Mensur Mujdža

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: AW: Mensur Mujdža

Post Postao/la HariTz » 18 okt 2014, 15:28

Goalgetter je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Eh moj Avdija, zbog kakvg ti panja grijes klupu... :plac:

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Avdija je dao gol na SP, je li Mujdža dao? mislim molim te, pazi šta pišeš :mrgreen:
Dokrajcio si me ovim argumentom, na apartima sam. :D

Ma poslat' ću ja vas sve u Banoviće, protiv Speed Demona tako pisati.. Niste vi gledali njega protiv Intera kao što kolega @Cartman je iznad napisao. ( GangstaX style ) :rol: :rol:

skyisthelimit

Re: Mensur Mujdža

Post Postao/la skyisthelimit » 18 okt 2014, 15:41

Jel ovo igra na lijevom beku ? Prati li ko ?
15.10 - 15.06 ...

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 okt 2014, 15:30

šta je sad sa njim? :wtf:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 25 okt 2014, 15:43

adisice je napisao/la:šta je sad sa njim? :wtf:
Definitinvno u njega se nemozemo vise pouzdati, lik je stalno povrijedjen i nemoze uvezeti 2-3 tekme da igra, definitivno moramo pod hitno pronaci zamjenu za njega na toj desnoj strani, samo da Avdiju ne gledamo u prvih 11
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 25 okt 2014, 15:49

A ko kaze da je povrijedjen ?
Ovaj je bar imao tesku povredu kad je na njega nagrnuo francuski grmalj. U tome segmentu gori je od njega Salihovic koji ne pamti kada je zadnji put odigrao 90 minuta a kamoli uvezao dvije utakmice. Mujdza ako nista zadnje dvije u reprezentacije je odigrao po 90 min, a i u svom klubu. Salihovic dobije posjekotinu i zbog toga pauzira dva.mjeseca. :sick:
15.10 - 15.06 ...

speedygonzalez
Kontakt:

Post Postao/la speedygonzalez » 25 okt 2014, 16:14

Mujdza je bio najbolji pojedinac protiv Velsa i Belgije. Jedan od najkvalitetnijih odbrambeni igraca koje trenutno imamo. Nikako da Vrsajevic moze odradti ono sto Mujdze moze ni def. ni ofenzivno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2014, 16:52

Rovit, van forme, svejedno je, Muki je uvijek jedan od naših najboljih igrača na terenu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 okt 2014, 16:56

Virtu4l je napisao/la:Rovit, van forme, svejedno je, Muki je uvijek jedan od naših najboljih igrača na terenu.
ne slažem se..to se vidjelo u onim utakmicam pred SP prijateljskim kad nije bio u formi kako je los bio treba nam zamjena na proljece za svaki slucaj ne znam sta je sa Mateom Susicem oni ma nase papire za razliku od Dilavera koji to nema..

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 25 okt 2014, 17:09

Mensur nije bio u nekoj formi ni pred utakmice sa Velsom i Belgijom, ali je svejedno poprilično dobro odradio svoj posao... ;)
Nije poznato koji je razlog njegovog neigranja danas, ali sve osim povrede nipošto ne bi trebalo da ga izbaci iz prvih 11 jer je činjenica da trenutno na njegovoj poziciji boljeg nemamo :?

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 okt 2014, 18:25

pa to je najgore kad kazemo boljeg nemamo slazem se ali roviti igrači podlozni povredama moras imati osigurac,a Susic odma posegne za Avdijom koji nije najbolje rjesenje jer je defanzivno los zato kazem ima ovaj Mateo standardan u Cluj ili DIlaver u Ferenc al nema papire..

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mensur Mujdža

Post Postao/la Goalgetter » 25 okt 2014, 18:28

Virtu4l je napisao/la:Rovit, van forme, svejedno je, Muki je uvijek jedan od naših najboljih igrača na terenu.
Aferim.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 25 okt 2014, 18:31

zgembo89 je napisao/la:pa to je najgore kad kazemo boljeg nemamo slazem se ali roviti igrači podlozni povredama moras imati osigurac,a Susic odma posegne za Avdijom koji nije najbolje rjesenje jer je defanzivno los zato kazem ima ovaj Mateo standardan u Cluj ili DIlaver u Ferenc al nema papire..
Teško da će se tu bilo šta promijeniti jer je Avdija prva zamjena i Sušić očigledno ne vidi potrebu za bilo kim više :?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 okt 2014, 18:42

Jasno ko dan da je Mujdza bio jedan od boljih igraca protiv Walesa i Belgije. Ni Bale ni Hazard se nisu naigrali kada su isli po njegovoj strani. Defanzivno ko beton, ofanzivno jako solidan. Na ispada kada je u napadu skoro uvijek se pravovremeno vrati. Kondicijsko jak uvijek daje preko 100% sebe iako svi znamo da je sklon povredama. Jedini nas igrac koji je u stanju da drzi cijelu jednu stranu ako ne igramo sa klasicnim krilom. Zato smo imali i nekakve rezultate u proslim kvalifikacijama kada je Vedo bio ponekad lazno desno krilo. Cim smo poceli da igramo sa laznim lijevim krilom i Lulicem na beku stvari su krenule nizbrdo. I jos jednom se je pokazalo koliko je Mujdza puno bolji bek od Lulica naprimjer sto sam ja ovdje pisao i prije SP.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 okt 2014, 10:50

Ajax je napisao/la:Jasno ko dan da je Mujdza bio jedan od boljih igraca protiv Walesa i Belgije. Ni Bale ni Hazard se nisu naigrali kada su isli po njegovoj strani. Defanzivno ko beton, ofanzivno jako solidan. Na ispada kada je u napadu skoro uvijek se pravovremeno vrati. Kondicijsko jak uvijek daje preko 100% sebe iako svi znamo da je sklon povredama. Jedini nas igrac koji je u stanju da drzi cijelu jednu stranu ako ne igramo sa klasicnim krilom. Zato smo imali i nekakve rezultate u proslim kvalifikacijama kada je Vedo bio ponekad lazno desno krilo. Cim smo poceli da igramo sa laznim lijevim krilom i Lulicem na beku stvari su krenule nizbrdo. I jos jednom se je pokazalo koliko je Mujdza puno bolji bek od Lulica naprimjer sto sam ja ovdje pisao i prije SP.
Lulic nije bek mi ga dzaba trosimo na toj poziciji,ali vidim da si nafalio Mujdzu pomislio sam da citam o Filipu Lahmu vidiš li ti ponekad Muhameda Bešića kako tamo čisti na Mujdžinoj strani..Kakav Mujdža da drži 90min to je mogo prije onog meča u Francuskoj posle toga teško dobar meč je im'o i protiv Grčke u Zenici..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 okt 2014, 13:16

zgembo89 je napisao/la:Ima opravdanje Susic kad ne stavi nekog igraca u prvih 11 zato sto nije standardan ili rijetko igra u svom klubu i to je prihvatljivo za mene jer znam da nije isto igrati i ne igrati bez obzira relacija Frajburg HAjduk..
Avdija je zatvorio lose onaj centarsut ali i Mujdza bi crko za 50min da ide gore dole pa bi ga popljuvali dakle tu je vise do formacije..Ne slazem se da je od najboljih do meca sa FRancuskom i one povrede je bio :thumbup: nakon one pauze on je prosjecan
:facepalm: :facepalm:
Mujdza nije bio los poslje 50-tog minuta. On je jedan od nasih igraca sa najvise kondicije i bio je odlican u te dvije utakmice ( Wales , Belgija ) za koje si ti trazio opravdanje da neigra. Protiv Kipra bi bio naravno jos bolji. Mujdza je nas najbolji bek bez konkurencije zivi sa time. Trebao si misliti prije sta si pisao o momku. On i da igra svaku drugu ili trecu u jakoj bundesligi jos uvijek svemirski brod za nase druge bekove. Uz sve to uvijek kada igra za reprezentaciju igra bolje nego za klub i daje i preko 100% sebe.

I Avdija nije samo lose zatvorio centarsut kod prvog gola. I drugi gol je isao po njegov strani a on je bio 50m od naseg gola. To se Mujdzi skoro nikad ne desava jer ne srlja bezglavo u napad. Sta ces skolovan igrac. Zna kako jedan bek treba da igra nije priucen bek.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 26 okt 2014, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 26 okt 2014, 13:24

Najbitnije je da je Mensur zdrav,za nas nije bitno igra li u klubu stalno ili povremeno,ako je zdrav nema nikakvih problema,on ce svoje zadatke obaviti perfektno.
Nevjerovatno koliko je bitan igrac za nasu igru,jedan od najvaznijih igraca definitivno.
Kakav centarsut je sa aut linije uputio Dzeki protiv Belgije kad mu je skinuo golman to mogu samo vrhunski bekovi :tokralju:
Osim toga nevjerovatno je dobar tehnicar i dribler 1 na 1,pogotovo kad ima prostora na desnoj strani.Igraci Velsa i Belgije su ga nekoliko puta morali grubo faulirati nakon sto ih je prosao i otvarao put prema golu prijeteci da svojim prodorom kreira sansu za gol.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 26 okt 2014, 13:28, ukupno mijenjano 2 puta.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 okt 2014, 13:26

Mujdza je najbolji desni bek otkako BH reprezentacija postoji, sa 50% svoje snage je bolji duplo od svih onih koji konkurisu za to mjesto. Ustanite na none kad se ime Mensur spomene molicu lijepo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 okt 2014, 13:28

emir79 je napisao/la:Mujdza je najbolji desni bek otkako BH reprezentacija postoji, sa 50% svoje snage je bolji duplo od svih onih koji konkurisu za to mjesto. Ustanite na none kad se ime Mensur spomene molicu lijepo.
Ovo je 100% tacno.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 26 okt 2014, 13:41

Mujdza je prije svega pametan fudbaler i igra glavom. Ne ide u ofanzivu bez razloga, nego samo onda kada mu to prostor i vrijeme dozvoljavaju. Moderan bek koji ima vjerovatno najbolji centarsut na svijetu (ovo nije pretjerivanje, jer nadjite mi danas beka , a da ima centarsuteve kao Mujdza)

Jedan od mojih omiljenih igraca u kojeg sam uvijek mogao biti siguran. Da mu onaj cmar francuski ne slomi nogu , ne sumnjam da bi zavrsio u najjace klubove njemacke Bundeslige, ovako mu se samo redaju povrede zbog poslijedica loma. (sjetim se Maloudi uze i sire familije, kada god ugledam naseg Mujdzu)

Prema tome, ne postavljajte nikoga na mjesu Mujdze, njegovo je mjesto zagarantovano, samo da nam je ako Bog da zdrav.

Mozda se neki nece sloziti, sto se krila tice, ja bih postavio Avdiju ispred Mujdze, siguran sam da bi se tesko neko nosio iz Izraela sa brzinom Avdije, a tu je uvijek Mujdza za sigurnost u odbrani, tako da nebi imali problema sto se nekakvih kontri tice.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 okt 2014, 13:48

Hajrovic, pa Kvrzic pa tek onda Avdija sto se tice desnog krila. Kvrzic igra odlicno krilo za svoj klub i u evropa ligi isto tako. A Avdija igra prosjecno beka za svoj klub.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, CAZIN, Google Adsense [Bot], KrajinaKing, zaostrog i 13 gostiju.