FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- slani grad
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
odlicna igra tokom svih 90 minuta...mada sam bio skeptican vidi se da je to jedna nova Sloboda..borbena,razigrana...nema vise onis mucenja i svijeca iz jesenjeg dijela...stvarno se nema ko izdvojit..svako je dao svoj udio u pobjedi..ubili smo ih u trci i po tome se vidi da su odradili ozbiljne pripreme pogotovo ako se zna da je trka bila veliki problem ove ekipe....uglavnom...IDEMO JACE...next stop...LAKTASI 

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Cestitke jos jednom igracima Slobode,i vidi se da je pitarima krivo sto si izgubili,pa sad traze alibi,krivite upravu i igrace koji su vam obecavali pobjedu nad Slobodom,mozemo do boda u Laktasima
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.
Tušanj: Sloboda – Sarajevo 3:1, Horde zla izazvale nerede
Golovima Damira Smajlovića u 31.i 90. minuti, te Semira Slomića u 52. minuti, nakon grube greške golmana Alaima, Sloboda je na Tušnju pobijedila Sarajevo 3:1 (gol za goste postigao je Milan Muminović u 45. minuti), nanijevši Bordo timu jedan od težih poraza posljednjih godina u međusobnim susretima. Sloboda je igrala vrlo dobro, borbeno i najavila je mnogo bolje izdanje nego u jesenjem dijelu prvenstva.

Susret su obilježili izgredi koje su izazvali navijači Sarajeva, Horde zla. Među publiku su bacili baklju, njome su u predjelu glave ozlijedili jednog posjetioca, a nakon toga počelo je međusobno gađanje svim i svačim. Hordaši su kidali sjedalice, bacali kamenice, ozlijeđeno je desetak gledatelja na obje strane, te više više policajaca. Intervenirali su i specijalci, ali su se suzdržavali upotrebe sile.

Sudija Ognjen Valjić iz Banje Luke htio je prekinuti utakmicu, ali je odustao na prijedlog komesara za sigurnost, Bahrudina Bajramovića, koji je naložio da se u 62. minuti isprazni tribina D, gdje su bili sarajevski navijači. Nakon toga Horde zla su u pratnji policije napustili Tuzlu. Bajramović je rekao da će štetu za pokidane sjedalice i zaštitnu mrežu morati platiti Sarajevo.

Poslije utakmice trener domaćih, Vlatko Glavaš, komplimentirao je Sarajevu, rekavši da će biti novi prvak BiH, ali je pohvalio svoje igrače. Rekao je da je prije utakmice posjetio mezar Mustafe Hukića, te da pobjedu njemu posvećuje!

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš čestitao je Slobodi na zasluženoj pobjedi, a onda je dodao da su domaći u pojedinim trenucima igrali grubo!?

Golovima Damira Smajlovića u 31.i 90. minuti, te Semira Slomića u 52. minuti, nakon grube greške golmana Alaima, Sloboda je na Tušnju pobijedila Sarajevo 3:1 (gol za goste postigao je Milan Muminović u 45. minuti), nanijevši Bordo timu jedan od težih poraza posljednjih godina u međusobnim susretima. Sloboda je igrala vrlo dobro, borbeno i najavila je mnogo bolje izdanje nego u jesenjem dijelu prvenstva.

Susret su obilježili izgredi koje su izazvali navijači Sarajeva, Horde zla. Među publiku su bacili baklju, njome su u predjelu glave ozlijedili jednog posjetioca, a nakon toga počelo je međusobno gađanje svim i svačim. Hordaši su kidali sjedalice, bacali kamenice, ozlijeđeno je desetak gledatelja na obje strane, te više više policajaca. Intervenirali su i specijalci, ali su se suzdržavali upotrebe sile.

Sudija Ognjen Valjić iz Banje Luke htio je prekinuti utakmicu, ali je odustao na prijedlog komesara za sigurnost, Bahrudina Bajramovića, koji je naložio da se u 62. minuti isprazni tribina D, gdje su bili sarajevski navijači. Nakon toga Horde zla su u pratnji policije napustili Tuzlu. Bajramović je rekao da će štetu za pokidane sjedalice i zaštitnu mrežu morati platiti Sarajevo.

Poslije utakmice trener domaćih, Vlatko Glavaš, komplimentirao je Sarajevu, rekavši da će biti novi prvak BiH, ali je pohvalio svoje igrače. Rekao je da je prije utakmice posjetio mezar Mustafe Hukića, te da pobjedu njemu posvećuje!

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš čestitao je Slobodi na zasluženoj pobjedi, a onda je dodao da su domaći u pojedinim trenucima igrali grubo!?

Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.
Iz biltena MUP-a TK
Incident započeli navijači FK ˝Sarajevo˝
Dana, 27.02.2010.godine oko 15,40 sati na gradskom stadionu "Tušanj" u Tuzli, sredinom drugog poluvremena fudbalske utakmice između domaćina FK "Sloboda" i gostujuće ekipe FK "Sarajevo", došlo je do narušavanja javnog reda i mira bacanjem tvrdih predmeta (kamenja) i oštećenjem stolica od strane navijača FK "Sarajevo", koji su prethodno bacili zapaljenu dimnu bombu u pravcu navijača "Slobode".
Na navedenoj utakmici, prisustvovalo je oko 3 500 gledalaca, od čega je bilo oko 500 gostujućih navijača, od kojih je oko 150 ostalo van kruga stadiona, kako bi posmatrali utakmicu, jer su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona "Tušanj".
S obzirom da je procijenjeno da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršeno je pražnjenja tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK "Sarajevo" i sprovođenja istih ka prevoznim sredstvima s kojima su došli u Tuzlu, kojom prilikom je došlo do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP TK-a, nakon čega su dva lica lišena slobode i prevezena na UKC Tuzla, gdje su im od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede.
Tokom navedenog narušavanja javnog reda i mira lake tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK "Sarajevo", 2 navijača FK "Sloboda", 1 radnik zaštitarske firme, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.
O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja.
Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Kantona Sarajevo, JP za podršku MUP TK-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK "Sarajevo" organizovano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.
Incident započeli navijači FK ˝Sarajevo˝
Dana, 27.02.2010.godine oko 15,40 sati na gradskom stadionu "Tušanj" u Tuzli, sredinom drugog poluvremena fudbalske utakmice između domaćina FK "Sloboda" i gostujuće ekipe FK "Sarajevo", došlo je do narušavanja javnog reda i mira bacanjem tvrdih predmeta (kamenja) i oštećenjem stolica od strane navijača FK "Sarajevo", koji su prethodno bacili zapaljenu dimnu bombu u pravcu navijača "Slobode".
Na navedenoj utakmici, prisustvovalo je oko 3 500 gledalaca, od čega je bilo oko 500 gostujućih navijača, od kojih je oko 150 ostalo van kruga stadiona, kako bi posmatrali utakmicu, jer su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona "Tušanj".
S obzirom da je procijenjeno da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršeno je pražnjenja tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK "Sarajevo" i sprovođenja istih ka prevoznim sredstvima s kojima su došli u Tuzlu, kojom prilikom je došlo do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP TK-a, nakon čega su dva lica lišena slobode i prevezena na UKC Tuzla, gdje su im od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede.
Tokom navedenog narušavanja javnog reda i mira lake tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK "Sarajevo", 2 navijača FK "Sloboda", 1 radnik zaštitarske firme, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.
O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja.
Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Kantona Sarajevo, JP za podršku MUP TK-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK "Sarajevo" organizovano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.
- slani grad
- Kontakt:
Trinaest povrijeđenih i dva uhapšena, crni su bilten utakmice koju su jučer odigrali Sloboda i Sarajevo na stadionu Tušanj, a u kojoj su domaćini slavili sa 3:1.
Na utakmici 16. kola Premijer lige BiH u Tuzli prisustvovalo je oko 3 500 gledalaca, od čega je bilo oko 500 gostujućih navijača, od kojih je oko 150 ostalo van kruga stadiona, kako bi posmatrali utakmicu, jer su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona Tušanj.
“S obzirom da je procijenjeno da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršeno je pražnjenja tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK Sarajevo i sprovođenja istih ka prevoznim sredstvima s kojima su došli u Tuzlu, kojom prilikom je došlo do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP TK-a, nakon čega su dva lica lišena slobode i prevezena na UKC Tuzla, gdje su im od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede.”, stoji u današnjem saopštenju MUP-a TK.
“Tokom navedenog narušavanja javnog reda i mira lake tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK Sarajevo, 2 navijača FK Sloboda, 1 radnik zaštitarske firme, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.”, kaže se dalje u saopštenju. “O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja.
Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Kantona Sarajevo, JP za podršku MUP TK-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK Sarajevo organizovano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.”, navode iz MUP-a TK.
Na utakmici 16. kola Premijer lige BiH u Tuzli prisustvovalo je oko 3 500 gledalaca, od čega je bilo oko 500 gostujućih navijača, od kojih je oko 150 ostalo van kruga stadiona, kako bi posmatrali utakmicu, jer su u toku radovi na rekonstrukciji stadiona Tušanj.
“S obzirom da je procijenjeno da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršeno je pražnjenja tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK Sarajevo i sprovođenja istih ka prevoznim sredstvima s kojima su došli u Tuzlu, kojom prilikom je došlo do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP TK-a, nakon čega su dva lica lišena slobode i prevezena na UKC Tuzla, gdje su im od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede.”, stoji u današnjem saopštenju MUP-a TK.
“Tokom navedenog narušavanja javnog reda i mira lake tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK Sarajevo, 2 navijača FK Sloboda, 1 radnik zaštitarske firme, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.”, kaže se dalje u saopštenju. “O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja.
Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Kantona Sarajevo, JP za podršku MUP TK-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK Sarajevo organizovano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.”, navode iz MUP-a TK.
Vidi se ko je prvi poceo sa njasrem i nema se vise sta pricat.Za mene je ova tekma zavrsena,dobili smo ih,sad se moramo okrenut tekmi sa Laktasima u subotu,barem bod da se uzme
- slani grad
- Kontakt:
jel se Bekic,Milosevoc i Mostarlic vracaju protiv Laktasa...jel ima neko povrijedzen
Vracaju se Bekic i Mostarlic,sigurno i Milosevic,a Karadza je izgleda se ozlijedio,al valjda bude sve ok do tekme,mozemo uzeti bod tamo.slani grad je napisao/la:jel se Bekic,Milosevoc i Mostarlic vracaju protiv Laktasa...jel ima neko povrijedzen
U utakmicama na Grbavici protiv Širokog Brijega u 8. kolu, zatim na utakmici 11. kola u Lukavici protiv Slavije, te utakmici 15. kola u Tuzli sa Slobodom Stefan Gavarić je dobio žute kartone. Takodjer, na utakmici 11. kola u Lukavici protiv Slavije je dobio crveni karton direktni zbog kako je navedeno udaranja igrača Slavije Bojana Regoje bez lopte, te je bio kažnjen sa tri utakmice neigranja, koja mu je poslije preinačena u 2 utakmice kazne.bad_boy je napisao/la:Nema njih kad treba brisat one koji vrijedjaju SLobodu i Tuzlu,a kad neko napise protiv Sarajeva odmah banuje po sedmicu dana,i sta ovi pricaju da je Gavaric igrao sa 3 zuta,pa ne bi ga Vlatko stavljao u tim da ima 3 zutaTaRgEt_ je napisao/la:Gdje su moderatori da pobrisu ove djecije bljuvotine i ove silne gluposti vrijedzanja i sve ostalo ?![]()
Ovo je bilans njegovih kartona u ekipi Olimpika za koju je nastupao od 4. kola.
Ne mogu da vjerujem da je Glavaš previdio ovu činjenicu ili se samo pravio da ne zna.
Pozdrav.
U nas ako dobijes 2 zuta sljedecu pauziras jednu tekmu.U utakmicama protiv Sirokog i Slavije dobio je 2 zuta i 12 kolo je pauzirao,u 15.kolu protiv Slobode je dobio zuti,i tad je pauza 3 mjeseca i kako da Sloboda bude kaznjena?maltasa je napisao/la:U utakmicama na Grbavici protiv Širokog Brijega u 8. kolu, zatim na utakmici 11. kola u Lukavici protiv Slavije, te utakmici 15. kola u Tuzli sa Slobodom Stefan Gavarić je dobio žute kartone. Takodjer, na utakmici 11. kola u Lukavici protiv Slavije je dobio crveni karton direktni zbog kako je navedeno udaranja igrača Slavije Bojana Regoje bez lopte, te je bio kažnjen sa tri utakmice neigranja, koja mu je poslije preinačena u 2 utakmice kazne.bad_boy je napisao/la:Nema njih kad treba brisat one koji vrijedjaju SLobodu i Tuzlu,a kad neko napise protiv Sarajeva odmah banuje po sedmicu dana,i sta ovi pricaju da je Gavaric igrao sa 3 zuta,pa ne bi ga Vlatko stavljao u tim da ima 3 zutaTaRgEt_ je napisao/la:Gdje su moderatori da pobrisu ove djecije bljuvotine i ove silne gluposti vrijedzanja i sve ostalo ?![]()
Ovo je bilans njegovih kartona u ekipi Olimpika za koju je nastupao od 4. kola.
Ne mogu da vjerujem da je Glavaš previdio ovu činjenicu ili se samo pravio da ne zna.
Pozdrav.
Nek bude kako hoce,u subotu smo vidjeli snagu Slobode i Sarajeva,tako da necu da se raspravljam.Butmiran je napisao/la:Pa ko ce gledati to 3:1 ako utakmica bude registrovana 0:3 za nas?bad_boy je napisao/la:Dobro neznam bas pravilnik o fudbalu kao ti,haj eto nek nas kazne,al ostaje 3:1 na terenu,jedino sad placuci pred savezom mozete za stolom dobit 3 boda,jer znamo kako savez pazi klubove iz Sarajeva,a kako ostale klubove iz drugih gradova.aha,nisam dobro procitao na brzaka je bilo,al ako je tako ostajemo da vidimo sta ce bitiZELJO MOJA je napisao/la:drug dvanesto kolo je pauzirao zbog direktnog crvenog kartona
Nema, paze nas pravo.
Butmiran je napisao/la:Pa ko ce gledati to 3:1 ako utakmica bude registrovana 0:3 za nas?bad_boy je napisao/la:Dobro neznam bas pravilnik o fudbalu kao ti,haj eto nek nas kazne,al ostaje 3:1 na terenu,jedino sad placuci pred savezom mozete za stolom dobit 3 boda,jer znamo kako savez pazi klubove iz Sarajeva,a kako ostale klubove iz drugih gradova.aha,nisam dobro procitao na brzaka je bilo,al ako je tako ostajemo da vidimo sta ce bitiZELJO MOJA je napisao/la:drug dvanesto kolo je pauzirao zbog direktnog crvenog kartona
Nema, paze nas pravo.
da nas paze, bili bi gdje nam je mjesto i po kvaitetu i po ugledu. i da vas na maze nebi pustali da se tekme igraju na livadama i oranicama. nezelim da me neko od pitara i hordasa napada sto prenosim postove sa fksinfo, ali moze li neko od malo uglednije raje staviti onaj semin post iz pravilnika
TM: jesu li horde gdje su nekad bile? HZ: gdje god da smo, uvjek smo korak ispred vas
Ma stavi ti brate, nece ti niko nista.maroonboy je napisao/la: da nas paze, bili bi gdje nam je mjesto i po kvaitetu i po ugledu. i da vas na maze nebi pustali da se tekme igraju na livadama i oranicama. nezelim da me neko od pitara i hordasa napada sto prenosim postove sa fksinfo, ali moze li neko od malo uglednije raje staviti onaj semin post iz pravilnika

Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
200 km za 90 minuta sjedenja nije lose,tako svake sedmice,blago se njemu
Ej mozeli samo jedno pitanje,prije 2 noci sam napisao na temi FK SARAJEVO o ubistvu u Sirokom Brijegu,kako znam onaj sto ga sumjice je u RH i znate da je nasa zemlja sa njima potpisala onaj ugovor o izrucenju bjegunaca iz jedne u drugu drzavu,i samo me zanima dal je uprava Sarajeva ili navijaci pokrenuli nesto oko toga,jer to ne smije proci nekaznjeno,a taj moj post su izbrisali,al koliko znam nije provokacija i vrijedjane.AKO MOZE KO DA MI NA OVO ODGOVORI.
- slani grad
- Kontakt:
suzdrzite se od supljiranja po virtualnom svijetu...sDLOBODA JE PREZIVJELA mnogo teza vremena pa ce i ovo...prosle godine se odradila kradza decenije sa licenciranjem klubova u UEFA ligi i na sve nacine se jedan BH gigant pokusava bacit na koljena..sad i ovaj cirkus sa kartonima... s obzirom kakvi likovi sjede u tkz.fudbalskom savezu nije nemoguce da ce nam se uzet bodovi...al svi koji se nadaju da ce SLOBODA izbacit iz lige su se grdno z.a.j.e.b.a.l.i ..IZACEMO JACI I POSLIJE OVOG 

-
- Kontakt:
Evo sad sam pregledao sve ovo i zaključio da samo Sloboda može biti ta koja može podnijeti žalbu i to Olimpiku koji je prijavio igrača u 15. kolu. Jer on nije smio biti prijavljen u 15. kolu, a bio je. Tada i jeste odradio kaznu pravno gledano. Uglavnom mislim da neće biti ništa od bodova.
AVANTI RAGAZZI BLU! TM87
jeste ali kad bi se pitao ovaj portal i printani mediji koji su objavili laznu informaciju. uostalom sacekajmo dan, dva.UltrasNaBaterije je napisao/la:Evo sad sam pregledao sve ovo i zaključio da samo Sloboda može biti ta koja može podnijeti žalbu i to Olimpiku koji je prijavio igrača u 15. kolu. Jer on nije smio biti prijavljen u 15. kolu, a bio je. Tada i jeste odradio kaznu pravno gledano. Uglavnom mislim da neće biti ništa od bodova.
jarane bez uvrede ti meni nisi jasan....kako mozes za ovo krivit savez,pored vase uprave,koja ce bit glavni kirvac ukoliko vam oduzmu bodove.....slani grad je napisao/la:suzdrzite se od supljiranja po virtualnom svijetu...sDLOBODA JE PREZIVJELA mnogo teza vremena pa ce i ovo...prosle godine se odradila kradza decenije sa licenciranjem klubova u UEFA ligi i na sve nacine se jedan BH gigant pokusava bacit na koljena..sad i ovaj cirkus sa kartonima... s obzirom kakvi likovi sjede u tkz.fudbalskom savezu nije nemoguce da ce nam se uzet bodovi...al svi koji se nadaju da ce SLOBODA izbacit iz lige su se grdno z.a.j.e.b.a.l.i ..IZACEMO JACI I POSLIJE OVOG
-
- Kontakt:
Kaznice i Slobodu i Olimpik sasvim logicno i pravedno! UEFA je bored oduzimanja 3 boda odredila i obaveznu kaznu za igraca,i novcanu kaznu za klub koja nije ni malo malo!
Zadnja izmjena: samo rajvosa, dana/u 01 mar 2010, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.