FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 22 okt 2012, 09:07

Buu je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/osim-bi ... teti/83969
Nema video.

Nije problem dati, nego je problem sto su na taj nacin prodali godisnje. Prevarili vlastite navijace, takve stvari dovode do bojkota utakmica. :)
Nece biti bojkota.. I onako je posjeta ispod svakog nivoa.. Samo ce presuditi sami sebi kada je u pitanju prodaja polusezonskih ulaznica za proljece.. Nije meni problem dati dodatnog petaka.. Vec je ta sezonska izgubila dio vrijednosti zbog protekle zabrane.. Samo glup nekakav osjecaj kada skontas da si prevaren.. Jos jedan dokaz da su u Zelji samo strucni stab i igraci na svom mjestu dok ostali svojom nesposobnoscu brukaju pozicije koje obnasaju u klubu..

Klub i normalni navijaci su postali taoci pijanih i napusenih balavaca kojima je ocigledno cilj jedino nanijeti stetu svom klubu.. Murija je lafo fotografisala u Zenici ove sto su bacali baklje u teren.. Bas me interesuje sta su sa tim fotografijama uradili.. Volio bih vidjeti tog "navijaca" bili radio gluposti kada bi on licno snosio posljedice..
slika

Edit: Hoce li Colic moci igrati na derbiju posto se izgleda radi o namjernom udaranju kada je u pitanju ovaj njegov crveni?? Mada ga je Amar i u proslom derbiju izveo nakon pola sata jer momak uvjek podbaci u jacim tekmama..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 22 okt 2012, 09:57, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 22 okt 2012, 09:19

CARSON je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Da ti ja iskreno kažem, gledajući naše posljednje utakmice teško možemo do povoljnog rezultata. Sarajevo sa onim zalaganjem i raspoloženim Saidom ima više šansi za pobjedu. Ipak, to ne mora značit da ćemo izgubit, ali činjenica je da nisam pretjerani optimista, pred prošli derbi sam bio puno sigurniji u naš kvalitet, sad djelujemo jalovo i bezidejno. Nadam se da će se nešto u idućih 15 dana promijenit i da ćemo pokazat zašto smo aktuelni šampioni.
Burazeru opet se sa tobom u potpunosti slazem i nemoram vise nista ni komentarisati kad si ti tu. Kitari su puno blizi pobjedi ne zato sto su oni nesto specijanlo dobri vec sto mi ove sezone nismo odigrali utakmice kako treba Amar je to sam priznao i reako da ce stavri doci na svoje ali ja se pitam kad je to?

Ma kakvi su ovo postovi ? :roll: Ma 3:0 za nas hladno !Sta ja imam na ovaj nacin razmisljat,vi se unaprijed predajete,smisljate nake razloge !Ma nema sanse da izgubimo,borba za titulu,pun jug 100% ! Nasa pobjeda 8-)
Željeznicar za život cijeli !

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 22 okt 2012, 10:01

Iz uprave bi mozda trebali da objave da se moze uci sa godisnjom na kup utakmicu (cisto da ne pogaze ono sto su rekli), ali isto tako da pozovu navijace da zbog kazni koje je klub poplacao zbog nas samih pozivaju navijace da u sto vecem broju kupe ulaznicu i da tako pomognemo svom klubu. Na ovaj nacin bi ispali korektni zbog onoga sto su rekli prilikom reklamiranja godisnjih ulaznica, a istovremeno bi nas napomenuli ili zamolili da poslusamo srce i da kupimo karte. Mislim da je ovo u ovom trenutku najbolje sto se moze odraditi.
Ja sam kupio onaj vaucer za Radnik (iako imam godisnju) i kupio bih kartu i za ovu utakmicu.

P.S. neka se poslije ovog izvjestaja jave ovi sto su na nevidjeno srali da je bilo igranje rukom prije naseg prvog gola. Mada takvi nemaju obraza i opste kulture da kazu izvinite, da imaju nebi napadali i sra*li bez ikakvih dokaza.

P.P.S. na derbiju uzimamo hladno.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 okt 2012, 10:09

Nit se predajem, nit smišljam način da opravdam eventualni poraz. Govorim da generalno nisam zadovoljan našom igrom u ovoj sezoni. Juče reče onaj komentator da Gošku fali neki kreator igre, neko ko će dat zadnji pas...a ja nešto kontam, mi imamo Zebu, Bekrića, Jamaka, Svraku, Bešliju kad igra i opet nam se dešavaju utakmice na domaćem terenu gdje se mučimo sa daleko slabijim protivnicima. Od Radnika protiv kojeg smo jedva izvukli bod, preko Rudara kojeg smo uzeli u 90. minuti. Ti ako hoćeš mene ubijedit da je sve super i da si zadovoljan takvom igrom, onda nešto nije uredu s tobom. Nema trunke lepršavosti, nekih lucidnih poteza, nema neke golijade koja bi nam podigla samopouzdanje, koja bi vratila gledaoce na stadion. Sve je krajnje jalovo, bezidejno, igramo previše "gospodski", čekamo da pobjeda sama dođe. I na kraju se tješimo kako velike ekipe pobjeđuju i kad ne odigraju dobro, do kad?

Što se konkretno derbija tiče, tu je teško bilo šta prognozirati. Prošli derbi je bio odličan primjer kako dva lucidna poteza pojedinaca mogu donijeti jednom timu prednost od 2:0, a u isto vrijeme kako dva poteza kolektiva mogu vratiti sve na početak. I sad je naša glavna kvaliteta taj kolektiv, ekipa u kojoj nema slabo pokrivenog mjesta na terenu, ali igre kao igre nema. Ipak, sva ova razmišljanja padnu u vodu kad igrači izađu na teren, a mi s juga počnemo navijati. Tad prestaje analiza i statistika, a počinje borba. Eh, poenta je da iako nemamo neku specijalnu igru, moramo ostavljati srce na terenu svaku utakmicu, a mi to do sad nismo radili i toga se bojim pred derbi. Pitari izgaraju, svaki pretrči Bog zna koliko, igraju požrtvovano...kod naših to nije slučaj, al' nadam se da će do derbija Osim pokazat igračima kako stoje stvari, motivirat ih i da ćemo slavit pobjedu! ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 okt 2012, 10:19

Apsolutno identicna prica je bila i prosle godine.. Mucili smo se, nije islo, pa je onda procepilo.. Ja ne znam da li si ti gledao utakmice, pa igras protiv autobusa ispred gola i opet je bilo bruku prilika, tecan protok lopte, posjed lopte, presing, itd. ali lopta nije htjela u gol, a plus nije bilo navijaca.. Ja sam zadovoljan igrom i mislim da smo najjaci..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 okt 2012, 10:44

Baja_Zvjerka je napisao/la:Apsolutno identicna prica je bila i prosle godine.. Mucili smo se, nije islo, pa je onda procepilo.. Ja ne znam da li si ti gledao utakmice, pa igras protiv autobusa ispred gola i opet je bilo bruku prilika, tecan protok lopte, posjed lopte, presing, itd. ali lopta nije htjela u gol, a plus nije bilo navijaca.. Ja sam zadovoljan igrom i mislim da smo najjaci..
Prošle sezone je kriza igre i rezultata bila do Olimpica, 5. kolo. Sad to traje duže, evo gotovo do polusezone. Nije isto biti u krizi 5 kola i 10-15 recimo. Procepit ce i sad, ne sumnjam u to, al mora pročepit što prije, da kasnije ne bi bilo kasno. Gledao sam utakmice, i da, bio je bunker, al kao da to nije slučaj posljednjih 3 sezone, od 15 ekipa, 10 se brani sa 9 igrača, pa smo opet pobjeđivali i sa više golova razlike. Šta je problem sad? Što svi lucidni igrači ne uspiju napravit jednu dobru akciju i da se onda utakmica lagano privede kraju. Protiv Rudara je i bilo šansi, al protiv Radnika baš tanko. Nije dovoljno što mi znamo da smo najbolji, potrebno je to na terenu pokazat. Ko što se i u školi ocjenjuje pokazano znanje, tako i ovdje, moramo na terenu dokazati da smo najbolji. Ja igrom nisam zadovoljan, rezultatima može se reć da jesam, al' i ja mislim da smo najjaci!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 okt 2012, 10:55

CARSON je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Da ti ja iskreno kažem, gledajući naše posljednje utakmice teško možemo do povoljnog rezultata. Sarajevo sa onim zalaganjem i raspoloženim Saidom ima više šansi za pobjedu. Ipak, to ne mora značit da ćemo izgubit, ali činjenica je da nisam pretjerani optimista, pred prošli derbi sam bio puno sigurniji u naš kvalitet, sad djelujemo jalovo i bezidejno. Nadam se da će se nešto u idućih 15 dana promijenit i da ćemo pokazat zašto smo aktuelni šampioni.
Burazeru opet se sa tobom u potpunosti slazem i nemoram vise nista ni komentarisati kad si ti tu. Kitari su puno blizi pobjedi ne zato sto su oni nesto specijanlo dobri vec sto mi ove sezone nismo odigrali utakmice kako treba Amar je to sam priznao i reako da ce stavri doci na svoje ali ja se pitam kad je to?
ne bih ja rekao da su oni blizi pobjedi iako se u velikoj mjeri slazem sa vama dvojicom i to najvise u onom dijelu gdje se govori da smo mi losi, mi jesmo losi, ali kao takvi imamo 2 boda manje od prvog, odnosno 7 prosutih bodova od pocetka sezone, mene samo zanima sta ce biti kad dodje iz guz.ice u glavu ovim nasim igracima i pocnu da igraju kako stvarno znaju i kako umiju, vjerovatno je to problem u glavama, prosle godine osvojili sve zivo, sve rekorde porusili i ko biva sta cemo se truditi ove godine kad se zna da smo najbolji, to kod nas ne valja
sto se tice kitara, saida treba udvojiti, kad se udvoji ne moze maknuti, jednostavno se ne vidi, sad protiv borca, osim jednog pokusaja slaloma nije imao nista, ja kad sam gledao utakmicu, pitao sam se jel on igra, veliki problem ce nam biti sto im se vraca sesar, njihov najbolji igrac definitivno, suljica ce kvesa aBd strpat u dzep, selimovic je prosle godine zabio njima 2 gola, red bi bio da pocne sad umjesto adila kojeg nesto ne ide ove godine, sve u svemu, uzdam se u Amara, kad vec ne mogu u igrace, ne kazem da su losi, niti ih potcjenjujem, nego gledam realno stanje trenutno, a to je vec gore opisano, nikakve igre, a 23 boda, akoBogda Željo obraduj nas sa 3 uzastopne pobjede u Sarajevu.
Za zivot cijeli!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 22 okt 2012, 11:00

CARSON je napisao/la:
I ja potpisujem da nema napretka ove sezone, stagnacija klasična i to bi im se vrlo lako moglo obiti o glavu.Najbolja stvar je potpuna afirmacija Zole i Benje, to je budućnost i sve ovisi o njima, sada im je pravo vrijeme da rade malo i individualno jer dobili su kvalitetnu priliku koju će nadam se znati iskoristiti.Antolović je istinsko pojačanje i bilo bi dobro kad bi ostao i nakon ove sezone, odličan golman koji ima i tehniku i eksplozivnost.Ako volimo Želju treba kritički govoriti o igri, ipak da nema nas navijača teško bi bilo i Želje sto je činjenica koja se vidjela u ove dvije utakmice pred praznim tribinama.Sreća je da ove sezone nije neka jaka konkurencija pa smo u igri za sve, te se iskreno nadam da će već od sutra stvari krenuti na bolje, baš nam treba sutra razvaliti slaviju , raspucati napadače , ne primiti gol , presing po cijelom terenu i kod 4 :0 , za publiku.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 okt 2012, 11:01

exbabilon je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Apsolutno identicna prica je bila i prosle godine.. Mucili smo se, nije islo, pa je onda procepilo.. Ja ne znam da li si ti gledao utakmice, pa igras protiv autobusa ispred gola i opet je bilo bruku prilika, tecan protok lopte, posjed lopte, presing, itd. ali lopta nije htjela u gol, a plus nije bilo navijaca.. Ja sam zadovoljan igrom i mislim da smo najjaci..
Prošle sezone je kriza igre i rezultata bila do Olimpica, 5. kolo. Sad to traje duže, evo gotovo do polusezone. Nije isto biti u krizi 5 kola i 10-15 recimo. Procepit ce i sad, ne sumnjam u to, al mora pročepit što prije, da kasnije ne bi bilo kasno. Gledao sam utakmice, i da, bio je bunker, al kao da to nije slučaj posljednjih 3 sezone, od 15 ekipa, 10 se brani sa 9 igrača, pa smo opet pobjeđivali i sa više golova razlike. Šta je problem sad? Što svi lucidni igrači ne uspiju napravit jednu dobru akciju i da se onda utakmica lagano privede kraju. Protiv Rudara je i bilo šansi, al protiv Radnika baš tanko. Nije dovoljno što mi znamo da smo najbolji, potrebno je to na terenu pokazat. Ko što se i u školi ocjenjuje pokazano znanje, tako i ovdje, moramo na terenu dokazati da smo najbolji. Ja igrom nisam zadovoljan, rezultatima može se reć da jesam, al' i ja mislim da smo najjaci!
Sada je samo kriza realizacije a prosle godine je bila i igre i rezultata, dok je po meni danas igra uredu (osim jedino mozda protiv Radnika). Krize rezultata apsolutno nema, izgubili smo samo 1 utakmicu, i to vjerovatno gdje ce skoro svi gubiti ove sezone, imamo 2 remija, a samo 1 od ta dva je plod lose igre. U gostima igra odlicna (osim tog poraza, a od Travnika smo redovno gubili, tako da je ok), a kuci isto tako odlicna uz milion stvorenih prilika, a padali su i Borac i Slavija koji nisu naivne ekipe. Ja mislim da fali igracima podrska, i zato na svim gostovanjima dobro igraju, a od sada cemo i kuci da meljemo aBd... Pobjedjivati prvi puta sa nekom igrom i igracima je uvijek najlakse, poslije se igra procita, ovo ono, i eto malo problema.. Ali opet ce oni ba proraditi, igra je ok, igraci znaju, ima prilika, ali nisu prisebni a protivnici zbog toga sto nema nasih navijaca nisu smuseni... Igra nije bila dobra u 2 utakmice, a kao sto kazes, proslo je 10... FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 22 okt 2012, 11:10

Stole iz Bora je napisao/la:
fibonacci je napisao/la:ima li igdje video izvještaj gradina - željo, nisam gledao sportski pregled...
[youtube][/youtube]

hvala prijatelju ...
"Truth begins in lies."

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 okt 2012, 11:12

Eh tek sad vidim koliko nam se ustvari apetiti razlikuju. Tebi je remi s Travnikom dobar jer smo tamo uvijek gubili, bez obzira sto je Travnik nikad losiji, što od osrednje ekipe Veleža prima 6 komada, tebi je to ok. Nemoj se hvatat Sarajeva, jer mislim da je i njima to bila blamaža. Sad da ne analiziram svaku utakmicu pojedinačno, po meni stagnacija je evidentna. Igra mora naprijed da bi se na kraju slavila titula, s ovom igrom to će biti jako teško!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 okt 2012, 11:17

Ebo te apetit :), zelim i ja uvijek pobjedu, ali igra je bila ok, Bekric je fulio nemoguce, sto sad ne bi, Maribor je bio u glavama, a ovi ubise... Sreca je sastavni dio igre, i po meni sa ovakvom igrom opet osvajamo titulu, jer Sarajevo je igralo 7 u Sa, 3 u gostima, a mi ni blizu... Titula je nasa !

P.S. Dosta je pomaganja, dodji na tekmuvi daj grlo i dlanove i pobjeda mora biti!

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 22 okt 2012, 13:27

exbabilon je napisao/la:Eh tek sad vidim koliko nam se ustvari apetiti razlikuju. Tebi je remi s Travnikom dobar jer smo tamo uvijek gubili, bez obzira sto je Travnik nikad losiji, što od osrednje ekipe Veleža prima 6 komada, tebi je to ok. Nemoj se hvatat Sarajeva, jer mislim da je i njima to bila blamaža. Sad da ne analiziram svaku utakmicu pojedinačno, po meni stagnacija je evidentna. Igra mora naprijed da bi se na kraju slavila titula, s ovom igrom to će biti jako teško!
Sreca sto tastatura i forum trpi svakave gluposti. Vece gluposti odavno nisam procitao od ovog. Koja logika sto je Velez dao sest a mi odigrali x i to je mjerilo neko. Real izgubi od Betisa a uzme bodove Barsi.
Kakve gluposti.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 okt 2012, 13:30

Ja ne znam sta koji klinac placete i bojite se pitara? I prica o nekim losim rezultatima i losoj igri,dok uvezemo 2 pobjede po 3-4:0 i eto odma ce svi da hvale.
prvo pitari uopste nisu neka ekipa,nego igraju protiv losijih od sebe,drugo protiv njih ekipe igraju drugacije nego protiv nas,ev ti primjer borac,protiv nas su se zabnkerisali i cekali kontru,a protiv njih se nadigravali. tako igra vecina ekipa,a pogotovo se slabije zabunkerisu i traze svoj "bod ko kuca".
Trece i najvaznije,jeste li zaboravili? Mi smo ove godine dobili kaznu,vrlo slicnu mozda cak finansijski vecu,nego borac prosle godine.koji je od super jake ekipe vrlo brzo poceo da pada i ni do dana danasnjeg se nije oporavio.
A mi remizirali s radnikom i to je to,evo nas i pored svega smo drugi.
moje misljenje za derbi je jedan veliki X, dragan jovic je zestoka ulizica i zna da sve sto je dosad napravio u slucaju izgubljenog derbija bi palo u vodu.poucen iskustvom od proslog derbija kad je zatvarao igru u prvom poluvremenu i dobio po usima,ovu ima i ranije da zatvori i da ne srlja. A mi smo sve do sad igrali desetkovani za kljucne igrace i pobjedjivali,a u derbi ulazimo kompletni. Ako nam je falilo motivacije ko sto amar kaze,eto im prilike.
dobro bi bilo da ih dobijemo,al mi ovo mirise na jedan X i to bez golova,prevelik je ulog da bi neko srljao

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 22 okt 2012, 13:35

Hocel Kerla bit spreman za Olimpic i Pitare ?
Željeznicar za život cijeli !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 okt 2012, 13:38

"U kombinacijama će biti i Sulejman Smajić, no vidjet ćemo da li će dobiti minutažu. Također će navjerovatnije igrati Svraka i Kerla, koji su također povrijeđeni, no moram vidjeti na čemu sam što se tiče njih dvojice, a to je bolje uraditi u ovom kup-susretu u kojem imamo prednost, nego u duelu sa Olimpicom.
Juniorski bh. reprezentativac i igrač Liverpoola, koji je na pozajmici u Željezničaru, već nekih mjesec dana trenira s prvom ekipom, a sutra će, prema Osimovim riječima, biti među 18.
Na kraju dodajmo da godišnje karte važe i za Kup susret sa Slavijom.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/osim-ne- ... mpic/90276" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 okt 2012, 13:45

A ovi ispisaše 5 strana kako im je krivo jer ih je uprava prevarila, bla bla bla, sve zbog neprovjerene informacije.
DRUG NEBI TI PUNCA

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 22 okt 2012, 13:49

Sad niko nece pojesti ono sto je rekao i reci nesto pozitivno, a kad treba da se blati i bojkotuje onda...
Hvala upravi i Amaru!

Ja cu iako imam godisnju sutra kupiti kartu, to bi svi koju mogu trebali da urade i da pomognu klubu, a ne da mu pomazu bacanjem baklji u teren.

ZA SVE TI HVALA AMARE!!!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 22 okt 2012, 13:55

Sreca sto tastatura i forum trpi svakave gluposti. Vece gluposti odavno nisam procitao od ovog. Koja logika sto je Velez dao sest a mi odigrali x i to je mjerilo neko. Real izgubi od Betisa a uzme bodove Barsi.
Kakve gluposti.
Ne razumijem sto je čovjek krivo napisao, činjenica je da se loše igra i sa pristupom kao protiv Gradine teško će se doći do rezultata.Kritički se čovjek osvrnuo na igru koja tebe može zadovoljiti, a njega i mene ne, pa kod tebe ispada da je momak glupan, budala.Ako ti misliš da je jednoumlje dobro i da su svi idioti koji ne dijele mišljenje sa tobom , onda si malo ili ništa pročitao u svom životu, jednostavno nisi za foruma, vrijeđaš bez razloga.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 okt 2012, 13:58

Avanes je napisao/la:Sad niko nece pojesti ono sto je rekao i reci nesto pozitivno, a kad treba da se blati i bojkotuje onda...
Hvala upravi i Amaru!

Ja cu iako imam godisnju sutra kupiti kartu, to bi svi koju mogu trebali da urade i da pomognu klubu, a ne da mu pomazu bacanjem baklji u teren.

ZA SVE TI HVALA AMARE!!!
E tako vec moze prijatelju. Nije problem, napisete fino, sa godisnjim mozete uci, ali ako zeliti pomoci klubu bili bi veoma zahvalni. Pa ja, ma sve u svemu dobro su se izvuklni iz novonastale nezgodne sitvacije.

HVALA AMARE!

Sutra ocekujem katastrofa posjetu, ali zato protiv Olimpica ocekujem 7.000 pa kako god. Samo me malo strah ovog Olimpica..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 28 gostiju.