FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

smaram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la smaram » 08 okt 2012, 20:04

evo šef gost na TVSA...
Volim majko Grbavico tebe i tvog Želju više nego sebe.
Fuck the system!!!

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 08 okt 2012, 21:26

Potez kola, Zajko Zeba 8-)

LJOZE1921
Kontakt:

Post Postao/la LJOZE1921 » 08 okt 2012, 21:55

Kad je revanš sa Slavijom ?
ZELJEZNICAR SAMPIOOOOOOOOOOOON !

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 08 okt 2012, 21:56

LJOZE1921 je napisao/la:Kad je revanš sa Slavijom ?
24 se igra,evo sad provjerio:D
Zadnja izmjena: KrajPrice, dana/u 08 okt 2012, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2012, 21:57

LJOZE1921 je napisao/la:Kad je revanš sa Slavijom ?
Prvobitno se ta utakmica trebala odigrati 17.10, ali su zbog nastupa reprezentacije revans susreti kupa pomjereni za sedam dana i igrace se 24.10.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 08 okt 2012, 23:04

Izvinjavam se sto upadam ovako, ali da li mi neko moze reci kada je sutra trening reprezentacije ? Kako sam cuo biti ce 15 minuta otvoren za javnost, pa ako moze informacija kada :)

Hvala lijepa!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 okt 2012, 04:17

neo je napisao/la:Izvinjavam se sto upadam ovako, ali da li mi neko moze reci kada je sutra trening reprezentacije ? Kako sam cuo biti ce 15 minuta otvoren za javnost, pa ako moze informacija kada :)

Hvala lijepa!
Nisam siguran da ce biti otvoren i tih 15 minuta sutra (znam da ce onaj trening u cetvrtak u Atini biti otvoren 15 minuta). Inace, sutra je trening najavaljen za 17:00 sati, a u srijedu za 17:30. Da si provjerio stranicu saveza koji je i zaduzen za reprezentaciju pa bi bilo logicno prvo tamo traziti informacije, sam bi to pronasao.

Evo link i plan aktivnosti reprezentacije za ove dvije utakmice:
http://nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=98" onclick="window.open(this.href);return false;

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 09 okt 2012, 08:50

smaram je napisao/la:evo šef gost na TVSA...
Sta je govorio?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 09 okt 2012, 09:03

Ukratko,
na svom smo kursu, nismo se stabilizovali koliko smo planirali, ali smo stabilniji od većine klubova, plan je napredovanje i prodaja igrača. Nada se da će nakon što su prošli izbori konačno se i situacija oko i unutar kluba malo smiriti i to je to otprilike...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 okt 2012, 09:09

Ultras1921 je napisao/la:
smaram je napisao/la:evo šef gost na TVSA...
Sta je govorio?
Govorio je kako je zadovoljan bodovni saldom, da mu je neko ponudio na početku da iz 9 kola ima 20 bodova on bi prihvatio. Rekao je da je jedini problem toga što su komšije imaju dva boda više pa se zato manje cijeni ovih 20 iz 5 gosdujučih i 4 domača meča. Onda da nije hemija i zalaganje u ekipi bilo na nivou, prvo zbog situacije u klubu oko Žuje i izbora pa onda jeru su neki igrači trebali da odu iz ekipe ali sticajem okolnosti nisu, iako su to zaslužili. Pa da im se teško vratiti mentalno u ovaj kokuzluk. Neki su jednostavno zasičeni trofejima, pa nemaju motiva. Kaže da imamo 20 bodova sa lošom igrom,a pitao se šta če biti kada bude ekipa igrala kako treba. Kako treba iskoristiti ovu pauzu bolje nego prošli put, gdje je ekipa igrala lošije poslije pauze ali da če ovu iskoristiti da vrate neke igrače koji su bili roviti. Govorio je i o slijedečih par kola. Onda pirča da nam kazne nisu trebali i da je bacanje para. Onda priča oko finasija iako kasne pare, Željo i dalje stoji bolje od večine u ligi. Eto ako sam šta prpustio neka neko dopuni. :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 okt 2012, 10:20

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 okt 2012, 10:32

gol zubanovica protiv zrinjskog je jedan od najbitnijih u poslijeratnom periodu... covjek je prosto otvorio put ka tituli ovim golom... sjecam se da sam tada imao malu maturu u sarajevu, i da sam pobjegao da gledam zelju sa drugovima, i da na kraju nisam vidio ni jedan zeljin gol... prvi zeljin gol je pao rano a mi smo tek usli na stadion oko 20.minute, onda je zrinjski izjednacio a kad smo izasli sa stadiona bio je vec 90.minut, i mislili smo da je gotovo... onda smo culi samo huk sa koseva... i odusevljenje raje na stadionu... uhh... kad se toga sjetim...

uglavnom... zubanovic nas je zaduzio do kraja zivota svojim golovima protiv zrinjskog i sarajeva... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 okt 2012, 10:44

ellaxaz je napisao/la:slika
Kad god se sjetim ove utakmice moram se najeziti i evo opet.Ne znam jesam li ikada poslije ove tekme osjetio takvu radost i ludilo nakon nekog gola kao tada na zapadnoj tribini.Ljudi su se grlili,ljubili,skakali jedni po drugima ma cisto ludilo.Mene je neki momak tada podigao i boceo bacati visoko u zrak.Opet stari me ljubio kao da sam ja dao gol.Cista radost i olaksanje.A da smo tek znali sta nas ceka par dana kasnije...

Hvala im na tim danima,danima kada se u meni kao djecaku od 11 godina ucvsrtila ljubav prema plavoj boji!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 okt 2012, 10:55

bistrikboy je napisao/la:
Kad god se sjetim ove utakmice moram se najeziti i evo opet.Ne znam jesam li ikada poslije ove tekme osjetio takvu radost i ludilo nakon nekog gola kao tada na zapadnoj tribini.Ljudi su se grlili,ljubili,skakali jedni po drugima ma cisto ludilo.Mene je neki momak tada podigao i boceo bacati visoko u zrak.Opet stari me ljubio kao da sam ja dao gol.Cista radost i olaksanje.A da smo tek znali sta nas ceka par dana kasnije...

Hvala im na tim danima,danima kada se u meni kao djecaku od 11 godina ucvsrtila ljubav prema plavoj boji!
tada je mislim vladala groznica medju navijacima zbog play-offa i mislim da je protiv zrinjskog i bosne bilo jedno 15.000 ljudi... jug i zapad bili krcati... tad je vladao zdrav razum medju navijacima i nije bilo nekih ultra fazona ko sto danas postoje... mogao si doci sa sinom i kcerkom a da budes siguran da te nece pogoditi nesto... taj period ja licno smatram najboljim za zelju... od ekipe koja je tovarila po sredini tabele je napravljen prirodnim putem jedan gigant, koji je bez obzira na kojoj se poziciji nalazio, imao podrsku 7-8000 navijaca na svakoj domacoj utakmici... a sada da tovarimo po 7 8 mjestu, ne bi doslo 2000...

licno sjecam se vrlo dobro dvije utakmice... protiv gradine i zmaja od bosne... prvu smo trebali pobjediti da sigurno budemo medju 4 ekipe koje idu u play-off... a kad se sjetim te utakmice... uhh... na srecu tu su bili vazda i zubanovic naravno... druga tekma protiv zmaja, je bila cudna... pobjedimo li bicemo treci na kraju i igracemo u mostaru plaz-off... izgubimo li, onda postoji mogucnost da izgubimo i 4.mjesto, jer su teoretski i gradina i sloboda tada imali neke sanse da nas skinu sa tog mjesta... a kad je u 80. minuti bilo 4-2 za nas, a guso branio cak i penal njihov... bas mi je bilo smjesno... na kraju ipak 4-4 ;)

ostalo je istorija...
FOR PAUL

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 okt 2012, 11:03

bistrikboy je napisao/la:

Na ovoj tekmi je Baka Sliskovic uso za Zrinjski i sam sebe pogodio loptom u glavu. :lol:
Zuban maestralno zabio gol, kako su samo tada igrali, pala je visocka Bosna 3-0, 2 gola Vazde na asistencije Zubanovica pa zatim i Zuban zabija za konacnih 3-0.
A sjeca li se neko Zubanovog povratka u Zelju, 2001 misilm da je u pitanju, kada smo mu pjevali sa juga, kako je dobro, vidjeti te opet ....
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 09 okt 2012, 11:13

jovanmaksimovic je napisao/la:gol zubanovica protiv zrinjskog je jedan od najbitnijih u poslijeratnom periodu... covjek je prosto otvorio put ka tituli ovim golom... sjecam se da sam tada imao malu maturu u sarajevu, i da sam pobjegao da gledam zelju sa drugovima, i da na kraju nisam vidio ni jedan zeljin gol... prvi zeljin gol je pao rano a mi smo tek usli na stadion oko 20.minute, onda je zrinjski izjednacio a kad smo izasli sa stadiona bio je vec 90.minut, i mislili smo da je gotovo... onda smo culi samo huk sa koseva... i odusevljenje raje na stadionu... uhh... kad se toga sjetim...

uglavnom... zubanovic nas je zaduzio do kraja zivota svojim golovima protiv zrinjskog i sarajeva... ;)
Sad sam malo razmišljao o ovom boldanom i slažem se u potpunosti.

Do tada nikada poslije rata nismo bili u prilici da se borimo za titulu. I te sezone smo se i mi sami, a i drugi su nas smatrali samo iznenađenjem.

Tim golom smo i sebi i drugima pokazali da smo gigant i da se možemo boriti za titulu. Postavili smo temelje ozbiljnoj ekipi. Iako smo sezonu poslije bili loši, ovaj gol nas je psihološki stavio na višu poziciju pa smo sebi postavili standarde da osvajamo titule - da nas ne zadovoljava "solidna igra", nego samo pobjede, dominacija i titule.

Sjećam se da smo na toj utakmici imali milion šansi. Baka Slišković igrao za Zrinjski :) Skoro smo izgubili nadu, raja su krenula prema izlazu, onda je Hurić ponovo vratio jednu izbijenu loptu, gurno je do Bukija, ovaj zavrnuo na drugu stativu gdje je povratnu glavom nabacio Senad Žerić. Zuban je okrznuo i evo sad se ježim - jedino sam tad mislio da će se stadion srušiti. Takvo ludilo se ne pamti. Tad sam bio siguran i da ćemo uzeti titulu. Nevjerovatno je tada zvučalo da ćemo za par mjeseci igrati evropu.

Dakle - time of my life - rat se završio, počinje se normalno igrati, ide se u evropu i Željo pobjeđuje u spektakularnoj utakmici. Perverzija. Proslaviš, prespavaš, ujutro čitaš novine i opet plačeš od sreće! Kao i dan danas!

Svaka čast za postavljanje slike! Svaka čast Zubanu! Ima li scan čitavog članka?

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 09 okt 2012, 11:34

[youtube][/youtube]
Kratke crte iz kluba nakon osvojene titule (05.06.1998), kao i kratki pregledi utakmica sa Bosnom i Zrinjskim.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 okt 2012, 12:03

znaci najezim se kad vidim ovo... svaka cast za upload...
FOR PAUL

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 okt 2012, 12:57

Kemo Kozaric, najbolji poslijeratni predsjednik Zelje, ostali mu nisu ni do koljena.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 09 okt 2012, 15:38

Imal gdje snimka emisije te sa amarom na tvsa..hvala

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 20 gostiju.