Kasno sad, instalirao opet Win 10, čista instalacija i to je to. Ostalo je nešto na one driveu i to je to. Žao mi savea iz FM 2017 s Dundelom. Čak se i internet popravio s novom instalacijom.Radioglava je napisao/la:Naravno da podaci nisu zauvijek izgubljeni.Otelo je napisao/la:A imali kakve sanse da sad upalim laptop, sve sto mi treba za faks je na njemu ... Ma sistem dizem sutra i to je to.
Skini neku Linux distribuciju, npr. Ubuntu odavde. Stavi ga na USB fleš memoriju i pokreni (nađi na internetu kako to da uradiš). Kad pokreneš, idi na ono "Try Ubuntu", nemoj ga instalirati. Otvori upravljač fajlova (file manager), pronađi Windows-ov fajl sistem sa strane (kao na ovoj slici pod "Devices"). Pronađi svoje fajlove i prekopiraj na drugu USB fleš memoriju.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Je li Malwarebytes najbolji za skeniranje virusa ? Nesto mi poceo lediti chrome, dakle s vremena na vrijeme mi zatrokira pa moram zatvarati pa opet pokretati pa kontam da nisam mozda zakacio neki malware ili nesto slicno jer na ovom laptopu nemam nikakvu zastitu.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
360 total security (najjaci besplatni antivirus) plus skeniranje sa malaware (svako dva mjeseca).Puma je napisao/la:Je li Malwarebytes najbolji za skeniranje virusa ? Nesto mi poceo lediti chrome, dakle s vremena na vrijeme mi zatrokira pa moram zatvarati pa opet pokretati pa kontam da nisam mozda zakacio neki malware ili nesto slicno jer na ovom laptopu nemam nikakvu zastitu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Evolve
- Kontakt:
Od jucer mi Chrome uopce ne reagira, nece nista otvoriti samo izbacuje da stranica ne reagira. Sad sam ponovo instalirao i isti problem. Nebitno sto god upisao uvijek isto izbaci

keyboard ne funkcionira, tacnije neke tipke ne rade, prosula se voda po njoj, ali je bio ugasen racunar.. imali joj lijeka sve sam osusio ali opet nista?
vrijeme da se uzme nova?
vrijeme da se uzme nova?

FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
po meni preskupa oba
jaran je prije godinu za 300 uzeo slican ovom gore polovan

jaran je prije godinu za 300 uzeo slican ovom gore polovan

Imam identican problem koji nisam jos uspio rijesiti. Presao opet na Firefox gdje nemam tih crasheva.jopaa7 je napisao/la:Od jucer mi Chrome uopce ne reagira, nece nista otvoriti samo izbacuje da stranica ne reagira. Sad sam ponovo instalirao i isti problem. Nebitno sto god upisao uvijek isto izbaci![]()
Call the coroner!
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Meni proradiloPuma je napisao/la:Imam identican problem koji nisam jos uspio rijesiti. Presao opet na Firefox gdje nemam tih crasheva.jopaa7 je napisao/la:Od jucer mi Chrome uopce ne reagira, nece nista otvoriti samo izbacuje da stranica ne reagira. Sad sam ponovo instalirao i isti problem. Nebitno sto god upisao uvijek isto izbaci![]()
Evo isplakao lik da mu spustim cijenu monitora na 350KM sada će još više plakati da ide niže. Ako bude takav, draže mi je zapalit monitor nego prodati 
Što ne mogu ove naše šupljake, oni bi nešto vrhunsko a da ne plaćaju za to

Što ne mogu ove naše šupljake, oni bi nešto vrhunsko a da ne plaćaju za to

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Rikno mi hard disk, pa sad planiram da uzmem SSD, vidim samsungov 850 evo prilično dobre recenzije ima, pa sam planirao njega (250 ili 500 giga, naginjem prvom), i uz njega još jedan obični HDD od terabajt ili dva. Ima li ko da je već na ovom SSD-u 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Nisam na tom samsungovom ali imam crucial 275 GB i mogu ti reci da se covjek preporodi uz SSDrio_Ferdy88 je napisao/la:Rikno mi hard disk, pa sad planiram da uzmem SSD, vidim samsungov 850 evo prilično dobre recenzije ima, pa sam planirao njega (250 ili 500 giga, naginjem prvom), i uz njega još jedan obični HDD od terabajt ili dva. Ima li ko da je već na ovom SSD-u

Odličan imaš na piku-u nov 180kmrio_Ferdy88 je napisao/la:Rikno mi hard disk, pa sad planiram da uzmem SSD, vidim samsungov 850 evo prilično dobre recenzije ima, pa sam planirao njega (250 ili 500 giga, naginjem prvom), i uz njega još jedan obični HDD od terabajt ili dva. Ima li ko da je već na ovom SSD-u

Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
prijatelj ima od 120 GB i prezadovoljan jerio_Ferdy88 je napisao/la:Rikno mi hard disk, pa sad planiram da uzmem SSD, vidim samsungov 850 evo prilično dobre recenzije ima, pa sam planirao njega (250 ili 500 giga, naginjem prvom), i uz njega još jedan obični HDD od terabajt ili dva. Ima li ko da je već na ovom SSD-u

ako nisi neko kome SSD treba za posla, editovanje slika, klipova i sl. onda slobodno idi na 250 GB , sasvim dovoljno za casual usera
i tome dodaj jedan obicni HDD od 2 terabajta
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Cime uspijete napuniti toliki hdd 

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
E super, i planirao sam tako nešto, našao sam ovaj od 180 marki, samo još da mi taj sa pika odgovori
Što se tiče običnog HDD, jedino izbor između barakude ili wd-a, mislim da ću ipak seagate

Što se tiče običnog HDD, jedino izbor između barakude ili wd-a, mislim da ću ipak seagate

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Preporuka WD blackrio_Ferdy88 je napisao/la: barakude ili wd-a, mislim da ću ipak seagate

Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Laptop mi se skroz brzo zagrije, nakon nekih 20 minuta i vidim dosta da puše sa strane, pretpostavljam ventilator ili šta je već.
Uglavnom, hoću da kupim cooler (hladnjak) pa me interesuje koja je razlika između ovih od 15-20 KM i ovih od 50 pa naviše?
Uglavnom, hoću da kupim cooler (hladnjak) pa me interesuje koja je razlika između ovih od 15-20 KM i ovih od 50 pa naviše?
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 126 gostiju.