Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

deno_TM87
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la deno_TM87 » 16 okt 2023, 15:16

Avdiivka, operativna situacija.
U selu Pervomaiske Ukrajinske oružane snage odbile su sve napade ruskih postrojbi. Međusobno topničko granatiranje se nastavlja.
Pozicijske bitke nastavljaju se južno i jugoistočno od sela Severne. Bez promjena.
Južno od AvdIIvke odbijeni su svi ruski napadi u smjeru ulice Soborna. Bez promjena.
U smjeru gomile otpada Avdiivka, rusi nastavljaju s napadima, ali broj napada i broj napadača značajno je smanjen. Vrijeme je također napravilo svoj utjecaj.....
Zapadno od sela Krasnogorovka, ruske postrojbe nastavljaju napade u smjeru željezničke pruge, na područje sjeveroistočno od Stepova.
Nakon niza neuspjelih napada na deponij Avdiivka, rusi vrše pregrupiranje postrojbi u pokušaju proboja do željezničke pruge
Kako reče patuljak, sve više prelaze u "aktivnu obranu".....

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 16 okt 2023, 15:18

Ruski oporbeni list "The Insider" otkrio je dokument prema kojem ruska vlada masovno kupuje i implementira opremu koja će omogućiti zatvaranje YouTubea, WhatsAppa i svih servisa i stranica u zemlji koji se ne sviđaju vlastima.
Kineski stručnjaci u tome pomažu Kremlju, posebno razvijaju sheme koje bi mogle blokirati pristup zabranjenim internetskim resursima čak i putem VPN-a.
Ništa čudno, povratak u 19 stoljeće je očekivan u rusiji....a sada čitajte pažljivo....
80% rusije i njenih građana još uvijek ŽIVE "u 19 stoljeću", još uvijek u raznoraznim "kolhozima", iz kojih nikada nisu niti izašli....ranije pod diktaturom Staljina, danas Putina.
Za tih 80% stanovnika rusije ništa se ovim neće promijeniti.....jer oni niti nemaju internet, niti znaju što je to. Njima će politički komesari na sastancima u zadrugama i kolhozima reći kako treba raditi i živjeti i to je to. Krumpira će uvijek imati.....
Ove zabrane će se odnositi na one u Moskvi i St.Petersburgu.....koji su barem malo osjetili "slast" i prednosti demokracije, korištenje interneta i prije svega - WC školjke.
Njima patuljak želi kontrolirati mogućnost informiranja i razmišljanja svojom glavom, vratiti i njih prema 19 stoljeću.
Jer uljuljkan u svoju moć i mržnju ne shvaća osnovne postulate razvoja ljudskog društva a to je napredak i težnja ka boljem i lakšem. Jednom kada čovjek ili dio naroda osjeti da može bolje, kvalitetnije i lakše živjeti, raditi i komunicirati, tada je kasno za kontrole i povratak u mrak civilizacije 19.og stoljeća.
I zato patuljak neće uspjeti, dovoljno je taj dio ruskog društva educiran da će naći brzo načina da sve to zaobiđe i ignorira.
Bude li krenuo sa represalijama prema tom dijelu društva, dio njih će vjerojatno pružiti "nekakav" otpor, iako to u rusiji jednostavno utopistički zvuči.
Ali neka, vidjeti ćemo, kažu ljudi "kamen po kamen - palača, zrno po zrno - pogača".....ja bih nadodao "represalija po represalija - pobuna"
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 okt 2023, 19:24

https://www.klix.ba/sport/nogomet/igrac ... /231016148

Svabe opasno dudlaju cionisticku kurcinu. Dzaba se trudite jer vam nikada nece oprostiti 6. miliona ubijenih.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 16 okt 2023, 19:37

Brojka ubijene palestinske djece vec je presla 1000. Ljudi moji je li normalno da za par dana pobiju 1000 djece, pa ovim tempom bi za godinu dana rata pobili 50 000 djece. Ovo je brutalan genocid!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 okt 2023, 22:13

Bravo za ovog debila u Brirelu, sada će Izraelcsamo jop veću podršku imati

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 okt 2023, 22:46

Taj je sigurno proslu subotu na ulicama slavio Hamasov pokolj, pa onda koji dan kasnije protestovao protiv nasilja nad Palestincima. Jos jedan u nizu tzv. boraca za slobodnu Palestinu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 okt 2023, 22:49

Sve dok je ovakvih scena Zapad nikad nece pomoci Palestinu, niti bilo kog drugog ko ima ista vezano za terorizam. Nikad, i nikad niti treba ocekivati nesto specijalno od istih.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 okt 2023, 22:56

Jučer onaj ''čovjek'' nasmrt izbo dijete od 6 godina i majku teško ranio iz razloga jer su muslimani, večeras ovaj pomahnitali terorista puca po Briselu ničim izazvan.. nikad neću shvatiti takve bolesne mozgove sjeme im se zatrlo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 16 okt 2023, 23:02

MortemHz je napisao/la:
16 okt 2023, 22:56
Jučer onaj ''čovjek'' nasmrt izbo dijete od 6 godina i majku teško ranio iz razloga jer su muslimani, večeras ovaj pomahnitali terorista puca po Briselu ničim izazvan.. nikad neću shvatiti takve bolesne mozgove sjeme im se zatrlo
Mediji, politicari
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 okt 2023, 23:04

Nema lik veze s Hamasom, vec je iz ISIS-a koji je neprijatelj HAMAS-a. Ali naravno Epidaurus i ostali delegati jedva cekali srati po Palestini i Islamu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 okt 2023, 23:07

Zapad ne zna s kim ima veze ili nema, ali zna da je musliman (formalno/pravno ne mora ni biti ali dolazi iz te zajednice), sto odmah pravi stetu onome ko god se tako deklarise.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 okt 2023, 23:11

Ma jasta, sigurno je tugovao kad je Hamas poklao izraelske civle i o nemuslimanima misli sve najbolje :rol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 okt 2023, 23:12

sljivo je napisao/la:
16 okt 2023, 23:07
Zapad ne zna s kim ima veze ili nema, ali zna da je musliman (formalno/pravno ne mora ni biti ali dolazi iz te zajednice), sto odmah pravi stetu onome ko god se tako deklarise.
Zna Zapad sve, samo sto selektivno sve rade. Tako ce ispasti da je ovaj s HAMAS-om a ne sa ISIS-om kojeg je
btw Izrael zestoko podrzavao. Njihovi politicari i mediji i jesu ovo odveli na dosta veci nivo sa svojom subjektivnoscu i licemjerjem.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 16 okt 2023, 23:17

Čuj nije HAMAS već ISIS. :rol:

Veika razlika u pm, šta ovi prvi ne dižu ruke prije sedžde pa se zbog toga razlikuju od ISIL-a ? :tokralju:
it's football day

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 okt 2023, 23:21

Ne samo mediji, javnost to tako percipira. Ti iz ove perspektive mozes ocjeniti ko je sta, Evropljanin, i Amer ne mogu. Oni to ne poznaju. Njima je svaki musliman isti, bio hamas ili isis. A onaj ko radi teroristicke akte toga mora biti svjestan, on nanosi stetu svim muslimanima, svim, i kad se to desi to vise niko nikad ne moze vratiti na stanje prije toga. I onda se cude svi sto je takav odnos prema mislimanima.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 16 okt 2023, 23:22

Eno kmece u Svedskog zbog napada.

2 Belgijanca > 500 palestinske djece. Majku vam **** licemjernu

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 okt 2023, 23:26

Brokula je napisao/la:
16 okt 2023, 23:02
MortemHz je napisao/la:
16 okt 2023, 22:56
Mediji, politicari
Ma džaba sve, ti ako si normalna osoba tebi da bog kaže nešto što nije ok ti to ne bi uradio a ne neki mediji ili političari.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 okt 2023, 23:27

Baboon je napisao/la:
16 okt 2023, 23:17
Čuj nije HAMAS već ISIS. :rol:

Veika razlika u pm, šta ovi prvi ne dižu ruke prije sedžde pa se zbog toga razlikuju od ISIL-a ? :tokralju:
Ogromna je razlika genijalac jer ISIS nema veze s Palestinom i nije nikakvo opravdanje za ubijanje hiljada civila u Gazi. ISIS su podrzavali Amerikanci i Izraelci pola rata, pa kasnije se okrenuli protiv njih. Finansirali ih, davali im oruzje.

@sljivo
Takav je odnos uvijek bio prema muslimanima koji im ne odgovaraju. Samo podobni su ok ili oni od kojih imaju koristi. Da mi recimo zaguzvamo sa Izraelom i od nas bi pravili gofna i teroriste. Pa bi iskopavali Abu Hamze iz rata da to pravdaju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 okt 2023, 23:28

Tekashi je napisao/la:
16 okt 2023, 23:22
Eno kmece u Svedskog zbog napada.

2 Sveda > 500 palestinske djece. Majku vam **** licemjernu
Normalno da ce plakati za svojim. I meni je drazi neko moj neko 10 drugih, kao sto mi je drazi bosnjo od 10 palestinaca, to je valjda normalno, to je valjda sto dijelimo mnogo toga zajednickog. Posto sa palestincima nismo u konfliktu da biram stranu, meni je zao i palestinaca (da me copor ne bi napao da sam ****).

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 okt 2023, 23:40

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.