ujeda

još kad si u fazonu za trening, ma dižeš stotku ko iz ****

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ova jos bolja .. još kad imaš 'čiste' i jake zvučnike ma dira te po venama ..Liverpool. YNWA je napisao/la:ujeda![]()
još kad si u fazonu za trening, ma dižeš stotku ko iz ****
IlPrincipe je napisao/la:Ova jos bolja .. još kad imaš 'čiste' i jake zvučnike ma dira te po venama ..Liverpool. YNWA je napisao/la:ujeda![]()
još kad si u fazonu za trening, ma dižeš stotku ko iz ****![]()
btw za ljubitelje new gen repa ovo će bit yebanje mame od albuma, jedva čekam ..
Iako je malo glupo cuti Jay-Za kako se velica na ovakvoj pjesmi. Bas ono nigdje veze sa osatkom. Dobre su mu verse, ali ne odgovaraju ostatku pjesme nikako jbgLenBias je napisao/la:never let me down je stvarcuga, sve na njoj valja, apsolutno sve
E j.ebiga ispade da je Eminem zaostao sto se tice produkcije ili se varam ?Donnie Darko je napisao/la:Kraj koje price? **** me svak ako 90% ljudi koji cuju rap god zapamti ista osim onih 15,16 famoznih sekundi, sa kojima stvarno jeste izdominirao. Rap God je najprecjenjenija pjesma koja je izasla u zadnje vrijeme, i nema sanse da je medju boljima sa novog albuma. Rhyme or Reason, Bad Guy, Brainless, pa cak i Berzerk (gdje je napokon pokusao nesto koliko toliko novo sto se produkcije tice) su nekoliko levela iznad. Da je beat na rap god bolji, mozda bi bila druga prica, ali realnost je da nije.SiggiSmallz je napisao/la: [youtube][/youtube]
Kraj price !
Mnogi kod repera gledaju samo flow i taj neki skill, ali to je samo jedan od brojnih sastojaka koje cine pjesmu. Produkcija i kreativnost, to jest mogucnost da se pruzi nesto novo je po meni jednako vazno.
Daj boze da pruza jednako truda na vlastitim pjesmama, kao sto pruza na gostovanjima, imao bi toliko bolju muziku da to nije normalno. Strofa sa ''Forever'' je 10x puta bolja od svih pjesama sa tri zadnja albuma njegova.
Upravo je to rap/hip-hop,pusti se produkcije,flow i skill je vrlo bitna stvar zar nije umjetnicki kad neko na ulici repuje u Tripletime-ju ? Tu nije bitna produkcija a kreativnost jest to ti dajem za pravo.Mnogi kod repera gledaju samo flow i taj neki skill, ali to je samo jedan od brojnih sastojaka koje cine pjesmu.
Hvala bogu pa ima,nisam ja protiv toga al kazem s klasikom nikad nece moci,kako staris vise te vuci na klasiku odnosno Old School.Produkcija i kreativnost, to jest mogucnost da se pruzi nesto novo je po meni jednako vazno.
Naravno da nema zle misli joj, fino diskutujemoSiggiSmallz je napisao/la: E j.ebiga ispade da je Eminem zaostao sto se tice produkcije ili se varam ?
U rapu imas zarnova tako da se svako orijentise po svom sto je logicno,sta mozda treba da zvuci kao Drake ili kao ASAP Rocky ?
Mislim da si mlađi od mene pa tako da se hvatas sto je u trendu sto sam i ja radio to je normalno,ja mislim da malo grijesis to je moje misljenje.(nema zli misli)
Skill i flow je normalno jako, jako bitan. Ali bez kvalitetne produkcije mozes uspjet jedino ako su ono bas nenormalno talentiran, a i tako se moze odredjeno vrijeme, sigurno ne cijelu karijeru.SiggiSmallz je napisao/la:Upravo je to rap/hip-hop,pusti se produkcije,flow i skill je vrlo bitna stvar zar nije umjetnicki kad neko na ulici repuje u Tripletime-ju ? Tu nije bitna produkcija a kreativnost jest to ti dajem za pravo.
Pa dobro hip hop je dozivio vrhunac 90-ih, i nikada nece biti na tom levelu vise. Nesto kao NBA i jos milion slicnih primjera. Slusam ja i old school, Tupac, Snoop Dogg, Eminem, Wu Tang, i slusat cu zauvijek, ali cu slusat i ove modernije stvari, ne vidim zasto bi to trebalo biti ekskluzivnoSiggiSmallz je napisao/la:Hvala bogu pa ima,nisam ja protiv toga al kazem s klasikom nikad nece moci,kako staris vise te vuci na klasiku odnosno Old School.
Kod njega mi i jest najbolje sto uvijek pokusava nesto novo, i naravno sto mu to polazi za rukom. College Dropout i Late Registration su na isti fazon, i poslije apsolutno niti jedan album nema nikakve slicnosti. Ali ono apsolutno nikakve slicnosti. Prvo je imao soulful produkciju i veoma duboku tematiku na CD i LR, pa onda nekakav electro hip-hop na Graduation, pa onda nekakvu njegovu mracnu verziju popa i minimalnu produkciju na 808s & Heartbreak, pa onda MBDTF koji je zanr sam za sebe i koji je njegov magnum opus, i sad Yeezus koji ne znam ni da opisem sa kojim je testirao i vlastitu bazu fanova. Uvijek, ali uvijek pokusava uraditi nesto ko nikada niko prije nije uradio.BadrHari je napisao/la:Sto se tice Kanyea, niko mu diskografiju ne moze osporiti.
Stvarno covjek pronalazi nacine da svaki album bude drugaciji, a da usto bude dozivljaj od prve do zadnje minute.
Najjaci njegov po meni je College Dropout, i ovaj zadnji je dobar ( Rubin opet cini cuda ), ali volim malo manje preseravanja makar to i Kanye bio.( Ja sam Bog naglasava u svakoj pjesmi .. )
I ja volim vise da vuce na pravi rap nego na neka artistic njesra, ali MDBTF je nesto najjace sto je izaslo te godine.
Covjek kreira nove stvari u muzici i to zvuci odlicno kad sroci sve u jedan album.
I ja se cudim kako ga kriticari postuju u mjeri u kojoj ga postuju. Dok recimo Jay-Z sad i nije bas najprihvaceniji kod njih. Ne znam bas da je to ulizivanje, jer trenutno nemaju nikakvih razloga za to jer mu popularnost i nije bas pozitivna ovih dana. U redu za WTT, koji je izasao par mjeseci poslije MBDTF, pa nisu htjeli/smjeli protiv njega kada je bio na vrhuncu karijere, ali nisu imali razloga za takvo nesto sa Yeezusom.BadrHari je napisao/la:Sad mu se ulizuje svaki kriticar u Americi, pa moze napraviti jako glup album, opet ce pokusat nekako izvuci da je i to remek djelo.
Kao reper West je bio jako solidan, slicno kao i Wayne, medjutim otisao gdje vise para ima i sta se vise prodaje.
Ma Jay-Z je gospodin covjek. Ja cu ga uvijek postovat zato sto je lik nenormalno sposoban covjek. Bez ikakve sumnje ubjedljivo najsposobniji u muzickoj industriji vec dugi niz godina. Marketinski genije. Mogu ga mrzit, pljuvat, ali svi, od repera do obicnih ljudi, svi zele da budu Jay-Z. Svi.BadrHari je napisao/la:Jay Z je Jay Z, ikona i to je postao s razlogom. Legao je crnackoj populaciji ( kojoj realno rap i pripada ) i krajem '90 se znalo da je on najbolji na svijetu, ista situacija i zadnjih godina u fudbalu, kad pitas ko je najbolji automatski dobivas odgovor Messi. Globalno usvojeno bilo. Blueprinti su medju najpostovanijim albumima, kako Underground tako i Mainstream. Kasnije je i on, kao i svaki ostali smrtnik, opao kvalitetom i dozivio decline. Pametan je covjek, to se moze zakljuciti kako iz muzike i intervjua, tako i prema poslovnim odlukama koje donosi.
Sad je medju najbogatijim ljudima u muzici, ali najveca mu je mana ( sto reperi u dissovima naglasavaju ) je sto se prodao za pare na samom pocetku karijere. Sad da ne ulazim u masone i te stvari, ali cudan je HOVA.
Po meni je najbolji reper svih vremena iz razloga sto yebe BeyonceSasvim dovoljno.
![]()
Apsolutno. jedan od rijetkih koji se skoro pa nikako ne prilagodjavaju zahtjevima publike. Kazem skoro, jer ipak i on to u nekoj mjeri radi. Recimo upravo ova pjesma koju si ti postavio, zasto mu je trebao Chris Brown na refrenu?LenBias je napisao/la:dodao bi samo da kada pricamo o tom nekom "pravom" repu danas, bez ikakvih uplitanja u druge zanrove, eksperimentisanja i slicnog, prilicno sam siguran kako je pusha najbolji pravi (mainstream) reper danasnjice![]()
" onclick="window.open(this.href);return false;
sto se mene tice vjerovatno najbolji singl "crnacke" kulture prosle godine
necemo sad pretjerivatiDonnie Darko je napisao/la:Apsolutno. jedan od rijetkih koji se skoro pa nikako ne prilagodjavaju zahtjevima publike. Kazem skoro, jer ipak i on to u nekoj mjeri radi. Recimo upravo ova pjesma koju si ti postavio, zasto mu je trebao Chris Brown na refrenu?LenBias je napisao/la:dodao bi samo da kada pricamo o tom nekom "pravom" repu danas, bez ikakvih uplitanja u druge zanrove, eksperimentisanja i slicnog, prilicno sam siguran kako je pusha najbolji pravi (mainstream) reper danasnjice![]()
" onclick="window.open(this.href);return false;
sto se mene tice vjerovatno najbolji singl "crnacke" kulture prosle godineOvo sto je on otpjevao mogao je skoro pa bilo ko, ali je ipak stavio njega da bi se single i album vise prodali. Ali i dalje fura svoj stil i nece ga mjenjati u skorijoj buducnosti, a iza sebe ima producente za pozelit koji ce se pobrinuti da mu pjesme zvuce svjeze i drugacije.
A Sweet Serenade nije nabolji single, iz razloga koji cu postaviti ispod:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.