Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

harishp
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la harishp » 05 jul 2012, 18:35

ajvardedo je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:evo gledam ove vec postojece spiskove kadetskih reprezentacija i ima opet dosta nasih -->

svicarska --> Vedad Ibragic PF 1.95 14.09.1997 Olten (SUI)

hrvatska --> Dragan Bender 17.11.1997 Capljina (BIH)
Ivan Karacic 20.02.1996 Mostar (CRO) :evil:
Emir Sabic 12.09.1996 Zagreb (CRO)

njemacka --> Armin Musovic PG 1.90 19.02.1996 Frankfurt (GER)
Ivan iz Mostara vaš, Emir iz Zagreba opet vaš...majku mu staru,ima li u ovim reprezentacijama sto se takmice na EURU neki koji nije vaš :D
Ciji si ti @Jacky,@crnaguja, itd ???? :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jul 2012, 18:56

superfreak je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:
superfreak je napisao/la:Salcin i Zahiragic na spisku?

E moj boze...
Zasto Zahiragic ne bi bio na spisku.Prosle godine bio kapiten kadetske repke sa 13 poena po prosjeku, daleko najvise asistencija a o odbrani njegovoj je suvisno rjeci trosit.Sumnjam da ijedan od pozvanih moze parirati njemu u odbrani.
Prosle godine uz Buzu glavni igrac koji je nosio ekipu do finala B divizije EP.
Njega **** to sto je 94 generacija fakat odlicna, jedna od boljih zadnjih godina i ne moze se tu pronaci u prvoj petorci.Dodaj tu i slabu formu trenutno jer je jako malo igrao u juniorima bosne prosle sezone jer se 2-3 puta opasno zakacio sa trenerom i uzeo ispisnicu.Sljedecu sezonu ce igrati za spars.
Kako god zasluzuje biti makar 12 igrac.
Zasto Zahiragic ne bi bio na spisku? Jer je 4. bek na rosteru juniora Bosne. A po vaznosti je jedno 7. igrac. Nego on nosi dres Bosne, pa se mora to ispostovati. Dobar je defanzivac, ali protiv pozicija 2 i 3. Brzu jedinicu on ne moze cuvati ni u snu. Kenan Guzonjic na pripremama? :lol: :lol: :lol: Sve je receno.
Salcin pogotovo. Rezerva malom Nikolicu iz Slovenije. Prevede loptu i doda je. Ajde ne kazem, mozda Trbic voli sistem da se spusta lopta Glogovcu i Salicu, i da Buza (Vrabac rjedje) izadje na par blokova na trojku, pa u tom sistemu play i ne moze ostaviti neki specijalan utisak.
Igrao je za Play Off 4 godine, je li ga iko tad zapazio? Kako da ne.
4 je bek zato sto se dobro zavadio sa ovim vehabijom sto ih trenira koji pojma nema.Plus sve su to momci po 7-8 mjeseci stariji od njega.U svom godistu je uvjek glavni igrac i kapiten svih selekcija Bosne do ove godine.
To je dokazao i prosle godine igranjem za repku a isto ce dokazati i sljedece a mozda i ove ako bude srece i uđe u 12.Kazem mozda jer je malo i nekvalitetno trenirao u zadnje vrijeme kod ovog trenera.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 05 jul 2012, 22:51

ajvardedo je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:evo gledam ove vec postojece spiskove kadetskih reprezentacija i ima opet dosta nasih -->

Ivan iz Mostara vaš, Emir iz Zagreba opet vaš...majku mu staru,ima li u ovim reprezentacijama sto se takmice na EURU neki koji nije vaš :D
Kad nam ćevap na zastavu postave....Josip,Zlatko,Ćiro,Hanka....Jel to nama nešto fali.....Što nas ima mašala.

Shvatićeš....jednog dana. ;)
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jul 2012, 09:39

Karacic mi je susjed...dečko je talentiran, ima visinu itd, ok igrač za svoju generaciju..nitko ga ne zove ni blizu..dođe poziv iz hrvatske, ode na pripreme s njima (i sad je tamo) i sa dodjednom pođu zvat iz bh saveza..

pa majka mu stara di ste do sad bili
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 jul 2012, 19:53

ajvardedo je napisao/la:

pa ebiga mi zelimo da igraju BiH hrvati za repku, ali oni zaigraju za susjede i onda se pravdate pa pobogu oni su hrvati, onda mi vodjeni tom logikom kazemo vidi bosnjak sto nebi zaigrao za nas, a vi odmah da je on iz zagreba i da hocemo sve
pa odlucite se vise kojom logikom da se vodimo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 06 jul 2012, 20:34

nerminh74 je napisao/la: pa ebiga mi zelimo da igraju BiH hrvati za repku, ali oni zaigraju za susjede i onda se pravdate pa pobogu oni su hrvati, onda mi vodjeni tom logikom kazemo vidi bosnjak sto nebi zaigrao za nas, a vi odmah da je on iz zagreba i da hocemo sve
ma to se više odnosilo na ivana iz mostara....emir iz zagreba svakako je vaš i nema problema ako nastupi za bih....ivan iz mostara nije vaš...ako zbog nečega onda zbog toga što se on sam ne osjeća kao "vaš"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jul 2012, 21:07

dean_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: pa ebiga mi zelimo da igraju BiH hrvati za repku, ali oni zaigraju za susjede i onda se pravdate pa pobogu oni su hrvati, onda mi vodjeni tom logikom kazemo vidi bosnjak sto nebi zaigrao za nas, a vi odmah da je on iz zagreba i da hocemo sve
ma to se više odnosilo na ivana iz mostara....emir iz zagreba svakako je vaš i nema problema ako nastupi za bih....ivan iz mostara nije vaš...ako zbog nečega onda zbog toga što se on sam ne osjeća kao "vaš"
Necemo sad zazirati u osjecaje.
Iskreno ti da si 100%''njihov'',nebi te djavo natjerao da budes na ovim''nasim-vasim-njihovim'' forumima.Trazio bi ''svoj'',gdje nema majorizacije.
Jer te''tudzi forumi'' nebi ni zanimali,ovako ni dos'o ni pos'o.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 09 jul 2012, 12:02

KADETSKI BH.REPREZENTATIVAC IMA ZELJU ZAIGRATI ZA ORLOVE

Petnaestogodišnji Đorđe Aleksić talentirani je košarkaš Mladosti iz Mrkonjić Grada. U njegove igračke kvalitete nećemo sumnjati, no ono zbog čega pišemo ovo tekst, na neku ruku, nije zaslužio nastupima na parketu.
Ovaj mladi košarkaš član je Mladosti, a trener Goran Sladojević prošle sezone mu je dao prvu priliku da zaigra sa seniorima. Član je i kadetske reprezentacije BiH, ali mu je želja, kako je sam izjavio, da obuče dres seniorske reprezentacije Srbije.

"Za kadetsku reprezentaciju BiH sam nastupio na Šestoaprilskom turniru u Sarajevu i odigrao tri utakmice. Želim da napredujem u košarci i moj dječački san je da jednog dana zaigram za seniorsku reprezentaciju Srbije. Zbog toga su moji planovi da odem u neki veliki klub, kao što su Crvena zvezda ili Partizan. Mislim da samo tako mogu da napredujem, a da mi je dobar rad u Mladosti samo odskočna daska za napredak u karijeri ", kazao je Đorđe za Glas Srpske.

Riječ je o 186 centimetara visokom plejmekeru i beku, koji ima zavidne šuterske mogućnosti.

"Moji košarkaški uzori su košarkaši Čikaga i Majamija Lebron Džejms i Derik Rouz. Što se tiče košarkaša u Ligi BiH, najviše cijenim Frana Pilepića, koji je igrao za Široki, kao i Milana Dozeta iz Igokee", istakao je Aleksić.

Nema sumnje da ovog momka čeka dobra košarkaška karijera. Prve nastupe, koji mu omogućuju lakši put do uspjeha, napravio je u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kad dođe do cilja, onda će, kao i mnogi drugi, zaigrati za Srbiju.

To je, valjda, normalno kada je u pitanju sport u Bosni i Hercegovini. Neka mu je sa srećom.

Sta reci za ovo .To je nas problem.Igraju nam igraci koje bole ku... za repr. ( 70 posto je ovakvih igraca u mladjim kategorijama). kad promjenimo voaj stav imacemo sta reci !!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 09 jul 2012, 17:10

Za ove isprdke koji igraju po kojekakvim prnjavorima, ne treba se sekirat.

Kljucno je da vodeci talenti iz Evrope bosnjackog predznaka (citaj Djedovic) igraju za svoju domovinu.
Stasava ekipa koja se, uz malo srece i dobro vodjenje s klupe, moze boriti za neko od odlicja na seniorskom nivou, i to cisto sa Bosnjacima u timu. Realnost je da druga dva naroda ne zele da igraju za svoju domovinu, odnosno igra samo skart koji nije prispio u tzv maticu.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 09 jul 2012, 17:58

floyd je napisao/la:Za ove isprdke koji igraju po kojekakvim prnjavorima, ne treba se sekirat.
Igra za KK Mladost iz Mrkonjic Grada, inace zadnje dve godine treci tim u BOSNI i HERCEGOVINI. ;)
A kad je u pitanju Dejo Todorovic isto iz Mrkonjic Grada, onda balite ovuda po forumu i svi jedva cekate da igra za BiH repku. ;)
A sto se tice Aleksica, decko je talenat i vidjeces da nije isprdak kad bude zaigrao za ORLOVE. ;)
Hrvati iz BiH igraju za Hrvatsku, srbi za Srbiju i to je vec odavno poznato i ne znam zasto se iz dana u dan ponavlja ista prica bez potrebe, ko ce da igra za BiH igrat ce, ko nece nemora.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 09 jul 2012, 18:21

DejaNMG je napisao/la:
floyd je napisao/la:Za ove isprdke koji igraju po kojekakvim prnjavorima, ne treba se sekirat.
Igra za KK Mladost iz Mrkonjic Grada, inace zadnje dve godine treci tim u BOSNI i HERCEGOVINI. ;)
A kad je u pitanju Dejo Todorovic isto iz Mrkonjic Grada, onda balite ovuda po forumu i svi jedva cekate da igra za BiH repku. ;)
A sto se tice Aleksica, decko je talenat i vidjeces da nije isprdak kad bude zaigrao za ORLOVE. ;)
Hrvati iz BiH igraju za Hrvatsku, srbi za Srbiju i to je vec odavno poznato i ne znam zasto se iz dana u dan ponavlja ista prica bez potrebe, ko ce da igra za BiH igrat ce, ko nece nemora.

to je problem u mladjim kategorijama igraju srbi i hrvati a ne igraju momci koji bi srcem igrali za svoju zemlju .A onda kad za njih se cuje odose .I onda sta smo radili ?, izveli Srbiji i Hrvatskoj reprezentativce !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jul 2012, 19:18

Mozda su jednostavno bolji od vrsnjaka druge nacionalnosti jer dolaze iz klubova u kojima se ozbiljnije i kvalitetnije radi?
Ne mozes nikoga natjerati da igra za ovoga ili onoga, mozes samo pruziti najbolje moguce uvjete i iskazati trud i volju da igraca zadrzis, a sve ostalo je out of your power.
...Život za Široki...

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 jul 2012, 20:23

jednostavno rijesenje da zaigra za A-repku pa da vise nemoze igrati za Orlove bez naseg odobrenja (neznam dali je u kosarci kao u Fudbalu ako grijesim izvinjavam se) ili odmah izbacivanje iz repke! trece solucije nema i nesmije biti 8-) 8-)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 09 jul 2012, 21:52

Al zato gospodin mahmutovic kaze da je to uredu .Njemu je uredu da mu pruza uvjete i da igra taj momak za nas a to sto nece dalje igrat za nas nema veze sto ce bit Srpsi reprezentativac kad imo18 - 19 godina to je ok ' Pa dokle vise '??

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 09 jul 2012, 22:10

Prve nastupe, koji mu omogućuju lakši put do uspjeha, napravio je u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kad dođe do cilja, onda će, kao i mnogi drugi, zaigrati za Srbiju.

Ako momak ima tako veliku želju da zaigra u reprezentaciji Srbije, treba mu odmah izaći u susret i zahvalit mu na dosadašnjem zalaganju u našoj kadetskoj repki.
Ili možda neki misle da ga treba forsirat, dati mu minute u igri, usavršavat, afirmirat kroz omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, da bi ga što bolje pripremili za A tim Srbije?

Naravno, prvo treba provjeriti da li je zaista izjavio to što su mediji prenjeli, ako nije neka javno demantuje, a ako pak jeste istog momenta mu zaželiti svu sreću u nastavku karijere i da mu se želja da nastupi za Srbiju i ostvari.

Imamo, hvala Bogu, dovoljno kvalitetnih i pogotovo perspektivnijih igrača, bez obzira na nacionalnost, i u kadetskoj i juniorskoj Reprezentaciji koji sa ponosom nose dres Bosne i Hercegovine i koji će za par godina, kad stasaju, značajno unaprijediti igru našeg seniorskog tima.

Sa 186cm beka šutera do kadetskog uzrasta još i može igrati, ali posle ...

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 10 jul 2012, 12:15

Kadet zeli igrat' za seniore i forum se namah ustalas'o ... taj ninja nece dobacit' ni do seniora BiH a kamoli do orlova ... :arrow:

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 10 jul 2012, 12:28

Armin Musovic ipak nece igrati na EP za Njemacku, svrsen je prevelik pritisak na Selektora, koji je jedino iz Eintracht Frankfurta imao 2 igraca u ekipi, di je i sam trener,...

tippinvouche
Kontakt:

Post Postao/la tippinvouche » 10 jul 2012, 13:34

Kadeti sinoć poraženi sa 15 razlike od CG.

tippinvouche
Kontakt:

Post Postao/la tippinvouche » 11 jul 2012, 03:11

Sinoć kadeti dobili hladno Švicarce sa 60 razlike. :lol:

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 11 jul 2012, 08:54

ima li ikakav izvještaj sa te dvije utakmice?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, CAGarfia i 8 gostiju.