dosta dobar post. ali sa nekoliko stvari se fakat ne smijem slozit, boldao sam ih eto.Brnjoo je napisao/la:De smirite se malo i jedni i drugi. Glupo je vise postavljati te neke slike, nije nikome zanimljivo, vas 4-5 samo spammate dvije teme bezveze.
Evo neke cinjenice pa se nadam da ce i jedni i drugi biti zadovoljni:
1. Barcelona je bolja od Real Madrida i sanse da sutra pobjedi su 85%
2. Messi je bolji od Ronalda
3. Barcelona igra ljepsi nogomet i njihovi navijaci imaju povjerenja u njih, mi u svoje i nemamo toliko u ovim utakmicama
4. Barcelona je izgubila od Herculesa kod kuce i to se desi svakome i uvijek neko odigra lose kod kuce. Kad smo ih zadnji put mi nadigrali? Ne sjecam se ni ja...
5. Barcelona je u zadnjih nekoliko godina kilometrima ispred Reala. Imaju bolji i uigraniji tim, Real moze samo sanjati da ima tako dobar tim
6. Ronaldo ne vrijedi milijardu, ali ta klauzula stoji da bi se Real osigurao od ponuda Manchester Citya
7. Xavi je bolji od svakog igraca Real Madrida u veznom redu
8. Xabi Alonso je bolji igrac od Inieste koji je pritom bolji igrac od Ozila
9. Villa je bolji od Higuaina ali i Benzeme
10. Di Maria je bolji od Pedra
11. Iker je bolji od Valdesa, Puyol i Pique su bolji od Pepea a Carvalho je u njihovoj ravnini
12. Alves i Ramos su tu negdje, s tim da Realov bek igra dosta slabije ove sezone, te kad bih morao dao bih prednost Alvesu
13. Marcelo je bolji od oba lijeva beka koja Barca ima. Htjeli to neki priznati ili ne, ne gledate Real i ne znate u kakvu se igracinu pretvorio Marcelo u posljednjih godinu dana
14. Realovi najbolji igraci nisu Ozil, Di Maria i Ronaldo, nego Carvalho, CAsillas i Alonso
15. Real ima Mourinha, samim tim bolju takticku postavu i samim tim su sanse da dobiju na El Clasicu vece nego prosle sezone
16. Messi nikad nije zabio Mourinhovim ekipama, a Ronaldo nikad Barceloni. Pa dobro, kakve sad to veze ima?Ovaj Messi moze zabiti kome pozeli i sutra ce zabiti Realu
17. Busquets uopste nije los igrac. Voli udariti, voli simulirati, voli to i nekolicina igraca Reala. On je bolji za Barcelonu nego sto je Khedira dobar za Real!
18. Guardiola ili Mourinho? Oba su sjajna trenera, ali par stvari treba priznati. Guardiola je preuzeo nevjerovatno uigranu momcad, nije ih bog zna sta unaprijedio, voli pametovati i ispadati dobricina, sto u nekoliko slucajeva ove sezone nije bio. Mourinho? Voli provocirati, nikad nece napraviti jednako mocnu momcad kakvu sad Barca ima, defanzivno je daleko ispred Guardiole ali to mu nista ne garantuje
19. Mourinho i ostali igraci Reala nisu opsjednuti Barcelonom. Kada Mourinho izadje na pres konferenciju mediji njemu postavljaju pitanja on odgovori. Kada ga pitaju sta mislite o tome sto je Barca razvalila ovog, onog, on ce im odgovoriti. Nije Mou opsjednut Barcom, nego madridski mediji
I za kraj:
20. Barcelona ce pobjediti, ali ne vise od dva razlike
Ovo su cinjenice, a vi se nastavite bezveze prepirati
prvi bold, xabi nije bolji od inieste.
drugi bold, carvalho je u rangu puyola, ali nije piquea

sa ostalim se uglavnom slazem.