Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Naručio sa pika SSD kojeg sam pominjao ovdje, i čekam od prošlog petka, prvo kažu subota, pa onda početak sedmice, pa onda srijeda ili četvrtak, i opet ništa, a fol brza pošta
. Samo lažu i petljaju, isto da je uranij, a ne obični disk. Da sam znao da ću imati ovoliko problema, otišao bih u radnju i uzeo, makar skuplje i 50 KM bilo.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Dok stigne roba prvo do njih, pa dok tebi pošalju.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa pitao sam ih fino kad mogu dostavu očekivati, kažu za 24h, ajde ok, i subota ništa, ajd reko sačekat ću do ponedjeljka, prođe i pon ništa, nazovem kažu bit će do srijede ili četvrtka, evo prođe i četvrtak ništa, tačno vidiš da lažu i petljaju, ako nemaš na stanju šta mi govoriš da imaš, i to ne jedan nego većina ovih što fol imaju radnje neke, obični disk im problem dostaviti, i što je najgore većina stavi tamo oglas da prodaje taj disk, kad se javiš, nema ga na stanju.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Rio, tema je pomoc u vezi pc a ne u vezi dostave.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
A od koga si tačno naručio? Što nisi od moje firme, oni to dobiju u roku jednog dana, pa odmah šalju 

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kako ti se zove firma?
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
http://www.pcc.ba/shop2/rio_Ferdy88 je napisao/la:Kako ti se zove firma?
Nije moja, ali tu sve nabavljam, doslovno sve, ne samo pc

@Miki
Ti gledaš twitch kako sam razumio, u mene je to upaljen cijeli dan.
Nego slušaj, je li moguće da je razlika tako velika samo radi monitora. Slika mi je milion puta bolje, html player koristim, samo high jer streamere koje gleddam nemaju onu opciju 1080p, 720p 60fps itd.
Evo kako izgleda sada, ovo je prelijepo za gledati.
Btw, nakon mjesec i pol stigao mi novi adapter:
Ti gledaš twitch kako sam razumio, u mene je to upaljen cijeli dan.
Nego slušaj, je li moguće da je razlika tako velika samo radi monitora. Slika mi je milion puta bolje, html player koristim, samo high jer streamere koje gleddam nemaju onu opciju 1080p, 720p 60fps itd.
Evo kako izgleda sada, ovo je prelijepo za gledati.
da, gledam CS:GO turnire preko twitcha
a vrlo je moguce jer taj tvoj novi monitor ima mnogo veci pixel density od starog pa samim time i slika je ostrija
@Rio od koga si narucio
ja kad sam racunar narucio od mickey84 dosao za 3 dana, narucio ga u nedjelju navece kod mene bio u srijedu, kaze moglo je biti i dan ranije ali cekao napajanje 1 dan
a vrlo je moguce jer taj tvoj novi monitor ima mnogo veci pixel density od starog pa samim time i slika je ostrija
@Rio od koga si narucio
ja kad sam racunar narucio od mickey84 dosao za 3 dana, narucio ga u nedjelju navece kod mene bio u srijedu, kaze moglo je biti i dan ranije ali cekao napajanje 1 dan
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Od InsertHome iz Bijeljine, pitao sam i tog tvog, nema ovog samsunga više, iako oglas stoji uredno (i ja se javim na taj oglas samo par sati nakon objavljivanja), kaže skupi mu naručivati, pa šta koji klinac stavljaš oglas onda, nudi mi neke druge, da hoću te ne bi pitao za ovaj. Koga god sam pitao nema na stanju, ili ako ima onda su skuplji nego na oglasu, ali cijena mi ne bi bila problem samo da ih imaju i mogu dostaviti, nađem ove kažu mogu dostaviti i evo šta se desimiki_92 je napisao/la: @Rio od koga si narucio

Jedan mi odgovara na piku, a drugi neki, kolega mu, mi se javlja na telefon, i onda ih ne možeš dohavizati, hebo lud zbunjenog

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ja sam htio kod Mickeya, ali na kraju sam uzeo u pcc radnji. Za sve je kriva matična, htio sam da ima više utora, mogao sam z97 ili h97, uzeo sam h81 pro gamer, nema razlike u max procesoru koje podržaje starija i novija generacije. Nijanse su minimalne.
Mozilla crashala triput već danas
Mozilla crashala triput već danas

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Meni stara kartica tako nije mogla, otišao u banku i vadio novu i nju bez problema povezao, nazovi i pitam banku da nije do toga slučajnoPapastathopoulos je napisao/la:Zasto ne mogu da napravim account na paypal, tacnije account sam napravio ali ne mogu da ukucam podatke kartice i da je povezem na racun ? ukucam sve sta treba i iznad mi izbaci ovo:
Jucer sam karticu podigao, radnica kaze da ce bit aktivna od 9h navecer, i takodjer sam odma uplatio 60KM na racun (jer kazu moras imat nesto na racunu, nemam pojma)...u cemu je caka ?

Visine kartice iz pojedinih banki ne rade, iz licnog iskustva znam da Hypo Alpe Adria(ili ti ga Addiko) Visa kartice ne rade na PP, dok ova koju imam iz Intese radi bez problema
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: RE: Re:
Quinlan je napisao/la:Meni stara kartica tako nije mogla, otišao u banku i vadio novu i nju bez problema povezao, nazovi i pitam banku da nije do toga slučajnoPapastathopoulos je napisao/la:Zasto ne mogu da napravim account na paypal, tacnije account sam napravio ali ne mogu da ukucam podatke kartice i da je povezem na racun ? ukucam sve sta treba i iznad mi izbaci ovo:
Jucer sam karticu podigao, radnica kaze da ce bit aktivna od 9h navecer, i takodjer sam odma uplatio 60KM na racun (jer kazu moras imat nesto na racunu, nemam pojma)...u cemu je caka ?
Uspio sam, izgleda da pare nisu bile legle na racun tako da sam sinoc to odradio...samo je belaj sto sad moram cekat par dana neki code od 4 broja, a ne znam dje da ga nadjem, kazu treba se ic u banku po njegamiki_92 je napisao/la:Visine kartice iz pojedinih banki ne rade, iz licnog iskustva znam da Hypo Alpe Adria(ili ti ga Addiko) Visa kartice ne rade na PP, dok ova koju imam iz Intese radi bez problema

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
ne moras ici do banke mozes taj kod dobiti i preko telefonaPapastathopoulos je napisao/la: Uspio sam, izgleda da pare nisu bile legle na racun tako da sam sinoc to odradio...samo je belaj sto sad moram cekat par dana neki code od 4 broja, a ne znam dje da ga nadjem, kazu treba se ic u banku po njega
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ne da svaka banka, UniCredit ne damiki_92 je napisao/la:ne moras ici do banke mozes taj kod dobiti i preko telefonaPapastathopoulos je napisao/la: Uspio sam, izgleda da pare nisu bile legle na racun tako da sam sinoc to odradio...samo je belaj sto sad moram cekat par dana neki code od 4 broja, a ne znam dje da ga nadjem, kazu treba se ic u banku po njega

Ne znam koju je karticu izvadio ali u BiH jedino radi Visa kartica, MC ne radi, odnosno ne možeš podizati pare sa paypala, možeš online kupovati, dobijati pare ali u ruke ne možeš uzeti.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Crash mi mozila danas 10-tak puta, samo kod mene ili?
Pod hitno obustavi tu dostavu.rio_Ferdy88 je napisao/la:Jedan mi odgovara na piku, a drugi neki, kolega mu, mi se javlja na telefon, i onda ih ne možeš dohavizati, hebo lud zbunjenog

Jer kad dobiješ brzom poštom povratka nema, jedino ti ostaje da ponovo kontaktiraš prodavača, te da se snjim dogovoriš za zamjenu, a to je zavrzlama.
a taj je max sumnjiv.
Pokušaj naručiti na piku kod prodavača pchardware, ima nekih samsunga, 100%odličan i vrlo povoljan lik.
------------------------------------------------------------------
Inače da vas ovo pitam.
Već neko vrijeme instalirao sam windows 10. Gasim ga stnadardno na shut down.
Ali ono što mi je neobično vrijeme paljenja je vrlo kratko ne više od 15 sekundi da je spreman za rad, a u pitanju je HDD.
Da nije ovo neka greška pa umjesto shut down on se prebaci na neki oblik standby?
Ili se win10 inače ovako brzo pali i gasi.
A stvar koja mi je bacila sumnju kada ga ištekam iz struje vrijeme paljenja je kako i treba da bude, otprilike 40-50 sekundi.

Da je standby mogao bi ga pokretati pomocu dodira na bilo koju tipku tastature/il klikom misa (uz uslov da je tak podeseno).Već neko vrijeme instalirao sam windows 10. Gasim ga stnadardno na shut down.
Ali ono što mi je neobično vrijeme paljenja je vrlo kratko ne više od 15 sekundi da je spreman za rad, a u pitanju je HDD.
Da nije ovo neka greška pa umjesto shut down on se prebaci na neki oblik standby?
Ili se win10 inače ovako brzo pali i gasi.
A stvar koja mi je bacila sumnju kada ga ištekam iz struje vrijeme paljenja je kako i treba da bude, otprilike 40-50 sekundi.
Msm da je to normalno vrijeme za jedan solidan pc sa W 10. Sto se tice bootup-a nakon nestanka struje, vecina racunara je programirana radi nesto duzu tj. detaljniju provjeru komponenti a onda nekad i nudi ono da li zelis safe mode il normalan start, pa tak da to vrijeme i ne treba da cudi.
Zelis li da ubrzas startup time, prvo rijesi se avasta ak ga koristis te skeniraj potencijalne probleme sa glary utilities, ocisti/ispravi i onda deinstal pomenuti program.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 dec 2016, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Isključi fast startup.
1. C/P
2. Power option
3. Choose what the power button do
4. Change settings that are currently unavailable
5. Check or unckeck turn on fast startup.
1. C/P
2. Power option
3. Choose what the power button do
4. Change settings that are currently unavailable
5. Check or unckeck turn on fast startup.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.