Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la miki_92 » 26 nov 2016, 13:30

Neutral je napisao/la:Idemo prvi, dajemo više :rol:

Ne mogu twitch gledati, 2016. godina, 19.90KM :kafa:

slika
sta kazu, 5 Mpbs je dovoljno za prosjecnog usera, jest al' u 2008.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2016, 13:35

10 bi idealno bilo, ako niko drugi nema access na net preko wi-fi :)

Smećari, nije ih stid.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 26 nov 2016, 13:41

slika

Meni dosta (nedo Bog ponovo na BHtelekom i njihove brzine opet ) :kafa:
Arsenal All The Way !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2016, 15:12

Evo popravilo se :rol:

Opet mi laga twitch, krene, stane, krene, stane, dvije tisućeeeeeeeeeeeee šesnaestaaaaaaaaaaa

slika

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 26 nov 2016, 15:15

od kad koriste HTML5 veci je bitrate, na **** se vrti oko 3.5k a skace i preko 5.5

da ne pricam o 1080p 60fps, nema sanse da gledas s tom brzinom

predji na Telemach ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2016, 15:18

Ako prelazio tek za pet mjeseci jer prelazim na ovo mjestu.

4k video na youtube ne mogu puniti kako treba, trebam čekati minutu da uopće krene :D

Kada gledam običan stream, ne laga, ali ovaj turnir što se igra big lag :(

Zar nije telemach net nestabilan kada grmi? :?

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 nov 2016, 17:04

slika

Momci potrebna mi je pomoć. Znači ovo mi izbaci prilikom pokretanja F12013. Probao sam sve opcije da riješim ali ne ide.
Imam windows10 64bit instaliran. Ali belaj je što mi 99% aplikacija koje instaliram izbacuje neke greške/errore prilikom pokretanja . Pa me interesuje do čega to može biti, piše mi da su svi driveri updateovani i da je sve u redu ali fakat me nervira ovo. Ako ko zna šta je rješenje ... :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 26 nov 2016, 17:06

bavarian_bk je napisao/la:slika

Momci potrebna mi je pomoć. Znači ovo mi izbaci prilikom pokretanja F12013. Probao sam sve opcije da riješim ali ne ide.
Imam windows10 64bit instaliran. Ali belaj je što mi 99% aplikacija koje instaliram izbacuje neke greške/errore prilikom pokretanja . Pa me interesuje do čega to može biti, piše mi da su svi driveri updateovani i da je sve u redu ali fakat me nervira ovo. Ako ko zna šta je rješenje ... :D
probaj tamo promjeniti compatibility stavi Win7,8 probaj sve(desni klik > properties) i onda Run as Admin

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 nov 2016, 17:17

Downdload, install and restart. Ovo stoji kao jedna mogućnost. :mrgreen:

http://www.mediafire.com/file/97erhoox4 ... aio210.zip
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 nov 2016, 17:28

miki_92 je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
probaj tamo promjeniti compatibility stavi Win7,8 probaj sve(desni klik > properties) i onda Run as Admin
Pokušavao već; ne ide... Probaću ovu opciju što je Malik postavio :D

High

Post Postao/la High » 26 nov 2016, 21:54

Ima li gdje kakav provjereni tutorial za instaliranje W10 preko USB-a? Samo da ima neka čarlama koja bi prikrila one notifikacije o lažnom Windowsu! :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 nov 2016, 23:37

High je napisao/la:Ima li gdje kakav provjereni tutorial za instaliranje W10 preko USB-a? Samo da ima neka čarlama koja bi prikrila one notifikacije o lažnom Windowsu! :mrgreen:
Isto ti je kao sa dvd-a, samo izabereš opciju boot from usb.

Kada instaliraš win10, skineš kmspico i tako aktiviraš windows10, kasnije preko anti-virusa nekog ili windows defendera skloniš kmspico da ti ne iskače stalno obavijest.

Imaš tutorial sa kmspico na youtube sa par stotinu tisuća pregleda, lahko je to, to isto uradiš ako imaš microsoft office.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 nov 2016, 06:42

Nakon 20 dana, opet priključio onaj 25 inch monitor, ne znam ni što sam koristio 19 :facepalm:

Ljepota 8 windowa otvoriti u isto vrijeme, još da mi je internet dobar, eh.

Može tri do četiri bez laga, zavisno od kvaliteteslike.

Evo kako to izgleda:

slika

:rol:

Kada skidaš drajvere, a brzina ti je shit:

slika

:facepalm:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 nov 2016, 08:51

Pozz
Ovako, imam neku HP-ovu centralnu, staru 6-7 godina, tad je kupljena nova u radnji.
Performanse su: procesor intel pentium E5700 dual core 3,00 ghz, 4 GB DDR3 RAM (bilo 2 pa ja nedavno dodao jos 2 GB), FOXCONN 2A8C matična te integrisana grafička INTEL G41 express chipshet (maximum graphic memory 1695 MB)

U principu mene sluša fino za moje potrebe, surfanje i slično.Cistim prasinu, ne dozvoljvam virusima unutra i generalno nemam problema.Od igrica igram samo jednu, koja i pored 25 GB memorije na HDD-u je napravljena davno i dosta lošiji PC-evi je pokreću.I ja sa low graphic setingsima igram i nemam prevelikih problema.FPS dok igram mi je u prosjeku 15 ak što nije aman zaman ali ide nekako, moze se igrat.
Eh problem je sto mi u određenim situacijama FPS naglo pada na 5-6 i to dolazi do neke granice na kojoj se moze igrati uopšte...

Šta se moze uciniti da ga se malo pojača? Dodavanjem 2 GB rama sam malo ubrzao loading screenove u toku igrice i nemam potpunih štekanja po par sekundi (bilo prije) ali idalje fps je ostao isti sa standardnim padovima na 5-6 fps.
SSD disk gdje bi prebacio windows i igricu? Je li uopste moguce promijeniti graficku na ovakim računarima? Vjerujem da je ona najslabija karika...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 nov 2016, 09:05

@samosarajvo

Ne mozes nista uraditi osim mijenjanja graficke. FPS = Graficka(99% skoro), tako da jedino da uzmes nesto jacu graficku, naravno da mozes ubaciti je. :mrgreen:

centralna je dosta fina, solidan procesor, 4GB rama su dosta, ali graficka je katastrofa.

koji ti je directX, koji ti je framework, driveri za graficku jesul na up to date?

najvjerovatnije nije ti dobar ili directX ili framework, skini posljednje verzije oba programa instaliraj i onda probaj, trebalo bi moci
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 27 nov 2016, 11:23

bodi123 je napisao/la:@samosarajvo

Ne mozes nista uraditi osim mijenjanja graficke. FPS = Graficka(99% skoro), tako da jedino da uzmes nesto jacu graficku, naravno da mozes ubaciti je. :mrgreen:

centralna je dosta fina, solidan procesor, 4GB rama su dosta, ali graficka je katastrofa.

koji ti je directX, koji ti je framework, driveri za graficku jesul na up to date?

najvjerovatnije nije ti dobar ili directX ili framework, skini posljednje verzije oba programa instaliraj i onda probaj, trebalo bi moci
Upravo, sve ti je to do graficke kartice - processor i ram pronadju kompenzaciju ali graficka ti je glavna za FPS :) ja kad sam ubacio sebi GTX 950 = imao sam osjecaj da je upitanju komplet drugi racunar :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 nov 2016, 18:04

Ja sam se utripovao da mi je neko rekao kako se ove integrisane ne mogu riješiti tj da ne mogu ugraditi ništa drugo.

Imate li kakav prijedlog za graficku da nije preskupa? Moze i polovna. Znate ostatak konfiguracije pa sta se najbolje uklapa u to.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 nov 2016, 18:19

HD 7770 je plafon za taj procesor

samosarajvo
Kontakt:

Re:

Post Postao/la samosarajvo » 27 nov 2016, 18:30

miki_92 je napisao/la:HD 7770 je plafon za taj procesor
Znači osjetio bi razliku naspram ove graficke sto imam?

Odo trazit gdje to ima kupit, imal ko iz Sehera da bi ugradio to? :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 nov 2016, 18:37

Naravno da bi osjetio razliku

Pa sam sebi mozes to ugraditi, ako se bojis da ces nesto zeznuti upali YT i imas milion tutorijala za takve stvari

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 9 gostiju.