Prije nego je poceo da lupa neka poslasu Andija Baru,Kerica i jos neke ljude na podcastu koji malo vise znaju o toj temi. Pricas o sreci pa 20 i kusur godina niste nikog prodali. Velez je polagao nade u Mujezinovica,Zeljkovica,Andjusica,Ovcinu itd da ce se uzet pare i na kraju uglavnom za dz oduNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑29 nov 2023, 17:23Da, znaci. Duzina ugovora, visina plate, reputacija kluba i lige, poznanstva, menadzeri. Sve to utice na transfer. Velez mislim da nikad nije prodao igraca. To je porazno, ali bas zbog toga oni nemaju pravo da prigovaraju Zuki nesto oko vrijednosti. Kod nas se raja hvata TM-a kao da je to nesto prebitno, u principu je samo orijentir. Igrac vrijedi onoliko koliko je neko spreman platiti za njega. Zuka moze Orecu nabiti vrijednost na milion eura, on ce opet iz Veleza otici dzaba. Godinama se klub mora uzdizati da se dodje na taj nivo da se redovno prodaju igraci. Na stranu sto ti se moze nekad posrecit, da neko super talentovano dijete neko pokupi iz lijevog kluba.nastrojeni21 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 14:52Kakve veze ima to za koliko para klub, u ovom slucaju Velez, inace prodaje igrace sa vrijednoscu njihovog igraca, u ovom slucaju Oreca? Jel to znaci da Orecu automatski cijena ide gore ako npr. u januaru predje u neki klub koji prodaje igrace za vise para? Sposobnost kluba za prodaju igraca nema nikakve veze sa kvalitetima određenog igraca a ta cijena bi i trebala i predstavljati otprilike kvalitetu nekog.
Kad vec zelis nesto da opravdas reci bar iskreno, gluplji ispadas sa pisanjem razloga kao sto je ovaj.
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 29 nov 2023, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Koliko je Zrinjski ulozio zadnjih godina i gradio ekipu a koliko smo mi ovo je sasvim realno stanje. Mislim da je i protiv ostalih ekipa slican skor ljudi su najozbiljniji klub zadnjih godina
Zeljeznicar - Sarajevo 46-45
Zeljeznicar-Zrinjski 25-21
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Kad smo vec kod fijala izgleda da idete u tom smjeru
Vise ljudi iz Domzala nego iz FKS
I to jos vam dolazi dvoje iz Domzala
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise
Svaka cast na keshu ali tu vise duse nema
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise
Svaka cast na keshu ali tu vise duse nema
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 29 nov 2023, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:

Druze to se zove karanje od kad postojeCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:09Koliko je Zrinjski ulozio zadnjih godina i gradio ekipu a koliko smo mi ovo je sasvim realno stanje. Mislim da je i protiv ostalih ekipa slican skor ljudi su najozbiljniji klub zadnjih godina
Zato kod vas sve vojnici kluba pa ste tu gdje jesteNoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:09Zeljeznicar - Sarajevo 46-45
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise

Dvije pobjede na penale iz Juge su vam pripisane kao regularne pobjede. Nije moglo bit remija pa penali.
Vi dobili, pisano vam kao regularne pobjede, al hajd ne zna se to pa nek bude da ste vi dobili

@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Pa vama dvije titule za stolom su pripisane kao regularneZutti je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:11Zato kod vas sve vojnici kluba pa ste tu gdje jesteNoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:09Zeljeznicar - Sarajevo 46-45
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise![]()
Dvije pobjede na penale iz Juge su vam pripisane kao regularne pobjede. Nije moglo bit remija pa penali.
Vi dobili, pisano vam kao regularne pobjede, al hajd ne zna se to pa nek bude da ste vi dobili![]()
Ne postoji klub u Europi koji ima dvije titule za stolom osim FKS
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Hahaha kakvi bolesnici hahahah. Vel3z nas redovno natambura u zadnje vrijeme i kao nesto pricate. Dobre i gospodske odnosi klubova niko ne naziva filijalama,to je normalno kad imas normalne ljude a ne polusv8jet kao kod zeljkana. Inace ti Robijasi i Celik vas nikad smislit nisu mogli,mi smo vazda gospoda bili za vas to znaju i oni i njihov klub,Sarajevo im nikad odmoglo nije vec samo pomoglo kad je moglo.zeljovolimte je napisao/la: ↑29 nov 2023, 17:24Sta kazu Hadzikic i Guliashvili jeste li filijala?
Cisto onako informativno, filijale se ne zasnivaju na osnovu "stimanja" rezultata kako "vecem" klubu odgovara, o tome cu u drugom dijelu. Nego na osnovu toga da veliki klubovi salju igrace u manje klubova gdje ce imati prostor da se razvijaju, i na osnovu toga da ce manji klubovi dati "povoljnije" uslove za vlastite igrace.
O tome govori veliki broj igraca koji igraju na relaciji Kosevo-Vrapcici.
A ovi sa Koseva i sanjaju o tome kako ce "porobiti sve u FBiH". Neki dan ste imali i post o tome. Kako je plan slati igrace u Slobodu, Celik, Velez, MDK, Igman, a za uzvrat te iste ekipe nece zapinjati protiv njih, a protiv konkurenata ce ginuti. Odnosno, da ce biti oni taj "bosnjacki" predstavnik.
Najtuznije sto za slicne stvari prozivaju Borac i Zrinski..
Tu sam jedino siguran u Celik i njegove navijace koji nikad nisu i nece biti dupelizci pitarima.![]()
-
- Kontakt:
Znaci filijala si kad ti predju glavni i kljucni ljudi,igraci jednog kluba hahaha ovo sam prvi put cuo hahahhahNoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:13Pa vama dvije titule za stolom su pripisane kao regularneZutti je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:11Zato kod vas sve vojnici kluba pa ste tu gdje jesteNoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:09Zeljeznicar - Sarajevo 46-45
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise![]()
Vi dobili, pisano vam kao regularne pobjede, al hajd ne zna se to pa nek bude da ste vi dobili![]()
Ne postoji klub u Europi koji ima dvije titule za stolom osim FKS
Zna li neko zašto su skretničari ovako pomahnitali?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Nisu 2, sve su brate poklonjene i namještene. Titula '67. namjestili nam onako reda radi, volio nas režim (iako nam je isti taj režim i stadion oduzeo, al hajd druga tema), ni govora da smo tad bili zasluženo prvaci, '85. nam dali zbog olimpijade, '99. ona priča oko play offa, '07 nam opet poklonili ne znam ni ja zašto prosvijetli nas ti sve, 2015. kako nam Virto objasni svima Selimović i Ibrak namjestili 30 kola, 2019. je isto poklonjena nama dupla kruna, to još niste skontali zašto pa eto nek bude kupili i to i famozna 2020. prvoj ekipi na tabeli nakon 22 kola dodijeljena titula jer prvenstvo nije nastavljeno. Kupovi isto svi namješteni, ali to pogledajte u narednoj epizodi serije "Mitovi iz doline ćupova".NoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:13Pa vama dvije titule za stolom su pripisane kao regularneZutti je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:11Zato kod vas sve vojnici kluba pa ste tu gdje jesteNoDi80 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:09Zeljeznicar - Sarajevo 46-45
Zeljeznicar- Borac 41-33
Zeljeznicar-Velez 64-37
Sve stranci u klubu
Nema pitara tu vise![]()
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Pa dvije za stolom ne znam sto se pravis
Kad jeste tako bilo
Nemoj mi citirati druge
Ne interesuje me sta drugi pisu
Ja sto napisem stojim iza toga
Kad jeste tako bilo
Nemoj mi citirati druge
Ne interesuje me sta drugi pisu
Ja sto napisem stojim iza toga
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Samo dvije? Dobro ti si mlađi pa te nije uhvatila potpuna mitomanija. Za koju godinu će bit samo 2 imamo čiste

Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
-
- Kontakt:
Zasto vrijedjas kad te niko nije uvrijedio ni tebe ni Velez? Ovde se vodi diskusija,svako ima misljenje,postoje i fakti da nikad niste prodali nikog i sta je tu problem? Uglavno vam igraci zavrse na tribinama prije neke prodaje.killafrommanilla je napisao/la: ↑29 nov 2023, 16:09Konacno brate konacno, u sridu. Ali ne mozes ti to zuki objasnit kao ni ovim shizopitarima.nastrojeni21 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 14:52Kakve veze ima to za koliko para klub, u ovom slucaju Velez, inace prodaje igrace sa vrijednoscu njihovog igraca, u ovom slucaju Oreca? Jel to znaci da Orecu automatski cijena ide gore ako npr. u januaru predje u neki klub koji prodaje igrace za vise para? Sposobnost kluba za prodaju igraca nema nikakve veze sa kvalitetima određenog igraca a ta cijena bi i trebala i predstavljati otprilike kvalitetu nekog.
Kad vec zelis nesto da opravdas reci bar iskreno, gluplji ispadas sa pisanjem razloga kao sto je ovaj.
Mislim, moze biti veca cijena ali da je samo na osnovu toga definiras kao nepismeni Zuka, onda je to problem. Znaci ako dodje Baturina na posudbu u Velez nekako, odma cijena na 300k.
Debilcine.
Nemoj da vrijedjate plavii
Hocete se tako udruziti da se sibamo vidim vecina pitara, rodjenih i leseva vjecito na istoj strani
Nije ni cudo ste se nikad niste sibali s lesevima
Cuj nikad nismo nikog prodali pa samo za Bajica i Hadziahmetovica smo uzeli preko 4 miliona s bonusima
Ako ne vjerujete pitajte legendu Zeljeznicara Zubanovica
On je agent Hasicu i Buljubasicu
Hocete se tako udruziti da se sibamo vidim vecina pitara, rodjenih i leseva vjecito na istoj strani
Nije ni cudo ste se nikad niste sibali s lesevima
Cuj nikad nismo nikog prodali pa samo za Bajica i Hadziahmetovica smo uzeli preko 4 miliona s bonusima
Ako ne vjerujete pitajte legendu Zeljeznicara Zubanovica
On je agent Hasicu i Buljubasicu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ljudi prije dvije sedmice najavljivali da im Ronaldo dolazi na zimu a danas im Amar podriguje u Plavom salonu.
Treba ih razumjeti.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
- svrakino1921
- Kontakt:
Naziv kluba Fudbalski klub Sarajevo
Datum osnivanja 24. oktobar 1946. godine
Prethodni nazivi 24.10.1946. Fiskulturno društvo Torpedo
05.10.1947. Fiskulturno društvo Sarajevo
12.12.1948. Sportsko društvo metalaca Sarajevo
20.05.1949. Fudbalski klub Sarajevo
Boja Bordo
Adresa Maršala Tita 38b,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Stadion Asim Ferhatović Hase
(Kapacitet: 32.500)
Predsjednik Kluba Ismir Mirvić
Generalni direktor Ajla Alimanović
Šef stručnog štaba Simon Rožman
Najveći uspjesi 2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
7x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Međunarodni uspjesi Osmina finala Kupa evropskih šampiona
Osmina finala Kupa UEFA
Treće pretkolo UEFA Lige prvaka
3x play-off UEFA Evropske lige
GOLEM SI ZELJO
Datum osnivanja 24. oktobar 1946. godine
Prethodni nazivi 24.10.1946. Fiskulturno društvo Torpedo
05.10.1947. Fiskulturno društvo Sarajevo
12.12.1948. Sportsko društvo metalaca Sarajevo
20.05.1949. Fudbalski klub Sarajevo
Boja Bordo
Adresa Maršala Tita 38b,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Stadion Asim Ferhatović Hase
(Kapacitet: 32.500)
Predsjednik Kluba Ismir Mirvić
Generalni direktor Ajla Alimanović
Šef stručnog štaba Simon Rožman
Najveći uspjesi 2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
7x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Međunarodni uspjesi Osmina finala Kupa evropskih šampiona
Osmina finala Kupa UEFA
Treće pretkolo UEFA Lige prvaka
3x play-off UEFA Evropske lige
GOLEM SI ZELJO
- svrakino1921
- Kontakt:
Naziv kluba FK Željezničar Sarajevo
Grad Sarajevo
Broj utakmica 150
Omjer
45 pobjeda
59 remija
46 poraza

Grad Sarajevo
Broj utakmica 150
Omjer
45 pobjeda
59 remija
46 poraza

-
- Kontakt:
Zato sto si okrenuo diskusiju kako tebi odgovara da bi mi na kraju napisao ma ko prica o TM a ja o tome i samo tome pricao i diskutovao. Eto sto. Ti poceo o prodajama ko da je samo to bitno. Je li jasnije sad imalo? Ako je samo to bitno onda neki treceligasi treba da imaju bolje cijene od prvoligasa. A nije tako.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 18:24Zasto vrijedjas kad te niko nije uvrijedio ni tebe ni Velez? Ovde se vodi diskusija,svako ima misljenje,postoje i fakti da nikad niste prodali nikog i sta je tu problem? Uglavno vam igraci zavrse na tribinama prije neke prodaje.killafrommanilla je napisao/la: ↑29 nov 2023, 16:09Konacno brate konacno, u sridu. Ali ne mozes ti to zuki objasnit kao ni ovim shizopitarima.nastrojeni21 je napisao/la: ↑29 nov 2023, 14:52Kakve veze ima to za koliko para klub, u ovom slucaju Velez, inace prodaje igrace sa vrijednoscu njihovog igraca, u ovom slucaju Oreca? Jel to znaci da Orecu automatski cijena ide gore ako npr. u januaru predje u neki klub koji prodaje igrace za vise para? Sposobnost kluba za prodaju igraca nema nikakve veze sa kvalitetima određenog igraca a ta cijena bi i trebala i predstavljati otprilike kvalitetu nekog.
Mislim, moze biti veca cijena ali da je samo na osnovu toga definiras kao nepismeni Zuka, onda je to problem. Znaci ako dodje Baturina na posudbu u Velez nekako, odma cijena na 300k.
Debilcine.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AvantiBL i 37 gostiju.