FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

collector
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la collector » 01 feb 2015, 13:48

HordeBL je napisao/la:
collector je napisao/la:ma on je gotova prica, ovdje je mogao biti hadzija i to sa finim primanjima, europu bi igrao pa nikad se ne zna mozda i negdje dalje zavrsio da je nastavio sa onom formom i da se jos malo doveo u red, ovako se vrtio iz kluba u klub i propao !!!
To ti je kad imas majmuna -lopinu menadjera
ma menadzeri, **** stvar danas i ne kazu djaba za fudbalere da su glupi
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 01 feb 2015, 14:01

Iako je on zavrena prica za nas (ima vise od godinu dana) treba napomenuti da je istom tom Komazecu nudjeno 50% povecanje plate plus neka cifra ispod stola. Njegov menadjer je sve odbio a ovaj sutio ko zaliven...a tada nam je trebo ko suho zlato. Koreja pa Norveska poslije toga...nigdje nije u kontinuitetu odigro 6-7 tekmi. Pred Hagesund je bio u gradu i klubu...ponudio svoje usluge. Lijepo mu se zahvalili i poslali preporuku Norvezanima. Opet nismo supci ispali. Sretno mu u zivotu i daleko mu kuca od nase

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 feb 2015, 14:06

Koliko god je ovaj poraz protiv Bosne bio bez veze,u toliko je i dobar,jer su Kodro i Ibrakovic vidjeli da bez nekog jakog stopera mozemo imati problema u Premijer ligi.Sad je glupo praviti neku analizu radi poraza od nizeligasa,ali je ocito da nesto ne štima u zadnjoj liniji.Ja se iskreno nadam da ce se zavuci ruka u dzep i dovesti kvalitetan stoper.Titula donosi mnogo vise,a sa njom se ne smijemo kockati.

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 01 feb 2015, 14:10

amypitar je napisao/la:Koliko god je ovaj poraz protiv Bosne bio bez veze,u toliko je i dobar,jer su Kodro i Ibrakovic vidjeli da bez nekog jakog stopera mozemo imati probelema u Premijer ligi.Sad je glupo praviti neku analizu radi poraza od nizeligasa,ali je ocito da nesto ne štima u zadnjoj liniji.Ja se iskreno nadam da ce se zavuci ruka u dzep i dovesti kvalitetan stoper.

Potpis...
Juce je Meho mogao vidjeti na cemu je...gdje ide dobro , gdje skripi...koja formacija itd. Medjutim ( ne trazim izgovor , gluho bilo)...bila nam je prva tekma , 3-4 nova igraca----njiva od terena itd itd. Sve je to uticalo na krajnji rezultat

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 01 feb 2015, 14:14

Sta je sa Kelavom?

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 feb 2015, 14:19

Jucer sam pricao sa trenerom mlađih selekcija Bosne koji je bio na utakmici.Covjek je istog misljenja da nam je odbrana vise nego slaba bila.Bosna je par puta presla centar i zabila 2 gola.Svaki prelazak na našu stranu protivnicke ekipe opsta panika.E sad kako igrati u gostima protiv Veleza,Olinpica itd.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 feb 2015, 14:27

amypitar je napisao/la:Jucer sam pricao sa trenerom mlađih selekcija Bosne koji je bio na utakmici.Covjek je istog misljenja da nam je odbrana vise nego slaba bila.Bosna je par puta presla centar i zabila 2 gola.Svaki prelazak na našu stranu protivnicke ekipe opsta panika.E sad kako igrati u gostima protiv Veleza,Olinpica itd.
To je onda jako lose :hmmmmm:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 01 feb 2015, 14:29

amypitar je napisao/la:Jucer sam pricao sa trenerom mlađih selekcija Bosne koji je bio na utakmici.Covjek je istog misljenja da nam je odbrana vise nego slaba bila.Bosna je par puta presla centar i zabila 2 gola.Svaki prelazak na našu stranu protivnicke ekipe opsta panika.E sad kako igrati u gostima protiv Veleza,Olinpica itd.

Vidjecemo kako ce biti u Antaliji u tekmama protiv bas jakih ekipa. A to , da imamo slabu odbranu...svi znamo... :? :?

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 01 feb 2015, 14:47

pa normalno da je losa kad ti tamo igra berberovic :urnebes:

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 01 feb 2015, 14:49

jel to Kelava u Trnavi ili je jos jedna u nizu bombi tzv portala

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 01 feb 2015, 14:54

Mi ko da smo primali po tri gola po utakmici u prvoj polusezoni pa kukamo na odbranu, istina nije idealna ali nije ni losa za ove lige...da smo za 20 % imali bolju realizaciju a sansi smo stvorili mali milion u svakoj tekmi uopste o odbrani ne bi pricali tako da nama treba ustvari samo da popravimo realizaciju i to je to...a ako je neko na osnovu one juce utakmice uspio nesto da 'vidi' onda nek ide odmah aplicirati u Real ili Barcu jer je vanserijski strucnjak/skaut :roll:

PS. da dodam jos, najmanje golova je primio zrinjski i to 6, siroki 10 mi 11, znaci treca najbolja odbrana s tim da smo 5 kuci primili i to 3 (velez i travnik) u toku evropskih tekmi kad su normalne oscilacije zbog umora najvise,pogotovo sto je Dzeno u ta doba bas slabo rotirao igrace, dok smo u gostima primili 6 a gostovali smo svim jacim timovima, i samo od sirokog izgubili, mada i u toj utakmici smo na terenu bolji bili sto hoce reci kao sto vec pomenuh, mi da smo imali barem 20 % bolju realizaciju ne bi o odbrani uopste pricali tako da ne vidim ni jedan razlog da kukamo kao da imamo najgoru odbranu u ligi a ne jednu od najboljih, ipak je ovo premijer liga BiH, nije Bundesliga
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 01 feb 2015, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 feb 2015, 15:09

Jajalo u prvoj postavi Palerma. :D
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 feb 2015, 15:15

Head je napisao/la:Jajalo u prvoj postavi Palerma. :D
Nek mu je sa srecom ;)
Edit : evo vec gube :D

amypitar
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 01 feb 2015, 15:23

THEC je napisao/la:Mi ko da smo primali po tri gola po utakmici u prvoj polusezoni pa kukamo na odbranu, istina nije idealna ali nije ni losa za ove lige...da smo za 20 % imali bolju realizaciju a sansi smo stvorili mali milion u svakoj tekmi uopste o odbrani ne bi pricali tako da nama treba ustvari samo da popravimo realizaciju i to je to...a ako je neko na osnovu one juce utakmice uspio nesto da 'vidi' onda nek ide odmah aplicirati u Real ili Barcu jer je vanserijski strucnjak/skaut :roll:
Ja sam po prirodi optimistican ,ali i realan covjek.Naravno da nismo primali po tri gola ,ali ne treba zaboraviti da igras u ligi gdje 70 % ekipa nema osnovne/elementarne uslove za fudbal.Gdje vise od polovine Premijer lige uopste ne ide na pripreme.Sta onda tek reci za ekipe nizeg ranga.Ako ti nisi uspio da primjetis da nesto ne stima u nasoj odbrani u zadnjim utakmicama Premijer lige(Olimpic na Kosevu,maleni na sugavici,Sloboda u Tuzli,pa evo i Bosna),e onda ti veze sa fudbalom nemaš.O Evropi necu komentarisati.Ne treba kao maleni da zabijamo glavu u pijesak.Da ne ispadne sve tako crno,za ovu ligu je to vise nego dobro,ali za Evropu,ili nesto vise jako tesko.

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 01 feb 2015, 15:47

Nije nama odbrana kako se ovdje predstavlja ogroman problem, nego nam treba razbijac na zadnjem veznom. Normalno ako se mogu dovesti bolji stoperi, da to treba uraditi ali nikako na usrrb djece iz akademije, na kojima ipak mozemo zaraditi. Ipak i Cimi a i Radovac su vise centralni (ovaj drugi vise i ofanzivni vezni) iako se Cimi forsira vec dvije godine na poziciji "razbijaca". To je recimo puno bolje izgledalo kad je Mato bio ispred Cimija jer obavljao dosta defanzivnog posla.
Nas najveci problem je po meni nesigurnost Deje kod prekida, te cinjenica da nemamo nekoga na zadnjem veznom ko ce zaustaviti kontru. Jucer je i Kodro eksperimentisao, pomjesao igrace. Ipak netreba i pretjerivati, ovo je tek prva pripremna bila i najvaznije je sad da se eksperimentise, dok se ne nadje dobitna kombinacija makar sve i jednu u pripremnim izgubili, a siguran sam da se to nece desiti.
Numquam Desistemus!

THEC
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la THEC » 01 feb 2015, 16:01

amypitar je napisao/la:
THEC je napisao/la:Mi ko da smo primali po tri gola po utakmici u prvoj polusezoni pa kukamo na odbranu, istina nije idealna ali nije ni losa za ove lige...da smo za 20 % imali bolju realizaciju a sansi smo stvorili mali milion u svakoj tekmi uopste o odbrani ne bi pricali tako da nama treba ustvari samo da popravimo realizaciju i to je to...a ako je neko na osnovu one juce utakmice uspio nesto da 'vidi' onda nek ide odmah aplicirati u Real ili Barcu jer je vanserijski strucnjak/skaut :roll:
Ja sam po prirodi optimistican ,ali i realan covjek.Naravno da nismo primali po tri gola ,ali ne treba zaboraviti da igras u ligi gdje 70 % ekipa nema osnovne/elementarne uslove za fudbal.Gdje vise od polovine Premijer lige uopste ne ide na pripreme.Sta onda tek reci za ekipe nizeg ranga.Ako ti nisi uspio da primjetis da nesto ne stima u nasoj odbrani u zadnjim utakmicama Premijer lige(Olimpic na Kosevu,maleni na sugavici,Sloboda u Tuzli,pa evo i Bosna),e onda ti veze sa fudbalom nemaš.O Evropi necu komentarisati.Ne treba kao maleni da zabijamo glavu u pijesak.Da ne ispadne sve tako crno,za ovu ligu je to vise nego dobro,ali za Evropu,ili nesto vise jako tesko.
Ja o ligi i pricam i tvrdim da je realizacija nas najveci problem a ne odbrana i ako popravimo realizaciju s obzirom na broj sansi koji stvorimo protiv svakog protivnika mi cemo titulu uzeti bez problema
Pyro is not a crime !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 16:07

Ogi bi bio pravi izbor za stopera iz vise razloga a moze odigrati i beka. Mogao bi se fino prodati kasnije jer ce biti reprezentativac. Tako da u tom slucaju Dzemo nebi bio toliko potreban.
@Head Jajalo legenda.
Ex1t je napisao/la:Nije nama odbrana kako se ovdje predstavlja ogroman problem, nego nam treba razbijac na zadnjem veznom. Normalno ako se mogu dovesti bolji stoperi, da to treba uraditi ali nikako na usrrb djece iz akademije, na kojima ipak mozemo zaraditi. Ipak i Cimi a i Radovac su vise centralni (ovaj drugi vise i ofanzivni vezni) iako se Cimi forsira vec dvije godine na poziciji "razbijaca". To je recimo puno bolje izgledalo kad je Mato bio ispred Cimija jer obavljao dosta defanzivnog posla.
Nas najveci problem je po meni nesigurnost Deje kod prekida, te cinjenica da nemamo nekoga na zadnjem veznom ko ce zaustaviti kontru. Jucer je i Kodro eksperimentisao, pomjesao igrace. Ipak netreba i pretjerivati, ovo je tek prva pripremna bila i najvaznije je sad da se eksperimentise, dok se ne nadje dobitna kombinacija makar sve i jednu u pripremnim izgubili, a siguran sam da se to nece desiti.
Objasnio.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 01 feb 2015, 16:15

MortemHz je napisao/la:
To je onda jako lose :hmmmmm:
Ne sekiraj se brate vidi: Dok je igrao Tatko nisu centra prešli a u drugom su bili opasni jer Džemu vremešnog su pretrčavali na zadnjem veznom kao ludi ispred je malo bio Rustemović koji nije bio loš a Kovačević je bio stoper isto nije bio loš ali je zavaljen kod oba gola već sam napisao.I nije baš bila panika jer sde haman igralo viktorije a ljudi su odradili dbije tri dobre kontre i zabili nam dva gola u prvom nisu nam haman ni vidjeli golmana. Znaći kombinuje se probava i neka je ovih utakmica ali ne ni po koju cijenu na ovakvim terenima jer teške su noge i postoji rizik povrede a to nam baš i ne treba. ;) U prvenstvu sa standardnim stoperima i standardnim zadnjim veznim nema zime ovo je sve proba i kombinatorika no sikiriki.
Sarajevo ljubavi moja!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 16:21

Ko ce biti taj standardni zadnji vezni ?? Dali bi Rustemovic mogao to da odigra ??

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 feb 2015, 16:33

Ajax je napisao/la:Ko ce biti taj standardni zadnji vezni ?? Dali bi Rustemovic mogao to da odigra ??
Pored ovih sto imamo sumnjam da ce biti u prvoj,bas sumnjam..osim ako ne explodira na pripremama

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, kanarinac, MaroonBjelave, napoleon72, pitar, Riziko i 84 gosta.