2014/2015 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2014/2015 NBA Sezona
izgleda nista od korverove 50-50-90 sezone
Ajme kakvo moralisanje.Epidaurus je napisao/la:Koji ciganlulk Spursa i ponovo ova Hack taktikaFuj, ne postoji nista gadnije u kosarci od toga, treba svaki takav faul nesportskom kaznjavat, ovo je prevazislo svaku mjeru.
Ciganluk je to sto se iskoristila ogromna labilnost protivnika kako bi se dobila izuzetno bitna utakmica.
Labilnost koju ce svaka pametna ekipa iskoristit u playoff jer samo oni imau rotaciju visokih kojih imaju u prosjeku 50% sa slobodnih , mani se suplje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
U slucaju da Rocketsi, Spursi i Clippersi imaju isti score na kraju regularne imaju isti score, kakav bi bio raspored ?
@Raul ono fauliranje lika kad tek izvede loptu na svojoj polovici je ciganluk i unistavanje kosarke, ono se mora kaznjavat nesportskom licnom jer je i to jedan vid namjernog faula. Samo je navijacima Spursa to uredu, taktika proizasla iz nemoci da zaustave Shaqa i hajmo ga onda fulirat cim izvede loptu, fuj
@Raul ono fauliranje lika kad tek izvede loptu na svojoj polovici je ciganluk i unistavanje kosarke, ono se mora kaznjavat nesportskom licnom jer je i to jedan vid namjernog faula. Samo je navijacima Spursa to uredu, taktika proizasla iz nemoci da zaustave Shaqa i hajmo ga onda fulirat cim izvede loptu, fuj

Popovich je placen da dobije utakmice a ne da zabavi narodne mase.
Kao da ne mozes apstrahovati koliko je sinocnja utakmica bila bitna za San Antonio , bukvalno bi mogla predstavljat razliku izmedju toga da imaju HC u prva dvije serije i da ga nemaju uopste.
U citavoj sezoni je to radio samo u par manjih dionica , al sinoc je eksplotisao do kraja.
Kao sto bi u playoffu jer je orgromni hendikep za Houston.
Dal zelis da te dobije Harden/Ariza sa trojkama , ili Josh Smith sa slobodnih? gtf
Uostalom od svih playoff ekipa samo Houston ima taj problem.
Tako da ako 15 ekipa nece imat problema sa hackom , onda problem nije San Antonia vec Houstona.
Kao da ne mozes apstrahovati koliko je sinocnja utakmica bila bitna za San Antonio , bukvalno bi mogla predstavljat razliku izmedju toga da imaju HC u prva dvije serije i da ga nemaju uopste.
U citavoj sezoni je to radio samo u par manjih dionica , al sinoc je eksplotisao do kraja.
Kao sto bi u playoffu jer je orgromni hendikep za Houston.
Dal zelis da te dobije Harden/Ariza sa trojkama , ili Josh Smith sa slobodnih? gtf
Uostalom od svih playoff ekipa samo Houston ima taj problem.
Tako da ako 15 ekipa nece imat problema sa hackom , onda problem nije San Antonia vec Houstona.
To fauliranje je cisti nesportski potez i tu nema nikakve rasprave. Hajd dobro da pravi faule na tim igracima koji ne znaju pucat slobodna kad prime loptu il tako nesto al jarane, trcat s drugog kraja terena par sekundi nakon sto je lopte izvedena da bi dodirno igraca koji ne puca dobro slobodna bacanja i na taj nacin ubio svaku smislenu igru je sve samo ne sportski potez.
Pa onda nemoj raspravljat.Epidaurus je napisao/la:To fauliranje je cisti nesportski potez i tu nema nikakve rasprave.
Po pravilima nije nesportski potez , Spursi koriste pravila.
Prije 2,3 godine su Clipersi hackovali Splittera i imali odredjenog uspjeha.
Svako pametan ce stavit vlastitu ekipu u nabolju poziciju da dobiju utakmicu

[youtube][/youtube]
Za mene je nesportski koristenje te hack taktike od bilo kojeg tima pa makar to i moji Lakersi radili. Uostalom taj potez je nastao iz ciste nemoci da se zaustavi Shaq pa su ga faulirali cim izvede loptu. FIno davat za taj faul 1 slobodno bacanje i loptu sa strane i nek fauliraju kolko god hoce, nema nikakvih problema
Pa kad bude/ako bude takvo pravilo onda nece biti hacka.
A ne vidim neku potrebu za istim.
Samo par ekipa i konkretno Houston kao playoff ekipa ima probleme sa tim.
Make a damn free throw .
A ne vidim neku potrebu za istim.
Samo par ekipa i konkretno Houston kao playoff ekipa ima probleme sa tim.
Make a damn free throw .
Uvest ce ga kad tad, sve vise visokih koji ce ubuduce dolazit u ligu su mahom losi suteri slobodnih i cisto sumnjam da ce NBA i dalje dopustat da gleda svoje zvijezde kako ne mogu radit ono u cemu su najbolji zbog nekakvog fauliranja bez lopte na pola terena.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ja nemam problema sa hack-a-shaq, jer pravila to dozvoljavaju, ali pravilo kao pravilo mi je glupo. Mislim govorimo o namjernom fauliranju igrača bez lopte, to je u fudbalu recimo žuti karton minimalno.
Da se mene pita, uveo bih tehničku za svaki takav prekršaj. Ali dok su pravila kakva jesu, ne vidim zašto ne koristiti nesposobnost pojedinih igrača da pogode **** slobodno bacanje.
Da se mene pita, uveo bih tehničku za svaki takav prekršaj. Ali dok su pravila kakva jesu, ne vidim zašto ne koristiti nesposobnost pojedinih igrača da pogode **** slobodno bacanje.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rakete osakaćene povredama su se dobro držale, ovo su Spursi trebali dobiti i bez te taktike i bez većih problema, čudi me ovakav rezultat.
Ovaj PO će biti jedan od gorih, problemi sa povredama većine ekipa su ga uništili, još samo treba da se kod GSW-a neko povrijedi pa da Mamuze odmah ubacimo u finale, jer ne vidim ko bi ih mogao zaustaviti, jedino ta serija možda bude zanimljiva, ostalo ne vrijedi ni gledati

Ovaj PO će biti jedan od gorih, problemi sa povredama većine ekipa su ga uništili, još samo treba da se kod GSW-a neko povrijedi pa da Mamuze odmah ubacimo u finale, jer ne vidim ko bi ih mogao zaustaviti, jedino ta serija možda bude zanimljiva, ostalo ne vrijedi ni gledati

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Je, PO na zapadu dosadan, de bgt irio..rio_Ferdy88 je napisao/la:Rakete osakaćene povredama su se dobro držale, ovo su Spursi trebali dobiti i bez te taktike i bez većih problema, čudi me ovakav rezultat.![]()

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa pogledaj u kakvim problemima te ekipe ulaze u PO (eto ti primjer tvojih Blazera, nažalost
), jedino Spursi i GSW djeluju dovoljno ozbiljno da bi mogli otići do finala Zapada , na istoku će to biti Cavsi i Hawksi (koji isto ulaze bez Sefoloshe), a tamo ću jedino zbog svojih Kelta da pratim 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Potpisujem sve.Donnie Darko je napisao/la:Ja nemam problema sa hack-a-shaq, jer pravila to dozvoljavaju, ali pravilo kao pravilo mi je glupo. Mislim govorimo o namjernom fauliranju igrača bez lopte, to je u fudbalu recimo žuti karton minimalno.
Popovic jednostavno koristi rupu u zakonu i ima potpuno pravo na to.. Ali da je to skrnavljenje igre - jeste. Siguran sam da tako misli svako neutralan ko upali TV da gleda kosarku, zbog kosarke, a ne zbog ekipe.
Nadam se da ce uskoro to poceti kaznjavati tehnickim.. Pa fino, ako se isplati dati nekome slobodno i novi posjed, neka to rade.
Inace, Wiggins u zadnjih 12 utakmica 10 puta isao preko 20 poena.. Ukupan procenat iz igre u tim mecevima je negdje oko 45%.
GSW je od potencjalno jednog od najtezih puteva do finala konferencije ikad (potpuna Oklahoma i onda potput Portland/Houston/Memphis/Clippersi) dosao do prakticki setje do finala konferencije jer prvo sto im Pelicansi/osakacena Oklahoma ne mogu nista a u drugoj seriji, uz malo srece, mogu dobit pobjednika serije Portland-Houston, znaci obje ekipe koje nemaju odgovora za igru Golden Statea, pogotovo sad Rocketsi bez Beverlyja da brani Curryja na picku (bit ce zanimljivo gledat dede Prigionia i Terryja dk pokusavaju zaustavit Curryja bilo na picku, bilo kroz blokove, bilo na izloacijama kad ih izvrti ko na ringispilu) dok o odbrani pcik igre Blazersa ne treba trosit rijeci. Lillard koji se zabija u svaki moguci blok, bocni koji su striktno na svojim igracima i Aldridge i Lopez vecinom parkirani u sredini i ne izlaze bas visoko na odbranu picka (sto je protiv sutera poput Curryja smrtna presuda), a i da izadju, nisu dovoljno brzi da se vrate na vrijeme u reket i zatvore potencijalne rupe. Uostalom, Spursi su ih prosle godine silovali pick igrom a ovaj Curry je jos tezi za cuvat od Parkera.
-
lillard ne samo da se zabija u blokove nego ove sezone sa tolikom kurcoboljom brani pick da vise i ne pokusava proci izaEpidaurus je napisao/la:Lillard koji se zabija u svaki moguci blok, bocni koji su striktno na svojim igracima i Aldridge i Lopez vecinom parkirani u sredini i ne izlaze bas visoko na odbranu picka (sto je protiv sutera poput Curryja smrtna presuda), a i da izadju, nisu dovoljno brzi da se vrate na vrijeme u reket i zatvore potencijalne rupe. Uostalom, Spursi su ih prosle godine silovali pick igrom a ovaj Curry je jos tezi za cuvat od Parkera.

Ma Pop je sinoc samo pokazo da i pored povreda i svega, nas nisu mogli dobit kosarkom.
20+ promasenih slobodnih, 20 TOs i opet imas sansu da uzmes tekmu u zadnjem napadu, i to protiv ekipe koja umal obori rekord u pobjedama zaredom gdje su vodili 12+ razlike, i ekipe koja igra najbolju kosarku trenutno ... Plus uzimajuci u obzir da hackanje kao ekipu izbaci iz ritma ofanzivno
Udure sve
P.S. Razumijem hackanje kad gubis pa nekako ok, ali treca cetvrtina rezultat 64-64 hackas 12 posjeda zaredom,
ali haj sta je tu je
20+ promasenih slobodnih, 20 TOs i opet imas sansu da uzmes tekmu u zadnjem napadu, i to protiv ekipe koja umal obori rekord u pobjedama zaredom gdje su vodili 12+ razlike, i ekipe koja igra najbolju kosarku trenutno ... Plus uzimajuci u obzir da hackanje kao ekipu izbaci iz ritma ofanzivno
Udure sve
P.S. Razumijem hackanje kad gubis pa nekako ok, ali treca cetvrtina rezultat 64-64 hackas 12 posjeda zaredom,

Ne bi vam smetalno da su na Hardenu isto radili, tako da
...Koliko je placen red bi bio bar 70% da suta 

Conley vjerovatno nece odigrat tekmu do playoffa , povreda je malo nezgodnija.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve prica da smo morali namjerno faulirati da dobijemo tekmu,a skoro niko da analizira razloge.Prvo,logicno je protiv ekipe koja sutira tako lose sl.bacanja da se to koristi.Drugo,tekma je bila od izuzetnog znacaja i zna se da se tada koristi sve sto se moze(mislim na slabosti protivnika) i trece,ovo je SA bila 3. jaka tekma u 4 noci,a ekipa je vetranaska i umorna.Zasto se onda trositi i igrati odbranu cijelu noc kad imas takticki izbor??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.