2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

jose
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la jose » 07 apr 2015, 11:40

Tracy3McGrady je napisao/la:Mozda bi pitanje trebalo glasiti, da li je ikad neki superstar uzeo prsten a da nije imao pomoc nekog all stara u ekipi? Nesto cemu je Iverson bio blizu. Lakse ce ekipa sastavljena od 3-4 all stara uzeti prsten nego ekipa koja ima superstara. Ni MJ nebi uzeo onoliko prstena da nije bilo Pippena.
Iverson je bio blizu otprilike koliko je bio blizu LBJ 2007. godine (u prevodu: ni blizu!).
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2015, 11:41

lumani je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa normalno da ne bi uzeo, na pocetku karijere nije mogao protiv Celticsa i Detroita, kasnije kada su sklepali ekipu situacija se okrenula.

Ali zato niti James ne bi osvojio prsten da nije imao Bosha i Wadea, Jednostavno kosarka je timski sport..

Isto nesto trebate uzeti u obzir, igraci najveci potencijali bolje receno na collegu budu samo 1 godinu. Dolaze u ligu nespremni, da ostaju na collegu po 3-4 godine bila bi liga dosta jaca i lakse bi bili nosioci u svojim timovima. Sada ima manje superstara nego prije, dosta star igraca ali ne bas superstar igraca kao prije da mogu nositi svoju ekipu do vrha. Tako da je Jamesu lakse uzeti titulu nego da je igrao u 80 ili 90 jer je kvalitet drafta opao.
Jedno je kada igrac nespreman dodje nakon rookie godine, a drugo kao prije kada su dolazili nakon senior godine.

Igra se i sada dosta dobra kosaraka...P.G su mnogo jaci nego 90-ih.Centri su naravno mnogo jaci bili prije.
Nisam niti rekao da se ne igra, vec da je kvalitet drafta losiji. Previse hypea oko drafta, a kvalitet kratak pa onda jos cekas 3-4 godine da se igrac razvije prikladno..

i onda imas propustanje kroz prste igracima, sudije pristaju na statistiku da bi se umjetno napravio igrac koji je konkurentan za tron. A ustvari nije niko konkurentan Jamesu osim ovih ekipa koje imaju kombinaciju hemije i kvaliteta pa ga skinu s vremena na vrijeme.

Isto se ne bih slozio da su PG kvalitetniji, jesu kvalitetniji scoring pg-ovi. Sto se tice cistih mislim da tu nema 2-3 generala na terenu koji mogu parirati Stocktonu, Nashu i Kiddu u najboljim godinama.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 apr 2015, 11:57

jose je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Mozda bi pitanje trebalo glasiti, da li je ikad neki superstar uzeo prsten a da nije imao pomoc nekog all stara u ekipi? Nesto cemu je Iverson bio blizu. Lakse ce ekipa sastavljena od 3-4 all stara uzeti prsten nego ekipa koja ima superstara. Ni MJ nebi uzeo onoliko prstena da nije bilo Pippena.
Iverson je bio blizu otprilike koliko je bio blizu LBJ 2007. godine (u prevodu: ni blizu!).
pa eto ako ti lakse, Iverson je bio najblizi. Sto potvrdjuje moju konstataciju i dokazuje suprotno od onoga sto je neko napisao da se ne moze osvojiti titula bez superstara.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 apr 2015, 11:58

Celikovac je napisao/la:I btw, jel nam se ovo Deron vraca medju elitu? Ja se iskreno nadam da da...
kao da sam ovo citao ranije, barem 15-ak puta
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jose
Kontakt:

Re: Re : 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la jose » 07 apr 2015, 12:08

Tracy3McGrady je napisao/la:
jose je napisao/la:
pa eto ako ti lakse, Iverson je bio najblizi. Sto potvrdjuje moju konstataciju i dokazuje suprotno od onoga sto je neko napisao da se ne moze osvojiti titula bez superstara.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma ja sam samo htio da kažem da 2001. Iverson nije imao nikakve šanse da bude prvak, jer su Lakersi tada bili prejaki. Više šanse je imao Portland, koji u to vrijeme, osim Sheeda (koji nije bio superstar), nije imao nijedno veliko ime (ne računam Pippena koji je bio u zalasku karijere).
A da se može osvojiti bez ijednog superstara, pokazao je Detroit 2004. godine. Na ASG su imali samo Bena Wallace-a, koji je upao samo zato što na Istoku tada nije bilo ama baš nijednog centra koji nešto valja.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 apr 2015, 12:11

miki_92 je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:I btw, jel nam se ovo Deron vraca medju elitu? Ja se iskreno nadam da da...
kao da sam ovo citao ranije, barem 15-ak puta
Deron je povezao dosta dobrih partija. Jedini njegov problem su bile povrede, nikako kvalitet. Sada izgleda ponovo igra kako zna igrati i normalno je da svi ljubitelji kosarke ocekuju da se vrati u elitu, gdje mu i jeste mjesto i gdje je vec bio prije silnih povreda i porodicnih problema koji su ga zadesili. Ne vidim nista lose u ocekivanju povratka Derona na stare dane slave kada je sigurno bio top 3 PG u ligi. Ja iskreno zelim da se vrati gdje je bio ranije.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 07 apr 2015, 12:16

Ne mozes ne voljeti onaj crossover, prelijepu mehaniku suta, vrhunske osnove... U pogledu cistog talenta, covjek je avion za ove Lillarde, Lovrye itd....
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 apr 2015, 12:28

Proigro Deron jer je vjerovatno opet pod lijekovima i terapijama koji mu omogućavaju da se kreće kako treba sa onim uništenim zglobovima. Svake godine bude ovako jedan period gdje proigra pa onda naglo splasne. Nema šanse da se on više vrati na razinu na kojoj je nekad bio, lik jedva da ima zglobove.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 07 apr 2015, 14:18

Bilo kako bilo, pravo zadovoljstvo ga je gledati ponovo na ovom nivou, pa koliko god da potraje ;)
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 apr 2015, 17:15

Celikovac je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:I oni napadaju Thibbsa, covjek je cuda cinio u protekle 2-3 sezone. Al ne pravi se pita od g0vana brate... Nadjite mi ekipu koja je bez legitimnog superstara osvojila prsten, samo jednu?
Legenda kaže da Detroit nije imao ni jednog superstara :mrgreen:
Legenda kaze da bi Billups i Sheed bili superstari u svakoj drugoj ekipi. Obojica su bili medju top 3 na svojim pozicijama u ligi. Statistika ne cini igraca superstarom.
sheed bio među top 3 krilna centra,,koje sezone?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 apr 2015, 17:30

Bio je top3 u paralelnom svemiru u kojem nisu postojali Garnett, Duncan i Nowitzki.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 apr 2015, 17:33

Donnie Darko je napisao/la:Bio je top3 u paralelnom svemiru u kojem nisu postojali Garnett, Duncan i Nowitzki.

:thumbup:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 apr 2015, 18:14

NEZALAGANJE je napisao/la:[
Ma on se drzi svog stava s pocetka sezone,ali kad ekipa odigra sezonu kao sto su oni odigrali,onda ne mozes,a da ne postujes to.Druga je stvar sto on misli da mogu ispasti vrlo lako...Ja mislim da ih na Zapadu mogu izbaciti samo 2 ekipe,iako ce i to biti tesko uz njihov HC...
Nemaju post prijetnju. Takve ekipe se obično ne naigraju u playoffu. Zdravi Grizzliesi, Rocketsi, Spursi, Oklahoma i Blazersi su ekipe na koje bih uvijek igrao u playoff seriji protiv Warriorsa. Sve ove ekipe pored post prijetnje imaju 2 igrača koji mogu uštopati Braću u svakom trenutku. I što onda? Mede spuste Z-Bou/Gasolu, Spursi Kawhiju/Duncanu, Blazersi LMA, Rakete Dwightu, Oklahomine Duranta i Westbrooka je nemoguće uštopati u istom trenutku, Dubsi spuste Bogutu. :mrgreen: Clippersi imaju post prijetnju, ali imaju lottery bokove tako da tu seriju ne bih smio igrati.
Možda me i razuvjere u playoffu. Šteta samo što Rakete, Blazersi i Oklahoma imaju probleme s povredama.
tuzlak1987 je napisao/la: Igra se i sada dosta dobra kosaraka...P.G su mnogo jaci nego 90-ih.Centri su naravno mnogo jaci bili prije.
Nisam niti rekao da se ne igra, vec da je kvalitet drafta losiji. Previse hypea oko drafta, a kvalitet kratak pa onda jos cekas 3-4 godine da se igrac razvije prikladno..

i onda imas propustanje kroz prste igracima, sudije pristaju na statistiku da bi se umjetno napravio igrac koji je konkurentan za tron. A ustvari nije niko konkurentan Jamesu osim ovih ekipa koje imaju kombinaciju hemije i kvaliteta pa ga skinu s vremena na vrijeme.

Isto se ne bih slozio da su PG kvalitetniji, jesu kvalitetniji scoring pg-ovi. Sto se tice cistih mislim da tu nema 2-3 generala na terenu koji mogu parirati Stocktonu, Nashu i Kiddu u najboljim godinama.[/quote]
Ovo je malo više tema za svaštare, ali ni 90ih ti rukiji nisu odmah postajali prijetnja superstarima. Osim Duncana i Shaqa. Grant Hill je bio blizu toga, ali ga povrede uništiše.

Današnji PGs su overal bolji igrači. Westbrook kojeg ti smatraš divljakom i misliš da se on ne može porediti s tim najvećim generalima ima 10 asistencija u prosjeku otkad ima dobrog p'n'r igrača što sam ti i najavio. Sad što i zabija 30 poena uz to mu je kod svakog plus osim kod tebe. Wall, Paul, Curry, Irving, Parker etc. je možda i najjača konkurencija na jednoj poziciji ikad nakon PFova s početka stoljeća.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 apr 2015, 18:48

Ne bih rekao da ih je lako ustopati, iako sigurno postoje odlicni defanzivci u protivnickim timovima. Ono sto sam siguran jeste da kada Curry i Klay imaju dan, tada ih nemoguce ustopati.. Makar u jednoj ekipi igrali Allen, LeBron, Kawhi i ostali defanzivci.

Koliko god se GSW potencirao kao slaba defanzivna ekipa, imaju i oni dobre specijalce se defanzivu koji mogu fino cuvati druge igrace.. Njima su najveci problem centri (i ofanzivno i defanzivno).

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 apr 2015, 18:53

Good guy Russ :salut:

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 apr 2015, 19:16

Kawhi je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:[
Ma on se drzi svog stava s pocetka sezone,ali kad ekipa odigra sezonu kao sto su oni odigrali,onda ne mozes,a da ne postujes to.Druga je stvar sto on misli da mogu ispasti vrlo lako...Ja mislim da ih na Zapadu mogu izbaciti samo 2 ekipe,iako ce i to biti tesko uz njihov HC...
Nemaju post prijetnju. Takve ekipe se obično ne naigraju u playoffu. Zdravi Grizzliesi, Rocketsi, Spursi, Oklahoma i Blazersi su ekipe na koje bih uvijek igrao u playoff seriji protiv Warriorsa. Sve ove ekipe pored post prijetnje imaju 2 igrača koji mogu uštopati Braću u svakom trenutku. I što onda? Mede spuste Z-Bou/Gasolu, Spursi Kawhiju/Duncanu, Blazersi LMA, Rakete Dwightu, Oklahomine Duranta i Westbrooka je nemoguće uštopati u istom trenutku, Dubsi spuste Bogutu. :mrgreen: Clippersi imaju post prijetnju, ali imaju lottery bokove tako da tu seriju ne bih smio igrati.
Možda me i razuvjere u playoffu. Šteta samo što Rakete, Blazersi i Oklahoma imaju probleme s povredama.
Jedini igrači u ligi koji Curryja u pick igri može čuvat bez pomoći visokih su Kawhi Leonard i LeBron James (naravno, kad mu se igra odbrana). On ima bolesno brz izbačaj i najbolji šut u historiji košarke (nemojte mi sad Allena i ostale spominjat, oni nikad nisu ko Curry prvo protivnika budalom napravili pa mu onda tricu u facu složili) i djelić sekunde mu je potreban da se dovoljno oslobodi i ispali tricu. Tony Allen i Butler su više stoperi za ove velike iso scorere tipa današnjeg Duranta, Hardena, Mela i nekadašnjeg Kobea i Wadea. Curry nije takav igrač i njega ako ne zatvoriš u prvom koraku nakon picka, slijedi ti ili otvorena trica za jednog takvog šutera ili namješta zicer nekom suigraču. Uostalom, ovo si najbolje vidio u nedjeljnoj utakmici protiv San Antonia; Green mu ništa nije mogao i vidio si kako je trpao kako se sjetio u trećoj četvrtini. Kawhi ga je uspio spriječiti da dolazi do šuta al ga ni on nije zaustavio u kreiranju nakon picka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 apr 2015, 19:33

Consigliere je napisao/la:Good guy Russ :salut:
Svaka mu cast za ovo.Mozda na terenu najcesce nije najsimpaticniji lik,ali ovo pokazuje da ima dusu...Cijenim ovakve postupke mnogo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 apr 2015, 22:31

evo mene ponovo ko extra petkom sto dodje u avazu :rol: :rol:
na NBA TV HD ima Sunsu - Hawks
na BT Sport 1(preuzimaju od TNT-a sliku, komentatore) ima prvo SAS - OKC pa LAC - LAL :salut:

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 08 apr 2015, 03:15

Leonard siluje trenutno :tokralju:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 apr 2015, 04:12

Pelicansi na pragu pobjede i preuzimanja 8. mjesta opet. :clap:

I izvukoše se nekako na kraju. Curry promaši šuteve koje inače pogađa. Davis clutch. :bow:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.