Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2020, 01:34

Napapijri je napisao/la:
24 avg 2020, 00:56
Doslo je i nasih 5 minuta, konacno nakon 2011. Uvijek sam volio serije protiv SA, jos uvijek se sjecam polaganja uz faul Nowitzkog 2006. godine, kao i one nesretne serije 4-3 za vas, a tada je Carter na jednom mecu pogodio ovo sto je veceras Luka. Cini mi se da je SA tad osvojio, zar ne, @NEZALAGANJE?
Tako je. Carterovim sutem ste poveli 2-1, iako smo mi bolje igrali tu tekmu i imali ste 4.tekmu kuci.Tad sam pomislio da smo upropastili sansu za titulu. :D

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 24 avg 2020, 01:51

NEZALAGANJE je napisao/la:
24 avg 2020, 01:26
dirkules je napisao/la:
24 avg 2020, 01:20
NEZALAGANJE je napisao/la:
24 avg 2020, 00:52
Samo da vam svima kazem da vas mrzim!! :D

Ko ce vas gledati svake godine u divizini i konferenciji sada!! :mrgreen:
Mi smo se nagledali vas kako ste pojam konstantnosti za sve u ligi, Spursi su liga za sebe po tome. Ali ne sumnjam da ćemo svjedočiti epskim duelima vas i nas u skoroj budućnosti. Moram reći ova serija protiv LaC me u mnogome podsjeća na naš zadnji okršaj kada ste uzeli titulu :D
Da, upravu si.Lici ova serija na tu nasu iz 2014.Jedna bitna razlika je da DAL sad ima 2 nadolazece zvijezde koje daju realnu sansu da se ovo i dobije.Doduse, treba vidjeti sta ce biti sa Porzingisom!?Citam evo da i on ima danas MRI zakazan.Ako on bude mogao igrati, po ovome prikazanom u dosadasnje 4 tekme, ispasti mozete samo na neiskustvo.Carlisle je razliku u sveukupnoj kvaliteti eliminisao.
Carlisle je majstor svog posla, nevjerovatan stručnjak pogotovo u ofanzivnom dijelu, ali realnost prvog PO za naše glavne igrače je bila razlogom da niko nije očekivao ovako nešto pogotovo protiv prvog favorita za naslov. Ti si već negdje pisao da bi mogao Carlisle učiniti ovo zanimljivim, veći si bio optimista od nas svih ovdje :D
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2020, 01:57

dirkules je napisao/la:
24 avg 2020, 01:51
Carlisle je majstor svog posla, nevjerovatan stručnjak pogotovo u ofanzivnom dijelu, ali realnost prvog PO za naše glavne igrače je bila razlogom da niko nije očekivao ovako nešto pogotovo protiv prvog favorita za naslov. Ti si već negdje pisao da bi mogao Carlisle učiniti ovo zanimljivim, veći si bio optimista od nas svih ovdje :D
Kad se jednom oprzis, puses i u jogurt. :D

Carlisle ne samo da je majstor napada, vec i izvlacenja najboljeg iz SVIH igraca koje ima na rosteru.To smo i konstatovali i to je poseban trenerski talenat.Bilo kako bilo, prosao ili ne, DAL je na ogromnom dobitku, jer igra protiv ekipe koja je ozbiljan kandidat za titulu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 24 avg 2020, 21:11

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 avg 2020, 22:49

KP opet game time decision.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 24 avg 2020, 23:17

Napapijri je napisao/la:
24 avg 2020, 22:49
Pa gdje si ti? Nema te nešto :D slabo si aktivan, kakvi su komentari za ovo do sada?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 24 avg 2020, 23:45

dirkules je napisao/la:
24 avg 2020, 23:17
Napapijri je napisao/la:
Pa gdje si ti? Nema te nešto :D slabo si aktivan, kakvi su komentari za ovo do sada?
Sinoc sam bio aktivan i nervozan podjednako :D Iskren da budem, malo me posao koci, ipak radim od 8h, pa ispratim otprilike posljednje cetvrtine, a nisam navikao da komentarisem meceve na osnovu highlights, ali ipak sve uredno citam i pratim. Za mene su prebacili ocekivanja u PO, a podbacili u regular bubble utakmicama. Ocekivao sam napredak barem na 6 mjesto jer sam siguran da bi prosli dalje, iako i ovako nismo bez sansi. Peti mec ce biti najtezi, narocito na startu. Ovi ce uci maksimalno naostreni i pokazat ce to od prvog podbacivanja. Iskreno se nadam da ove otekline na koljenima KP nisu znak neke povrede i da ce igrati u narednom mecu. Kako ti vidis nase sanse?

P.S. Volio bih defanzivno krilo u offseasonu, nekoga barem kao DFS. Takodjer, volio bih da Burke ostane kod nas kao prirodna zamjena za JJB.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 avg 2020, 00:25

Napapijri je napisao/la:
24 avg 2020, 23:45
dirkules je napisao/la:
24 avg 2020, 23:17
Napapijri je napisao/la:
Sinoc sam bio aktivan i nervozan podjednako :D Iskren da budem, malo me posao koci, ipak radim od 8h, pa ispratim otprilike posljednje cetvrtine, a nisam navikao da komentarisem meceve na osnovu highlights, ali ipak sve uredno citam i pratim. Za mene su prebacili ocekivanja u PO, a podbacili u regular bubble utakmicama. Ocekivao sam napredak barem na 6 mjesto jer sam siguran da bi prosli dalje, iako i ovako nismo bez sansi. Peti mec ce biti najtezi, narocito na startu. Ovi ce uci maksimalno naostreni i pokazat ce to od prvog podbacivanja. Iskreno se nadam da ove otekline na koljenima KP nisu znak neke povrede i da ce igrati u narednom mecu. Kako ti vidis nase sanse?

P.S. Volio bih defanzivno krilo u offseasonu, nekoga barem kao DFS. Takodjer, volio bih da Burke ostane kod nas kao prirodna zamjena za JJB.
Ovaj bubble je tako nepredvidiv, svi favoriti sa zapada su pokazali mane da je nezahvalno više išta reći sa sigurnošću. Trebamo biti realni da smo u ovoj seriji zahvaljujući PG-u, no ono što treba pohvaliti itekako dobro kontrolišemo defanzivni skok za razliku od regularne protiv LaC, više nema toliko poena iz drugih lopti. Ukoliko PG nastavi sa ovakvim partijama imamo itekako šansi, Kawhi će zabiti 30-40 tu se ne može ništa uz već širinu koju posjeduju. Sa ovakvim doprinosom sa klupe kao u G4 se možemo pobiti sa bilo kime, no da li će Seth, Burke, Boban nastaviti u ovome ritmu veliko je pitanje i o tome će ovisiti i naše šanse. Zdravlje KPa plus klupa o tome ovisimo.

Burke naravno treba ostati, kupuje nas ovim partijama.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 25 avg 2020, 21:17

Nista od KP ni veceras. Steta, taman je uhvatio formu. Nadam se da se ovo nece desavati u buducnosti jer bas nam fali.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 avg 2020, 21:43

Napapijri je napisao/la:
25 avg 2020, 21:17
Nista od KP ni veceras. Steta, taman je uhvatio formu. Nadam se da se ovo nece desavati u buducnosti jer bas nam fali.
Nažalost mislim da je to to što se tiče naših nada, prevelik izostanak :oops:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 25 avg 2020, 23:12

dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 21:43
Napapijri je napisao/la:
Barem ste casno pali :salut: !

Ne znam imate li vi kakvih informacija o tome planiraju li zadrzati ovaj core ili potezati za trejdovima, ovi role igraci ako mogu igrati ovako konstantno su savrseni za Mavse.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 avg 2020, 01:37

Nail for Real je napisao/la:
25 avg 2020, 23:12
dirkules je napisao/la:
25 avg 2020, 21:43
Napapijri je napisao/la:
Barem ste casno pali :salut: !

Ne znam imate li vi kakvih informacija o tome planiraju li zadrzati ovaj core ili potezati za trejdovima, ovi role igraci ako mogu igrati ovako konstantno su savrseni za Mavse.
Prije svega tri veoma bitna igrača za ovu ekipu DFS (3yrs/12mil) i Kleber (4yrs/35mil) su potpisali ekstenzije ovo ljeto i to su odlični ugovori za budućnost, a i pokazali su da mogu biti izuzetno korisni role igrači. Tu je i Curry koji je doveden za isto tako povoljan ugovor (4yrs/32mil). Ono što ostaje pitanja za naredno ljeto jeste da li će se ostaviti Burke, a ima se prostora za to uz neki pristojan ugovor. Jedno se nadam a to je da se neće vezati dugoročno THJ koji ima PO ovaj FA, jer iskreno polažem nade u ljeto '21. Do trošenja SCa na Lukinu ekstenziju ima još vremena, a postajemo respektabilna destinacija sa ovim core-om, zašto ne napasti ljeto '21 koje je prepuno talentom.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 26 avg 2020, 08:20

Dosta ovisi od toga da li ce THJ pokupiti svoj PO, iako mislim da ce ga Cuban u dogovoru s njim potpisati na 4/60. Druga opcija je ganjanje Giannisa ili Goberta na ljeto '21.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 avg 2020, 08:34

Nama ova pauza ne dodje lose jer pruza sansu KP da se oporavi. Da se mec igrao sinoc, ne bi bio spreman sigurno.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 31 avg 2020, 00:08

Evo, zavrsila se ova sezona porazom 4-2. Mislim da smo svi relativno zadovoljni, narocito uzimajuci u obzir povredu KP.

Da se polako okrenemo narednoj sezoni. Biste li prihvatili trade Smart/Hayward za Porzingisa i zasto bi/ne bi?

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 31 avg 2020, 00:19

Napapijri je napisao/la:
31 avg 2020, 00:08
Evo, zavrsila se ova sezona porazom 4-2. Mislim da smo svi relativno zadovoljni, narocito uzimajuci u obzir povredu KP.

Da se polako okrenemo narednoj sezoni. Biste li prihvatili trade Smart/Hayward za Porzingisa i zasto bi/ne bi?
Koliko god cijenio Smarta puštati Porza nakon jedne sezone i to poprilično dobre mi nema smisla. Treba graditi na Luka + Porz kombinaciji a ne se riješavati jednog od njih. Pogotovo ne uzimati Haywarda. Skloniji povredama od ovog našeg stakla. :mrgreen:
Vrhunska serija(i sezona u globalu). Ja sam prezadovoljan. Pričati o šbb kbb nema potrebe. Mislim da su Clippersi svakako kvalitetniji u ovom trenutku i našli bi način sa ili bez Porzingisa u kadru. Kapa dole Ricku što je i ovo izvukao. Ne isključujem mogućnost da se od starta otpisani Dallas ispostavi najozbiljnijim rivalom ovakvim Clippama, nešto slično kao 2014. sa San Antoniom iako je tek krenulo. Polako se sad okretati novoj sezoni i građenju ekipe oko Luke.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 31 avg 2020, 00:50

Samo ću napisati da sam zadovoljan, o nekim analizama drugi put.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 31 avg 2020, 00:53

Trebate mijenjati Porzingisa za nekog na kog ce se moci ozbiljno racunati. Mozda ponuditi GSW za Wigginsa i pick prve runde pa uzeti Wisemana.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 31 avg 2020, 14:00

BuffonGigi je napisao/la:
31 avg 2020, 00:53
Trebate mijenjati Porzingisa za nekog na kog ce se moci ozbiljno racunati. Mozda ponuditi GSW za Wigginsa i pick prve runde pa uzeti Wisemana.
Ma to bi bilo samo produzenje gradnje ekipe. Sa zdravim KP je Dallas udaljen samo jednog dobrog 3&D igraca od borbe za titulu. Taj neki igrac je tipa Covingtona ili npr. Ariza od prije 3-4 godine. Sa Wigginsom i Wisemanom je opet to neka vrsta rebuildinga i odgadjanje borbe za titulu za jos par godina. Zato sam i pitao za nekoga kao Smart i Hayward, posebno jer i Haywardu istice ugovor i onda bi '21 mogli ganjati Giannisa ili Goberta. Pozz.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 31 avg 2020, 14:08

Shvatam ja da je sa zdravim Porzingisom druga prica, ali je problem sto je on malo kad zdrav. Na onu visinu on i dalje djeluje jako slabo i nije ni cudo da ne moze sastaviti 10 utakmica u kontinuitetu bez povrede.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.