Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

Pauleta
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Pauleta » 07 mar 2013, 19:15

Begović- Mujdža, Vranješ, Spahić, Salihović- Stevanović, Medunjanin, Misimović, Lulić- Džeko, Ibišević. Ovo je po meni realno. Nemogu vjerovati da je Avdukić i dalje na spisku, a nema Burića.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 mar 2013, 19:18

Nije lose drug al plaho bas plaho ofanzivno..

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 07 mar 2013, 19:22

ahmic je napisao/la:Nije lose drug al plaho bas plaho ofanzivno..
Po meni Medunjanin jako lijepo zatvara, a opet je plemenit igrač za razliku od Zahirovića i vrlo brzo može iz jednom DM prebaciti se u ofanzivnu verziju.
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 mar 2013, 19:31

Pauleta je napisao/la:Begović- Mujdža, Vranješ, Spahić, Salihović- Stevanović, Medunjanin, Misimović, Lulić- Džeko, Ibišević. Ovo je po meni realno. Nemogu vjerovati da je Avdukić i dalje na spisku, a nema Burića.
susicev spisak je koliko toliko dobar. samo je sada tek postalo ocigledno da buric nikad nece dobit poziv dok je susic selektor. nek' je barem pozvao fejzica, samo da se nekako sad otarasiti onog seljaka avdukica.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 07 mar 2013, 19:37

STEVIE je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:Begović- Mujdža, Vranješ, Spahić, Salihović- Stevanović, Medunjanin, Misimović, Lulić- Džeko, Ibišević. Ovo je po meni realno. Nemogu vjerovati da je Avdukić i dalje na spisku, a nema Burića.
susicev spisak je koliko toliko dobar. samo je sada tek postalo ocigledno da buric nikad nece dobit poziv dok je susic selektor. nek' je barem pozvao fejzica, samo da se nekako sad otarasiti onog seljaka avdukica.
Ako zaista neko od golmana iz Premijer lige mora biti u kadru onda je to trebao biti Antolović, jer je mlad i mogao bi napraviti neku karijeru. Znam da će te sada početi sa papirima i U-21 reprezentacijom, ali momak je iz Žepča i može bez problema dobiti papire. Kod mene nebi bilo dileme : Begović, Burić i evo neka bude ovaj mladić iz Aalena, ali nebih ispustio Antolovića.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 07 mar 2013, 20:04

[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 07 mar 2013, 20:27

Elegant je napisao/la:Veceras na FTV 20:00 Miralem Pjanic gost u Dnevnik D.

Ma kaže Mire treba cudo da se desi da igra protiv Grčke, tako da trebamo popustiti oko igranja..

3-4 sedmice nema njeg u martu piši propalo.. nek on nama bude živ i zdrav protiv 2x utamice protiv Slovačke abd :)

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 mar 2013, 22:20

Posto smo zadnje dvije utakmice igrali s njima 0-0 ... da li bi i ovu utakmicu potpisali da se zavrsi 0-0 :?:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 mar 2013, 22:21

Samo pobjeda dolazi u obzir !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 mar 2013, 22:21

Jedva cekam tekmu. Idem na tu tekmu, prvi put pa jos vise cekam nego sto je prije bilo. Uzbudjenje vece :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 07 mar 2013, 22:22

Može ovako,al na kamberović polju na čimburijadi!Da ti medunjanin i Misimović igraju centralne veznjake bez zaleđine,il si lud il fudbal pratiš samo na top eleven!?!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 07 mar 2013, 22:27

barsa77 je napisao/la:
Može ovako,al na kamberović polju na čimburijadi!Da ti medunjanin i Misimović igraju centralne veznjake bez zaleđine,il si lud il fudbal pratiš samo na top eleven!?!
Da je kojim slucajem top eleven. Prije bih rekao Manager13.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 mar 2013, 22:29

Sam Safet je rekao da su male sanse da Salihovic zaigra, Pandza također, a za Pjanica vec znamo.

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 07 mar 2013, 22:37

Elegant je napisao/la:Sam Safet je rekao da su male sanse da Salihovic zaigra, Pandza također, a za Pjanica vec znamo.
Ma necu nista vjerovat dok igraci ne istrce na teren. Sve ove price "hoce, nece" su glupost, taktika. Napravit ce Pape 22.3.13 prvo frtutmu Grcima na terenu pa onda tamo oko 22h u svlacionici. Bice "da zna zora, da zna zora, kako Grke qaram ja" :mrgreen:

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 07 mar 2013, 22:39

Sabinho je napisao/la:
-SanaFCŽ- je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da je većina oduševljena pozivom Rahimiću.. Ljudi dragi pa čovjek dvije godine nije utakmice odigrao, šta očekujete da je on rješenje? Ja bih najsretniji bio da je to onaj Rahimić prije par godina, ali on i Miske u veznom redu? Ima da se ljudi prošetaju do na našeg 16erca.. I mislim da poređenje sa Giggsom nije nikako uredu :lol:
Jesi ti ikad gledao utakmicu reprezentacije uzivo dok je Rahimic nastupao?
Nisam prijatelju, ja prije par dana počeo fudbal pratiti, a i tek sam TV kupio, pa bih te molio da mi malo objasniš kako stoje stvari.. A jesi ti ikad gledao igrača koji nije skoro pa trenirao dvije godine?

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 07 mar 2013, 22:44

Pirke je napisao/la:
-SanaFCŽ- je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da je većina oduševljena pozivom Rahimiću.. Ljudi dragi pa čovjek dvije godine nije utakmice odigrao, šta očekujete da je on rješenje? Ja bih najsretniji bio da je to onaj Rahimić prije par godina, ali on i Miske u veznom redu? Ima da se ljudi prošetaju do na našeg 16erca.. I mislim da poređenje sa Giggsom nije nikako uredu :lol:

Ja uopce neocekujem da on zaigra. Vazan je zbog liderskih sposobnosti.
To je drug nešto drugo, i ja sam za to da igrači kao što je on budu tu za ove mlađe, da im kaže koju pametnu, ali nije više on na tom nivou na kojem se očekuje, a pogotovo za ovu tekmu..

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 07 mar 2013, 22:48

-SanaFCŽ- je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Jesi ti ikad gledao utakmicu reprezentacije uzivo dok je Rahimic nastupao?
Nisam prijatelju, ja prije par dana počeo fudbal pratiti, a i tek sam TV kupio, pa bih te molio da mi malo objasniš kako stoje stvari.. A jesi ti ikad gledao igrača koji nije skoro pa trenirao dvije godine?
Bitno je da covjek redovno trenira, ne zbog toga sto ce on ganjat i igrat flastera na nekom igracu nego da moze presjecati napade. Rahima nikad nije isao u napad. Evo glave ako je covjek ikada u dresu reprezentacije prismrdio protivnickom golu, isto ko da je vezan lancem. Njegovo je da kulira na centru i da je direktno ispred zadnje linije. Zahirovic moze trcat ko navijen, to svi znamo, al' Rahimic ima vise iskustva u jednoj mozdanoj celiji nego sto ce Zahirovic imati za narednih 10 godina igranja fudbala. Kontao bih ja argumente da je u pitanju bek ili krilo, al' ovako ne vidim nista lose u pozivu Rahimica ili, eventualno, u njegovom igranju.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2013, 22:48

Gledam upravo utakmicu protiv Grcke ponovo i nadam se veoma, da ce Salihovic biti spreman pred utakmicu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 mar 2013, 22:53

Zna li se mozda ko nam sudi utakmicu ?

hanslindberg
Kontakt:

Post Postao/la hanslindberg » 07 mar 2013, 22:54

Pozdrav svima!
Da iskoristim višak vremena pa da napišem malo konkretniji post kad je već prvi.
Smatram kako je ova situacija za pravog trenera/izbornika jako zanimljiva, te kao takva predstavlja strašan izazov. Ono što mene zanima jest kako će se Sušić postaviti, s obzirom da dosad i nije imao problem ovakvih razmjera. Moje mišljenje jest da se on neće previše upuštati u nekakve rizike, samim tim očekujem klasičnih 4-4-2 gdje će se kao i dosad ( po mom mišljenju) više osloniti na individualnu kvalitetu, ne očekujem nikakva iznenađenja.

Kako bi to ja postavio?
slika

Ovo je recimo nešto što smo dosad već igrali (Kod Ćire). Ja bi rekao vrlo uspješno iako ni onda to nije bilo taktičko savršenstvo. Zapravo cijela koncepcija reprezentativnog nogometa se svodi na psihologiju i motivaciju igrača, te naravno individualnu kvalitetu.Tako da nije ni presudno jesmo uigrani u nekoj formaciji, jer mislim da se u par tjedana godišnje teško može išta uigrati. Dakle, 3-5-2 sa Lulićem i Mujdžom na bokovima. Vrlo moderna i pokretljiva ekipa, sa Lulićem, Stevanovićem, Zahirovićem i Ibiševićem kao predvoditeljima visokog presinga.

Ovo i nije toliko riskantno s obzirom da se ova ekipa može brzo transformirati u 4-4-2. Gdje bi Medunjanin preuzeo "playmakersku" palicu, a Stevanović prešao na krilo koje mu je prirodnija pozicija.
Sve u svemu mogu i duplirati te bokove, a s obzirom da nemamo baš pravog zadnjeg veznog, u formaciji 3-5-2 dva stopera + Spaha libero bi trebali pokrivati eventualne pogreške Zahirovića.

Još bi dodao da u slučaju ranijeg vodstva, mogu se braniti sa 5 vrlo pokretljivih igrača u liniji, ako ne gledamo vezu, što bi naravno bilo ironično s obzirom da je grčki nogomet doživio najveći uspjeh sa 5 obrambenih.

Bitno je da unesu što manje sentimenta u utakmicu, da uđu hladne glave, jer i poslije ove utakmice se ima još dosta za igrati. Dobra stvar je što ima Misimovića i Rahimića na klupi (barem bi meni bili :D ), jer nam fali baš taj kalibar i tip igrača za zadnjih 20-tak minuta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.