Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LenBias
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 19:30

uh taj savasov diss je onako cista mrznja i istina bio, odlican diss, samo i dalje mislim kako je taj beef itekako prije dogovoren da bi se oba jos vise probili na sceni ma koliko to cudno zvuci jer su oba relativno poznati bili svima ali eto, slave nikad dosta :D sve u svemu dobar beef je to bio, ekov diss isto ali ovo je sigurno dosta jace na kraju, nije dzaba sve bilo gotovo poslije ovog :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 24 feb 2014, 19:30

slika
[youtube][/youtube]
:)
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2014, 19:32

[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 24 feb 2014, 19:35

LenBias je napisao/la:uh taj savasov diss je onako cista mrznja i istina bio, odlican diss, samo i dalje mislim kako je taj beef itekako prije dogovoren da bi se oba jos vise probili na sceni ma koliko to cudno zvuci jer su oba relativno poznati bili svima ali eto, slave nikad dosta :D sve u svemu dobar beef je to bio, ekov diss isto ali ovo je sigurno dosta jace na kraju, nije dzaba sve bilo gotovo poslije ovog :mrgreen:
Moze biti svega, ali Savas je uznapredovao rep u Njemackoj, gotivan je meni i Eko, neam nista protiv njega.
Medjutim ja sam uvijek volio Sidu i Aggro Berlin klapu, imam par albuma u kutiji. 8-)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 19:39

dobri su oni bili prije, slusao sam ih i ja ali, po mom misljenju, bushido je najbolje sto se ikad desilo njemackom repu, od popularnosti do profesionalnosti i jacine u svakom pogledu vezanom za muziku i biznis koji se oko nje okrece, taj covjek je malo reci genijalan :D novi album mu jos nisam provjerio ali isti taj nivo ocekujem i dalje, nista manje od toga 8-)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 24 feb 2014, 19:41

LenBias je napisao/la:dobri su oni bili prije, slusao sam ih i ja ali, po mom misljenju, bushido je najbolje sto se ikad desilo njemackom repu, od popularnosti do profesionalnosti i jacine u svakom pogledu vezanom za muziku i biznis koji se oko nje okrece, taj covjek je malo reci genijalan :D novi album mu jos nisam provjerio ali isti taj nivo ocekujem i dalje, nista manje od toga 8-)
Sido ga je i podigao. ;)
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2014, 20:59

[youtube][/youtube]

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 feb 2014, 21:10

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 21:40

[youtube][/youtube]

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 24 feb 2014, 22:00

@Dzoni druze moj, Eminem ti je all in one MC, kad je u svom primeu bio.
Kako bolan mozes reci da je Eminem Show slabiji od MMLPa. :P
Vjeruj mi da je jaci album, samo bez onog shock valuea da isprepada narod.
Ovaj prvi album ima pricu iza sebe, tad je on bas uzeo Ameriku citavu na zub, pogledaj VH1 Ultimate Albums pa ces vidjeti sve od zabrana nastupanja do Elton Johna.
Ali onda je imao zadatak da ne razocara poslije onakvog hip hop klasika, a on jos vise napredovao i zreliji bio.

Onda se zaboravlja Slim Shady LP koji je izasao godinu prije, takodjer classic.
Sve je to kulminiralo 2002 za onaj album 8 Milja soundtrack, kad je bio najveca zvijezda na svijetu.
Lose Yourself najbolja pjesma koja je Hip Hop sirovi a i mainstream u isto vrijeme.
Jedna od jacih pjesama u historiji Hip Hopa.

Battle rapper, storyteller, lyricist, mainstream and underground success ... Covjek je pocetkom decenije imao sve.
Jeste malo zasro diskografiju ali ovaj zadnji MMLP2 mu je jako solidan album, samo mu je nestalo tema o cemu da repa. Vidi se da je tokom odrastanja bio pod uticajem pravih rappera.

P.S. Ima mi i drazih repera poput Kool G Rapa ili R.A.K.I.M. ( Allah M.C. :roll: ) ali mora se priznati covjeku kako je postao ikona.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 22:14

mmlp > sslp > eminem show > sve ostalo eminemovo (zadnji albumi su mu odron), naravno kad pricamo o njegovim solo albumima, devils night je jedan od vrhova njegove karijere ali to je vec d12, sto se tice eminema kao eminema prije je mnogo jaci bio taj dok je bio na drogama, nazalost, sad je to sve bolje fizicki po njega ali muzika mu je otisla u totalni penis, nazalost, izgubio je tu ostrinu koju je imao prije dok je bio mladji (i razvaljeniji) i sad vecinom svira necemu samo i zivi na nekoj staroj slavi (dokaz je ovaj mmlp2 kojeg bi onaj stari eminem prozivao na svakom koraku koliko je los i nikakav), takodje eminem sigurno nije najbolji reper svih vremena, u vrhu jeste (ponavljam onaj stari eminem) ali mnogo je opao tokom karijere, zna on bljesnuti i dalje ali nije to to, nazalost, jedan od onih koji su ostavili najveci trag sigurno jeste i to niko ne moze osporiti (dosta toga duguje boji koze, ma koliko to ruzno zvucalo) :D morao sam se ubaciti malo u tu raspravu oko eminema, halalite :D drago mi je sto se raspravlja o rep muzici, mislio sam da nema toliko ljudi na forumu koji aktivno prate bas taj zanr :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 22:26

Vidim pisalo se o Kanyeu. On je producent, umjetnik, vizionar... Jedan od najkreativnijih ljudi trenutno u industriji. Izdao je 6 dobrih albuma, od kojih samo prva dva imaju neke slicnosti, dok su ostali svi u potpunosti razliciti, po svemu. Takvih muzicara je jako, jako malo. I svaki sljedeci album koji napravi biti ce nesto sto nikada ranije nije probao.

Samo sto je on veoma komercijalan, a danas malo ko vidi dalje od singlova. Plus sto je vrlo cudna, odbojna osoba, pa ga ljudi zbog toga ne vole. 95% ljudi koji ga ne vole, ne vole njega kao personu, dok nisu ni upoznati sa njegovom muzikom kako treba. Sto u potpunosti razumijem, i sam sam bio takav dok nisam zaronio dublje u njegovu diskografiju, koja je sigurno najraznovrsnija od svih repera, mozda cak i svih vremena.

Kanye je hip hop umjetnik, nije reper, nit je ikada trebao biti.

I da, My Beautiful Dark Twisted Fantasy je jedan od najboljih albuma ikada, generalno.
[youtube][/youtube]

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 22:31

Eminem mi je prije bio jedan od najdrazih repera, dok mi nije u potpunosti ohladio kad sam dosao u kontakt sa njegovim fanovima (cast malobrojnim pojedincima). Lik ima valjda najarogantniju i najumnozatvoreniju fan bazu na planeti, i sto je najgore, najbrojniju od svih repera. Jednostavno ne zele prihvatiti da ima neko bolji od njega, i da vec pun klinac godina nije napravio nista sto makar priblizno lici na dobar album.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 24 feb 2014, 22:34

Sto je Eminem u USA to je Bushido u EU .. RAPGOD !

Ne kazem da su mi najdrazi ali mora biti objektivan i priznati da nema jačih.

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 22:35

Donnie Darko je napisao/la:Kanye je hip hop umjetnik, nije reper, nit je ikada trebao biti.
naravno da je trebao biti, tacnije kanye je bio rep, pravi, dobri rep (pri tome ne mislim onaj agresivni JMT, Necro itd fazon, to su mi inace gluposti neki Common like reper npr, da ne uporedjujem previse) ali kasnije kada je skontao kako se bolje, lakse, brze dolazi do novca, neke bitnije uloge u svijetu i svega ostalog sto je uspio da ostvari okrenuo se cemu se okrenuo (odlazenju u zabiti, snimanju cijelih albuma za osobe striktno u roku od nekoliko dana, album koji si naveo kao najdrazi mu je i najblize perfekciji od svih, muzickoj perfekciji ne rep perfekciji, yeezus je cudan, dobio je odlicne kritike ali je stvarno tezak za svariti i shvatam ljude koji ga ne vole, imam osjecaj da je dosta ispred svog vremena i da ce tek za nekoliko godina dobiti taj neki status i biti priznat, mozda nekada i kult, ko zna), sve to sto govoris da je kanye sad je postao nakon sto se ostavio rep, taj cisti rep koji je radio u pocetku tj kada je skontao sta moze biti ako zeli i uradio je to jer je pametan, strasno pametan lik :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 22:55

@lenbias, The College Dropout i Late Registration jesu rap, i kao takvi su objektivno, vrhunski rep albumi. Pogotovo ovaj prvi jer ga je pravio 4,5 godina. Ali tada je jos uvijek vazio za producenta. A onda je zaronio duboko u pop komercijalu sa Graduation. Tako da on nikada prakticno nije bio na prvom mjestu reper.

Sto se Yeezusa tice. Tu se oklizno po meni. Mislim album je dobar, ali je mogao biti toliko bolji da je vise vremena ulozio u njega. Sto se tekstova tice, u najboljem slucaju su prosjecni, ali ga je izvadila vhunska produkcija. Plus sto nije znao tacno sta zeli sa albumom, pa to je to na kraju izgledalo poprilicno "all over the place". Fol nema singlova, album nije namjenjen za prodaju ovo ono, ali cim je J.Cole prodao u prvoj sedmici vise albuma od njega, poceo je redat singlove kao na ploci. I sto je najgore, izbabrao je najgoru pjesmu na albumu, i jednu od njegovih najgorih ikada, Bound 2 za single (pored onakve Blood on the Leaves :cry: ), i snimio NAJGORI spot svih vremena.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 23:03

ma slazemo se u globalu ali morao sam ispraviti to da nikad nije bio i trebao biti reper jer je i bio i trebao :D sto se mene tice njegov album koji sam najvise puta preslusao su osamstoosmice a nisam ni blizu emotivna osoba, tu je samo proradilo ono nesto u njemu i u trenutku je uradio strasno jak album, vrijedan svakog postovanja

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 24 feb 2014, 23:08

[youtube][/youtube]

jetta :mrgreen:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 feb 2014, 23:09

@LenBias kazes da si preslusao masu repa,i svaka cast zaista,malo ljudi zna bilo sta o ovoj kulturi i vecinom to karakterisu kao neko "nabrajanje" (veze oni nemaju).
Nema potrebe za novom temom koju si spominjao,jer evo par nas pise o tome i mislim da ne smetamo ostalim clanovima foruma,uostalom gdje vidite puno redova samo skroluj dalje. :D
Kazes da sve napreduje (pa si naveo kao primjer sport,industriju itd itd) i slazem se sa tim,ali ovo sto danas slusamo se ne moze nazvati napredkom vec potpunim odstupanjem od skoro svakog elementa hip-hopa.
Krs-One kojeg sam ranije spominjao i koji vazi za zivu legendu Hip-Hopa je poznat i po izjavi:
"Rap is something you do,hip-hop is something you live."
Ili ti u prevodu rap je industrija a hip-hop nacin zivota.
Novi reperi tipa Kanye i ostali su samo industrija,i njihov prevashodni cilj je samo da ubiju paru i nista vise.
Ne kazem je da su old school reperi bjezali od novca,naprotiv,ali svi oni su imali jaku poruku,pobunu,kritiku u skoro svakom svom tekstu zavisno od tematike o kojoj repuju.
Sam Tupac u jednom svom intervjuu kaze:"Me against the world je bio cijeli iz mog srca gdje sam pokusao stvari da priblizim istini i prodam sto vise ploca u isto vrijeme"
Ili u pjesmi Can't ce me:"...if this rappin bring me money then i'm rappin till i'm paid"
Ali ovo danas sto se radi je manje vise postalo odvratno.Jedan sablon je prisutan i svi su u njemu.Sablon za pravljenje para,dakako.Spotovi u kojima se poljevaju piccke henesijem i kristalom,dobra auta,nakit i tekstovi "ja imam ovo i ono a ti nemas " za mene nemaju niakvog smisla a ni veze sa mozgom jer koga boli kurrac sta on ima,mene ne.
Autotune je jedna od najgorih stvari koje su se desile rapu.Alergican sam na to do maksimuma.
Presluso sam onu stvar od Kanyea :|
Wtf dude? :|
Ono u sebi nema ni 1% posto hip-hopa,covjece usi su mi otpale.
[youtube] " onclick="window.open(this.href);return false;[/youtube]
Evo malo autotune u prvih 60 sekundi. :D
A sad ozbiljno,evo jedno poredjenje koje ujedno objasnjava razliku izmedju old school i ovog novog rapa.

[youtube][/youtube] [youtube][/youtube]

And that pussy in my mouth had me loss for words
Told her back it up like erp erp
And I made that ass jump like jerk, jerk
And that's when she lick me like a lollipop (oh yeah I like that)
she lick me like a lollipop (I like that)
she lick me like a lollipop (I like that)
she lick me like a lollipop

:lol: :lol: :lol: sta koji Rac?
I to mu je pola prvog versa,a u drugom ponovi refren 3-4 puta i baci jos 2-3 lajne.

Za razliku od:

Perhaps I was blind to the facts, stabbed in the back
I couldn't trust my own homies just a bunch a dirty rats
Will I, succeed, paranoid from the weed
And hocus pocus try to focus but I can't see
And in my mind I'ma blind man doin time
Look to my future cause my past, is all behind me
Is it a crime, to fight, for what is mine?
Everybody's dyin tell me what's the use of tryin
I've been Trapped since birth, cautious, cause I'm cursed
And fantasies of my family, in a hearse
And they say it's the white man I should fear
But, it's my own kind doin all the killin here
I can't lie, ain't no love for the other side
Jealousy inside, make em wish I died
Oh my Lord, tell me what I'm livin for
Everybody's droppin got me knockin on heaven's door
And all my memories, of seein brothers bleed
And everybody grieves, but still nobody sees
Recollect your thoughts don't get caught up in the mix
Cause the media is full of dirty tricks
Only God can judge me

I to na kakav beat i to kakav flow.
Vecina ovih danasnjih mislim ni ne zna sta je flow.

Ljudi su provalili kako ce ubit lovu,to im prolazi svaka cast.
Iskrivljene ljudske vrijednosti im to omogucavaju pa ce tako svaka **** u klubu da urla she lick me like a lollipop
kao i kod nas: a kod tebe su jos uvijek moje gacice.
Znaci sve je u redu neka rade kako najbolje znaju i umiju neka mlate kes,al za mene (sto je nebitno naravno to je samo moje misljenje) nikad nece bit hip-hop.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 23:12

@len, 808s sam htio spomenut, al sam zaboravio iz nekog razloga. Meni licno najdrazi album ikada, i vjerovatno se to nikada nece promijenit. Ono sto mi je Donnie Darko kao film, to mi je ovo kao album. Jednostavno shvatam da ima toliko puno mana, i razumijem zasto ga neko ne bi volio, ali jednostavno taj album je za mene nesto vise od muzike, nesto posebno. Savrseno nesavrsen album :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.