Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la miki_92 » 12 nov 2016, 19:01

adidas je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
adidas je napisao/la: Nemam neki budjet trazim et samo da mogu pokrrnut nivije naslove tipa gta 5 ili fifa 17...pošto sam dosta para izletio za auto..
http://www.olx.ba/artikal/23110246/inte ... 6mb-cache/

http://www.olx.ba/artikal/23476145/asus-r7-260x/

ili

http://www.olx.ba/artikal/23030158/sapphire-r9-270-2gb/
koja je razlika izmedju ovih i5 2400 ili 2500 i i5 3xxx
Ivy bridge (3xxx serija) je treca generacija i5 procesora i oko 5% brza od Sandy bridge (2xxx, druga generacija) , ima jos nekih sitnih razlika ali tebi to za gaminga nije bitno
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 nov 2016, 19:09

Asteriks je napisao/la:Ides repairs, open repair, start repairs i sacekas 30-ak minuta.

I da, ak imas u donjem desnom uglu desktopa nesto tipa Windows Genuine, znaci da ti istekla/pirat verzija W10 i da trebas iskljuciti automatic update.
Pola sata 2/43 :rol: :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 nov 2016, 19:12

Pusti nek zavrsi, ocito imas bruku problema.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 07:39

Asteriks je napisao/la:Pusti nek zavrsi, ocito imas bruku problema.
I sad nece da se upali, pokrene automatic reoair na loadingu i crasha se
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 nov 2016, 08:25

Sa tim programom windows repair... si rijesio sistem/registar, znaci nije do toga. Ostaju ti jos dvije opcije - veza sa modemom (i sam modem). Znaci pokusaj u dr port ubaciti kabal, sacekaj te vidi da li ce doci network ikona ili da zoves podrsku, jer su ti se vjerovatno poremetile postavke modema.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 11:06

Asteriks je napisao/la:Sa tim programom windows repair... si rijesio sistem/registar, znaci nije do toga. Ostaju ti jos dvije opcije - veza sa modemom (i sam modem). Znaci pokusaj u dr port ubaciti kabal, sacekaj te vidi da li ce doci network ikona ili da zoves podrsku, jer su ti se vjerovatno poremetile postavke modema.
Laptop nece da se upali, tj windows se crasha po podizanju

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 nov 2016, 11:10

To ti je onda ta greska registra, nesto se izmjenilo il izbrisalo pa nisi mogao da se konektujes. Nabacis ponovo Win 10, u startu iskljucis automatic update i miran.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 11:17

Asteriks je napisao/la:To ti je onda ta greska registra, nesto se izmjenilo il izbrisalo pa nisi mogao da se konektujes. Nabacis ponovo Win 10, u startu iskljucis automatic update i miran.

A imali kakve sanse da sad upalim laptop, sve sto mi treba za faks je na njemu

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 nov 2016, 11:20

Mozes preko safe mode (nadji kako pokrenut win 10 u safe mode). Ako udjes, ides na system rostore, nadji neki datum od prije desetak dana (koji ti sistem nudi), vratis i probas normalno pokrenuti.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 11:23

Asteriks je napisao/la:Mozes preko safe mode (nadji kako pokrenut win 10 u safe mode). Ako udjes, ides na system rostore, nadji neki datum od prije desetak dana (koji ti sistem nudi), vratis i probas normalno pokrenuti.
Probao davno, nece

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 nov 2016, 11:27

Imas jos onu opciju restart cmos baterije ak zelis googlaj o tome iako je po meni najbolje rjesenje novi sistem, iako ces izgubiti vazne stvari.

edvin55
Kontakt:

Post Postao/la edvin55 » 13 nov 2016, 11:43

delko je napisao/la:
edvin55 je napisao/la:Procesor: 2 FIZIČKA ČETVEROJEZGRENA XEON PROCESORA E5430 8X2,67 GHZ
12 MB CACHE svaki processor
RAM: 8GB
HDD: 500 GB
Grafika: GIGABYTE NVIDIA GTX 750TI 2GB DDR5 128 BIT
Optika: DVD-RW

za koji dan uzimam ovu masinu
Koliko novca ? :)

role 500 marki jel skup

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 12:08

Asteriks je napisao/la:Imas jos onu opciju restart cmos baterije ak zelis googlaj o tome iako je po meni najbolje rjesenje novi sistem, iako ces izgubiti vazne stvari.
Neki srt text file, ta greska

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 nov 2016, 13:47

Otelo je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Imas jos onu opciju restart cmos baterije ak zelis googlaj o tome iako je po meni najbolje rjesenje novi sistem, iako ces izgubiti vazne stvari.
Imas li opciju da prilikom dizanja sistema udjes u advanced opcije. Ako imas tamo ides na startup settings i probaj klik na reset (naravno ako nudi tu mogucnost). Onda pokusas ponovo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 nov 2016, 14:22

Asteriks je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
Imas li opciju da prilikom dizanja sistema udjes u advanced opcije. Ako imas tamo ides na startup settings i probaj klik na reset (naravno ako nudi tu mogucnost). Onda pokusas ponovo.
I to sam probao i samo pise da ne moze. System restore kaze da nema restore pointa, ni jedna od onih opcija kod dodatnih opcija poput safe moda ne pomaže. Ma sistem dizem sutra i to je to.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2016, 14:39

@Otelo

Ne želim biti general poslije bitke, ali neka ti ovo bude škola da važne stvari držiš na usb-u a ne na laptopu koji može imati miliona problema.

Sve je na hard disku, a ne može se pokrenut, da je nešto drugačije, samo izvadiš hard disk staviš u drugi laptop i skidaš sve, ali ne može to kod tebe, šteta.

Žao mi je, znam kako se osjećaš, iako mi se to nikada nije desilo za dokumente, ali jeste za igrice, save file mislim

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 13 nov 2016, 16:36

edvin55 je napisao/la:
delko je napisao/la:
edvin55 je napisao/la:Procesor: 2 FIZIČKA ČETVEROJEZGRENA XEON PROCESORA E5430 8X2,67 GHZ
12 MB CACHE svaki processor
RAM: 8GB
HDD: 500 GB
Grafika: GIGABYTE NVIDIA GTX 750TI 2GB DDR5 128 BIT
Optika: DVD-RW

za koji dan uzimam ovu masinu
Koliko novca ? :)

role 500 marki jel skup
Pa pazi vidim da naglasavas ta svoja dupla 4 jezgra ali moras shvatiti da je to procesor star 9 godina i da bi ga mnogi dual core danasnji razbili bez problema :) msm da razumijes - ovaj racunar nije masina ali za 500 maraka se isplati uzeti :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Radioglava
Kontakt:

Post Postao/la Radioglava » 13 nov 2016, 17:40

Otelo je napisao/la:A imali kakve sanse da sad upalim laptop, sve sto mi treba za faks je na njemu ... Ma sistem dizem sutra i to je to.
Naravno da podaci nisu zauvijek izgubljeni.
Skini neku Linux distribuciju, npr. Ubuntu odavde. Stavi ga na USB fleš memoriju i pokreni (nađi na internetu kako to da uradiš). Kad pokreneš, idi na ono "Try Ubuntu", nemoj ga instalirati. Otvori upravljač fajlova (file manager), pronađi Windows-ov fajl sistem sa strane (kao na ovoj slici pod "Devices"). Pronađi svoje fajlove i prekopiraj na drugu USB fleš memoriju.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 nov 2016, 18:31

ti Xeon procesori su prvenstveno radjeni za serverske racunare
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 9 gostiju.