Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Pa moze se napraviti krov bez stubova, ali je jeftinije sa stubovima. To je sva prica oko stubova. Imas stadione sirom svijeta i nemaju stubove po sred tribine, ali su takvi krovovi skuplji.
Ovo sa stubovima je prilicno i jednostavno za izvesti zato i jest jeftinije. Najlakse je vidjeti na primjeru Karaiskakisa kakva je to konstrukcija. Taj vanjski stub treba dovoljno cvrst oslonac da se ne urusi, a jos je njima ogromna prednost sto je krov cijelog stadiona u jednom komadu pa djeluje kao poklopac s nogama i puno je stabilniji nego da je taj krov na samo jednoj tribini.
Ovo sa stubovima je prilicno i jednostavno za izvesti zato i jest jeftinije. Najlakse je vidjeti na primjeru Karaiskakisa kakva je to konstrukcija. Taj vanjski stub treba dovoljno cvrst oslonac da se ne urusi, a jos je njima ogromna prednost sto je krov cijelog stadiona u jednom komadu pa djeluje kao poklopac s nogama i puno je stabilniji nego da je taj krov na samo jednoj tribini.

samo 2 mil eur(ostalo sve grad) je Smajlovic trazio pomoci od Federalne vlade da zaokruzi sjever i jug, na sto je federalna vlada odgovorila da je to lokalno pitanje i da ih ne interesuje, steta covjek se razboli i preseli siguran sam da bi zavrsio pricu do kraja tj podizanja juga i sjevera.
znaci jedna nabavka manje sluzbenih automobila
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- kontrasviju
- Kontakt:
Ili me nisi dobro skonto, il sam se ja pogrešno izrazio.Nisam ni mislio da bi Grbavica dobila "full" CAT 4 već bi to bila vrlo dobra CAT 3 na kojoj bi se mogle igrati utakmice reprezentacije i sve utakmice evropskih kvalifikacija,pa čak i zadnji stupanj evr.kvalifikacija(za koje bi inače trebala CAT 4) ali znamo da nam UEFA progleda kroz prste s obzirom da ni BP nije "full" CAT 4.Na to sam mislio.A ubuduće da znaš, Grbavicu dijele sitnice od CAT 3, to je rečeno na milion press conf.hlive je napisao/la:O kakvoj cat4 pricas? Grbavica nema ni cat3 jos. A sigurno nece dobiti cat4 radi terena, farbanja reflektora, natkrivanja istoka ili brojaca. Brojaci su uvjet i na cat3 ubuduce. Pricate gluposti ovdje svako malo. BP nema cat4 a ima sve to sto ti nabrajas da bi Grbavica tek trebala napraviti.kontrasviju je napisao/la:Koliko sam shvatio, što se tiče Grbavice, do utakmice u Ligi Nacija sa Sjevernom Irskom 15.oktobra će se poslije terena uraditi i nove klupe za rezervne igrače, ofarbati preostala tri reflektora, postaviti krov na istočnoj tribini, urediti vanjski izgled sjeverne tribine, dodati hibrid travnjaku te postaviti brojači karata.Takođe, krov na istočnoj tribini, brojače karata te hibrid travnjaka će finansirati savez i UEFA, sama ova tri projekta su otprilike 1,3 milion KM(Ispravite me ako griješim).I to je to sa projektima ove godine.I više nego dovoljno.Ukoliko se ovo sve uradi Grbavica dobija CAT 4.
1921
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Drama dobro izgledaavenija je napisao/la:
samo 2 mil eur(ostalo sve grad) je Smajlovic trazio pomoci od Federalne vlade da zaokruzi sjever i jug, na sto je federalna vlada odgovorila da je to lokalno pitanje i da ih ne interesuje, steta covjek se razboli i preseli siguran sam da bi zavrsio pricu do kraja tj podizanja juga i sjevera.
znaci jedna nabavka manje sluzbenih automobila
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- svrakino1921
- Kontakt:
Ja koliko znam i Federalna vlada je pomogla u rekonstrukciji Bilinog polja a mozda i grijesim
Na celu te vlade je tad bio rahmetli gosp.A Hadzipasic
Na celu te vlade je tad bio rahmetli gosp.A Hadzipasic
Ako moze jedan Crystal palace i Fulham imatgi stubove na tribinama sto ne bi mogao i zeljo heheh a u ostalom nije to toliko ni lose ipak su stubovi u gornjem dijelu tribine pa se nece ni vidjeti a bolje imati bilo kakav krov nego nikakav jbg

- JavierBosnia
- Kontakt:
Od ovog smo daleko godinama, ipak se trebaju raditi jos 2 tribine, po svemu najvece i najzahtjevnijeJaskoBiH je napisao/la:Ako moze jedan Crystal palace i Fulham imatgi stubove na tribinama sto ne bi mogao i zeljo heheh a u ostalom nije to toliko ni lose ipak su stubovi u gornjem dijelu tribine pa se nece ni vidjeti a bolje imati bilo kakav krov nego nikakav jbg
Ali korak po korak, da je docekati aBd
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Fulham igra na najstarijem stadionu u državi.JaskoBiH je napisao/la:Ako moze jedan Crystal palace i Fulham imatgi stubove na tribinama sto ne bi mogao i zeljo heheh a u ostalom nije to toliko ni lose ipak su stubovi u gornjem dijelu tribine pa se nece ni vidjeti a bolje imati bilo kakav krov nego nikakav jbg
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Stadion fulhama je gradjen 45 godina prije nove ere, a nasi pametnjakovici jos nisu culi za yebene konzolne resetkaste nosace. Postavi ih il iznad il ispod krova isti qurac.
Estetika se kod nas najmanje gleda, imam osjecaj da imamo para da bi se jedino u bosni jos uvijek gradila ona socijalisticka rugla od stadiona.
Estetika se kod nas najmanje gleda, imam osjecaj da imamo para da bi se jedino u bosni jos uvijek gradila ona socijalisticka rugla od stadiona.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Nemojte se vi samo sikirati za Grbavicu 
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- svrakino1921
- Kontakt:
Mi imamo najperspektivniji stadion u drzavi i iza najperspektivniji stoji Uefa
- Ponos Torina
- Kontakt:

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Vi imate pola stadiona jer ove dvije tribine na Grbavici svidjelo se to nekome ili ne su datemilibog sacuva, ali eto stadion zato ejste perspektivan kad se iste sruse i naprave nove to ce vec biti nesto drugo
Pazza Inter Amala
Trava skoro kao u zenici
Postoji li šansa da taj Turčin u Čeliku uložiu neku lovu u podizanje tribina na Bilinom polju ?
ne moze to kod nas, stubovi moraju biti zbog ogromnog snijega koji preko zime napadaFrancescoTotti je napisao/la:Stadion fulhama je gradjen 45 godina prije nove ere, a nasi pametnjakovici jos nisu culi za yebene konzolne resetkaste nosace. Postavi ih il iznad il ispod krova isti qurac.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Jel im nestalo trave pa 10 dana ne mogu začepiti onu rupu u cosku?Ponos Torina je napisao/la:
Neće se ni popravljati ta strana, jer Željo ne može naći dobrog lijevog beka, pa da i protivnici ne idu tuda
- Ponos Torina
- Kontakt:
Moguce da nema trave za taj dio pa cekaju da dodje,ili je na tom mjestu bio neki veci problem sa drenazom i slicno pa nisu postavili travu dok se problem ne sanira..gigglessmoke je napisao/la:Jel im nestalo trave pa 10 dana ne mogu začepiti onu rupu u cosku?Ponos Torina je napisao/la:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.