FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

muhamedkonjic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 21:08

Oerde je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la: Ja stvarno nekontam tebe i vas koji spominjete Lewandowskog. Lewandowski je imao jos godinu dana na ugovoru i nije htjeo produziti i Borussia je imala dvije alernative prodati ga ili pustiti da odradi ugovor do kraja. Svaki evropski klub u ovom slucaju prodaju svoje igrace da bi zaradili bilo sta dok se jos moze. Borussija je jedino lewana zadrzala da bi mogli izboriti LP .Pare od transfera Lewana nebi nista znacile ako se klub nebi plasirao u LP. Klub je isao na to da se izbori LP za iducu godinu i da doguraju sto dalje te godine u LP. To je jedini razlog zbog cega je Lewan ostao posto Dortmundu je cilj biti stalni ucesnik LP i na taj nacin zaradjivati pare i zadrzati zvijezde u rosteru.

Sada je nama pitanje mozemo li mi sa Amerom dogurati do titule i kasnije kvalifikacije za LP ili bez njega? Ako mozemo onda ga prodati sada kada postoji ponuda da bi zaradili nesta barem na njega da neide gratis na ljeto. Na ljeto je slobodan igrac i po pravilama bosmana nama neide ni fening ni naknadu za treniranje posto Amer puni 24 godine. Ako nemozemo onda ga ostaviti da odradi ugovor i na taj nacin osigurati titulu i pare koje dolaze igranjem u kval. LP. Isto tako cemo lakse dovesti igrace ako budemo igrali za plasman u LP nego u EL. Lakse ce biti isto zadrzati igrace i produziti ugovore onima koji istice. Znaci sve zavisi jel nam on potreban ili nije. Isto tako ako se sada uzme pare za Amera moze se mozda dovesti bolji stoper naprimjer Vranjes, znaci to bi bio upgrade za ekipu i jos uz to Ogi ce imati pola sezone da se uigra sa Tatkom na stoperu i mozemo jurisati na titulu.

Ako hocemo postati ozbiljan klub, evropski moramo stavljati sta je nalboje nama a ne igracu, ako je nama najbolje da Amer ostane pa ode bez odstete na ljeto neka bue tako, ako je bolje ugrabiti pare sada uz procjenu Kodre da mozemo do titule bez Amera treba ga prodati i jos uz to mozda dovesti drugog stopera za te pare. Iako je on nase dijete iako je on nas kapiten igrac uvijek igrac gleda svoju karijeru prvo tako i klub treba svoju buducnost i svoje ciljeve stavljati na prvom mjestu. Znaci ove price da neko tjera Amera i da se igraci ne cijene to je glupost, meni je FK Sarajevo na prvom mjestu i nista drugo. Kao sto sam napisao sve zavisi kako klub razmislja i kakve zacrtane ciljeve su postavljene, to ce odluciti Amerovu sudbinu.

Znaci trebaju se ova pitanja postaviti:

Mozemo li do titule bez Amera? Ako nemozemo neka odradi do kraja i neka ide kasnije. Koga mozemo dovesti ako ga prodamo, mozemo li dovesti boljeg stopera za pare od transfera? Jel nam lova bitnija sada ako bez Amera mozemo dogurati do titule i na taj nacin svakako obezbjediti pare od kval. LP i na taj nacin osigurati neka pojacanja koja ce nam donijeti prevagu u Evrpoi? Znaci ovdje nije nikakva rijec o tjeranju ili da je on katastrofalan igrac i da nam netreba, nego treba voditi diskusiju sta je najbolje za nas klub ljudi ali izgleda da se nemoze voditi jedna takva zdrava diskusija posto odmah postajes pljuvac ili sta vec.

Moje licno misljenje je da trebamo sada prodati Dupovca posto na ljeto mu istice i ide gratis. Necemo mu produziti ugovor posto necemo moci parirati ponude iz inostranstva koji ce sigurno biti tu kada ih vec sada ima pod ugovorom. Za pare naprimjer dovesti Vranjesa. + za to je da se Ogi moze ugirati pola sezone prije evrope jos je za klasu bolji od Amera znaci nismo nista izgubili. Na ljeto Amer ide a onda necemo imati pare od transfera Amera i tada mozda necemo imati priliku potpisati Vranjesa vise. Za te iste pare mozemo dovesti Borjana, golmanska pozicija nam skripi a Borjan je slobodan igrac i trebamo ga dovesti sada a za to nam trebaju pare, na ljeto sigurno i on nece biti dostupan i svaki kvalitetan igrac koji je bez kluba sada teze ce biti dovesti kasnije posto cemo morati platiti odstetu klubu u kojem igraju ili mozda za uvijek propustiti priliku dovesti takve kvalitetne igrace koje nam trebaju za evropu.

Ali samo ako Amerov transfer moze garantovati zahtjeve Borjana ili Vranjesa ili samo jedan od njih inace ostaviti ga pa traziti na ljeto zamjenu, ili ako Kodro procjeni da mozemo bez Dupovca do titule prodati ga i uzeti pare pa onda na ljeto dovesti nekoga za pare. Ako Kodro procjeni i uprava da mozemo zaraditi jos uvijek na Amera da ce nam u buducnosti postati kljucni igrac za evropski uspjeh onda pokusati produziti sto brze. Ali po meni on nije taj kalibar i sam igrac sigurno hoce u inostranstvo i sve mu ide u prilog tome a nama nikako. Uglavnom jedn ozbiljan evropski klub nesmije nikada sebi dopustit u ovakve situcaije gdje igracima istice ugovor za 6 mjeseci i gdje igrac i klubovi nas mogu ucjenjivati zbog te situacije. Kao sto kazes kontinuitet je najvaznji ai onda nemozeo ovako postupiti i imati 5,6 igraca kojima istice ugovor i moze napustiti na kraju tu se odmah treba odluciti, sta i kako? Kakve su planove kluba i samog igraca i onda uraditi najbolje sta je najbolje za kluba. Jedino ako klub misli da taj igrac kao u slucaju Dortmunda i Lewandowaki misli da nam taj igrac moze vise dati nego oduzeti onda ostaviti inace prodaja i zarada i sa tim parama traziti druge igrace.
Redom: Lewandowskog sam spomenuo u konektsu navijača, koji su ga ispratili aplauzom u posljednjoj utakmici, iako se znalo da ide u konkurentski klub, mislio sam na neki mentalitet i neki način odavanja priznanja i poštovanja svemu što je neko uradio za klub. Što se tiče tvog posta, recimo, način na koji je i kako je sve kazano je apsolutno super i ja sve to podržavam, tako i treba. Samo sam se osvrnuo na neke od komentara koji su bili ranije u fazonu kako je Amer bezveze, "nek ide, nije ni valj'o" furke. A nije tako. Cijeli život je tu, naš je igrač, korektan je bio uvijek i to treba poštovati. Samo to.

Ovo ostalo oko transfer politike i ne bih se puno miješao, kao što si sam rekao, neka Kodro procijeni šta i kako i naravno da interes kluba treba da je iznad svega ostalog. Mada, kako sam već naveo, najveće pojačanje, po meni je uvijek kontinuitet, tj. da je ekipa što duže na okupu, osim nužnih promjena nabolje, uz dakle najmanje moguće izmjene ekipe. Dovesti jednog, najviše dva igrača, koji mogu donijeti dodatni kvalitet tj. koji su dosta iznad trenutnog kvaliteta igrača koje imamo, svaki prelazni rok i možda kroz tri-četiri godine i možemo ozbiljno pričati o grupnim fazama evropskih takmičenja.
Sa ovim postom si sve objasni brate svaka ti cast :thumbup: Izvinjavam se za Lewandowskog protumacio sam te malo pogresno ali sada kada te shvatam i sta si htjeo reci slazem se potpuno sa tobom i tvojim razmisljanjem oko navijaca. Tako i treba da bude bravo jos jednom, sa ovim razmisljanjem vidi se da si jedan kulturan i fin momak :thumbup:

Za ovo ostalo sto si napisao opet jos jednom :thumbup: Vidim da si skontao poentu mog posta i dijelim tvoje misljenje, mislim da i klub ovako razmislja i jedino sa ovim nacinom rada i razmisljanjem mozemo postati ozbiljan klub i ostvariti sve nase ciljeve koje imamo za buducnost.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 jan 2015, 21:14

Prvo da podrzim sve koji nedaju na Amera. Amer je dobar igrac i igrac je za Sarajevo, ovo sto je hilmo napisao trebalo bi svima biti dovoljno da ne pljuju Amera jer realno i nema boljeg kvaliteta u nasoj ligi od njega.

Mi tražimo stopera upravo iz razloga što ni Amer ni Tatko nece produziti ugovore. Imamo jednu ili dvije zamjene za njih ali ukoliko oba odu sada onda bi smo bili u problemu za nasu ligu.

Posto ni Ameru ni Tatku ne mozemo dati pare koje ce oni imati bilo gdje vani onda ne bi bilo lose uzeti bilo sta za njih, a ako je to 200K e onda nerazmisljati.

U svakom slucaju skola je ovo velika za upravu, a i za trenera.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 jan 2015, 21:48

hilmo je napisao/la:@sabinho
Pa iskreno možeš, ali pitanje je ima li neko u ovoj ligi ko je bolji od Amera a da bi bio povoljan za nas. Kod širokobriježana i mostaraca ima, ali bil oni za 50 - 70 hiljada eura htjeli pustiti igrača da pojača konkurenta. U ostalim ekipama nisam siguran da ima neko bolji od Amera.

Ja bih volio da Amer produži, jer nije on loš, ima nekih stvari koje treba popraviti. Međutim problem je, bar ja mislim da je tako, što Amer hoće da ide. Predugo je kod nas, odradio je dobrih stvari i vrijeme mu je da zaradi koju marku više.

Kao i @muhamedkonjic sam mišljenja da ako turci ili taj neko drugi nudi 200 000 eura ne treba se natezati. Ako od tih para za polovinu u Srbiji ili negdje drugdje ne možemo naći dobrog stopera e onda j..... ga.
Nisam hilmaga ni mislio na igraca iz nase lige vec nekog ko igra vani :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jan 2015, 21:56

Sabinho je napisao/la: Nisam hilmaga ni mislio na igraca iz nase lige vec nekog ko igra vani :thumbup:
Što kaže @ShofaII ovo je jedan veliki ispit a i škola za našu upravu.

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 25 jan 2015, 23:29

Misljenja sam da ce Tatko produziti ugovor jer ono sto se njemu nudi, mozemo patirati.
Dupovac je druga prica, ali vjerujem da ce ga uprava pustiti prije kraja sezone samo u slucaju da dovedemo pojacanje koje kako se prica je dogovoreno pa cemo vidjeti. U svakom slucaju treba pruziti priliku i Mihojevicu ili ga poslati na posudbu.
Numquam Desistemus!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 jan 2015, 23:37

ShofaII je napisao/la:
Mi tražimo stopera upravo iz razloga što ni Amer ni Tatko nece produziti ugovore. Imamo jednu ili dvije zamjene za njih ali ukoliko oba odu sada onda bi smo bili u problemu za nasu ligu.

Posto ni Ameru ni Tatku ne mozemo dati pare koje ce oni imati bilo gdje vani onda ne bi bilo lose uzeti bilo sta za njih, a ako je to 200K e onda nerazmisljati.

Nema tu šta igrač koji neće da produži ugovor ide na tribine i to je jedino rješenje,ako hoće da ide vani onda se produži makar na 6mjeseci da ne bi na ljeto bio slobodan igrač stim da u slučaju ponude kvalitetne on može ići na ljeto bez zatezanja od strane kluba..Koliko je dosad bilo situacija kad igrači koji su kvalitetni kažu ne želim da odem iz kluba ,a da klub ne zaradi na meni jer me je on i stvorio..Dakle,ok nek idu oni vani ali ako neće da produže ugovor makar an 6mj,a sad nema dobrih ponuda ajmo na tribine pa nek onda ide gratis u junu..

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 26 jan 2015, 00:18

zgembo89 je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:

Nema tu šta igrač koji neće da produži ugovor ide na tribine i to je jedino rješenje,ako hoće da ide vani onda se produži makar na 6mjeseci da ne bi na ljeto bio slobodan igrač stim da u slučaju ponude kvalitetne on može ići na ljeto bez zatezanja od strane kluba..Koliko je dosad bilo situacija kad igrači koji su kvalitetni kažu ne želim da odem iz kluba ,a da klub ne zaradi na meni jer me je on i stvorio..Dakle,ok nek idu oni vani ali ako neće da produže ugovor makar an 6mj,a sad nema dobrih ponuda ajmo na tribine pa nek onda ide gratis u junu..
Ne volim da pisem na drugim temam iz razlog sto se lose protumace i onda prica ode u drugom smjeru. Nego bih htio sam da repliciram sto je napisao @zgembo, odnosno napisem ono sto ja mislim. Malo je nezgodna situacija kad male pare imaju Dupovac i Tatko, a dolaze igraci koji imaju duple vece pare. Onda oni vjerovatno mogu reci mi smo tu duze imamo male pare, a drugi dolaze dobijaju vece, iz tog razloga mogu da ne zele da produze ugovore ili da idu. Tako da je malo nezahvalno ih poslati na tribine. Opet kazem ovo je moje misljenje koje ne mora biti tacno, ali tako razmisljam. ;)

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 jan 2015, 00:43

Ja ne vjerujem da dupovac moze igrat u prvi 11 igdje osim u BiH a da cemu neko dat vise od 10.000km da sjedi na klupi I drka **** ne vjerujem.on moze igrat u turskoj ligi u timu koji se bori za opstanak.pa said je dobio 12000km u Dinamu koji sigurno moze vise platit nego drugoligas turske..bolje njemu u SARAJEVU imat 7000km nego u turskoj hrvatskoj sloveni I Austri 12000km

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2015, 01:07

Pitar6785 je napisao/la:Ja ne vjerujem da dupovac moze igrat u prvi 11 igdje osim u BiH a da cemu neko dat vise od 10.000km da sjedi na klupi I drka **** ne vjerujem.on moze igrat u turskoj ligi u timu koji se bori za opstanak.pa said je dobio 12000km u Dinamu koji sigurno moze vise platit nego drugoligas turske..bolje njemu u SARAJEVU imat 7000km nego u turskoj hrvatskoj sloveni I Austri 12000km
Ali bi volio da se okusa vani i mi tu nista ne mozemo...jos pola godine i bit ce slobodan
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amorovski
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 26 jan 2015, 01:08

Pitar6785 je napisao/la:Ja ne vjerujem da dupovac moze igrat u prvi 11 igdje osim u BiH a da cemu neko dat vise od 10.000km da sjedi na klupi I drka **** ne vjerujem.on moze igrat u turskoj ligi u timu koji se bori za opstanak.pa said je dobio 12000km u Dinamu koji sigurno moze vise platit nego drugoligas turske..bolje njemu u SARAJEVU imat 7000km nego u turskoj hrvatskoj sloveni I Austri 12000km
On za dva mjeseca, prijatelju, ne ubere ubere 7000 km. Sto se njega tice, drag mi je decko, dijete Sarajeva. Zelim mu svu srecu ovog svijeta sta god da odluce on i uprava.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 26 jan 2015, 09:45

Zna li se ko je najplaćeniji igrač u Sarajevu,i koliko od prilike prima?
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 26 jan 2015, 10:28

intercontinental je napisao/la:Zna li se ko je najplaćeniji igrač u Sarajevu,i koliko od prilike prima?
Leon Benko 12.000 eura mjesecno

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jan 2015, 10:35

Gledam Mahir Karić potpisao za Čelik. :mrgreen:
Kad se sjetim da je do jucer, igrao za nas. :facepalm: Kakva je to smlata od igraca majko mila.I mi se sad prepiremo hocemo Vranjesa,necemo Ibricica. :kafa: Jos nismo svjesni kakvu smo srecu ima li sa amizdom.Da mu Bog da dugo zdravlje. :bow:

Naši se vratili u Citluk,zbog losih vremenski uslova u Sarajevu.Posle Hercegovine patavac Antalija. Kodro insistirao na tome da se bolje spremimo.Citam i hrvatski klubovi bježe sa Jadrana,idu prema Turskoj,Spaniji, i dole bura,kiše,loši tereni.Sreca pa idemo u Tursku,jer jedino dole i u Spaniji se i mogu odraditi, kvalitetne pripreme. :clap:

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 26 jan 2015, 11:22

amypitar je napisao/la:Gledam Mahir Karić potpisao za Čelik. :mrgreen:
Kad se sjetim da je do jucer, igrao za nas. :facepalm: Kakva je to smlata od igraca majko mila.I mi se sad prepiremo hocemo Vranjesa,necemo Ibricica. :kafa: Jos nismo svjesni kakvu smo srecu ima li sa amizdom.Da mu Bog da dugo zdravlje. :bow:

Naši se vratili u Citluk,zbog losih vremenski uslova u Sarajevu.Posle Hercegovine patavac Antalija. Kodro insistirao na tome da se bolje spremimo.Citam i hrvatski klubovi bježe sa Jadrana,idu prema Turskoj,Spaniji, i dole bura,kiše,loši tereni.Sreca pa idemo u Tursku,jer jedino dole i u Spaniji se i mogu odraditi, kvalitetne pripreme. :clap:
U to vrijeme su pojedinici nazivali kladu Karića velikim pojačanjem to nemoj zaboraviti i dan danas se crvenim radi tih nekadašnjih komentara, a to da smo imali sreće što je amidža došao ja to ne bih tako rekao nego bi rekao imala je naša uprava znanja i volje da takvog bizminsmena dovede, a naravno i amidža je prepoznao zdravu sredinu u FKS općenito i onda uložio za njega crkavicu s tim koliko je težak, ali za naše uslove puno.
SRETAN BROJ - 1725

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 26 jan 2015, 11:50

Ekskluzivno: Da li Turkish Airlines postaje sponzor FK Sarajevo?

Politički Meridijan iz povjerljivih izvora došao je do saznanja da grupa biznismena iz Turske koja posjeduje većinski paket dionica u jednoj od najvećih avio kompanija svijeta Turkish Airlines i u čijem se vlasništvu nalazi i FK Galatasaray,,pregovara sa čelnicima FK Sarajevo o mogućnosti sklapanja sponzorskog ugovora, prenosi AgencijaNova.

Prema informacijama pregovori su u završnoj fazi i o detaljima dogovorenog javnost će biti naknadno upoznata.

Isti ovaj izvor, potvrdio je za Politički Meridijan da opcije potpisivanja ugovora sa bivšim reprezentativcem Senajidom Ibričićem i Ognjenom Vranješom nisu zapravo nikada ni bile aktivne i do tih transfera neće doći,

FK Sarajevo pregovara sa nekoliko zvučnih imena koji bi mogli iznenaditi sve poklonike najvažnije sporedne stvari, a i šokirati nogometni svijet.

Prema izvoru Političkog Meridijana do ovih transfera moglo bi veoma brzo doći, što FK Sarajevo stavlja u poziciju glavnog pretendenta za osvajanje šampionske titule BiH.

Senad Haskić :problem:

amorovski
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 26 jan 2015, 11:59

Benko je napisao/la:Ekskluzivno: Da li Turkish Airlines postaje sponzor FK Sarajevo?

Politički Meridijan iz povjerljivih izvora došao je do saznanja da grupa biznismena iz Turske koja posjeduje većinski paket dionica u jednoj od najvećih avio kompanija svijeta Turkish Airlines i u čijem se vlasništvu nalazi i FK Galatasaray,,pregovara sa čelnicima FK Sarajevo o mogućnosti sklapanja sponzorskog ugovora, prenosi AgencijaNova.

Prema informacijama pregovori su u završnoj fazi i o detaljima dogovorenog javnost će biti naknadno upoznata.

Isti ovaj izvor, potvrdio je za Politički Meridijan da opcije potpisivanja ugovora sa bivšim reprezentativcem Senajidom Ibričićem i Ognjenom Vranješom nisu zapravo nikada ni bile aktivne i do tih transfera neće doći,

FK Sarajevo pregovara sa nekoliko zvučnih imena koji bi mogli iznenaditi sve poklonike najvažnije sporedne stvari, a i šokirati nogometni svijet.

Prema izvoru Političkog Meridijana do ovih transfera moglo bi veoma brzo doći, što FK Sarajevo stavlja u poziciju glavnog pretendenta za osvajanje šampionske titule BiH.

Senad Haskić :problem:
Dobar

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 26 jan 2015, 12:03

Joj da hoce zavrsiti vise ove pripreme i ovi odlasci-dolasci jer ubi ovo iz dana u dan, cekas ko ce doci, otici, sponzor, ovaj, onaj hiljade informacija, **** pravo :lol:
Pyro is not a crime !

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 26 jan 2015, 12:39

Valjda dođu ta ciljana pojačanja do odlaska u Antaliju... :zzz:
U INAT SVIMA 1946

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 26 jan 2015, 12:45

inace, pisac teksta nije ni malo "Naivan" ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2015, 12:47

aS_Roma je napisao/la:
intercontinental je napisao/la:Zna li se ko je najplaćeniji igrač u Sarajevu,i koliko od prilike prima?
Leon Benko 12.000 eura mjesecno
Nije ni njemu lose :njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Hajdeee, InatSilniBosanski, Proximic, skoJaa i 71 gost.