Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

High

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la High » 04 jan 2017, 17:25

beden je napisao/la:
High je napisao/la:Kako u nekom programu, recimo u Photoscapeu, zalijepiti tekst na japanskom jeziku? Kad kopiram taj tekst i zalijepim ga u tom programu, samo mi pokaže upitnike. Ima li ko da bi mogao pomoći?
Probaj u IrfanView - idi na Edit-Insert text - u okviru zalijepi
Ne može ni to. :roll:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2017, 12:51

Treba mi mala pomoć od ovih gamer-a. :)

Jaran me mori žestoko u zadnje vrijeme da mu nađem neku mašinu da može gurat' GTA V i slične igre, pa sam mu našao nešto, al' neću da se zaletim pa uzmem nešto da ne može, ode sve po meni. :mrgreen:

Ovo sam našao:

DQ675W - Intel ploča
i5 - 661 - 3.33 GHz
1TB HDD
6GB DDR3 RAM
Grafika AMD Radeon HD 6850 1GB DDR5 128bit http://www.amd.com/en-us/products/graph ... 6000/6850#
LC napajanje 450W

Šta mislite?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 13:09

Imam problem sa internetom. Ovo se dešava od kad su mi stavili novi modem. Nakon određenog perioda se dešava da izgubim konekciju na nekom od uređaja, PC, laptop, mobiteli (2 mobitela), dreambox. Ovo su uređaji koje koristim. Wi-Fi očitava ili konekciju putem kabla, piše da je konektovano ali kad hoću nešto da otvorim krene i stane da loada stranicu i nakon 1-2 minute pojaviše s eporuka You are offline. Skontao sam da mi se ovo dešava kad se IP adresa promjeni. Tad ili moram modem iz struje ugasiti pa upaliti i onda sve radi kako treba ili čekati 4-5 sati da samo od sebe dođe. I pojavise poruka This Ip using on another PC (ovako nešto) i onda radi sve kako treba. Modem je inboxov.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Quinlan » 05 jan 2017, 13:22

Unofficialpage je napisao/la:Imam problem sa internetom. Ovo se dešava od kad su mi stavili novi modem. Nakon određenog perioda se dešava da izgubim konekciju na nekom od uređaja, PC, laptop, mobiteli (2 mobitela), dreambox. Ovo su uređaji koje koristim. Wi-Fi očitava ili konekciju putem kabla, piše da je konektovano ali kad hoću nešto da otvorim krene i stane da loada stranicu i nakon 1-2 minute pojaviše s eporuka You are offline. Skontao sam da mi se ovo dešava kad se IP adresa promjeni. Tad ili moram modem iz struje ugasiti pa upaliti i onda sve radi kako treba ili čekati 4-5 sati da samo od sebe dođe. I pojavise poruka This Ip using on another PC (ovako nešto) i onda radi sve kako treba. Modem je inboxov.
Evo ti moja nejednostavnija ideja :mrgreen:
Udji u postavke routera i stavi stalne ip adrese za sve uređaje pa vidi da li će se to dešavati ;)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 05 jan 2017, 13:23

Unofficialpage je napisao/la:Imam problem sa internetom. Ovo se dešava od kad su mi stavili novi modem. Nakon određenog perioda se dešava da izgubim konekciju na nekom od uređaja, PC, laptop, mobiteli (2 mobitela), dreambox. Ovo su uređaji koje koristim. Wi-Fi očitava ili konekciju putem kabla, piše da je konektovano ali kad hoću nešto da otvorim krene i stane da loada stranicu i nakon 1-2 minute pojaviše s eporuka You are offline. Skontao sam da mi se ovo dešava kad se IP adresa promjeni. Tad ili moram modem iz struje ugasiti pa upaliti i onda sve radi kako treba ili čekati 4-5 sati da samo od sebe dođe. I pojavise poruka This Ip using on another PC (ovako nešto) i onda radi sve kako treba. Modem je inboxov.
Otvori command prompt, kucaj ipconfig /release, sacekaj 5 sec enter a onda ipconfig /renew i opet enter.

To je ovaj problem http://www.makeuseof.com/tag/whats-ip-conflict-resolve/
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 05 jan 2017, 13:24

High je napisao/la:
beden je napisao/la:
High je napisao/la:Kako u nekom programu, recimo u Photoscapeu, zalijepiti tekst na japanskom jeziku? Kad kopiram taj tekst i zalijepim ga u tom programu, samo mi pokaže upitnike. Ima li ko da bi mogao pomoći?
Probaj u IrfanView - idi na Edit-Insert text - u okviru zalijepi
Ne može ni to. :roll:
Pa promjeni tastaturu na japanski u postavkama pa probaj :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 jan 2017, 13:33

Hvala obojici. Uradio sam sad ipconfig /release pa ipconfig /renew, nije mi bilo na mobitelu wifi sad ima pa vidjet ću hoće li se opet dešavati. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 jan 2017, 13:37

mandraX je napisao/la:Treba mi mala pomoć od ovih gamer-a. :)

Jaran me mori žestoko u zadnje vrijeme da mu nađem neku mašinu da može gurat' GTA V i slične igre, pa sam mu našao nešto, al' neću da se zaletim pa uzmem nešto da ne može, ode sve po meni. :mrgreen:

Ovo sam našao:

DQ675W - Intel ploča
i5 - 661 - 3.33 GHz
1TB HDD
6GB DDR3 RAM
Grafika AMD Radeon HD 6850 1GB DDR5 128bit http://www.amd.com/en-us/products/graph ... 6000/6850#
LC napajanje 450W

Šta mislite?
teško da će moći.. mislim, pokrenut će, ali performance će biti dosta slab

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2017, 13:43

viKK je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Treba mi mala pomoć od ovih gamer-a. :)

Ovo sam našao:

DQ675W - Intel ploča
i5 - 661 - 3.33 GHz
1TB HDD
6GB DDR3 RAM
LC napajanje 450W

Šta mislite?
teško da će moći.. mislim, pokrenut će, ali performance će biti dosta slab
Šta je problem, grafa? Mislim da bi ovaj procesor trebao biti sasvim ok... :hmmmmm:

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 05 jan 2017, 13:52

Stavi budžet pa nek ti miki, asteriks i ostali sklope najbolje za te pare ;)

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 jan 2017, 13:56

mandraX je napisao/la: Šta je problem, grafa? Mislim da bi ovaj procesor trebao biti sasvim ok... :hmmmmm:
koliko se sjećam (a nažalost već neko vrijeme nemam vremena da se bavim i ostanem up-to-date sa tehnologijom i računarima), i5 661 je poprilično stara generacija procesora, gledajući specifikacije, sumnjam da će naročito dobro obavljati posao, makar što se GTA V tiče, a pogotovo zahtjevnijih igri.. (ne mora uvijek značiti da ako stoji "i5" u imenu da je i dobro). svakako i ta grafička kartica jedva ispunjava standarde za te moderne igre. ne isplati se ni kupovati je u ovom trenutku, s obzirom kakav će hardware pc igre zahtijevati kroz par godina. nisi rekao kolika je uopšte cijena ove konfiguracije, pretpostavljam da nije naročito skupa?

nek ti neki od ovih forumskih znalaca pokuša sastaviti neku bolju konfiguraciju, ima ovdje tipova koji znaju pružiti sjajnu pomoć u vezi toga

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 05 jan 2017, 14:02

Prva generacija i5 procesora.. ništa posebno, rekao bi da je za 10-20% bolji od Q serije. Daj napiši nam koliko para može prijatelj dati za računar pa ćemo sastavljati, ili probati naći bolji polovan.
4.10.2009.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 jan 2017, 14:44

Jel negdje mogu sa neta skinut Word, moram radit maturski a nemam ni kuceta ni maceta... Jel se to mora sa CDa instalirat il ima neka karafeka da se to skine?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 jan 2017, 14:45

Ovaj lik je za tu gore konfiguraciju tražio nekih 350KM, tako nekako bi i ovaj htio platit' sad, do 400 možda...eh jedino ako ima neka radnja gdje može na rate bio bi spreman ići do nekih 550KM.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 05 jan 2017, 15:06

Kaunas je napisao/la:Jel negdje mogu sa neta skinut Word, moram radit maturski a nemam ni kuceta ni maceta... Jel se to mora sa CDa instalirat il ima neka karafeka da se to skine?
Pa torrent

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 05 jan 2017, 18:34

Poz ljudi ovo nije pitanje direktno vezano za PC ali ne znam gdje drugo da pitam :
Da li neko od vas ima Skrill mastercard, ja otvorio racun i sve verifikovao i ne vidim opciju da narucim njihovu karticu ? :|
A karticu od netellera ne mogu koristiti od 24. novembra.

High

Post Postao/la High » 05 jan 2017, 22:44

Može li mi se javiti neko ko bi mi uradio izgled letka? Ne treba nešto previše - samo dvije varijante; A3 i A5 format, sa grbom kluba.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 jan 2017, 21:35

High je napisao/la:Može li mi se javiti neko ko bi mi uradio izgled letka? Ne treba nešto previše - samo dvije varijante; A3 i A5 format, sa grbom kluba.
Pa najbolje bi bilo da to ti uradis, nije to tesko, mozes u Paintu. Stavis određenu podlogu, imas fontove za pisanje, ubacis sliku koju hoces, isprinataj i etoo :mrgreen:
Mia San Mia

maha1
Kontakt:

Post Postao/la maha1 » 07 jan 2017, 10:02

ako moze neko da pomogne!ima sam windows 7 na racunaru i presao sam na windows 10 stim da sam imo nekoliko zahtjevni igrica instalirani koje su na sedmici normalno radile ,a sad na desetci jako puno stekaju(stopaju) ako zna neko u cemu je problem HVALA!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 jan 2017, 13:21

Ima li neki (besplatan) program gdje mogu 'zalijepiti' prijevod na video? Ne ono da ga moras aktivirati, vec bas da bude na videu odmah...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.