Nevjerovatno, a bio sam ubijeđen da nam dolazi još jedan kiks Milana.

Srećom, to se nije desilo, a pritisak je ponovo na Juventusu. Lazio nije naivna i bezopasna ekipa, tako da će ovo biti pravi test za Conteove izabranike. No, i pored svega toga, ne uzdam se mnogo u prosipanje bodova od strane Stare dame. Uvjeren sam da oni do kraja neće bizi poraženi, a ukoliko se to desi mogli bi gadno opasti na psihološkom nivou, ali i posebice moralno.

Međutim, Juventus nije tema, sada nešto o (ne)igri Rossonera.
Muntari je, dakle, donio zlata vrijednu pobjedu; nema veze što je minimalna, bodovi se pišu. Jednostavno, njegov ugovor se MORA otkupiti u cjelosti i ovaj sjajni veznjak definitivno treba ostati na San Siru (u crveno-crnim bojama, naravno

). Ostatak tima i nije bio vrijedan pomena. Izuzetno blijeda partija čitavog tima, Chievo je nadigrao Milan u svakom segmentu osim kada je konačan rezultat u pitanju. Gostovanje u Veroni važi za jedno od najtežih, to je u mnogim slučajevima bila neosvojiva tvrđava za mnoštvo ekipa, no AC je, uprkos svim povredama, bukvalno osakaćenom timu, ostvario iznimno bitnu pobjedu koja ga još uvijek drži u borbi za odbranu prošlosezonske titule.
A, jedino što u ovom trenutku želim je da se situacija sa izostancima koliko-toliko popravi do sljedećeg duela, ovo je dakako nepodnošljivo. Sljedeća utakmice je kući kontra Genoe, a tu isto svi priželjkujemo 3 boda (na kakav god način ona ostvarena, osim naravno na neregularan

). Biće vraški teško, to znam, vidjeli smo kako je pomenuta ekipa već namučila Inter, tako da je evidentno da vole igrati na fudbalskom hramu Milana.