Kladioničarski chat, šuplja, kukanje... - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123
Re: Kladioničarski chat, šuplja, kukanje...
Ma premier, wwin, bhplay su sigurni 

Bilo koja kladionica koja ti odbija direktno porez od eventualnog dobitka i isplaćuje ga BIH neće imati nikakvih problema .
Dzaba vam novci, moji sinovci
dzaba vam bilo dobre volje
i pogledi cvrsti, i lepljivi prsti
ja ipak varam malo bolje, e pa da
Naravno da uzimaju porez kad kupuješ sa stranih stranica (ebay, amazon...). Zaboravio si carinu, i to znaju oderat pravoretro je napisao/la:Onda nek ukinu sve stanice za kupovinu stvari preko neta, isto tako ne uzimaju porez kada kupujes preko ebaya i drugih stranica.

Ovi nisu normalni ugrozavaju nas na svakom koraku sad i online poceli.
Jedno po jedno nam oduzimaju, a lafo postuju ljudska prava.
ps. ovi koji usporedjuju ove nase nazovi onlin kladionice sa ovim zabranjenim fakat nemaju pojma sta je kladjenje.
Jedno po jedno nam oduzimaju, a lafo postuju ljudska prava.
ps. ovi koji usporedjuju ove nase nazovi onlin kladionice sa ovim zabranjenim fakat nemaju pojma sta je kladjenje.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Nikada se u životu nisam kladio, ali izričito sam protiv zabrane pristupa bilo kojoj stranici na netu. Internet je slobodan mediji i takav mora da ostane. Kladionice sada, a šta je slijedeće? Ukoliko ovo urade, RAK je prevršio svaku mjeru. Ove mjere, koje se mogu lako zaobići putem proxy-a - ali nismo u Kini, Iranu ili Sjevernoj Koreji pa da se time moramo služiti - su sramota za ovu zemlju i udar na slobodu govora, informiranja i općenito napad na demokratske slobode svih građana Bosne i Hercegovine.
Trebamo svi jasno do znanja staviti da smo protiv cenzure, širenjem ove sramotne odluke na cyberspace-u, ali po ulicama bh. gradova. Zaboga, zar trebamo dopustiti da nam šest degenerika, koji u bilo kojoj drugoj zemlji nebi mogli voditi ni granap a o zemlji da i ne govorimo, kroji zakone šta možemo gledati, izreći i raditi čak i na internetu? Fino i glasno RAK-u staviti do znanja da je ovo pogrešan smijer. A ako neće fino, možda će ih koji DDoS napad prizvati pameti.
Trebamo svi jasno do znanja staviti da smo protiv cenzure, širenjem ove sramotne odluke na cyberspace-u, ali po ulicama bh. gradova. Zaboga, zar trebamo dopustiti da nam šest degenerika, koji u bilo kojoj drugoj zemlji nebi mogli voditi ni granap a o zemlji da i ne govorimo, kroji zakone šta možemo gledati, izreći i raditi čak i na internetu? Fino i glasno RAK-u staviti do znanja da je ovo pogrešan smijer. A ako neće fino, možda će ih koji DDoS napad prizvati pameti.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
ovakve mjere su uvedene u brojnim zemljama tipa italija i slicno tako ovo nije nista novo ...
Tačno tako.propuh je napisao/la:Ovi nisu normalni ugrozavaju nas na svakom koraku sad i online poceli.
Ljudima kojima su Premier, BH Play, BetLive, Derby, Formula i sl lopovske kladionice, dobre kladionice, ovo sto rade ne smeta.
Najveći problem su napravili ozbiljnim kladioničarima koji znaju kako da zarade od kladionica, barem jednu prosjecnu platu.
Jedino u Bosni ljudi smatraju da je sasvim normalno da se ne plaća porez !

Dzaba vam novci, moji sinovci
- samo_lijevo
- Kontakt:
Pametno zboris.HazimK je napisao/la:Jedino u Bosni ljudi smatraju da je sasvim normalno da se ne plaća porez !![]()
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Smatramo. I imamo pravo da smatramo, jer mi od tog poreza nikakve fajde ne vidimo, sve ode u džepove guzonja iz stranaka, ono što daju za penzije je milostinja a ne penzija koju su ljudi zaradili rintačeći 30-35 godina. Kvalitet zdravstva da ne pominjem...HazimK je napisao/la:Jedino u Bosni ljudi smatraju da je sasvim normalno da se ne plaća porez !![]()
To je druga stvar o čemu ti pričaš, a porez se mora plaćat.sombrero je napisao/la:Smatramo. I imamo pravo da smatramo, jer mi od tog poreza nikakve fajde ne vidimo, sve ode u džepove guzonja iz stranaka, ono što daju za penzije je milostinja a ne penzija koju su ljudi zaradili rintačeći 30-35 godina. Kvalitet zdravstva da ne pominjem...HazimK je napisao/la:Jedino u Bosni ljudi smatraju da je sasvim normalno da se ne plaća porez !![]()
Pustiću sunce da topi ljubav!
Naravno, niti jedan ozbiljan kladioničar se ne kladi u lokalnim kladama, možda će sad moratiNexus je napisao/la:Tačno tako.propuh je napisao/la:Ovi nisu normalni ugrozavaju nas na svakom koraku sad i online poceli.
Ljudima kojima su Premier, BH Play, BetLive, Derby, Formula i sl lopovske kladionice, dobre kladionice, ovo sto rade ne smeta.
Najveći problem su napravili ozbiljnim kladioničarima koji znaju kako da zarade od kladionica, barem jednu prosjecnu platu.

Pustiću sunce da topi ljubav!
Online kladionice nikako ne mogu biti losije ili gore od ovih naslih lokalih glede placanja poreza,jer ne placaju ga niti jedne,osim lutrije koja je drzavna firma.Ne znam koja im je svrha ovoga,sigurno nije ubiranje poreza,nego u dosluhu sa domacim kladionicarskim lobijem zele isposlovat sto vise za domace klade.Kakva naplata poreza kad odes u kladionicu i svaka koja ima na listicima ima porez kao,sve do jedne te ljubazno pita da li zelis vise tiketa kucati samo da ne platis porez,cak i u lutriji se to desava,i onda vi pricate o porezu.
Ono sto je realno,jeste da se ja kockam sa svojim parama,ja biram kako cu ih potrositi i u kojoj kladionici.Sad trebam dobijati i davati drzavi pare zbog mog znanja,srece,truda ili cega vec,evo im K.Kad budu svi placali porez,svi do jedne firme,kladionice,drustva,i ja cu im rado davati postotak dobijenog na kladi,dotad nista.
I ovo je vrlo lako moguce izbjeci,tu je proxy pa ko zeli moze nastaviti.
Ono sto je realno,jeste da se ja kockam sa svojim parama,ja biram kako cu ih potrositi i u kojoj kladionici.Sad trebam dobijati i davati drzavi pare zbog mog znanja,srece,truda ili cega vec,evo im K.Kad budu svi placali porez,svi do jedne firme,kladionice,drustva,i ja cu im rado davati postotak dobijenog na kladi,dotad nista.
11. DERBY BET SHOP D.O.O. MOSTAR 39.936.356,26
12. PREMIER WORLD SPORT D.O.O. ČITLUK 15.943.076,47
41. WILLIAMS KLADIONICA ŠIROKI BRIJEG 4.675.410,35
Eto koliko su ovi lopovi duzni pa im niko nista ne moze.Jos da kazem da bivsi remi,sada bhplay,otisao u stecaj jer nije placao niti porez niti penziono radnicima.Normala sad lagano u istim poslovnicama se radi sa novim reklamama bhplay,porez se opet ne placa niti ce.
Tri najvece online kladionice za sedmicu okrenu dvije milijarde prometa,toliko citava Bosna ne okrene za 2 mjeseca,a to sigurno nije zbog ovih kladionica!!!
12. PREMIER WORLD SPORT D.O.O. ČITLUK 15.943.076,47
41. WILLIAMS KLADIONICA ŠIROKI BRIJEG 4.675.410,35
Eto koliko su ovi lopovi duzni pa im niko nista ne moze.Jos da kazem da bivsi remi,sada bhplay,otisao u stecaj jer nije placao niti porez niti penziono radnicima.Normala sad lagano u istim poslovnicama se radi sa novim reklamama bhplay,porez se opet ne placa niti ce.
Tri najvece online kladionice za sedmicu okrenu dvije milijarde prometa,toliko citava Bosna ne okrene za 2 mjeseca,a to sigurno nije zbog ovih kladionica!!!
kako se porez mora plaćati, a Boga mi ga većina plaća..ako nista preko računa,plata i ostalih sličnih poreskih obaveza doduse ne draga srca.hoshafka je napisao/la:To je druga stvar o čemu ti pričaš, a porez se mora plaćat.sombrero je napisao/la:Smatramo. I imamo pravo da smatramo, jer mi od tog poreza nikakve fajde ne vidimo, sve ode u džepove guzonja iz stranaka, ono što daju za penzije je milostinja a ne penzija koju su ljudi zaradili rintačeći 30-35 godina. Kvalitet zdravstva da ne pominjem...HazimK je napisao/la:Jedino u Bosni ljudi smatraju da je sasvim normalno da se ne plaća porez !![]()
Porez se mora vraćati, bar u odredjenom postotku(koliko ja znam)!U svakoj normalnoj zemlji se ostvaruje povrat odredjenog dijela poreza, osim u BiH i stoga je normalno da mislimo da ga nije potrebno plaćati.
Kod nas vazda **** paradoks na paradoks!
Vidi se da je ovaj RAK pravi politički represivni aparat.
davno sam citao clanak u kojem je stajalo milioni duga poreza drzavi, prepostavljam da su razliciti lobiji tu radili da se to nekako stavi pod tepih al vjerujem da ce kad tad drzava to naplatiti ako ne naplacuje vec kroz neke rate i slicno tj. nema inf. novijih , sve su kladionice uvele fiskalni racun vjerovatno i tu ima malverzacija al opet vjerujem da se nesto placa drzavi + domace kladionice koliko toliko zaposljavaju jest da su ugalvnom djevojkeadox je napisao/la:Online kladionice nikako ne mogu biti losije ili gore od ovih naslih lokalih glede placanja poreza,jer ne placaju ga niti jedne,osim lutrije koja je drzavna firma.Ne znam koja im je svrha ovoga,sigurno nije ubiranje poreza,nego u dosluhu sa domacim kladionicarskim lobijem zele isposlovat sto vise za domace klade.Kakva naplata poreza kad odes u kladionicu i svaka koja ima na listicima ima porez kao,sve do jedne te ljubazno pita da li zelis vise tiketa kucati samo da ne platis porez,cak i u lutriji se to desava,i onda vi pricate o porezu.

Ma kakav ba povlasten polozaj mi smo otvoreno trziste.Uostalom da kladionice imaju povlasten polozaj a citavo stablo privrede nema isti taj polozaj spram uvoznog lobija.Ovo je nakaradna drzava,oni pojma nemaju sta ce da rade sve do jednog kabineta.Ovako kao i mi su po forumima i aj malo da se igramo ovoga.Pored milion drugih bitnijih stavri oni se bave ovim.
sramota. ko da zivimo u kini, a ne u srcu evrope. ja cu se kladiti i trositi pare gdje zelim i to ce tako biti i poslije ove zabrane
sve su pite pitice, samo burek pitac je
-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 10 maj 2015, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
Devil je napisao/la:Na onih 2569 RSD zakljuceno sa sinoc danas stavljeno ovo...
J.Trump-Advani 1 1.20![]()
Del Potro-Nieminen 1 1.15![]()
Sharapova-Stosur 1 1.10![]()
I u zavrsnici to daje 3899 RSD.
3899 RSD otislo na....
Milan-Parma 1x 1.20
Federrer-Bennetau 1 1.05
Dobitak: 4912 RSD
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))