FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 232

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 18 sep 2021, 00:16

miky_hz je napisao/la:
18 sep 2021, 00:07
Sta je izvukao,jednu mi stvar reci pozitivnu koju ova ekipa ima i pokazuje na terenu,sta izvlaci ili sta je izvukao? Sta je striktno rukopis trenera ovdje ?Sta je ideja,zamisao,taktika ima li bilo sta da mi kazes a da se izvlaci.Ja ama ni jednu jedinu stvar pozitivnu nevidim na terenu a o negativnim mogu do sutra (trenerovim greskama) .

Pozitivno je ustvari to sto je za razliku od prethodnika lijepo prica,ja sam prvi **** pojeo pa pao na to priznajem,i od prve utakmice trazio objasnjenja i razloge pa bit ce bolje i bit ce bolje jel je logicno da bude bolje,a ono mi se ni jedan jedini cenat pomjerili nismo a evo danas je vec 2 mjeseca proslo od Evropskih utakmica.Znaci 2 mjeseca sto fudbala,sto pauza od 15 dana gdje su trenirali,do po 7 dana izmedju utakmica itd itd.

Pa za 2 mjeseca cu kera nauciti da prica ako svaki dan sa njim treniram,a ne jednu j.ebenu akciju da odradimo i da protiv nekoga dominiramo i budemo bolji. Ni protiv jedne ekipe nismo bolji bili jel to normalno,jel normalno da smo sve bodove na srecu uzeli,ni jedan jel smo nekog nadigrali.

Nista apsolutno ne izvlaci iz njih cak naprotiv,ovim sto radi jos ih više j.ebe i onda mu cudno sto mu ekipa nema samopouzdanja,pa jesam ja kriv sto nema ili on ko trener koji im mora uci u glavu i od njih napraviti psiholoske ubice.Najlakse reci dajte mi najbolje pa ce biti rezultati,eto mozda nemamo najbolje,ali nemamo ni gore od ekipa koje su usle u ligu pa ni jednu nismo razvalili,opet kazem nek se sreci zahvali jel po igri Sarajevo nije trebalo vise od 6/7 bodova da ima.
Sve receno :salut: :salut: :salut:

I jos bih se nadovezao, drug @forgemp kaze da Bagaric nije krilo, da Saban nije desni bek i slicno. Pa ko ih stavlja na te pozicije? Zasto smo sasvim pristojno igrali protiv Posusja, Slobode i Radnika? Jer su svi igrali svoju poziciju. Bagaric nevidljiv 3. ili 4. utakmicu u nizu, cak je nocas i imao nekih finih poteza, al ON NIJE KRILO. Merso ne moze vise, stoperu Radnika ne moze duel uzet, Ibrahimovic i Ronaldo su izuzeci a ne pravila, spic sa 37 je u 90% slucajeva vec u penziji. Svaka cast al ne moze. Nocas igra svih 90 minuta. Znaci, Bagaric treba da igra spica, Bodul iza njega, Sabanovic desno, mrtvi Pidro lijevo, najgori prirodni lijevi bek je bolji od najboljeg desnog beka prinudno stavljenog na lijevu stranu. Hebiba nocas s noge na nogu izbacit iz kluba, kljucni krivac od igraca za poraz, jer da je zabio onu sansu otisla bi tekma u skroz drugom smjeru.
I da, kad trener izvlaci maksimum iz lose ekipe ti je Calino Sarajevo u sezoni 16/17 ili Osimov Zeljo iz sezone 19/20. Kad igraci poput Rustemovica, oba Bekica, Ivetica, Novakovica, Boje, Veselinovica, Sinise Stevanovica itd. manjak kvaliteta nadoknade borbom, daju 150% sebe i izvuku rezultat. Svaki drugi trener sa Sarajevom u sezoni 16/17 ne bi ni u top 5 zavrsio, a mi smo zavrsili treci (da smo imali ikog osim Hebiba osvojili bismo titulu), uz finale kupa. Cala place na polusezoni za veznjakom, oni mu dovedu Liivaka i Lelica.
Zadnja izmjena: napoleon72, dana/u 18 sep 2021, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 18 sep 2021, 00:17

Pantelija je napisao/la:
18 sep 2021, 00:15
sonpenn je napisao/la:
18 sep 2021, 00:05
Pantelija je napisao/la:
17 sep 2021, 23:56
Kao sto sam pisao pa neki nadjose 100 opravdanja opet isto.
Bezidejna igra, ocajno kretanje bez lopte, tranzicija ne postoji.
Dupovac horror
Hebibovic sve ispričano davno ali neki ubjedjivali kako ga neko zbog nečeg mrzi.
Sablić nakon toliko kola i utakmica jos nije skontao da merso ne moze, bagaric nije krilo
Hebib nije igrac, krste ne moze, oremus nije bek, Halid nije lijevi bek... Mozda mu neko objasni too
Pa reci to ''direktorici'', a ne nama na forumu :stop:
Rekao bih ti da si glup ali necu
Rekao bih ti da smo ovako losi zbog takvih kao ti u klubu, ali necu...
Sarajevo ljubavi moja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 sep 2021, 00:32

Pricamo o treneru i igracima a mjenjamo godišnje 20 igraca, trenera, predsjednika, svako malo mjenjamo strategiju kluba. Ekipa bez priprema, s kašnjenjem plata, sastavljena na vrat na nos, totalna negativa oko kluba, ne registrujes igrace, iscekivanje sta ce biti s kluba, investitora. Naši problemi su daleko veci od toga hoce li Bagaric na krilo ili u napad, i kakvu ce taktiku postaviti Sablic. Kuca se pravi od temelja a ovo gdje mi trazimo krivce u Pidri, Šabanovicu, Djokanovicu je krov kuce, prvo temelje dobre udariti onda krov se lagano slozi.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 18 sep 2021, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 18 sep 2021, 00:32

Nek mu nisi rekao
Pitaj uhljebe sutra sefa jel normalan on, jjebo mu oremus zenu u guzicu

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 sep 2021, 00:59

Mislio sam da nakon lijeve strane Hodžić - Velkoski, koji su igrali u onoj Kešoljubovoj katastrofi protiv Želje 1:3, necu gledati goru lijevu stranu na Koševu, kad ono Šabanović - Bagarić :facepalm: :facepalm: Stvarno je ovo nevjerovatno sa tolikim eksperimentima i izmišljanjima pozicijama kod nas, to je krenulo od Jovića 2012 i svaki naš trener od tada do danas je stalno nešto izmišljao, cirkusao i budalesao sa pojedinim pozicijama.

Napoleon72 brate, ti si Lippi za Nalića i ostale ublehe koji su kao "stručni konsultanti" na našim televizijama.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 sep 2021, 01:36

Dupovac je proslu sezonu doživio vrhunac karijere glede forme i to je to. Sad je opet kar.ina kakav je i prije bio. Ali se bojim, da ce to Sablic skontati tek na zimu. Takodje tad ce skontati, da Bagaric ne može na krilo i da Heba, Krle i Ahmet nemaju sta traziti na terenu duze od 20 min, ovaj prvi nema sta traziti ni sekunde ali eto.

Jel postoji u ugovorima ovih trenera, da moraju igrace postavljati na neprirodne pozicije ili je to neko sihre bacio na nas. Da čim trener potpise za nas odmah mu neki klik u glavi proradi "u jbt sta da ja malo desnog beka stavim na lijevog, centarfora na krilo, veznog na stopera".
Jednostavno mi to nikad nece biti jasno zasto rade.
I jos nesto, proslu polusezonu nismo imali lijevo krilo i bili smo na terenu kar.ine kao i sad. Sad smo sebi dopustili, da udjemo ovaj put bez oba krila (Fanima i neračunam). Svaka nam čast al učimo na greskama nema dalje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 sep 2021, 01:40

Dovedem dvojicu iraca na tekmu i 2 engleza, jedan ima godišnju za Emirates. Kaže ni ovakav Arsenal mu više nikad neće teško pasti nakon što su gledali ovo večeras i pitali me što naši igrači stoje kad jedan ima loptu i što ne prave utrčavanja u prostor. Ljudi će ovo prepričavati i pamtiti dok smo živi, ali bar smo se svi nasmijali na amaterizam. Još morao ubjeđivati ljude da zbog Covida je ograničenje, pa nas je na stadionu ko da se prosječan rođendan slavi.. :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 sep 2021, 01:43

Pola naših igraca blene kad im kazes dupli pas (konta, da mora loptu 2x udariti) a kamoli, da rade utrcavanja i usavrsavaju kretanje bez lopte. Tu ide zamjerka na trenere u našem slucaju na Sablica. U ovih 9 kola ja ne vidim nikakav njegov "rukopis". Igra nam je za qrac kao i prosle polusezone. I nakon 9 odigranih kola bi lako mogli bi imati -11 za vodecim.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 18 sep 2021, 01:51

Gomis99 je napisao/la:
18 sep 2021, 00:06
spezial je napisao/la:
17 sep 2021, 23:26
vedinjo98 je napisao/la:
17 sep 2021, 23:06
Ma daj ba vi kmecite za sudijom. Nit nas je ostetio za penal niti za crveni. Bilo je par diskutabilnih faula nad Sabanovicem i to je to u moj ocima. Da smo igrali s ekipom koja se bori za evropska mjesta pa bih i rekao nekako. Ako ne mozes dobit Leotar, ekipu s igracima na nivou Entitetske lige s kapitenom od 39 i kusur godina, yebi se.
Drug, vidi zasto kmecimo, malo sam se zarovio, nije on nas zakinuo nekim kapitalnim potezom ili greskom, nego je sijekao igru do iznemoglosti, heeej, od 95-6 minuta, imali smo efektivne igre 25+11 minuta, znaci 2/3 utakmice se uopce nije igralo lopte?!

Evo zarovio sam se malo i nasao neku nasumicnu tekmu u Italiji, prva mi je dosla pod ruku na zvanicnoj stranici:

slika

Znaci nasumicna utakmica, 58-9 minuta stvarne igre! Skoro duplo vise nego kod nas... eto zasto je nasa liga smece i negledljiva, jer , pored losije kvalitete fudbala, sudija ne da utakmici da dise! Svaki kontakt svira, dopusta valjanje, lose osjeca igru...
Druze ja te razumijem . Ne trudi se objasnjavati mnogo. Svako ko je igrao nogomet bar u kadetima zna o cemu pricas. Ovdje strucnjaci kontaju da te sudija zakolje samo kad kontra tebe penal svira ili crveni.
Meni samo nije kako neko pokusava opravdati ili oprati nase nakon ove sramote. Trenera koji 5 od 11 igraca u prvoj postavi stavi na neprirodne pozicije. Igrace koji za 90 minuta ne znaju zabit gola ekipi koja je i fizicki i svim drugim igrackim kvalitetima (osim par pojedinaca) Prva Liga RS-a.

Riki Kapic je danas poslao 5-6 dugih dodavanja u bunar, je li mu za to kriv sudija? Dupovca (po treci put govorim) pretrci covjek koji je i sam rekao da se davno htio penzionisat (a ima 39 godina + 100 kila). Oremus ne zna centrirati, Heba fulio 1 na 1 sansu, Cmiljanic upropastio (eventualno) dobre gol-sanse. Merso je ostario, te nazalost definitivno zavrsio s ozbiljnim fudbalom.

Postujem misljenja i cinjenica da sudije usporavaju i ovako nekvalitetnu igru je istina. Medjutim, mi ne igramo Seriu A. To govorim za primjer. Stil igre moramo prilagoditi ligi. Cinjenica je da se liga rezira kao i proslog proljeca, ali uzimati sudjenje za opravdanje protiv Lea koji je edino Radnik dobio je smijesno. Ako je tako onda svaku utakmicu da nas nije briga, ali da imamo opravdanje.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 18 sep 2021, 01:56

joker90 je napisao/la:
18 sep 2021, 01:40
Dovedem dvojicu iraca na tekmu i 2 engleza, jedan ima godišnju za Emirates. Kaže ni ovakav Arsenal mu više nikad neće teško pasti nakon što su gledali ovo večeras i pitali me što naši igrači stoje kad jedan ima loptu i što ne prave utrčavanja u prostor. Ljudi će ovo prepričavati i pamtiti dok smo živi, ali bar smo se svi nasmijali na amaterizam. Još morao ubjeđivati ljude da zbog Covida je ograničenje, pa nas je na stadionu ko da se prosječan rođendan slavi.. :urnebes:
Danas slušam Stanića na Otoci kako nekom liku objašnjava i vazi sat vremena o kretnjama, pokrivanjima, pozicioniraju i ostalo, rekao bi čovjek Dani Alves. Šta te to ima čuditi, kod nas igrači ne znaju osnove osnova fudbalske igre.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 18 sep 2021, 07:11

Pantelija je napisao/la:
17 sep 2021, 23:56
Kao sto sam pisao pa neki nadjose 100 opravdanja opet isto.
Bezidejna igra, ocajno kretanje bez lopte, tranzicija ne postoji.
Dupovac horror
Hebibovic sve ispričano davno ali neki ubjedjivali kako ga neko zbog nečeg mrzi.
Sablić nakon toliko kola i utakmica jos nije skontao da merso ne moze, bagaric nije krilo
Hebib nije igrac, krste ne moze, oremus nije bek, Halid nije lijevi bek... Mozda mu neko objasni too
Baš tako, sablic kar.ina obicna
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 sep 2021, 08:14

U ponedeljak u 12:00 izvlacenje 1/16 kupa BiH
U bubnju ce se naci sljedece ekipe:

FK Alfa Modriča
FK Borac Banja Luka
HNK Čapljina
FK Goražde
NK GOŠK Gabela
OFK Gradina Srebrenik
FK Igman Konjic
FK Klis Buturović polje
FK Krupa
FK Leotar Trebinje
FK Ljubić Prnjavor
FK Omarska
HŠK Posušje
FK Radnik Bijeljina
FK Rudar Han Bila
FK Rudar Prijedor
FK Sarajevo
FK Sloboda Mrkonjić grad
FK Sloboda Novi grad
FK Sloboda Tuzla
HNK Sloga G.Vakuf Uskoplje
NK Stupčanica Olovo
NK Svatovac Poljice
NK Široki Brijeg
NK Travnik
FK Tuzla City
FK Velež Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
FK Zvijezda 09
FK Zvijezda Gradačac
FK Željezničar Sarajevo
FK Željezničar ST Banja Luka

U ovoj fazi takmicenja igra se 1 utakmica,premijerligasa ne mogu se sastati jedni protiv drugi.Isto tako svi premijerligasi u ovoj rundi bit ce gosti.U svim runadama igra se 1 utakmica osim polufinala gdje se igraju 2.Finale 1 utakmica na neutralnom terenu
Sve isto kao i prosle sezone.
IDEMO ODBRANITI OVO!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Krste11
Kontakt:

Post Postao/la Krste11 » 18 sep 2021, 08:17

Dizdarević
Šabanović Lazić Trako Pidro
Đokanović Kapić
Fanimo Bodul Kobiljar
Bagaraić
U derbiju ovako

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 sep 2021, 08:22

Krste11 je napisao/la:
18 sep 2021, 08:17
Dizdarević
Đokanović Kapić
Fanimo Bodul Kobiljar
Bagaraić
U derbiju ovako
To je to :thumbup:
Ali daj Boze da Fanimo bude spreman za derbi...
A Djokanovic nista bolji od Ramica ili Sevelja nije
Mozda probati Sevelja na lijevom beku?Nisam ni ja ljubitelj izmisljanja pozicija ali neko jucer napisa da ga je gledao i da je dobar na lijevom beku?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 sep 2021, 08:38

vi opet ne shvatate da nema veze do formacije,ljudi ne znaju ,nemaju snage ili nemaju želje.Iskoci poneki pojedinac i to je to,sve ovisi kako ustane.

mislio sam da ce reorganizacije opet pocet za 2,3 godine a izgleda imat cemo je sa prvim snijegom
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 18 sep 2021, 08:38

vedinjo98 je napisao/la:
18 sep 2021, 01:51
Gomis99 je napisao/la:
18 sep 2021, 00:06
spezial je napisao/la:
17 sep 2021, 23:26

Drug, vidi zasto kmecimo, malo sam se zarovio, nije on nas zakinuo nekim kapitalnim potezom ili greskom, nego je sijekao igru do iznemoglosti, heeej, od 95-6 minuta, imali smo efektivne igre 25+11 minuta, znaci 2/3 utakmice se uopce nije igralo lopte?!

Evo zarovio sam se malo i nasao neku nasumicnu tekmu u Italiji, prva mi je dosla pod ruku na zvanicnoj stranici:

slika

Znaci nasumicna utakmica, 58-9 minuta stvarne igre! Skoro duplo vise nego kod nas... eto zasto je nasa liga smece i negledljiva, jer , pored losije kvalitete fudbala, sudija ne da utakmici da dise! Svaki kontakt svira, dopusta valjanje, lose osjeca igru...
Druze ja te razumijem . Ne trudi se objasnjavati mnogo. Svako ko je igrao nogomet bar u kadetima zna o cemu pricas. Ovdje strucnjaci kontaju da te sudija zakolje samo kad kontra tebe penal svira ili crveni.
Meni samo nije kako neko pokusava opravdati ili oprati nase nakon ove sramote. Trenera koji 5 od 11 igraca u prvoj postavi stavi na neprirodne pozicije. Igrace koji za 90 minuta ne znaju zabit gola ekipi koja je i fizicki i svim drugim igrackim kvalitetima (osim par pojedinaca) Prva Liga RS-a.

Riki Kapic je danas poslao 5-6 dugih dodavanja u bunar, je li mu za to kriv sudija? Dupovca (po treci put govorim) pretrci covjek koji je i sam rekao da se davno htio penzionisat (a ima 39 godina + 100 kila). Oremus ne zna centrirati, Heba fulio 1 na 1 sansu, Cmiljanic upropastio (eventualno) dobre gol-sanse. Merso je ostario, te nazalost definitivno zavrsio s ozbiljnim fudbalom.

Postujem misljenja i cinjenica da sudije usporavaju i ovako nekvalitetnu igru je istina. Medjutim, mi ne igramo Seriu A. To govorim za primjer. Stil igre moramo prilagoditi ligi. Cinjenica je da se liga rezira kao i proslog proljeca, ali uzimati sudjenje za opravdanje protiv Lea koji je edino Radnik dobio je smijesno. Ako je tako onda svaku utakmicu da nas nije briga, ali da imamo opravdanje.
U potpunosti se slazem s tobom i ne opravdavam nikoga, cinjenica je da je sinoc Sablic izveo potpuno pogresan sastav, bez potrebe izmisljao pozicije i potcijenio protivnika, igraci isto, prvih 20-tak minuta napadali i imali inicijativu a onda se ugasili.

Samo sam htio naglasiti da kad jos na sve to sudija nanjusi da te moze yebavat kako hoce i potpuno ubiti utakmicu, desi se ono sto se sinoc desilo.

Cinjenica je da mi protiv svakoga moramo pocinjati u najjacem sastavu i teziti da zabijemo u prvih pola sata, jer poslije toga padamo, a sudija preuzima polako utakmicu u svoje ruke.

Rijesis tekmu u prvom poluvremenu protiv ovakvih poluamatera, i onda izvedi Bodula, Bagarica i koga god hoces u 60-70 pa nek odmara...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 sep 2021, 08:47

SarajevoForza je napisao/la:
17 sep 2021, 21:22
Historicar je napisao/la:
17 sep 2021, 21:19
miky_hz je napisao/la:
17 sep 2021, 21:17
Jedino sto nam je donio je taj luzerski mentalitet Hajduka koji ih godinama prati. 6 domacih utakmica (racunam Milsami) na 4 nismo uspjeli zabiti gol.

Sami da se postave bolje bi.
Bas me zanima, koliko smo imali uopšte šuteva u okvir gola, na te 4 utakmice ?
Milsami 7
Zrinjski 0
ŠB 0
Leotar 2

S tim da se i "dodavanje" lopte golmanu računa kao šut u okvir.

Šta je bilo okačeno na istoku, vidio sam na zapadu V. I. S. B. Personae non grata

slika

"Sabrina direktor kluba ili menadžer za prodaju igraca ?"

Ovo je glede onoga sto ima postotak od svakog transfera.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 18 sep 2021, 08:51

Ako je išta dobro ispalo iz onog jada od utakmice sinoć to je mali Šahinović. Pokazao je da se na njega može itekako računati.

Krste11
Kontakt:

Post Postao/la Krste11 » 18 sep 2021, 08:53

NajvecaRadosti je napisao/la:
18 sep 2021, 08:22
Krste11 je napisao/la:
18 sep 2021, 08:17
Dizdarević
Đokanović Kapić
Fanimo Bodul Kobiljar
Bagaraić
U derbiju ovako
To je to :thumbup:
Ali daj Boze da Fanimo bude spreman za derbi...
A Djokanovic nista bolji od Ramica ili Sevelja nije
Mozda probati Sevelja na lijevom beku?Nisam ni ja ljubitelj izmisljanja pozicija ali neko jucer napisa da ga je gledao i da je dobar na lijevom beku?
Ako ne bude spreman onda možemo igrati 3-5-2
Dizdarević
Lazić Trako Dupovac
Đokanović Kapić
Šabanović Kobiljar Pidro
Bodul Bagarić

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: miguelramos i 15 gostiju.