samo mladici poput Wilshira, Sterllinga i Oxa.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Ma kakva sreca, problem je sto vecina igraca za reprezentaciju ne igra srcem, milion je klanova a osim toga nikad nisu imali selektora koji bi se snasao, pa ni Kapelo nista nije posebno uradio. Sta je prije bio problem kod Spanije, nemojte mi rec da nisu imali jednako kvalitetne igrace kao i danas ako ne i bolje ali falilo je ono nesto. Isto vrijedi i za danasnju Francusku pa imaju repku za top 3 svakog takmicenja a na zadnja 2 takmicenja tuga na jednom nisu trebali ni igrat a i ovo drugo je upitno da ih opet nisu pogurali. Dakle ima mnogo faktora al mislim da je najveci problem nejedinstvo u ekipi.muXmania je napisao/la:i oni su napuhani do max, imaš takvih Italijana i Španaca na izvoz, vrijeme će pokazati, a kako je do sad bilo sa raznim Džerardima, Terryjima, Skolsima, Lampardima po Englezima igrači svjetske klase koji su se svaki put brukali na velikim takmičenjima, a bilo je situacija kad se i ne plasiraju. Ti isti se stavljaju u rečenicu sa Xavijem, Tottijem, Del Pierom, Pirlom, Nestom, Maldinijem, Iniestom i skim sve ne, al uvjek im je izgleda sreća bila kriva što ne mogu da pokažu svoj puni kapacitet, malo sutra!M4kaveli je napisao/la:Ovu Englesku i mogu spasiti samo mladici poput Wilshira, Sterllinga i Oxa.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Treneri koji "nisu smjeli"izostaviti neke igrace zbog javnosti,koja udara na sve nacine.Nerazumljivo je bilo da pojedini igraci da ih sada ne navodim jer ovo nije partijska tema
,nisu mogli biti izostavljeni,jer svaki neuspjeh tadasnjeg trenera javnost bi povezala sa tim igracem.Jedan od razloga neuspjeha.
Onda treba strucnjak koji ce izvrsiti revoluciju citavog tima,po cjenu cak i neigranja na mundijalu.Problem se nemoze rijesiti tek tako.Stvar nije u kvalitetu pojedinaca.Ko ce rec da Scholes,Gerard,Lampard,Rooney,nisu majstori,nisu fudbalski velikani koji su obiljezili moderni fudbal ??Isto tako nemoze se reci da englezi nemaju kvalitetnih igraca.To su bajke za malu djecu..

Onda treba strucnjak koji ce izvrsiti revoluciju citavog tima,po cjenu cak i neigranja na mundijalu.Problem se nemoze rijesiti tek tako.Stvar nije u kvalitetu pojedinaca.Ko ce rec da Scholes,Gerard,Lampard,Rooney,nisu majstori,nisu fudbalski velikani koji su obiljezili moderni fudbal ??Isto tako nemoze se reci da englezi nemaju kvalitetnih igraca.To su bajke za malu djecu..
kakvi god bili napuhani su, možda je neko od njih majstor (najprije Gerard), al da bi bio igrač extra klase moraš biti šampion ( Xavi, Pirlo, Totti, Del Piero, Iniesta ....), to je oduvjek činilo razliku između Italije, Brazila, Njemačke i Engleza i sličnih njima... tako i Engleski klubovi koliko god se trudili neće biti Juventus, Milan, Real, Bayern ili Barcelona. Baš zbog toga što Englezi uvoze šampione, (jer ih u svojim redovima nikad nisu imali, niti će) a ovi nabrojani velikani ih stvaraju žive s njima.trxel je napisao/la:Treneri koji "nisu smjeli"izostaviti neke igrace zbog javnosti,koja udara na sve nacine.Nerazumljivo je bilo da pojedini igraci da ih sada ne navodim jer ovo nije partijska tema,nisu mogli biti izostavljeni,jer svaki neuspjeh tadasnjeg trenera javnost bi povezala sa tim igracem.
Juventus ili recimo Bracelona trenutno imaju više šampiona u ekipi nego što su ih Arsenal, City, Chelsea imali u svojoj historiji kad se saberu. nisu daleko ni Man Utd i Liverpul ne mogu sad da se sjetim.
Kakvi bola sampioni?Vezes pojam kluba sa repkom.U postu sam objasnio,razlog a ima ih jos zbog kojeg englezi ne uspjevaju na takmicenjima.Osvrces se na pojedincanu klasnu,i kazes da englezi nemaju kvalitetne igrace.Tema nije ni Spanije ni Italija.Ali kad se vec na to osvrces po cemu to united nece biti u rangu sa juventusom,milanom...itd..?2008.kad su uzeli LP sta mislis koliko je engleza bilo u timu?Heargreavs,Scholes,Ferd,Brown,Rooney,Carick.A i na drugoj strani J.Cole,Lampard,Terry,A.Cole..Mislis da su samo zasluge tih "uvezenih sampiona "sto su ove dvi ekipe se sastale u finalu.
Engleska uopste ne igra moderan, atomski fudbal.
Oni igraju onako kako znaju a to je ho-ruk.
Scholes bi i u ovim godinama bio najbolji igrac Engleske.
Kakav Gerrard .. takvi veznjaci vise ne mogu biti medju najboljim ..
Oni igraju onako kako znaju a to je ho-ruk.
Scholes bi i u ovim godinama bio najbolji igrac Engleske.
Kakav Gerrard .. takvi veznjaci vise ne mogu biti medju najboljim ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
tobe jarabi tek tako stavit Arsenal sa Čelzijem i Sitijem.
Pa arsenal ima bogatiju historiju od većine tih klubova, a ti pričaš o trenutnim igračima. ccc
pročitaj malo pa pričaj. uf što ne volim kad neko nešto kaže a ne zna ni šta je reko.
i jesi našo juve koji je kupio pola titula
Pa arsenal ima bogatiju historiju od većine tih klubova, a ti pričaš o trenutnim igračima. ccc
pročitaj malo pa pričaj. uf što ne volim kad neko nešto kaže a ne zna ni šta je reko.
i jesi našo juve koji je kupio pola titula
Vođa zna.
Gerrard je bio klasa, vise nije.MarcusLFC je napisao/la:
Nema ono sto imaju moderni veznjaci ..
Mislim da su glavni od niza uzroka neuspjeha engleskog reprezentativnog fudbala godine indoktrinacije engleskih trenera "direktnim fudbalom" (dovedi loptu do protivničkog peterca u što manje pasova).trxel je napisao/la:Treneri koji "nisu smjeli"izostaviti neke igrace zbog javnosti,koja udara na sve nacine.Nerazumljivo je bilo da pojedini igraci da ih sada ne navodim jer ovo nije partijska tema,nisu mogli biti izostavljeni,jer svaki neuspjeh tadasnjeg trenera javnost bi povezala sa tim igracem.Jedan od razloga neuspjeha.
Sigurno i to je jedan od uzroka.Tzv.sto ekonomicnija igra.teferič je napisao/la:Mislim da su glavni od niza uzroka neuspjeha engleskog reprezentativnog fudbala godine indoktrinacije engleskih trenera "direktnim fudbalom" (dovedi loptu do protivničkog peterca u što manje pasova).trxel je napisao/la:Treneri koji "nisu smjeli"izostaviti neke igrace zbog javnosti,koja udara na sve nacine.Nerazumljivo je bilo da pojedini igraci da ih sada ne navodim jer ovo nije partijska tema,nisu mogli biti izostavljeni,jer svaki neuspjeh tadasnjeg trenera javnost bi povezala sa tim igracem.Jedan od razloga neuspjeha.
Uozbilji se molim te.Ti porediš Juventus i Milan, koji su uveliko namještali utakmice, sa engleskim klubovima koji su harali Evropom u to vrijeme (a haraju i danas mnogo više nego Italijani).A za ovo boldirano, radije ću imati 11 stranaca u ekipi nego korumpiranog predsjednika na čelu kluba koji pravi dogovore s mafijom i njima sličnima.Ali ništa od toga nije bitno osim da su njegovu ekipi činili domaći "šampioni".muXmania je napisao/la:
kakvi god bili napuhani su, možda je neko od njih majstor (najprije Gerard), al da bi bio igrač extra klase moraš biti šampion ( Xavi, Pirlo, Totti, Del Piero, Iniesta ....), to je oduvjek činilo razliku između Italije, Brazila, Njemačke i Engleza i sličnih njima... tako i Engleski klubovi koliko god se trudili neće biti Juventus, Milan, Real, Bayern ili Barcelona. Baš zbog toga što Englezi uvoze šampione, (jer ih u svojim redovima nikad nisu imali, niti će) a ovi nabrojani velikani ih stvaraju žive s njima.
Juventus ili recimo Bracelona trenutno imaju više šampiona u ekipi nego što su ih Arsenal, City, Chelsea imali u svojoj historiji kad se saberu. nisu daleko ni Man Utd i Liverpul ne mogu sad da se sjetim.
Navodiš Real kao primjer.Koji to od ovih kriterija koje si sam postavio oni ispunjavaju?Ne postoji nijedan klub na svijetu koji je potrošio novac koji je Real potrošio, ili doveo stranaca koliko ih je Real doveo u posljednjih recimo 10 godina.
Jedini klub koji ispunjava sve ovo što si ti naveo kao argument zašto engleski klubovi nisu na nivou gore navedenih timova je Barcelona, i donekle Bayern, iako i oni sve više odustaju od te politike (izbacuju kvalitetnog igrača svakih 5 godina).Barca je unikatan klub po tom pitanju, njihova filozofija je unikatna, oni imaju najbolju školu fudbala na svijetu i to je glavni razlog zašto oni mogu da "stvaraju šampione", k'o što bi ti rekao.
Neuspjeh reprezentacije Engleske je objašnjen u postovima iznad, ali ti si se bez potrebe dohvatio klubova pa sam morao da ti odgovorim.
Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
ko je "haro" fudbalom?, ako je iko haro onda je to Milan, pa Maldini sam ima više LP od Man U-a, Chelsea, Arsenala, City-ja, Totenhema, od svih tih "velikih" engleskih klubova ( sem Liverpula koji ima jednako titula kao Paolo
) kad se saberu
O kakvom ti to "haranju" i dominaciji pričaš?
Jel se da namjestiti titula u LP ili možda SP, Italijani su mnogo jači u svim segmentima nogometne igre, tektički, tehnički pogotovo, samo što ova prenapuhanost baca sliku da su podjednaki, ili čak bolji ovi narandzastog tena, al hvala Bogu pa postoje činjenice i historija pa se da sve vidjeti ko je klasa a ko obični prosjek, s ovim mislim na reprezentacije da nebi bilo zabune.

Jel se da namjestiti titula u LP ili možda SP, Italijani su mnogo jači u svim segmentima nogometne igre, tektički, tehnički pogotovo, samo što ova prenapuhanost baca sliku da su podjednaki, ili čak bolji ovi narandzastog tena, al hvala Bogu pa postoje činjenice i historija pa se da sve vidjeti ko je klasa a ko obični prosjek, s ovim mislim na reprezentacije da nebi bilo zabune.
Ma namjestio je Milan 7 titula,odnosno Maldini je to sam sve zavrsio.muXmania je napisao/la:ko je "haro" fudbalom?, ako je iko haro onda je to Milan, pa Maldini sam ima više LP od Man U-a, Chelsea, Arsenala, City-ja, Totenhema, od svih tih "velikih" engleskih klubova ( sem Liverpula koji ima jednako titula kao Paolo) kad se saberu
![]()
A sto se tice Engleske repke,moje misljenje je da oni nikad nece nista osvojiti dok ne promijene nacin razmisljanja,tj oni su ubjedjeni da su najbolji na svijetu,da im niko nije ravan,od polu igraca naprave neku zvijezdu i velicaju ga u tome je najveci problem,imali su dobru generaciju ali propala je upravo zbog ovih stvari,kad Capello nije uspio nista sa njima nece niko!!!
[youtube][/youtube]
Strašan video.
Strašan video.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- frankqqqqq
- Kontakt:
Vidi Adamsa kapitena rodila ga majka