FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MinjonKocka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MinjonKocka » 31 okt 2012, 21:48

likusa je napisao/la:Nista valja mi se nadat da ce bit na Kosevu pred tekmu :?
Ma bice bona sigurno, ako nista uzet cu ti ja pa ti dati kad dodjes u Sarajevo :)
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 31 okt 2012, 21:50

zeljocity je napisao/la:
MinjonKocka je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:znači perverzija samo takva

http://fkzeljeznicar.ba/intervju-hadis-zubanovic/

poslije ovoga staje sva moguća diskusija. vrijeme staje. samo uživaj
bolji intervju odavno ne pogledah, savrsenstvo. Koliko slikovito opisuje samo jedan napad, ko ga nikad nije gledao moze stvoriti sliku u glavi...da ne pricam o tome kako lijepo opisa "sirenje istine o Bosni" i sve sto se desavalo oko toga, zbog cega nam je taj gol vazniji od svih ostalih titula. Hadise, kapa do poda, bio i ostao kulturan, pametan i NAS.
Vrijedi samo zbog ovoga navijati za Želju! Da smo sve utakmice od ove do danas izgubili, vrijedi! ;)
Dobro kazes Kemale Kostrebicu :mrgreen:
:lol: :lol: tamam htjedoh napisat :D
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 31 okt 2012, 21:55

Odličan intervju. Hadis je uspio reć o svemu pomalo, o sebi, o zlatnoj generaciji u kojoj je igrao, o filozofiji samog kluba, a i o trenutnom stanju u klubu. Da je intervju trajao još sat vremena ne bi mi bilo žao pogledat jer budi taj neki rivalitet pred ovaj derbi, rivalitet, ne mržnju. Dok se pojedinci takmiče kako će se svojim navijačima uvući u .... podcjenjivačkim izjavama prema osvajaču duple krune, iz našeg tabora sve ide umjereno, šampionski.
Zakuhava se pomalo, euforija je tu, od sutra su i karte aBd, još da dođe pobjeda aBd i sve će bit za 10!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 31 okt 2012, 22:18

Ultras1921 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
MinjonKocka je napisao/la: bolji intervju odavno ne pogledah, savrsenstvo. Koliko slikovito opisuje samo jedan napad, ko ga nikad nije gledao moze stvoriti sliku u glavi...da ne pricam o tome kako lijepo opisa "sirenje istine o Bosni" i sve sto se desavalo oko toga, zbog cega nam je taj gol vazniji od svih ostalih titula. Hadise, kapa do poda, bio i ostao kulturan, pametan i NAS.
Vrijedi samo zbog ovoga navijati za Želju! Da smo sve utakmice od ove do danas izgubili, vrijedi! ;)
Dobro kazes Kemale Kostrebicu :mrgreen:
:lol: :lol: tamam htjedoh napisat :D[/quote]

:D :D ;)

biće rakije, samo nek se pobijedi!

fakat nas je Zuban zadužio, svaki put skačem i slavim kad god pogledam, ko da je prenos uživo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 okt 2012, 23:24

Uh dobro je počela radit stranica Želje,volio bih da se nastave ovi razgovori sa legendama kluba.Volio bih da se napravi neki sa Babom,Mešom ili nekom drugom legendom,jer fakat je zanimljivo slušat ove anegdote iz onih ljepših vremena.Koga bi volili za sljedeći razgovor?

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 31 okt 2012, 23:26

braco je napisao/la:Uh dobro je počela radit stranica Želje,volio bih da se nastave ovi razgovori sa legendama kluba.Volio bih da se napravi neki sa Babom,Mešom ili nekom drugom legendom,jer fakat je zanimljivo slušat ove anegdote iz onih ljepših vremena.Koga bi volili za sljedeći razgovor?
Amara Osima i onako konkretno neka nam prica o planovima za buducnost. Znaci interesuje me njegova vizija u narednih 5god.

By the way Koldzo cisto da ga podsjetimo na obecanje.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 31 okt 2012, 23:36

Zar nije trebala nekad sad i nova stranica ili novi dizajn da legne, mislim da je neko spominjao?
A koga za idući razgovor, najbolje da izvuku nekog iz naftalina... volim iznenađenja pa ne bih da priželjkujem. :D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 31 okt 2012, 23:38

Ma bice bona sigurno, ako nista uzet cu ti ja pa ti dati kad dodjes u Sarajevo :)
neofirno joj se nabaca :D ima uzimao sam ja jednom imas karti i gore kod onog cikice pitara, kad uzmes pitace te kakav jug i dace ti kartu, pitarcina zato ja volim gore uzeti :D
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 31 okt 2012, 23:41

Uzmes i meni i ja te castim kafom :mrgreen: :mrgreen: .

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 31 okt 2012, 23:53

Željo Šampione
:)
" onclick="window.open(this.href);return false;
Brkica

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 nov 2012, 03:05

Uf kad god gledam ovaj Zubanov gol pomislim da ce promasiti...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 01 nov 2012, 11:02

Malo o Eldaru..Dobili ste dobrog i kvalitetnog igraca Eldara Hasanovica koji je prosao sve selekcije Zelje,malo lutao vani,malo po nasoj ligi i sada je tu.. Dugo vremena bio kapiten mlade repke U 15, U 17 a zajedno s Kvesicem,Viscom,Stevanovicem,Harisom Handzicem cinio okosnicu ekipe U 19,U 21 . Kratko svaka cast Gosp.Osimu i ZELJI jer misle na svoju djecu toliko !!!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 01 nov 2012, 11:23

Pilav sudija ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 01 nov 2012, 11:49

On i Aleckovic topla braca sa Irfanom R. :D

Ali mi cemo sutiti na ovakav izbor sudija, mogu misliti kakvo bi medijsko silovanje bilo da su imenovali Vukasovica za glavnog sudiju.
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 nov 2012, 12:00

MinjonKocka je napisao/la:On i Aleckovic topla braca sa Irfanom R. :D

Ali mi cemo sutiti na ovakav izbor sudija, mogu misliti kakvo bi medijsko silovanje bilo da su imenovali Vukasovica za glavnog sudiju.
ma znaju i puteri da ne mogu da nas pobjede na 11 protiv 11. ovako oni imaju i 12.igraca i opet ce na kraju pop.usiti foru...

pa prije ce vukasovic dosuditi vise penala za sarajevo u jednoj utakmici nego pilav za zelju u cijelo sezoni... a jbg... sad igramo protiv 12 igraca... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 nov 2012, 12:04

Ne sekiram se ja za sudije jer znam da smo zrelija ekipa od pitara sto cemo i pokazati, a ne kao oni samo prozvani "najbolji tim u drzavi".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 01 nov 2012, 12:09

Nadam se da nećemo ući u utakmicu kao na prošlom derbiju. Amar je uspio da igraćima nametne filozofiju da na svakom terenu igraju svoju igru odnosno da nametnu svoj neki kont kao da igramo na Grbavici. Čak je na strani protiv slabijih ekipa i lakše doći do pobjede. Rezultat svega toga je da mi možemo izgubiti par tekmi godišnje maksimalno.
Međutim, ima par protivnika u ovoj ligi gdje to baš ne ide uvijek. Pitari su sigurno jedni od tih. Zbog toga mislim da bi trebali malo defanzivnije odigrati nego inače da nam se ne bi dešavale situacije kao prošli put. Izgubiš loptu na 40 m od od gola i primiš go ni iz čega. Pitari nemaju adekvatnog rješenja za neke zatvorenije varijante jer nemaju nikakvu igru. Sve se zasniva na hoće li Said proći sam tri igrača ili će Belošević opucati sa 30 metara. Oni igraju mahalski jer realno Jović je amater za Amara u svakom pogledu. Pogotovo, što se on najmanje pita ko će mu igrati za razliku od Amara gdje niko, ali baš niko nije siguran.
Naravno, uvijek ostaju golovi iz prekida gdje u zadnje vrijeme imamo poprilično problema. Čini mi se da je i Antoloviću prekid slabija strana, a i odbrana je nekako previše opuštena, pogotovo bez Kerle. I zadnja utakmica sa Olimpikom je pokazala ovo o čemu pričam. Dvije najveće šanse Olimpik je imao iz prekida, Antoloviću ispade lopta i sl.
S druge strane, defanzivnijom varijantom teško možemo do gola iz igre jer Adilović je spor, mlitav i nedovoljno tehnički potkovan da može sam bilo šta uraditi. Napadač tipa Dialibe bi gore napravio dar-mar.
Treba odigrati mudro, strpljivo i dobiti ih njihovim oružjem, iskoristiti neku grešku, neki prekid i slično. Mislim da ne treba pokušavati graditi neku igru jer oni će kao i obično igrati požrtvovano da krajnjih granica, nerijetko i grubo tako da u takvim okolnostima nema potrebe glumiti nekakvu ekipu kad realno smo trenutno mi daleko od toga. Ukratko, odigrati nešto slično kao protiv Širokog u finalu Kupa ili kao protiv Borca par puta u onim prekinutim utakmicama. Nama je i remi OK jer do kraja bi trebali dobiti sve. Velež kući ne bi trebao biti problem, Širokog dobiti ako ništa na snagu, Leotar nam je dužan bodove i to je to, dovoljno za jesenju titulu. Proljeće ko proljeće, malo se dotegnut', pojačati na nekim pozicijama i lagano dupla.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 nov 2012, 12:18

Pa pitari igraju samo na nabijanje, i proturanje lopte iza ledja odbrane.. To im i uspijeva zbog toga sto vecinom odbrane stoje visoko, pa neko istrci kontru... Mislim da treba nize postaviti stopere, a bekovima ograniciti kretanje takodje, a postaviti brza krila kojih imamo na pretek... Ako nam ne dadnu gol u prvom poluvremenu, onda mozemo se malo aktivnije ukljuciti u napad jer ce umrijeti kako ce se polomiti do tad... GAZI GAZI PITARE
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 01 nov 2012, 12:21

E tako nekako, bio si konkretan za razliku od mene.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 nov 2012, 12:27

Ako sam u nešto siguran od kako se Amar vratio, to je, da on zna postaviti ekipu kako da igra na rezultat. KUP je živi dokaz, gdje nismo poraženi pojma nemam od kada. Tako da očekujem neku zatvoreniju varijantu, gdje ćemo im ubit' i onako lošu igru u polju. Što se kaže, igrat' na bod, a ako se ukaže prilika zgrabiti sva tri, bitno je samo ne izgubiti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.