BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zaostrog
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la zaostrog » 05 feb 2024, 11:26

zeljovolimte je napisao/la:
03 feb 2024, 21:27
Golman je nebitan sam kazes.. kako to da bas Sehic nosi odgovornost. I to direktni krivac za sve poraze, a tako nebitna pozicija.

Kolasinac nije bek? Covjek je odigrao 150+ utakmica na toj poziciji, a igrao je i sa tri stopera tog "ving beka".
Treceg stopera igra u Atalanti, pozicija pokretnog stopera tipa Azpilikuete u Celziju.
Vise je proveo na beku nego na stoperu u karijeri..

Mi trenutno nemamo igraca koji moze odraditi poziciju tog lijevog beka. I zato bi trebao on tu biti. Da ne zavaljujemo Gazibegovica tamo ili Dedica.

Trebamo izvesti formaciju sa Cimirotom i jos dva zadnja vezna i pitat se sto nemamo ideje u napadu.
Pape igrao sa Misketom, Pjanicem, Stilicem i Medunjaninom u prvih 11.. vjerovatno po tebi svi beskorisni.
Golman je nebitan u smislu prilagođavanja o kojem pričam. Dakle, ne nebitan u smislu fudbala, tu je i više nego bitan. Šehić nosi najveću odgovornost, grobar reprezentacije na razne načine. Nit zna nogom, nit zna braniti. Golman koji u modernom fudbalu nema mjesta. Još pri tome misli da je bitan.

Kolašinac već godinama ne igra kao bek. Trošiti Kolašinca na beku je budalaština, ali ok, zato i jesmo tu gdje jesmo. Ako imaš igrača koji rastura na stoperu u sistemu sa 3 nazad, onda ga tu treba i koristiti.

Misimović, Pjanić, Štilić i Medunjanin NIKAD nisu počeli utakmicu zajedno. Zapravo, Štilić nikada nije bio starter u reprezentaciji. Pjanić, Medunjanin i Misimović su super kombinacija za romba na sredini, ali uz njih mora biti Rahimić, Bešić ili neko takav. Apsolutno sasvim ok. Poenta: Pape nikad u bitnoj utakmici nije stavio novajliju na takvu poziciju. Nit bi normalan čovjek to uradio. Hajradinović nije i ne može biti prvotimac.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 feb 2024, 14:10

zaostrog je napisao/la:
05 feb 2024, 11:26
Golman je nebitan sam kazes.. kako to da bas Sehic nosi odgovornost. I to direktni krivac za sve poraze, a tako nebitna pozicija.

Kolasinac nije bek? Covjek je odigrao 150+ utakmica na toj poziciji, a igrao je i sa tri stopera tog "ving beka".
Treceg stopera igra u Atalanti, pozicija pokretnog stopera tipa Azpilikuete u Celziju.

Mi trenutno nemamo igraca koji moze odraditi poziciju tog lijevog beka. I zato bi trebao on tu biti. Da ne zavaljujemo Gazibegovica tamo ili Dedica.

Trebamo izvesti formaciju sa Cimirotom i jos dva zadnja vezna i pitat se sto nemamo ideje u napadu.
Pape igrao sa Misketom, Pjanicem, Stilicem i Medunjaninom u prvih 11.. vjerovatno po tebi svi beskorisni.
Golman je nebitan u smislu prilagođavanja o kojem pričam. Dakle, ne nebitan u smislu fudbala, tu je i više nego bitan. Šehić nosi najveću odgovornost, grobar reprezentacije na razne načine. Nit zna nogom, nit zna braniti. Golman koji u modernom fudbalu nema mjesta. Još pri tome misli da je bitan.

Kolašinac već godinama ne igra kao bek. Trošiti Kolašinca na beku je budalaština, ali ok, zato i jesmo tu gdje jesmo. Ako imaš igrača koji rastura na stoperu u sistemu sa 3 nazad, onda ga tu treba i koristiti.

Misimović, Pjanić, Štilić i Medunjanin NIKAD nisu počeli utakmicu zajedno. Zapravo, Štilić nikada nije bio starter u reprezentaciji. Pjanić, Medunjanin i Misimović su super kombinacija za romba na sredini, ali uz njih mora biti Rahimić, Bešić ili neko takav. Apsolutno sasvim ok. Poenta: Pape nikad u bitnoj utakmici nije stavio novajliju na takvu poziciju. Nit bi normalan čovjek to uradio. Hajradinović nije i ne može biti prvotimac.
Hajradinovic je nasa najbolja desetka trenutno, rastura u Turskoj. Pokazao je i u repki ovo sto je igrao zadnje da je zreo za prve postave. Na kraju krajeva nije 2013/2015 godina pa da imamo neke bolje alternative.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 05 feb 2024, 14:33

Ma ok, nisam kontra Hajradinovića, nego me više iritiraju ostali stavovi. Harisa znam i lično, pa znam da je pošten momak, dobro se izborio za sve. Besmislica mi je mijenjati sad nešto spektakularno.

Po meni:
Vasilj na golu, jer trenutno boljeg nemamo, a može donijeti itekako pozitivnu promjenu. Plus, makar neće zajebati ko ova budala Šehić.
Trojica stopera nazad. Ako će Ahmedhodžić igrati, on svakako, Kolašinac svakako i trećeg vidjeti ko je u formi, ali u biti Barišić ili Hadžikadunić.
Desni bek Dedić. Lijevog beka nemamo i tu se mora krpiti svakako. Ali, trošiti Kolašinca, koji je u najjačoj formi na stoperu ovdje, je glupost.
Sredina bi trebala biti Tahirović i Pjanić, a taj treći može biti Hajradinović. Da je tu Hadžiahmetović, puno smislenija varijanta.
Gore dvojica su jasna i čista, Demirović i Džeko.

Međutim, mi ćemo vjerovatno igrati 4-2-3-1, gdje je u startu ubijen Kolašinac koji je lijevi bek, a nije, gdje su stoperi nestabilni. Krila nemamo, ali će na silu tu biti stavljen neki Stevanović, od kojeg nema nikakve koristi, pa onda zaveljen možda baš taj Hajradinović ili Demirović i tako neka varijanta. I normalno da onda djelujemo amaterski.

Ekipa: Vasilj, Ahmedhodžić, Kolašinac, Barišić/Hadžikadunić, Dedić, Gazibegović!?, Tahirović, Pjanić, Hajradinović, Demirović i Džeko je konkurentna da sutra grupu prođe na Euru. Ekipa u kojoj je Stevanović, u kojoj se divlja sa izmišljenim krilima, u kojoj brani Šehić, gdje će nekakvu ulogu imati Dal, Rahmanović, ili još gore Bilbija i slični, nema nikakve šanse ni protiv Litvanije.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 feb 2024, 14:41

Veliki pozdrav Mirsadu Dediću, Adnanu Guši, Kenanu Hasagiću, Ibrahimu Šehiću kao i svim nepoznavateljima rada sarajevskog lobija u reprezentaciji BiH.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 05 feb 2024, 17:17

Reko je Savo kad je doso da mu je cilj mijenjati sistem sa 3 na 4.
Ako bude isao sa izjavom od neki dan da igraci trebaju igrati ono sto igraju u klubu onda mi je najlogicnije da se ide na 3, ali mislim da nece naglo mijenjati sistem koji je dosad uigravao i igrace sa 4.
SEHIC(rekao je da je jedan od vodja i iskusan)
ANEL(koji nije pretezno na nivou sa 4 nazad i puno je bolji sa 3)
BARISIC(radi standardne igre u odnosu na Hadzikadunica)
DEDIC
KOLASINAC(koji nema trku vise za beka i vracanje nazad u slucaju odlazka u napad i gubi na energiju, takodjer kao Anel puno bolji sa 3 na stoperu)
CIMIROT(govorio je pozitivno o njemu, njegovoj trci defanzivnom ucinku)
PJANIC(rekao da bez njega i Dzeke repka nije ista)
HAJRADINOVIC(njega je najvise falio, njegov ubac, kako je pomagao odbrani) i takodjer je u sve utakmice imao jednog ofanzivnijeg veznog osim prvog poluvremena protiv Luksemburga gdje je onda ubacio Hajradinovica umjesto Hadziahmetovica.
KRUNIC(mislim da mi se on podrazumijeva da igra)
TAHIROVIC(vise vjeruje iskusnijim igracima, a i ako sada ispadne iz prve kao protiv PSV sto smo vidjeli nece definitivno igrati)
DEMIROVIC
DZEKO

Znaci koga ce izbaciti u sredini je pitanje i desno krilo. Fan toliki Stevanovica mislim da nije jer je probavao nesto sa Hamulicem, ali pitanja novinara i pritisak mislim da ga nece staviti od prve..takodjer je htio i Viscu, znaci da mu je ta pozicija upitna
Ne bi me cudilo da taj vezni koga ce skloniti je Hajradinovic, ali da ce ga staviti na desno krilo.

Tako da to bude
Sehic
Dedic Anel Barisic Kolasinac
Pjanic Cimirot Krunic
Hajradinovic Dzeko Demirovic

Mislim da to u konacnici nece biti dobro i definitvno protiv jakih ekipa kao sto je Ukrajina moramo igrati sa 3 nazad.
BašČelik!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 06 feb 2024, 13:13

zaostrog je napisao/la:
05 feb 2024, 11:26

Vec godinama, a covjek igra samo u Atalanti..
Jes pogresno iskoristen kao bek i u Salkeu, Arsenalu, Marseju.. zato i jesu gdje jesu.

Nisam rekao da je poceo nego su u istom momentu bili na terenu. Nas ubi samo to jer nema igraca u veznoj liniji da moze sta prema naprijed.
Samo jos predlozite Dala ili Rahmanovica :urnebes:

Pjanic godinama unazad ne igra profesionalni fudbal, to je ono sto nas ubija..

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 feb 2024, 13:22

Mi ne mozemo Gazibegovica staviti na lijevog beka jer onda nemamo nijednog solidnog beka na klupi, ni lijevog ni desnog.
A nema sanse da Gazibegovic i Dedic odigraju po 90 minute u obje utakmice, jer ce se obojica istrositi protiv Ukrajine.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 06 feb 2024, 18:34

Finale na Grbavici :tokralju: :ljepota:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 feb 2024, 19:43

Nadam se da svi Ukrajinci dolaze zdravi na okupljanje...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 06 feb 2024, 19:50

Ja isto mislim da će mu igrati Cimirot, Pjanić i Krunić u sredini, krila da će mu biti Hajradinović i Demirović. Poprilično sam siguran da je još jedino sporan drugi štoper.

Ponovo napominjem da je ovo najvjerovatnije Savin tim i da ne mislim da je najbolji i da treba ovako (od formacije do dva-tri igrača u prvih 11):

Šehić-Dedić, Ahmedhodžić, ??? , Kolašinac - Pjanić/Krunić, Cimirot-Krunić/Pjanić/Hajradinović - Hajradinović/Krunić, Demirović - Džeko
Glory Glory Man United

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 feb 2024, 20:24

slika

Klupa: Tabakovic, Stevanovic, Karic,Hajradinovic,Basic, Jasic, Muharemovic,Zolotic, Hadzikadunic, Hamzic

Uletili bi Gigovic i Sucic da hoce da igraju za nas

Hamzic mora dobiti poziv i prvo mjesto pod
Vasilj svakako ulazi u pozne godine
Najveca perspektiva uz Bajraktarevica kojeg smo izgubili
Hamzic potpisao danas na 3 godine sa RB Salzburg
Hoce ga u prvih 11 Austrije A repke
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 06 feb 2024, 21:58

Poslije baraž rasulo, ode Džeko, Pjanić, Kološinac, Šehić.

Vico je uspješno izvršio naređenja Dodika...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 feb 2024, 22:00

Iceplayer je napisao/la:
06 feb 2024, 21:58

Dodik i Vico u laboratorij napravili virus koji pravi našu djecu antitalentima za fudbal!!
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 06 feb 2024, 22:05

Sta se god kombinuje tesko se ima dovoljno kvalitete biti kreativniji prema naprijed, a sa druge strane jeftino primamo golove.Izbor igraca je los, a evo stavljaju se opet jedni te isti, ne mogu da vjerujem da se za ovo vrijeme nije mogao naci ni jedan igrac da nam moze pomoci.Miske i Savo samo tamburaju i sad ce na eskurziju.Sto ne idu igracima koji bi mogli biti od koristi. Kako Savo misli parirati Ukrajincima, niti imamo prodorni krila niti duel igre. Bajraktarevic i Visca bi bili osvjezenje, da ne gledamo Hamulica na krilu. Kako god zalaganje bi trebalo biti na prvom mjestu tako da Rahmanovic,Basic i Hajradinovic moraju imati mjesta.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 feb 2024, 02:21

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
06 feb 2024, 22:00
Iceplayer je napisao/la:
06 feb 2024, 21:58

Dodik i Vico u laboratorij napravili virus koji pravi našu djecu antitalentima za fudbal!!
Džaba ti talenat ako nemaš sistem, nogomet gdje se je igralo samo na talenat je prošao prije 50 godina...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 feb 2024, 04:22

A ubleha Kodro otpisao Anela. Bravo Savo!

Savo bio igracina i ostao.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 feb 2024, 04:27

Nabijem tebe i Kenana na ku*ac

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 feb 2024, 07:51

Tekashia brata izgleda opet prenijelo :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 feb 2024, 12:06

19vendetta87 je napisao/la:
07 feb 2024, 07:51
Tekashia brata izgleda opet prenijelo :mrgreen:
I to 2 put ... :mrgreen:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 feb 2024, 20:26

Dedic Anel-Barisic-Kola Gazi
Krunic -Benjo
Haris H
Dzeko - Demir

Nesto najbolje sto imamo, i mislim da bi se mogli sa njima potuc u ovoj formaciji. Vecina igraca u finoj formi u ovoj formaciji.

Pjanketa cuvat za zadnji 30 ako zagusti i bude trebao kreator.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.