Dzoni je napisao/la:
Nego ima li neki objekat u Zenici da se pusta hip-hop?
Ja za ovih svojih 25 godina jos nenaletih
vjeruj da nema ima rock kafana a nema nesto gdje se pustaju rap stvari .. bas sam razmisljao kako bi bilo da se otvori neki objekat sa hip hop muzikom i mislim da bi radila dobro jer poznajem doooooosta raje koja slusa tu muziku i prije bi došli tu nego li u Ultru,Randers,Biznis .. ali eto nek mi imamo Rock
Znao sam ja prije banut s rajom u Rock pa navijemo za 3-4 marke repčugu na jukeboxu i ispraznimo objekat za 20 minuta.
Slatinash_7 je napisao/la:Ne pisem cesto ovdje,zapravo nikada ali kao neko ko je dugo uzivao u hip hopu i svime sto ide uz to moram napisati nesto oko sve ove polemike..Mislim da nema nikakve potrebe da hip hop ili rap dijelimo na nove i stare skole,kao sto za time nema potrebe dijeliti niti jedan drugi muzicki zanr,hip hop je hip hop,potreba da iskazes svoj neki bunt,prikazes socijalno stanje u drzavi,kvartu ili gdje vec,da opises neki dogadjaj,da opises sebe ili nekoga a sve to uz neki flow i rimu..Toga,nazalost u ovome sto len bias i slicni nazivaju hip hopom nema,vec su tu neke ofirne rime,droge i kurave,auta i lanci,gangsta rapa vise nema,ovi ljudi se zapravo vise i ne oblace kao hip hoperi,sto je svakako bitna stavka te kulture..Nadalje,ovo sad sto ljudi snimaju je postalo takav mainstream da je to cudo,obrcu se takve pare,niko vise ne radi iz duse sto bi se reklo,snimaju se dueti sa pjevacima,pjevacicama i samoprozvanim djovima..Hip hop je kao usotalom i svaki muzicki zanr izgubio svoje korijene,izgubio se u parama,zlatu i ostalim glupostima koje za to uopste nisu vezane..Isto se desilo i folku hajmo reci,pa su Sinana i Sabana zamjenili DJ Shone,Juice ili u nekom blazem obliku Slobodan Vasic,Djani i slicni..Jana je zamjenili Mostove Lunom a folk pjesma koja te 'pogodi' bez obzira sta slusas izadje svake prestupne godine..Rock bendove poput Mettalice,AC/DC,Nirvane su zamjenili Coldplay(mada njih izuzetno postujem,ali eto nmg naci bolji primjer jbg..Carl Coxa,Jeff Millsa i ostale techno velikane koji su privlacili milione na paradi ljubavi su zamjenili Guetta,Hardwell na Tomorowlandu..Muzika je postala smijesna,cast izuzetcima naravno..
PS kad vec spomenu Millsa,ima li neko ovdje da je uopste cuo za njega i da li neko ovdje u slobodno vrijeme slusa bas techno?
PPS http://www.youtube.com/watch?v=wWJqt0u_TCs
A znaci ima ovdje jos raje koja slusa elektronsku muziku, mislio sam da sam jedini.
Sve sto si reako upravu si, muzika nije nekad kao sto je bila, fudbal nije nekad kao sto je bio i zivot isto tako, svi ce ti reci da je se prije bolje zivjelo i slusala bolja mjuza, stara dobra tehnjava, danas je to minimal koji je jako dosadan i nazalost kod vecine raje i ja ga isto nmg slusat, nekad poslusam od Carole ali i to nazor, ima danas par ljudi koji pokusavaju vratiti nas u 90-te i taj old skul kao npr. Disclosure, Duke Dumont itd. sto se tice house, a kad smo kod techna evo par traka koje se za mene himne i koje cu uvijek slusati.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Naravno to nije sve, mogao bi do sutra stavljati trake od odredjenih izvodjaca.
Pa sjetimo se onda nekad ljubavne parade , na kojima sam dosta bio, ali nazalost se desi ona tragedija u Duisburgu i ode najveca smotra elektronske scene u pm.
ovima sto slusaju rep muziku preporucio bi da malo istraze britanski rep, na prvu je onako veoma cudno, taj naglasak se veoma tesko svari na pocetku ali nevjerovatno brzo udje pod kozu, da ne povjerujes, eto vam jedna pjesmica gore kao primjer pa vi kasnije sami prosudite hocete li se baciti u istrazivanje ili ne
Slaughterhouse je podcijenjena grupa, pogotovo Royce.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
ovima sto slusaju rep muziku preporucio bi da malo istraze britanski rep, na prvu je onako veoma cudno, taj naglasak se veoma tesko svari na pocetku ali nevjerovatno brzo udje pod kozu, da ne povjerujes, eto vam jedna pjesmica gore kao primjer pa vi kasnije sami prosudite hocete li se baciti u istrazivanje ili ne
(Y)
Roots Manuva, DELS, Plan B, Foreign Beggars... ko voli nesto drugacije neka provjeri Speech Debelle, The Streets, Ghostpoet. Na Kidulthood i Adulthood soundtracks ima isto dobrih stvari.
@rob
ma ja iskreno ne priznajem taj minimal tehno kao neku vrstu elektronske muzike,jbg ili je minimal ili je tehno..Minimal iskreno mogu slusati kao neko zagrijavanje za tehnjavu,volim one instrumente sto koriste i te tehnologije,tehnicki je to savrseno pa mogu slusati..Za tehno treba edukacija jbg,nije samo 4 bobe i vozi,ja sam na tu hajmo reci edukaciju potrosio dosta para,sam isao u zagreb da poslusam Jeff Millsa i u beograd da cujem Sven Vatha i Rusha,Liebinga sam slusao 2 puta,Varelu i Baileya po jednom,cak sam cuo i Herrnana Cattanea,svi svrsavaju na njega,a lik je realno krs..Liebing dominira u zadnje vrijeme sa tim nekim njemackim tehnom,nazalost onaj pravi,detroit tehno je na izumiranju,al zalome se neke old skul partije
[youtube][/youtube]
po meni neprevazidnjena stvar a jos bi tu izdvojio i Umeka sa Gatexom i Lanicorom,u Tuzli smo ga uvijek gotivili jbg
[youtube][/youtube]
A evo i legendarnog Svena dok je jos bio u spicu,4 trake da te poderu.Sad se smirio,ipak mu je 50 godina,al groove i dalje ima prejak..Citam negdje da je Jeff Mills u Japanu otvorio salon za relaksaciju,120 dolara sat i slusas njegovu neku specijalnu muziku,ima sad neku svoju kao predstavu koju radi u muzejima sirom svijeta o nastanku i razvitku zemlje i ostalih planeta,u Americi zele da ga ubace u udzbenike kao konceptualnog umjetnika,sasvim zasluzeno!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."