Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
To uopste nije bila njihova prva sezona kad su uzeli scudeto. Ovo sto radi Milan je tipično za Borusiju i slične klubove.
Kim i Kvaratschelia. Moram li dalje nabrajati ? Ako preplatis nekog igraca ne mora znaciti da ces dobiti instant rezultate a isto tako ako kupis igraca za sicu ne znaci da je los i da nema potencijal. PSV doveo Xavi Simonsa za 4-5 miliona a sad vrijedi 40-50.jasmin10 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 12:49I kad su ih tek kupili bili su solidni igrači koji su kasnije postali odlični igrači. Ako je Milanu cilj biti razvojni klub onda okej, ovo im je dobar potez.meepo je napisao/la: ↑24 jun 2023, 12:33Tonali , Leao , Theo i Maignan su placeni oko 80 miliona.jasmin10 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 08:18Ali u kojem svijetu živite ako mislite da se sada mogu dovesti 3 kvalitetna igraca za 80 miliona ?
Ne možeš prodati odličnog igraca i misliti da si postigao nešto ako dovedeš kao zamjenu 3 solidna igraca. Možda je to dobar potez Borusiji ali ne i Milanu. Barem Milanu koji želi da se vrati u evropski vrh.
A sta radi Inter recimo, isti qurac kao i Milan, samo besplatno igrace dovode, prodali Lukakua za 120 mil i nikoga doveli nisu tj nisu ni milion potrosili vec samo igrace na ugovor
Italija je takva kakva jeste daleko od EPL i to je cinjenica
I koji je sljedeći korak ? Napoli će ostati bez te dvojice, a PSV bez Simmonsa. I tebi je to okej da Milan isto radi ?
Ne bi ni ja Tonalija al ko me pitaBiscione je napisao/la: ↑24 jun 2023, 10:44Deff bi imali duplo jači vezni red kad bi za te pare doveli Fratessija i Sergeja ali nije talijanskim klubovima cilj da toliko ulažu u ekipu, max će dovesti jednog od njih. I mi prodali Lukakua za 120 i doveli Džeko za 0 kao zamjenu. Budući kapetani se ne prodaju osim ako me izraze želju, ja Barellicu ne bih dao ni za 150.
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Italijani nikako da izađu iz 90ih godina prošlog vijeka. I zato kaskaju za Englezima. U svemu kasne i u svemu su spori.Biscione je napisao/la: ↑24 jun 2023, 10:44Deff bi imali duplo jači vezni red kad bi za te pare doveli Fratessija i Sergeja ali nije talijanskim klubovima cilj da toliko ulažu u ekipu, max će dovesti jednog od njih. I mi prodali Lukakua za 120 i doveli Džeko za 0 kao zamjenu. Budući kapetani se ne prodaju osim ako me izraze želju, ja Barellicu ne bih dao ni za 150.
Da se nas pitali Tonali ne bi išao nigdje ni za 180M. Ali šta mi tu možemo? Danas Tonali za 80M, sutra Theo za 100M. Preksutra Barella za 80M itd itd. Poenta je jasna.
Milan sa 80M itekako može naći 3 odlična igrača za jačanje, ali je upitno koliko su zapravo sposobni za to. Jer zasada Moncada se nije pokazao. Vrhunski skaut, ali još nikad nikoga nije potpisao.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Znam da ne bi vi navijači pristali na to, ne bi ni Berlusconi svojevremeno ali prošla su ta vremena kad su vlasnici talijanskih klubova bili prije svega navijači i sve bi dali da im ekipa bude što jača. I ja se bojim za naše buduće kapetane (Bastoni, Barella i Lautaro), nek prodaju sve ostale al ovu trojicu moraju zadržat pod svaku cijenu
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- Juventinisimo
- Kontakt:
Agnelli je izasao, vukao i vas, milaniste i interiste, samo ste mu zabili noz u ledja vec drugi dan...a da niste, ni FIGC ne bi mogao nista..ni nama ni vama...Romagnoli13 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 17:41Italijani nikako da izađu iz 90ih godina prošlog vijeka. I zato kaskaju za Englezima. U svemu kasne i u svemu su spori.Biscione je napisao/la: ↑24 jun 2023, 10:44Deff bi imali duplo jači vezni red kad bi za te pare doveli Fratessija i Sergeja ali nije talijanskim klubovima cilj da toliko ulažu u ekipu, max će dovesti jednog od njih. I mi prodali Lukakua za 120 i doveli Džeko za 0 kao zamjenu. Budući kapetani se ne prodaju osim ako me izraze želju, ja Barellicu ne bih dao ni za 150.
Da se nas pitali Tonali ne bi išao nigdje ni za 180M. Ali šta mi tu možemo? Danas Tonali za 80M, sutra Theo za 100M. Preksutra Barella za 80M itd itd. Poenta je jasna.
Milan sa 80M itekako može naći 3 odlična igrača za jačanje, ali je upitno koliko su zapravo sposobni za to. Jer zasada Moncada se nije pokazao. Vrhunski skaut, ali još nikad nikoga nije potpisao.
Ljudi gledaju FIGC kao nekog ko dijeli "pravdu", raduju se tome, a oni su uradili jedno veliko nista za serie A vec 20+ godina..samo treba otvoriti oci..
Vrijeme ce pokazati koliko ce se sve odraziti na serie A...predvidjam da nece biti veselih nekoliko godina..

UEFA je dala mrvica talijanima u zdrijebu polufinala sa Benficom...slijedece godine ako 1/2 izadju iz grupa

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Taj je mogao uvuci nekoga samo u zatvor i nista vise, lopov k'o lopov 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Da, ali za njegove vladavine dolazile su zvijezde u Torino. Ronaldo, De ligt i slični. Kad će Seria A biti ponovno atraktivna, a Milan, Inter i ovaj sadašnji Juve, dovoljno jaki kao Agnellijev Juve, pa privući jednog od najvećih igrača (bez obzira što je bio u kasnim godinama) ili generacijskog talenta kao što je De Ligt uzeti drugim velikanima ispred nosa?
Misliš da su Perez, Laporte i slični nešto pošteniji od Agnellija, a da se Real i/ili Barca ne bi proveli slično kao Juve, da su kojim slučajem u Seriji A? Bojim se da sve talijanske klubove čeka sudbina Bundeslige, ali bez Bayerna, odnosno sudbina BVB-a i sličnih razvojnih klubova.
Berlu je sve predvidio.
Akcenat je ovdje na druge stvari, nebitno...Voland je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:55Da, ali za njegove vladavine dolazile su zvijezde u Torino. Ronaldo, De ligt i slični. Kad će Seria A biti ponovno atraktivna, a Milan, Inter i ovaj sadašnji Juve, dovoljno jaki kao Agnellijev Juve, pa privući jednog od najvećih igrača (bez obzira što je bio u kasnim godinama) ili generacijskog talenta kao što je De Ligt uzeti drugim velikanima ispred nosa?
Misliš da su Perez, Laporte i slični nešto pošteniji od Agnellija, a da se Real i/ili Barca ne bi proveli slično kao Juve, da su kojim slučajem u Seriji A? Bojim se da sve talijanske klubove čeka sudbina Bundeslige, ali bez Bayerna, odnosno sudbina BVB-a i sličnih razvojnih klubova.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Lopovi su svi u fudbalu, samo sto neki budu uhvaceni, neki legalno kradu, neki imaju dobre veze pa se ne progone. Ne postoji postena njuska u fudbalu kakav pratimo, tako da ti je prica da je agnelli vakav nakav i samim tim lose sve za sta se zalagao ukljucujuci superligu bezveze.
Vrijeme ce pokazati koliko je taj isti lopov agnelli bio ispred vremena.
Vrijeme ce pokazati koliko je taj isti lopov agnelli bio ispred vremena.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Reče čovjek koji je imao bezbroj ponuda da proda Milan na vrijeme ali je bio tvrdoglav i zadržao klub 6-7 godina previše. Odnosno reče čovjek kojeg je Maldini "molio" da te iste 2007 nakon osvajanja LPa, dovede 4-5 mladih i kvalitetnih igrača kako bi Milan imao jak tim barem još par godina nakon toga. Ali i to je odbio.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Uživam u brodolomima A i mlade repke. Kad na sve to dodas 3 poraza u finalima u koja italijani ne znaju ni kako su dosli - ljepota.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Rece covjek koji je Milan spasio bankrota i od njega napravio giganta. Rece covjek koji je s Milanom uzeo 29 trofeja. Samo plastican fan moze sta prigovoriti Berlusconiu i okriviti ga za nesto.Romagnoli13 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 23:21Reče čovjek koji je imao bezbroj ponuda da proda Milan na vrijeme ali je bio tvrdoglav i zadržao klub 6-7 godina previše. Odnosno reče čovjek kojeg je Maldini "molio" da te iste 2007 nakon osvajanja LPa, dovede 4-5 mladih i kvalitetnih igrača kako bi Milan imao jak tim barem još par godina nakon toga. Ali i to je odbio.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zamislite ubjedjivanje familije i agenta prema Borzi da uzme 100 miliona, a on onako otresit i glup nece. To je bio slom zivaca sigurno, mozda su ga i prevarili na neki nacin da potpise.
Je Roma odigrala finale le za onu stvar, ali isto treba biti realan i reci da je i sudjenje bilo za onu stvar. Ali treba biti malo i realan, **** do finala se doslo preko Salzburga, nezgodna ekipa ali ok nista posebno, baski iz San Sebastiana igraju fudbal i igrat ce lp u nadolazecoj sezoni, Feyenoord je prvak Nizozemske, Leverkusen sasvim solidan u dr. polusezoni, ako me sjecanje dobro sluzi uzeli su Bayerna kuci i imaju nekolicinu opasnih igraca. Nisu timovi bas sama krema, ali pricamo o le, mozda subjektivno misljenje ali Roma je dosla do finala ne tako lakim putem, daleko da se zalutalo u finale. I pored gadljive igre i postavke Mourinha, trofej bi se uzeo da je sudjenje bilo fer. Mada samo ti uzivaj, nema sta da se lazemo i meni je godra kad je juve gubio, inter sad, za fiorentinu bmk.
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.